Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-19@05:37:05 GMT

ويتامين C در بدن چه مي کند؟

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۷۰۰۰۰

ويتامين C در بدن چه مي کند؟

خبرگزاری آریا- ویروس کرونا بیش از هر زمان دیگری ما را ترغیب کرده است تا اهمیت تقویت نظام ایمنی بدن را جدی تر بگیریم. ویتامین سی چه نقشی در این روزها دارد؟
به گزارش خبرگزاری آریا، با شیوع بیماری کرونا مصونیت از بیماری برای همه بیش از گذشته اهمیت یافت.
از رعایت فاصله اجتماعی، تمیز کردن و شستن مناسب دست گرفته تا تلاش برای خواب بیشتر، ورزش و صد البته تقویت رژیم‌های غذایی سرشار از مواد مغذی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه توافق دارند که تقویت نظام  ایمنی بدن از هر زمان دیگری مهم‌تر است. یکی از راه‌های تقویت ایمنی، مصرف ویتامین سی است. در این گزارش با حقایقی در مورد این ویتامین آشنا شوید.

ویتامین سی چه کاری برای شما انجام می‌دهد؟
ویتامین سی یک ویتامین محلول در آب است که به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل می‌کند. این ویتامین نقش مهمی در نظام عصبی، متابولیسم و ایمنی دارد.
علاوه بر این، ویتامین سی به جذب ریز مغذی‌ها، به ویژه آهن کمک می‌کند.

چه مقدار ویتامین سی روزانه نیاز داریم؟
پزشکان معتقدند، مقدار توصیه شده رژیم غذایی (RDA) برای ویتامین سی بسته به سن و جنس از 15 میلی گرم تا 120 میلی گرم در روز است. این میزان، در صورت بارداری و شیردهی افزایش می‌یابد.

مصرف بیش از حد مصرف ویتامین سی به سیستم ایمنی بدن من کمک می‌کند؟
ویتامین سی یک ماده مغذی مهم برای عملکرد مطلوب سیستم ایمنی است. با این حال، مطالعات نشان داده است که مصرف مقادیر زیاد آن به صورت مکمل، هیچ فایده‌ای در مبارزه با بیماری‌ها از جمله سرماخوردگی ندارد. به گفته وبستر، مصرف ویتامین سی بیشتر، لزوماً بهتر نیست. زیرا بدن ما می‌تواند همزمان فقط چند صد میلی گرم از آن را جذب کند. بر این اساس مقدار توصیه شده غذایی آن برای زنان بزرگسال، 75 میلی گرم در روز و برای مردان بزرگسال، 90 میلی گرم در روز تعیین شده است. هر مقدار بالاتر از این، از طریق ادرار دفع می‌شود.

‌نمی‌توان بیش از حد ویتامین سی مصرف کرد؟
از آنجا که ویتامین سی محلول در آب است، سمیت کمی دارد و در دوز‌های بالا با عوارض جانبی ارتباط ندارد. با این حال، انجمن‌های غذا و تغذیه، سطحی از تحمل برای ویتامین سی در بدن را تعیین کرده‌اند، مبنی بر اینکه مصرف طولانی مدت ویتامین سی بالاتر از مقدار لازم بدن، ممکن است خطر ابتلا به عوارض جانبی را افزایش دهد.

مکمل‌های ویتامین سی تداخل دارویی دارند؟
اگر دارو‌های خاصی مصرف می‌کنید، باید نسبت به مصرف مکمل‌های ویتامین سی محتاط باشید. مایر اضافه می‌کند: مکمل‌های ویتامین سی ممکن است با انواع مختلفی از دارو‌ها مانند استاتین‌ها، شیمی درمانی و پرتودرمانی تداخل داشته باشند. صرف نظر از سابقه پزشکی و دوز مصرفی، همه باید قبل از مصرف مکمل‌های ویتامین سی حتما با پزشک خود مشورت کنند.

بهترین غذا‌های دارای ویتامین سی کدامند؟
مقادیر زیادی ویتامین سی در سبزیجاتی مانند انواع کلم، بروکلی، بروکسل، سیب زمینی، اسفناج و گوجه فرنگی یافت می‌شود. همچنین مرکبات و آب مرکبات و توت فرنگی نیز منبع غنی ویتامین سی محسوب می‌شوند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: ویتامین میلی گرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۰۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش گیاهان خوراکی طبیعی و دارویی در سلامت

به گزارش خبرآنلاین لرستان ، دکتر مهناز مردانی متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان در خصوص مصرف غذایی گیاهان خوراکی و دارویی طبیعی گفت : یکی از نعمتهای بیشمار خداوندی، وجود گیاهان خوراکی و گاها داروئی در استان حاصلخیز لرستان است. استفاده درست و منطقی از این گیاهان منجر به حفظ و ارتقاء سلامت خواهد شد.

وی افزود: از جمله این گیاهان می توان به ریواس، کنگر، قارچ کوهی، شنگ یا ریش بز، پای غازان یا در گویش محلی پاغزو، زرشک، موسیر، بن سرخ و..... اشاره نمود.

مردانی گفت : این گیاهان خود رو و ارگانیک سرشار فیبر، مواد معدنی، ویتامین C ویتامین های گروه B و بعضا پیش ساز ویتامین D می باشند.

️وی ادامه داد : فیبر بسیار خوب این گیاهان باعث ایجاد لینت مزاج در افراد و پیشگیری از یبوست های مزمن شده و به سلامت سیستم گوارش کمک شایانی خواهد نمود.

متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان تصریح کرد : مصرف مناسب انواع این گیاهان منجر به کاهش چربی های خون در افراد مبتال به دیس لیپیدمی، تعدیل قند خون در افراد دیابتی می گردد.

ع️ضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه از طرفی آنتی اکسیدانهای موجود در آنها به سلامت قلب و عروق و کبد کمک می نمایند و نقش ضد سرطانی دارند اظهار داشت : همچنین وجود ویتامین های مختلف همچون ویتامین سی و ویتامین آ و برخی مواد معدنی در ساختار این گیاهان، باعث افزایش سیستم ایمنی و در نتیجه افزایش مقاومت بدن در مقابل بیماریهای مختلف خواهند شد.

دکتر مردانی عنوان نمود : البته در هنگام مصرف این گیاهان می بایست احتیاط لازم به عمل آید. به طور مثال در مصرف قارچ های کوهی می بایست دقت کافی به عمل آید چرا که برخی از این قارچ ها سمی بوده و حتی منجر به فوت مصرف کننده خواهد شد و لذا قارچ ها از افرادی که قابل اعتماد هستند خریداری گردند.

متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی لرستان در پایان افزود : برخی از این گیاهان، مانند ریواس حاوی مقدار زیادی اگزالات بوده و در نتیجه در افرادی که سنگ کلیه از جنس اگزالات دارند، نباید مصرف شوند.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895895

دیگر خبرها

  • غذا‌های مفیدی که بدن هر بیماری را تقویت می‌کند
  • فواید یک ویتامین برای زنان
  • فواید بی‌نظیر ریواس
  • مصرف این صیفی همه کمبودهای بدن و ویتامین ها را جبران می کند/ تنظیم آنی فشار و قند خون
  • ۱۰ خاصیت شگفت انگیز اسفناج در بارداری
  • چند ماده غذایی مفید برای تسکین درد مزمن
  • این تخمه ها منبع بزرگ پروتئین و خواص گوناگون هستند
  • چند باور رایج و غلط درباره ویتامین‌ها
  • نقش گیاهان خوراکی طبیعی و دارویی در سلامت
  • رفع کلسیم از بدن یکی از مضرات مصرف زیاد نمک