Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-16@13:22:48 GMT

وقتی سنگ از دست کرمانشاه می‌رود

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۷۰۸۶۵

وقتی سنگ از دست کرمانشاه می‌رود

ایسنا/کرمانشاه عضو هیات مدیره نظام مهندسی معدن استان کرمانشاه با اشاره به اینکه هیچ خبری از اجرای "شهر سنگ کرمانشاه" نیست، گفت: شهر سنگ کرمانشاه می‌توانست یک مرکز بازرگانی مناسب برای سنگ تزیینی در غرب کشور باشد و حتی زمینه ورود به بازارهایی مانند عراق و سوریه را نیز فراهم کند.

مرتضی عزیزی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به پتانسیل‌های قابل توجه سنگ تزیینی استان کرمانشاه و طرح‌هایی که برای استفاده بهینه از این ظرفیت پیشنهاد شده بود، گفت: یکی از مهمترین این برنامه‌ها ایجاد شهر سنگ کرمانشاه بود که متاسفانه به نتیجه نرسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیات مدیره نظام مهندسی معدن استان کرمانشاه درباره اهدافی که برای ایجاد شهر سنگ ترسیم شده بود، اظهار کرد: هدف از راه‌اندازی این مرکز تکمیل زنجیره ارزش سنگ تزیینی در آخرین حلقه که قسمت بازرگانی و بازریابی است بود تا بتوان از ارزش افزوده این محصولات به میزان بیشتری استفاده کرد.

عزیزی تاکید کرد: قرار بود در قالب شهر سنگ هم بر فرآوری مناسب سنگ تزیینی تمرکز شود و هم به بعد فروش داخلی و خارجی و صادرات آن توجه شود.

وی معتقد است، شهر سنگ می‌توانست به مرکزی برای بازرگانی سنگ تزیینی در غرب کشور تبدیل شود و حتی شرایط صادرات سنگ از این منطقه به کشورهایی مانند عراق و سوریه برای تامین نیازهای بازسازی آنها را فراهم کند.

عزیزی خاطرنشان کرد: سال 1396  طرح احداث شهر سنگ را در نظام مهندسی معدن با جدیت پیگیری کردیم و مطالعات و کارهای میدانی خوبی با هزینه قابل توجه انجام شد و حتی تا مرحله معرفی مشاور هم پیش رفتیم، اما از آن زمان تا کنون کارها بلاتکلیف مانده است.

وی همکاری بخش دولتی برای اجرای طرح‌هایی از این دست را ضروری دانست و عنوان کرد: متاسفانه شرایط به گونه‌ای است که با تغییر متولیان مربوط به حوزه معدن، این طرح‌های خوب نیز به حاشیه می‌رود.

عضو هیات مدیره نظام مهندسی معدن استان کرمانشاه درباره مشکلاتی که اکنون در حوزه سنگ تزئینی کرمانشاه وجود دارد، افزود: هم اکنون آنچه که در زمینه فراوری سنگ تزیینی کرمانشاه صورت می‌گیرد بسیار ضعیف است و عمده این محصول به استان‌های دیگر می‌رود و پس از فراوری از آنجا با قیمت چند برابر به داخل و یا خارج از ایران ارسال و ارزش افزوده آن عاید استان‌های دیگر می‌شود.

عزیزی از تعداد کم واحدهای سنگ بری استان هم یاد کرد و با بیان اینکه به ازاء هر معدن سنگ تزیینی با حداقل پنج واحد سنگ بری داشته باشیم، یادآور شد: تعداد معادن خوب و قابل توجه سنگ تزئینی استان اکنون 15 تا 20 معدن است و بر این اساس اکنون باید بیش از 70 واحد سنگ بری داشته باشیم، اما کل سنگ‌بری‌های فعال کرمانشاه اکنون به 30 واحد می‌رسد که البته بسیاری از آنها زیر ظرفیت کار می‌کنند.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر بسیاری از این سنگ بری‌ها تجهیزات قدیمی و فرسوده دارند که نیازمند نوسازی است.

عضو هیات مدیره نظام مهندسی معدن استان کرمانشاه مشکلات مدیریتی و همچنین نداشتن نیروی آموزش دیده و توانمند در واحدهای سنگ بری را از دیگر مسائل پیش روی سنگ‌بری‌های کرمانشاه دانست.

عزیزی با بیان اینکه برخی اظهارنظرهای غیرکارشناسی هم گاهی شرایط واحدهای سنگ تزیینی را بدتر می‌کند، گفت: گاهی صبحت از آن می‌شود که به جای واحدهای کنونی چند واحد سنگ بری مدرن احداث شود. در حالیکه با احداث واحد مدرن، واحدهای موجود از دست  می‌روند و 30 سنگ بری تعطیل خواهند شد.

وی گفت: اگر قرار  است کاری برای واحدهای سنگ بری انجام شود بهتر است واحدهایی که داریم را توسعه و تجهیز کنیم تا بتوان از ظرفیت آنها بهتر استفاده کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی معدن سنگ تزئینی كرمانشاه واحدهای سنگ سنگ تزیینی سنگ بری شهر سنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۰۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۳ درصدی تولید شمش طلا در معدن طلای هیرد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی،مدیر مجتمع معدنی استان گفت:در سالی که گذشت ۲۰۰ کیلوگرم شمش طلا در کارخانه فرآوری طلای هیرد تولید شد که اینمیزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته  ۴۳ افزایش داشته است.

علیرضا جلالیان با اشاره به اینکه برنامه تولید سال ۱۴۰۲ این کارخانه ۱۳۶ کیلوگرم شمش طلا پیش بینی شده بود، افزود: با همت سرمایه گذار و با ثبت رکوردهای جدید در تولید ماهانه، بیش از ۱۴۷ درصد این برنامه محقق شد.   وی گفت: همچنین در سالی که گذشت عملیات اجرایی طرح توسعه کارخانه طلای هیرد با اعتباری بیش از ۵ هزار میلیارد ریال آغاز شد که با بهره برداری کامل از این طرح، ظرفیت تولید کارخانه به ۴۰۰ کیلوگرم در سال افزایش خواهد یافت.   جلالیان همچنین به بهره برداری دومین کارخانه تولید شمش طلا با مشارکت سرمایه گذاران بخش خصوصی در سال گذشته اشاره کرد و افزود: در سال گذشته  عملیات اجرایی کارخانه طلای خونیک نیز با پیش بینی ۱۲ هزار میلیارد ریال اعتبار انجام شد  که با بهره برداری از این طرح، سالانه ۴۰۰ کیلوگرم به ظرفیت تولید طلای استان افزوده می شود.    وی همچنین به بهره برداری از فاز نخست طرح انتقال آب به مجموعه معادن هیرد اشاره کرد و گفت : این طرح یکی از مهمترین طرح های زیرساختی این مجتمع بود که با اجرای آن در فاز نخست، آب مورد نیاز صنایع فرآوری طلا در منطقه هیرد تامین شد.   وی تحقق ۱۰۰ درصدی برنامه تولید در معدن روی ملوند، بهره برداری از نخستین انبار نگهداری مغزه‌های حفاری اکتشافی با اعتباری بالغ بر ۹۸ میلیارد ریال، دریافت ۳ فقره پروانه اکتشاف، شروع عملیات اجرایی ساخت ساختمان پایگاه فعالیت‌های اکتشافی و ساختمان نگهبانی هیرد و پیشرفت ۹۰ درصدی ساخت دومین انبار نگهداری مغزه‌های حفاری را از جمله دیگر فعالیت‌های انجام شده توسط این مجتمع در سال گذشته عنوان کرد.

دیگر خبرها

  • ببینید | کشف یک تن شیشه از بار تریلی سنگ معدن
  • فیلم/ کشف یک تن شیشه از بار تریلی سنگ معدن
  • تشکیل وزارت معادن و فلزات آری یا نه؟
  • ایجاد بیش از ۶ هزار شغل در بخش صمت در کردستان
  • تولید فولاد مازاد کشور ۱۰ میلیون تن است
  • تولید ۲۰۰ کیلو شمش طلا در معدن طلای هیرد
  • افزایش ۴۳ درصدی تولید شمش طلا در معدن هیرد
  • افزایش ۴۳ درصدی تولید شمش طلا در معدن طلای هیرد
  • فیلم| وقتی کلید در قفل شکست چه کنیم؟
  • راهبرد‌های وزارت صمت برای تحقق شعار سال در بخش معدن