Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس نهاد رهبری در دانشگاه‌ها گفت: ممکن است در سالی که پیش رو داریم حضور فیزیکی دانشجویان در دانشگاه‌ها کم‌رنگ‌تر باشد؛ اما برنامه‌ریزی دقیق برای استفاده از فضای مجازی می‌تواند این تهدید را تبدیل به یک فرصت بزرگ کند. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها طی یادداشتی در صفحه اینستاگرام خود به مناسب فرا رسیدن ماه مهر، ماهی که هر ساله دانشگاه‌ها به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز می‌کنند؛ مطالبات خود را از دانشجو و دانشگاه ایرانی و انقلابی مطرح کرد و نوشت: بار دیگر در آستانه مهر ماه و آغاز جدی‌تر و رسمی دانشگاه‌های کشور هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شروع یک سال جدید نویدبخش رویش‌های نو در دانشگاه به عنوان موتور پیشران حرکت کشور می‌تواند باشد. لحظه تحویل سال دانشگاه‌ها را به عموم دانشگاهیان تبریک می‌گویم و جهت هم‌افزایی، هم‌فکری و باز شدن باب گفتگو نکاتی را مطرح می‌کنم.

امسال جامعه دانشگاهی کشور به سبب شیوع ویروس کرونا در شرایطی ویژه‌تر به استقبال بهار علم و ودانایی می‌رود.

شرایط خاص و تشدید شده ویروس در فصول پاییز و زمستان احتمالا کمتر مجال حضور فیزیکی در دانشگاه را فراهم می‌کند، اما رسالت‌های بنیادی دانشگاه ایرانی و انقلابی پابرجاست و انشالله همه جامعه دانشگاهی برای رسیدن به این اهداف، جدی‌تر از گذشته عمل خواهند کرد.

دانشگاه، پژوهش و تولید ملی
بدون تردید واقعی‌ترین راه عبور از شرایط سخت تحریمی فعلی قوی‌تر شدن کشور به خصوص در بخش اقتصاد است. دانشگاه ما باید بتواند بیش از قبل و با تمام توان، راه‌های قطعی و فوریت‌دار تقویت بنیاد‌های اقتصادی کشور از مسیر توسعه علم‌محور را شناسایی و پیاده‌سازی کند، ارتباط صنعت و دانشگاه، بومی‌سازی علوم انسانی، طراحی نظام مسائل ملی توسط دانشگاه باید از حالت یک شعار ویترینی خارج شود و گام‌های عینی و عملی برای تحقق آن‌ها برداشته شود. این تغییر بزرگ فقط از مسیر تقویت و هوشمندسازی پژوهش در دانشگاه‌های کشورمی گذرد.

دانشگاه و نظریه‌پردازی در حوزه عدالت و آزادی
برای رسیدن به اهداف پایه‌ای انقلاب در آغازین سال‌های دهه‌ی پنجم، شاهد نوعی تکثر نظری در موضوعات مختلف هستیم. این تکثر نظری اگر به سمت و سوی ساختن تئوری‌های قدرتمندی که توان عبور از دوگانه‌های واهی سکولاریستی راست و چپ هدایت شود اتفاق مثبتی است. امروز ساختن تئوری به خصوص در دو موضوع حیاتی عدالت و آزادی، کارویژه دانشگاه به خصوص دانشکده‌های علوم انسانی ماست که متاسفانه برخی از آن‌ها نسبت جدی با مسائل واقعی جامعه ندارند.

دانشگاه و رشد دانش‌بنیان‌ها
در موضوع واقعی کردن ارتباط علم و اقتصاد توجه ویژه به دانش‌بنیان‌ها باید پیشانی حرکت علمی دانشگاه در سال جدید باشد. اتفاقات مثبتی در حوزه‌های فنی و پزشکی در شرکت‌های دانش‌بنیان رخ داده و حمایت‌هایی- هرچند ناکافی - از جانب دولت صورت گرفته است. وجود بروکراسی خسته‌کننده از عوامل کندی رشد دانش‌بنیان‌ها در سال‌های اخیر بوده که باید فکری به حال آن‌ها کرد.

دانشگاه و لزوم پویایی فرهنگی
ممکن است در سالی که پیش رو داریم حضور فیزیکی دانشجویان در دانشگاه‌ها کم‌رنگ‌تر باشد، اما برنامه‌ریزی دقیق برای استفاده از فضای مجازی می‌تواند این تهدید را تبدیل به یک فرصت بزرگ کند. در دسترس بودن فضای مجازی برای دانشگاهیان می‌تواند این امکان را ایجاد کند که فعالیت‌های فرهنگی، مخاطبان بیشتری را شامل شود.

دانشگاه و نشاط سیاسی
سالی که در پیش داریم سال منتهی به یک انتخابات سرنوشت‌ساز است. دانشگاه به عنوان قلب تپنده تفکر و چشم نگران جامعه باید بتواند در این فضا بیش از پیش نقش‌آفرینی کند و ضمن امید‌بخشی واقعی به جامعه، برای اصلاح امور فضایی بسازد که با تضارب آرا امکان انتخاب بهتر برای مردم فراهم شود.

حجت الاسلام رستمی: کاهش آسیب های اجتماعی دانشجویان با افزایش انس با نمازحجت‌الاسلام رستمی خبر داد: مجوز رسمی قطعی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی صادر شد
تشکل‌های دانشجویی با علایق و سلایق گوناگون در این ماجرا نقش کلیدی دارند. آن‌ها می‌توانند ضامن فرمایش رهبری باشند که در دوره موسوم به سازندگی فرمودند خدا لعنت کند دست‌هایی را که نمی‌خواهند دانشگاه ما سیاسی باشد. تشکل‌ها باید بتوانند با هوشمندی کاری کنند که دانشگاه سیاسی به معنای پرسش‌گر و نقاد و نقش‌آفرین باشد؛ نه سیاست‌زده و ملعبه‌ی دست فرصت‌طلبان سیاسی چپ و راست. عدالت‌خواه باشد، اما نه آنارشیست، آزادی‌خواه باشد و نه ضد استقلال.

 

دانشگاه و بهبود فضای دینی کشور
الگوی ماه محرم در سال کرونایی 99 و فعالیت هوشمندانه هیئت‌های دانشجویی -که انسدادشکن بود و بر دوگانه جعلی دین- سلامت که عده‌ای به دنبال القای آن بودند خط بطلان کشید - می‌تواند الگوی موثر کنش‌گری دینی در فضای دانشگاه در سال تحصیلی جدید باشد. تمرکز بر فضای مجازی باید با یک برنامه‌ریزی همه جانبه و هوشمند کمک‌رسان، راهبرد مانایی دینی دانشگاه باشد.


دانشگاه و عدالت اجتماعی
با توجه به شرایط اقتصادی کشور، بر مسئولان دانشگاه‌ها در وزارت‌خانه‌های علوم و بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی فرض است که تا جایی که می‌توانند هوای اقشار کم در آمد‌تر را داشته باشند. کاهش شهریه‌ها در مناطق کمتر برخوردار یکی از این روش‌هاست. سال تحصیلی جدید نباید به گونه‌ای آغاز شود که شرایط برای تحصیل سخت‌تر شود.

غیر از کار نظری در حوزه عدالت، دانشگاه باید با هر نگاه و با هر سلیقه‌ای بتواند عدالت را که گفتمانی در حال بازسازی و باز تولید است از دو شر محافظه‌کاری و رادیکالیسم حفظ کنند و آن را به گفتمان قالب فضای دانشگاهی بدل کنند.


دانشگاه و مساوات
مساوات نه به معنای مواجهه خیریه‌ای با اقتصاد و نه به عنوان جایگزین عدالت‌خواهی، یک دستور دینی حیات‌بخش است. دانشگاه می‌تواند در این مسیر هم خود عامل به مواسات باشد و هم زمینه‌ساز و گفتمان آفرین.

این‌ها فقط نکاتی در خصوص شمایل مطلوب دانشگاه ایرانی و انقلابی در سال پیش رو بود و برای باز کردن باب بحث و نظر در خصوص دانشگاه مطلوب؛ مسیری که ان‌شاءالله جامعه‌ی دانشجویی و استادی کشور در این سال تحصیلی نو با شدت بیشینه خواهند پیمود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نهاد رهبری دانشگاه ها حجت الاسلام مصطفی رستمی دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران ویروس کرونا نهاد رهبری دانشگاه ها حجت الاسلام مصطفی رستمی دانشگاه های جمهوری اسلامی ایران ویروس کرونا دانشگاه ها فضای مجازی دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۱۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حجت الاسلام حاج علی اکبری: عملیات وعده صادق یک طوفان‌الاقصی ایرانی بود

امام جمعه موقت تهران درباره عملیات وعده صادق گفت: این عملیات تنبیهی، پاسخی موازن و سیلی آب‌داری بر روی سیاه امپریالیسم جهانی و صهیونیستم تبهکار بود. این یک طوفان‌الاقصی ایرانی بود و کاری که رزمندگان فلسطینی انجام دادند هم یک «وعده صادقِ» فلسطینی بود.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزرای دانشجو، حجت‌الاسلام محمدجواد حاج‌علی‌اکبری امام جمعه موقت تهران در خطبه‌های نماز عبادی-سیاسی این هفته‌ی تهران، با اشاره به فعالیت‌های فرهنگی و پرداختن به موضوعات قرآنی در ماه مبارک رمضان توسط دستگاه‌های مختلف، قدردانی کرد.

وی با اشاره به وقوع سیل در جنوب کشور، بیان کرد: از تلاش‌ها قدردانی می‌کنیم و مسئولان مربوطه رسیدگی به این امور را پیگیری و دنبال کنند.

خطیب جمعه تهران درخصوص بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب پیرامون تشکر از خلق حماسه‌ها توسط مردم در عرصه انتخابات، ماه رمضان و روز قدس، عنوان کرد: ایشان فرمودند البته تشکر عملی هم نیاز است؛ این مسئله ناظر به مسئولان است تا در عمل با خدمت و تدابیر، زندگی مردم را تسهیل کنند.

حاج‌علی‌اکبری عنوان کرد: مسئولان بررسی کنند که چه جا‌هایی احساس نارضایتی دارند؛ سامانه‌ها مورد دقت قرار بگیرد و از خود مردم کمک بگیرند تا نقاط تولید نارضایتی شناسایی و مشکلات حل شود. مثلاً علت برخی تارضایتی‌های مردم وجود قوانین دست‌وپاگیر است؛ این وضعیت قوانین اصلاح شود. بعضاً ساختار‌ها نارضایتی ایجاد می‌کند که باید نوسازی شده و موانع حذف شود. یک مثال خوب، استقرار درگاه ملی مجوزهاست که البته باید کاملاً اجرا شود.

وی خاطر نشان کرد: مدیران بخش‌های مربوطه سعی کنند در دسترس مردم قرار بگیرند؛ بعضاً نیاز است که یک فرد مسئول برای رسیدگی به امور مردم، از مسیر ویژه و یا پاویون استفاده کند. اگر این روال عادی شود و یک مسئول به‌همراه خانواده‌اش از این امکان استفاده کند، وضعیت خوبی نخواهد داشت. این مسئله باید مورد دقت قرار بگیرد.

امام جمعه موقت تهران گفت: مدیران و مسئولان باید فرصت حضور بین مردم را غنیمت بشمارند و تشریفات زائد حذف شود. سران قوا در این زمینه مورد توجه باشند که این‌گونه تشریف را حذف کرده‌اند.

حاج‌علی‌اکبری اظهار داشت: کارگشایی در محور معیشت عمومی، مهار تورم و ضابطه‌مند کردن بازار اهمیت دارد و امیدواریم تدابیر دولت در سال جاری در اقلام حیاتی بر سر سفره‌ی مردم دیده شود. شعار سال در این زمینه موثر خواهد بود.

وی بیان کرد: نقش مسکن در تأمین آرامش برای مردم و تشکیل خانواده برای جوانان مهم است. قیمت‌های اجاره مسکن باید مورد رسیدگی قرار بگیرد تا مردم در شرایط سخت قرار نگیرند.

خطیب جمعه تهران درخصوص عملیات وعده صادق تصریح کرد: این عملیات تنبیهی، پاسخی موازن و سیلی آب‌داری بر روی سیاه امپریالیسم جهانی و صهیونیستم تبهکار بود. این یک طوفان‌الاقصی ایرانی بود و کاری که رزمندگان فلسطینی انجام دادند هم، یک وعده صادق فلسطینی بود.

حاج‌علی‌اکبری خاطر نشان کرد: نیاز است که این عملیات مورد دقت و کار هنری قرار بگیرد. این عملیات از جهت تأثیر در حال مردم، مانند فتح خرمشهر بود.

وی اضافه کرد: این یک عملیات ترکیبی چندوجهی بود که یک ضلع آن، تحقق سنت الهی درخصوص بندگان مخلص خدا بود و نصرت خدا که محصول مناجات‌های ماه رمضان است. از سوی دیگر، هدایت‌های کلان سه‌دهه رهبر حکیم نظام و مطالبه قاطع برای پاسخگویی به شرارت‌های رژیم صهیونیستی بود. سوم، پیوند علم و صنعت و تعهد و تخصص؛ نیرو‌های ما دست به دست هم دادند و ما با اختیار و تولید خودمان دشمن را تنبیه کردیم. چهارم، هماهنگی بی‌نظیر در قوای سه‌گانه، خصوصا هماهنگی دولت و نیرو‌های مسلح را مشاهده کردیم. پنجم، پیوند میدان و دیپلماسی را شاهد بودیم و وزیر خارجه‌ی ما مانند یک سردار شجاع خردمند عمل کرد.

امام جمعه موقت تهران افزود: ششم، اراده یک کار مهم در نیروی هوافضای سپاه را شاهد بودیم؛ ما دست و بازوی این عزیزان را می‌بوسیم. نکته‌ی هفتم، انعکاس مناسب و پوشش رسانه‌ای برای این رویداد صورت گرفت. هشتم، هماهنگی جبهه مقاومت از لبنان، یمن، عراق، سوریه انجام شد که محاسبات رژیم صهیونیستی را برهم ریخت و از قدرت ایران رونمایی کرد و سطح بازدارندگی ما را افزایش داده و هیمنه پوشالی رژیم را درهم شکست و ما را به منطقه جدید وارد کرد.

حاج‌علی‌اکبری اظهار داشت: باید دقت شود که عملیات وعده صادق، در واقع عملیات و جهادِ مردم بود؛ ملت ما در این زمینه عمل کردند. نیرو‌های مسلح و سپاه و ارتش ما مردمی هستند؛ این خط‌شکنی محصول طوفان ۲۲ بهمن‌ها، ۹ دی‌ها و سایر حضور‌های مردم در صحنه است. این بازدارندگی محصول ۴۵ سال ایستادگی ملت شریف پای آرمان‌های انقلاب است؛ این حاصل پافشاری ملت ایران بر آرمان قدس است.

وی بیان کرد: دشمن توقع داشت بعد از این عملیات، در جامعه‌ی ما اختلاف شکل بگیرد، اما مشاهده کردید که ملت یکپارچه ایستاد و این راه را با قوت ادامه خواهد داد. دوقطبی معیشت-امنیت شکل نگرفت و بازار ملتهب نشد. این وحدت و همصدایی دشمن را ناامید کرده است. این از کابوس موشک‌ها برای دشمنان ناامیدکننده‌تر است.

خطیب جمعه تهران گفت: هیچ‌چیزی برای امروز ما، حیاتی‌تر از وحدت نیست و باید این اتحاد را در همه سطوح حفظ کنیم.

حاج‌علی‌اکبری تصریح کرد: همه مسئولان اعلام کردند و اخیراً دیدیم وزیر خارجه در شورای امنیت سازمان ملل گفت که این عملیات کار تنبیهی اسرائیل بود که تمام شد؛ اسرائیلی‌ها اگر دست از پا خطا کرده و وارد ماجراجویی جدیدی شوند، سیلی که خواهند خورد با چیزی که دریافت کردند قابل مقایسه نخواهد بود.

وی عنوان کرد: آیا بزرگ‌تر‌های اسرائیلی‌ها این جمله‌ی معروف را به این عناصر خیبث نگفته‌اند که "کسی که در خانه شیشه‌ای زندگی می‌کند، نباید سنگ پرتاب کند؟ "؛ شما در خانه شیشه‌ای هستید.

امام جمعه موقت تهران در جملات پایانی خود، سخنانی را به زبان عربی درخصوص تحولات اخیر منطقه ایراد کرد.

دیگر خبرها

  • حجت الاسلام حاج علی اکبری: عملیات وعده صادق یک طوفان‌الاقصی ایرانی بود
  • رئیسی: مسئولان عملکرد خود را با اقتضای انقلابی زیستن،‌ اندیشیدن و عمل کردن ارزیابی کنند
  • دستور اژه‌ای به مسئولان قضایی کشور درباره امنیتِ روان مردم
  • «دستیار مردمی سازی» رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور منصوب شد
  • دستورات رئیس قوه قضاییه خطاب به مسئولان قضایی کشور
  • دستور رئیس قوه قضاییه برای تحکیم آرامش و امنیت مردم
  • اعلام دستورات رئیس قوه قضاییه خطاب به مسئولان قضایی کشور
  • تداوم مسیر انقلاب اسلامی در دست همسران شهدا است
  • محل هزینه‌کرد درآمدهای مالیاتی از ارکان دولتی مشخص می‌شود
  • مردمی سازی در مالیات سرعت گرفت