Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، همه‌ساله با شیوع فصل سرد (پاییز و زمستان) بیماری شبه سرماخوردگی به نام آنفولانزا شایع می‌شود و علاوه بر سیستم سلامت مردم را به دشت با خود درگیر می‌کند.

بیماری آنفولانزا در سال‌های گذشته یکی از چالش‌هایی بود که سیستم سلامت را پیوسته با خود درگیر می‌کرد، ازاین‌رو وزارت بهداشت با تمهید مقدمات لازم واکسن‌های آنفولانزا را بر اساس نیاز وارد کشور و بین گروه‌های پرخطر توزیع می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با شیوع بیماری شبه آنفولانزایی همچون کرونا، نیاز مردم به‌ویژه گروه‌های پرخطر به واکسن آنفولانزا بیش‌ازپیش شده و به نظر می‌رسد رغبت مردم هرچند که بیشتر آن‌ها کاذب و احتمالاً از روی خوف باشد به تزریق واکسن آنفولانزا بیشتر است.

همه بیماری‌های ویروسی ازجمله سرماخوردگی‌های ساده، آنفولانزا و کرونا ویروس آنچه تجارب بهداشتی و پزشکی ثابت کرده با رعایت بهداشت فردی قابل‌پیشگیری هستند و امروزه شاهد هستیم که بسیاری از مردم در مواجهه با بیماری خطرناکی همچون کووید 19 با رعایت پروتکل‌های بهداشتی نظیر استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی و شستن مرتب دست‌ها خود را از ابتلا به کرونا ویروس مصون می‌دارند.

الزامات جدی از جلوگیری به آنفولانزا و کرونا

آبتین حیدر زاده، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس می‌گوید بیماری آنفولانزا ازنظر شیوه‌های انتقال مشابه کرونا ویروس است و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی نظیر شست و شوی مرتب دست‌ها، استفاده از ماسک، رعایت فاصله فیزیکی و دست نزدن به چشم و بینی از الزامات جدی به جهت مبتلا نشدن به بیماری آنفولانزا و کرونا محسوب می‌شود.

اما شیوع مجدد بیماری آنفولانزا توأمان با بیماری جدید کرونا موجب شده تا اقدامات در حوزه پیشگیری به لحاظ مبتلا نشدن به بیماری آنفولانزا بیشتر شود چون بسیاری از گروه‌های جامعه نظیر کودکان، کادر بهداشت و درمان، سالمندان و یا بیماران از قشر آسیب‌پذیر محسوب می‌شوند و ممکن است در مراودات روزمره به بیماری آنفولانزا مبتلا شوند.

در شرایطی که دارو و یا واکسنی برای عدم ابتلا به کرونا ویروس وجود ندارد، بهترین راه پس از رعایت اقدامات پیشگیرانه، استفاده از واکسن آنفولانزا است. با تزریق واکسن آنفولانزا آن دسته از افرادی که در معرض خطر هستند به این بیماری مبتلا نمی‌شوند و در صورت داشتن علائم مشابه بیماری آنفولانزا فرایند شناسایی فرد بیمار و مشکوک شدن به ویروس کرونا از سوی کادر سلامت تسریع می‌شود.

اما نگرانی کنونی مردم، کمبود واکسن آنفولانزا با توجه به شیوع بیماری کرونا است چون بسیاری از مردم به دلیل ترس از عدم ابتلا به کرونا ویروس که بعضا به حق و بعضا کاذب است به هر طریقی مایل هستند تا از واکسن آنفولانزا استفاده کنند تا از شر بیماری‌های منحوس و متقلب در امان بمانند.

خرید محموله‌ای از واکسن آنفولانزا توسط وزارت بهداشت

حیدر زاده، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در رابطه با نگرانی‌هایی که مردم در خصوص تهیه واکسن آنفولانزا دارند می‌گوید: وزارت بهداشت محموله‌ای از واکسن آنفولانزا را خریداری و وارد کشور کرده است.

به گفته وی، بخشی از واکسن‌های تأمین‌شده از سوی وزارت بهداشت در اختیار معاونت‌های بهداشتی علوم پزشکی‌های سراسر کشور قرار می‌گیرد و آن‌ها نیز بر اساس اولویت‌ها در اختیار پرسنل بهداشت و درمان در محل مراجعه بیماران کرونایی، دانشجویان و رزیدنت‌های آموزش پزشکی، مادران باردار، کودکان زیر پنج سال، نیروهای مسلح، ایثارگران، سالمندان، جانبازان و مبتلایان به بیماران ایدز به‌صورت رایگان قرار خواهد داد.

اما گروه‌های پرخطر و در معرض ابتلا به بیماری آنفولانزا چگونه باید واکسن آنفولانزا را تهیه کنند؟

آن طور که معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفته واکسن آنفولانزا به‌هیچ‌وجه به خود افراد تحویل داده نمی‌شود بلکه در وهله نخست واکسن در اختیار مراکز بهداشتی و درمانی به جهت تزریق به افراد از پیش‌شناسایی شده که جز گروه‌های پرخطر هستند، قرار خواهد گرفت.

حیدر زاده گفته، گروه دیگری از مردم که جز گروه‌های پرخطر محسوب نمی‌شوند و سیستم دولتی آن‌ها را شناسایی نکرده اما خودشان به هر دلیل مایل به استفاده از واکسن هستند می‌توانند واکسن آنفولانزا را که در اختیار داروخانه‌ها با نرخ دولتی قرار دارد و صرفاً نیز پزشک تجویز می‌کند، تهیه کنند.

عدم استفاده همگانی از واکسن آنفولانزا

توصیه مؤکد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، عدم استفاده همگانی از واکسن آنفولانزا و ضرورت رعایت نکات بهداشتی از سوی مردم سات.

حیدر زاده می‌گوید واکسن آنفولانزا همچون سایر واکسن‌ها دارای عوارضی است و حدود ۱۷ تا ۲۰ عوارض جانبی تاکنون پس از تزریق واکسن آنفولانزا کشف‌شده است.

کارشناسان بهداشتی و متخصصان توصیه می‌کنند با توجه به عارضه‌هایی که واکسن آنفولانزا دارد، این واکسن فقط برای افرادی که در معرض خطر قرار دارند و آنفولانزا آن‌ها را درخطر مرگ قرار می‌دهد یا بیمارانی که در صورت عدم تزریق واکسن دچار مشکل می‌شوند، باید تجویز شود.

اما علیرغم تمامی تمهیداتی که سیستم سلامت در رابطه با نحوه تأمین و توزیع واکسن آنفولانزا اندیشیده، نگرانی دیگر مردم در خصوص عدم شناسایی قشر دیگری از مردم هست که به هر دلیلی از فرایند شناسایی شبکه بهداشتی جامانده‌اند.

راه‌اندازی سامانه‌ «سفیران سلامت»

نگرانی که معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان آن را رفع کرده و از راه‌اندازی سامانه‌ای به نام «سفیران سلامت» به جهت شناسایی افراد پرخطر توسط خود خانوارها خبر داده است.

به گفته حیدر زاده، از هفته آینده سامانه «سفیران سلامت» برای ثبت‌نام خانوارها بازخواهد شد و در هر خانواده‌ای یک نفر به‌عنوان سفیر ثبت‌نام کرده و از آن طریق نیز گروه‌های پرخطر شناسایی می‌شوند تا در بازه زمانی تعیین‌شده بتوانند واکسن آنفولانزا را تزریق کنند.

انتهای پیام/۳۳۸۹

منبع: فارس

کلیدواژه: آنفولانزا کرونا واکسن آنفولانزا معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان حیدرزاده قیمت واکسن انفولانزا معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان تزریق واکسن آنفولانزا بیماری آنفولانزا واکسن آنفولانزا واکسن آنفولانزا گروه های پرخطر کرونا ویروس وزارت بهداشت حیدر زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۱۹۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون طیور علیه بیماری «سالمونلا» اولویت سازمان دامپزشکی شد

مدیرکل مدیریت بهداشت و بیماری‌های طیور سازمان دامپزشکی ایران گفت: اجرای برنامه واکسیناسیون و پایش بیماری سالمونلا از اولویت‌های سازمان دامپزشکی در حوزه طیور در سال ۱۴۰۳ است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، سعید کرمی شامگاه _چهارشنبه بیست‌ونهم فروردین_ در نشست با مدیرکل دامپزشکی استان اظهار کرد: دفتر طیور سازمان دامپزشکی کشور در سال جاری سه برنامه را در دستور کار دارد که تقسیم بندی مناطق کشور به مناطق با ریسک بالا، ریسک پایین و مناطق بدون ریسک نخستین این برنامه‌ها است.

وی با بیان اینکه سیاست‌های بهداشتی دفتر طیور سازمان دامپزشکی کشور بر اساس این تقسیم‌بندی‌ها متغیر خواهد بود، گفت: همچنین اجرای برنامه واکسیناسیون و پایش بیماری سالمونلا از دیگر مواردی است که به عنوان اولویت‌های دفتر طیور در کنار اجرای سایر برنامه‌ها در دستور کار دارد.

مدیرکل بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه خوشبختانه وضعیت استان قزوین علی‌رغم تراکم بالای واحدهای پرورش طیور مناسب است، اضافه کرد: بنابراین این استان می‌تواند به عنوان یک الگوی مناسب در رعایت ضوابط امنیت زیستی و پیشگیری و کنترل بیماری‌های طیور در سطح کشور مطرح شود؛ چرا که تا کنون در بحث بیماری‌ها موفق عمل شده است.

مهدی جلوخانی، مدیرکل دامپزشکی استان قزوین هم در این دیدار گفت: استان قزوین دارای واحدهای اجداد تخم گذار منحصر به فرد در کشور و همچنین یک واحد اجداد گوشتی است و با توجه به کمیت و ظرفیت واحدهای مادر تخم گذار و گوشتی و همچنین نیمچه گوشتی و تخم گذار تجاری مراقبت ویژه ای را از منظر اقدامات بهداشتی قرنطینه‌ای طلب می‌کند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش ضمن اشاره به کمبود نیروی کارشناسی در اداره کل دامپزشکی استان قزوین تشریح کرد: نخستین واحد جوجه‌کشی دارای رتبه A+ در استان قزوین قرار دارد و همچنین ظرفیت تولید طیور در استان قزوین بیش از ۲۷ میلیون قطعه است که بیش از ۱۶ میلیون قطعه در حال حاضر فعال هستند.

مدیرکل دامپزشکی استان قزوین ادامه داد: در همین راستا اداره کل دامپزشکی برنامه‌های مراقبت فعال و غیرفعال، نمونه‌برداری‌های دوره‌ای، تشکیل جلسات مشترک با دستگاه‌های اجرایی ذیربط و اطلاع‌رسانی‌های بهداشتی از طریق ارسال پیامک، توزیع پوستر، بروشور و کلاس‌های آموزشی در دستور کار قرار دارد.

کد خبر 745604

دیگر خبرها

  • نمایش «واپسین نفس» به جشنواره سراسری تئاتر ایثار راه یافت
  • همه‌چیز در مورد یک ویروس بهاری؛ بیشتر مراقب کودکان خود باشید
  • واکسیناسیون رایگان طیور بومی و روستایی در گنابادعلیه بیماری نیوکاسل
  • حرایم بهداشتی دامپروری نیاز به بازبینی دارد
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • ساخت واکسنی که می تواند با هر گونه ویروسی مبارزه کند
  • واکسیناسیون طیور علیه بیماری «سالمونلا» اولویت سازمان دامپزشکی شد
  • مدیر کانون هموفیلی ایران بیان کرد: وجود ۱۳ هزار بیمار هموفیلی در ایران
  • هشدار دامپزشکی تربت حیدریه به دامداران در خصوص بیماری آنتروتوکسمی (قلوه نرمی)
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد