Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-20@04:22:28 GMT

برخی کارشناسان خارجی پیشرفت هنر ایرانی را برنمی‌تابند +صوت

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۷۲۵۱۰

برخی کارشناسان خارجی پیشرفت هنر ایرانی را برنمی‌تابند +صوت

‍‍‍‍‍‍

نویسنده و پژوهشگر هنر ایرانی معتقد است برخی مستشرقان و کارشناسان هنری خارجی ارزیابی‌های شتابزده وگمراه‌کننده‌ای از تحولات هنرسنتی ایرانی دارند.

به گزارش خبرنگار حوزه هنرهای تجسمی گروه فرهنگ وهنر خبرگزاری آنا، «هادی سیف» نویسنده و پژوهشگر هنر در گفتگویی با برنامه رادیویی «وقتی خیال در می‌زند» رادیو فرهنگ با انتقاد از داوری‌های اشتباه و گاه گمراه‌کننده کارشناسان و نویسندگان خارجی درباره هنر ایرانی از ضرورت خودباوری هنرمندان و هنرشناسان داخلی در این عرصه می‌گوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هادی سیف، زاده‌ی ۱۳۲۶ در شیراز، یکی از مهم‌ترین و پرکارترین مورخان و پژوهشگران حوزه‌ی هنرهای سنتی ایران است. او نخستین کسی است که به پژوهش درباره نقاشی قهوه‌خانه‌ای و خیالی‌سازان اقدام کرد. این نقاشان علیرغم اهمیت‌شان در هنر معاصر و در انداختن طرحی نو در هنر دینی و آیینی، سال‌ها گمنام بوده و در پژوهش‌ها جایی نداشتند.
از میان کتاب‌های منتشر شده سیف می‌توان از این عناوین یاد کرد: «نقاشی قهوه‌خانه»، «نقاشی روی کاشی»، «سر در بقعه امامزاده شاهزاده غریب شیراز میراث ارزشمند نهضت کاشی نگاران گمنام شیرازی»، «چلچراغی در تاریکی: یادمان استاد علی اکبر صنعتی، نقاش و مجسمه ساز»، «نقاشی خیالی ساز مردم کوچه و بازار: سوته‌دلان نقاش»، «نقاشی پشت شیشه»، «مینا و پلنگ»، «مارجان»، «محراب گچ‌بری نفیس مسجد اولجایتو در جامع عتیق اصفهان»، «شور عشق: مروری بر آثار سید علی‌اکبر صنعتی پیکره‌ساز و نقاش شوریده»، «جهانی هنر در سقف: سقف تالار آیینه عمارت نارنجستان شیراز»، «آئینه دل: مجموعه آثار استاد محمدباقر آقامیری»، «ابوالحسن خان صدیقی»، «شیدا مکتب گل و مرغ: بی‌همتا مجموعه نقاشی‌های گل و مرغ نگارگران شیرازی» «مجنونی‌ها: یادواره دودمان طراح و قالیباف دیار اصفهان: حکمت‌نژاد – مجنونی»، «کاشیکاری داخلی گنبد مسجد شیخ لطف‌الله: روایت عارفانه حدیث هنری گذر از کثرت و رسیدن به وحدت»، «در قلمزنی شده مدرسه چهار باغ: خورشید بی غروب هنر قلمزنی ایران» و «سر در بقعه امامزاده شاهزاده غریب شیراز میراث ارزشمند نهضت کاشی نگاران گمنام شیرازی».

 انتهای پیام/4104/

منبع: آنا

کلیدواژه: نقاشی نگارگری هادی سیف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۲۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایگاه شاخص بانوان ایرانی در هنر نگارگری و تذهیب حفظ شود

به گزارش خبرنگار مهر، یدالله کابلی خوانساری در آئین گشایش نمایشگاه ملی خوشنویسی محفل انس که عصر جمعه همزمان با بیست و هفتمین دوره هفته جهانی گرامیداشت سعدی شیرازی با حضور حمیدرضا قانعی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، کوروش کمالی سروستانی چهره شاخص ادبی و مدیر مرکز سعدی‌شناسی برگزار شد بیان کرد: شیراز قبله‌گاه مشتاقان شعر و عشق و هنر و شهری پر از رویداد و خاطره است.

این پیشکسوت و چهره ماندگار خوشنویسی با بیان اینکه این بار به بهانه چهارمین نمایشگاه سماع قلم و برای دیدن آثار هنرمندان خوشنویسی به شهر شیراز سفر کردم، گفت: خوشنویسی به عنوان یک هنر معنایی و ریشه‌ای در شیراز قدمت و پیشینه زیادی دارد و باید نگذاریم این هنر به فراموشی سپرده شود.

وی افزود: اگر مظهر خوشنویسی در جهان را ایران بدانیم مظهر خوشنویسی ایران نیز شهرهایی مانند شیراز، تبریز، مشهد و اصفهان به عنوان قطب بزرگ خوشنویسی کشور هستند.

این چهره ماندگار خوشنویسی در پایان با اشاره به تلاش‌های بانوان در این عرصه خواستار احیای جایگاه شاخص بانوان ایرانی در هنر نگارگری و تذهیب شد.

کد خبر 6082739

دیگر خبرها

  • سیالیت سبک نقاشی در طرح شکوه طبیعت ایران
  • تلاش آتش نشانان شیرازی جهت جستجو و نجات ۲ کودک
  • استاندار فارس: سعدی، زبان هویت انسان مسلمان ایرانی است
  • جایگاه شاخص بانوان ایرانی در هنر نگارگری و تذهیب حفظ شود
  • ایرانی‌ها رتبه ۲ خرید خانه در ترکیه
  • ایرانی‌ها، رتبه ۲ خرید خانه در ترکیه
  • ایرانی ها، رتبه 2 خرید خانه در ترکیه
  • ایرانی ها، در رتبه 2 خرید خانه در ترکیه
  • ادعای مربی ایرانی افغانستان: در آسیا قدرتنمایی می‌کنیم
  • بازداششت کلاهبردار رسیدساز جعلی در شیراز