Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-25@01:36:35 GMT

7 راهکار برای زندگی ارزان‌تر در شرایط گرانی و کرونا

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۷۳۵۶۵

7 راهکار برای زندگی ارزان‌تر در شرایط گرانی و کرونا

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، روزنامه جوان در گزارشی راهکارهایی برای ارزان‌تر کردن زندگی در شرایط گرانی و کرونا ارائه داده است که بخش‌هایی از آن را در ادامه می‌خوانید.

تعارف که نداریم، به هر دلیل درست و غلطی شرایط اقتصادی و معیشتی برای اکثرمان سخت و کرونا هم قوز بالا قوز شده است، پس باید راه‌هایی برای زندگی ارزان‌تر پیدا کنیم و سبک مصرف‌مان را کلاً تغییر بدهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 تا می‌توانید از شر بدهی‌ها خلاص شوید

به هر شیوه مناسب و ممکن، بدهی خود را کم کنید. این اقدام به کاهش هزینه‌های جاری ماهانه شما کمک می‌کند. اگر فکر می‌کنید ممکن است وامی را با نرخ پایین‌تر دریافت کنید، اقدام کنید. اگر امکانش بود سایر بدهی‌های خود را با این وام تسویه کنید.

نرخ بهره پایین‌تر موجب صرفه‌جویی در هزینه‌ها شده و در نتیجه جریان نقدی ماهانه خانوار افزایش می‌یابد. اگر حین کار، درس هم می‌خوانید از وام‌های دانشجویی استفاده کنید. نرخ بهره وام‌های دانشجویی معمولاً پایین است. 

به مکانی ارزان‌تر نقل مکان کنید

برای برخی افراد نقل مکان به مکان‌هایی که ارزان‌تر هستند کمی دشوار است، زیرا شاید نگران بافت فرهنگی منطقه باشند. گاه چاره‌ای نیست، باید کمی در مورد محله مورد نظر تحقیق کرد.

بسیاری از افراد وقتی به دنبال کم‌کردن بودجه خود هستند این گزینه را کنار می‌گذارند، اما اگر می‌توانید با کمی زودتر از خواب بیدارشدن در چنین مناطقی ساکن شوید یا در منطقه نزدیک خانه خود کار پیدا کنید، شاید ارزش آن را در نظر بگیرد. 

تفریح و سرگرمی ارزان برای خودتان دست و پا کنید

بسیاری از افراد اولین چیزی که برای کم کردن هزینه‌های خود در نظر می‌گیرند، زدن از هزینه تفریح و سرگرمی است. تفریح و سرگرمی لازم است، ولی می‌توان سبک آن را تغییر داد و هزینه کمتری پرداخت. نباید اجازه داد که این موضوع تبدیل به یک هزینه ثابت ماهانه شود که خیلی آرام و بی‌صدا مبلغی از درآمد شما را از ماهی به ماه بعد ببلعد. روش‌هایی وجود دارد که می‌توانید رعایت کنید. به هزینه‌هایی مانند عضویت در سالن بدن سازی، عضویت در باشگاه محلی و ... توجه کنید.

چند بار واقعاً از این خدمات استفاده می‌کنید؟ عجالتاً عضویت خود را لغو کنید و ببینید که آیا واقعاً آن‌ها را از دست داده‌اید یا خیر. گزینه‌های ارزان‌تر مراقبت و سرگرمی کودکان را در نظر بگیرید. نقاشی، کاردستی و بازی‌های خانگی. آیا جایگزین ارزان‌تر و مناسبی به‌جای بردن به شهربازی‌های گران وجود ندارد؟ گهگاه با مشاهده فیلم در کانال‌های اینترنتی می‌توانید از هزینه‌های سرگرمی خود بکاهید.

سبک خرید خود را تغییر دهید

خرید لباس را کمتر کنید و برخی عادت‌ها را کنار بگذارید. اگر مثلاً در محیط کار باید لباس خوبی بپوشید، اشکالی ندارد. شما می‌توانید با خریدن البسه کمتر ولی با کیفیت‌تر بسیار صرفه جویی کنید.

فرزندان خود را طوری تربیت کنید تا پوشیدن لباس‌های مختلف برای هر مهمانی دوستانه را برای خود یک الزام تلقی نکنند. اگر شامپو‌های گرانقیمت خریداری می‌کنید به گزینه‌های کم هزینه‌تر هم نگاه کنید. لازم نیست برای ظاهر خوب هزینه گزافی بپردازید.

اعتیاد به تلفن و اینترنت و دخانیات، ممنوع!

صورتحساب تلفن همراه خود را پایین بیاورید. از خود بپرسید که واقعاً از برنامه داده تلفن همراه خود استفاده می‌کنید؟ به دنبال راه‌هایی برای پایین آوردن هزینه تلفن همراه باشید. اگر زیاد از آن استفاده می‌کنید به سبک استفاده از آن در صورتحساب خود نگاهی بیندازید و ببینید کدام ویژگی آن را می‌توانید تعدیل کنید. هنگام صحبت کردن راه نروید، زیرا تجربه نشان داده موقع راه رفتن، بیشتر صحبت می‌کنیم.

صورتحساب خرید حجم اینترنت را کنترل کنید. بسته‌های ارزان‌تر را خریداری کنید یا بسته‌های بلند مدت با حجم نامحدود بخرید. عادات مصرف دخانیات را کاهش داده یا کنار بگذارید. حساب کنید در سال چه مبلغی بابت خرید سیگار هزینه می‌کنید؟ این مبلغ جدای از ضرر‌های جسمانی خواهد بود که به شما وارد می‌شود. هرگونه عادت مصرفی بیش از حد چه سیگار، نوشابه زیاد و امثالهم را ترک کنید که می‌تواند یک بودجه ثابت و بدون هیچ گونه فایده‌ای را از شما بگیرد.

در مصرف بی‌ملاحظه موادغذایی تجدیدنظر کنید

یکی از رایج‌ترین محل‌های اتلاف هزینه در بودجه طبقه متوسط، هزینه خریداری موادغذایی است. آیا نحوه مصرف موادغذایی ما مناسب است؟ دور ریز موادغذایی نداریم؟ چرا به‌جای سیب‌زمینی سرخ کرده، سیب‌زمینی پخته مصرف نکنیم که هم سالم‌تر است و هم اتلاف آن کمتر است؟

آیا نان و برنج اضافه بر مصرف خریداری یا طبخ نمی‌شود، مقدار دورریز آن‌ها را حدودی برآورد کنید و در ۳۶۵ روز ضرب کنید. آیا تمام حبوباتی که در وعده غذایی طبخ می‌شود مصرف می‌شود؟ عدس، لوبیا، لپه و امثالهم مثال‌های خوبی هستند که معمولاً اضافه آن‌ها دور ریخته می‌شود. غذا‌های خود را در خانه طبخ کنید و اگر بیشتر از مصرف یک وعده است، آن را بسته‌بندی کنید تا کیفیت آن در یخچال حفظ شود.

روال گذشته را کنار بگذارید

تلاش برای چند مورد از این راهکار‌ها می‌تواند موجب صرفه‌جویی زیادی شود. یا صرف‌نظر از اینکه برای دیگران هم درآمدی ایجاد کنید، ولی در شرایط فعلی و اگر تحت فشار اقتصادی هستید، غرور و روال گذشته خود را کنار بگذارید. مثلاً اگر کسی را برای نظافت خانه دعوت می‌کردید از این پس نظافت خانه را خودتان به‌صورت هفتگی انجام دهید. حتی می‌توانید هر یک از اعضای خانواده را مسئول قسمتی از خانه کنید. اگر کمی مهارت دارید، پیرایش کودکتان را خودتان انجام دهید. نه تنها در هزینه صرفه‌جویی می‌کنید، بلکه می‌فهمید که بسیاری از فعالیت‌ها می‌تواند تمام خانواده را درگیر کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کرونا سبک زندگی اینترنت هزینه معیشت گرانی صرفه جویی کنار بگذارید صرفه جویی هزینه ها ارزان تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۳۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عاقبت فرار از خانه به‌عشق خواستگار شیشه‌ای

آیا ازدواج با یک فرد معتاد که هردوی‌مان عاشق یکدیگر هستیم، اشتباه است؟ اگر قول داد ترک کند، چی؟ می‌شود به او اعتماد و با او ازدواج کرد؟ می‌خواهم با او ازدواج کنم تا به همه ثابت شود که به‌خاطر من ترک می‌کند، اشتباه است؟ و .... اینها سوالاتی است که ذهن برخی از مخاطبان را به خود مشغول می‌کند و برخی هم مانند ماجرای پربازدید اخیر با عنوان «پشیمانی زنی که به‌خاطر عشقش از خانه فرار کرد» گا‌ها با تایید گزاره آخر، چشمان خود را به روی حقایق می‌بندند و تصمیم خود را بدون در نظر گرفتن پیامد‌های آن عملی می‌کنند. در ادامه، بخشی از صحبت‌های این خانم را خواهید خواند و نکاتی از منظر روان‌شناسی مطرح می‌شود که باید همه دختر‌ها و پسر‌های دم‌بخت مورد توجه قرار دهند.

همه مخالف این ازدواج بودند

زنی که بعد از ۱۲سال زندگی مشترک به بن‌بست رسیده است، درباره دلیل درخواست طلاق توضیح می‌هد: «۱۲ سال قبل عاشق فرهاد شدم و در حالی که همه مخالف بودند تصمیم به ازدواج گرفتم و با او ازدواج کردم و حالا می‌خواهم طلاق بگیرم. فرهاد به شیشه اعتیاد دارد. فکر می‌کردم می‌توانم کاری کنم که زندگی او عوض شود و آن‌قدر من را دوست داشته باشد که بتواند اعتیادش را ترک کند، اما اشتباه می‌کردم. پدرم قبل از ازدواج‌مان فهمید که معتاد است، به همین دلیل هم مخالف بود. البته آن زمان اعتیادش جدی نبود و تفننی می‌کشید، اما پدرم متوجه شده بود و به‌شدت با ازدواج من مخالف بود؛ بنابراین از خانه فرار کردم. با فرهاد رفتیم شمال و بعد پدرم رضایت داد، اما گفت حق ندارم دیگر به خانه او بروم. حالا هم اعتیاد فرهاد شدید شده. او نسبت به من بدبین شده و چندین بار روی من دست بلند کرده است. به همین دلیل حاضر نیستم دیگر با او زندگی کنم، چون می‌دانم به من و دخترم آسیب می‌رساند».

نداشتن شناخت از اعتیاد و پیامدهایش

این خانم به‌رغم این که می‌دانسته که خواستگارش شیشه مصرف می‌کند، باز هم با او ازدواج می‌کند. به این بخش از صحبت‌هایش دقت کنید: «فکر می‌کردم می‌توانم کاری کنم که زندگی او عوض شود و آن قدر من را دوست داشته باشد که بتواند اعتیادش را ترک کند، اما اشتباه می‌کردم». این نوع تحلیل نشان می‌دهد که این فرد شناخت کافی از اعتیاد و پیامد‌های آن ندارد. بار‌ها در همین صفحه خانواده و مشاوره از پیامد‌های اعتیاد به ویژه اعتیاد به مواد صنعتی گفته‌ایم.

اتکا به مواد به جای توانایی‌های درونی

فردی که به شیشه اعتیاد دارد برای مدیریت هیجانات خود به جای اتکا به توانایی درونی به عاملی خارج از خود که همان مواد است احتیاج دارد. استعمال شیشه به‌رغم این که به طور موقت توانایی جنسی و قدرت تمرکز و توجه را بالا می‌برد ولی پس از مدتی فرد را دچار اختلالات زناشویی و شناختی می‌کند به‌طوری که استعمال مکرر و مصرف با دوز بالا می‌تواند سبب بروز توهم و هذیان شود. در صورت عدم مصرف فرد دچار سندروم ترک می‌شود، یعنی این که فرد دچار بی‌قراری یا ولع و وسوسه‌های شدید برای استفاده مجدد می‌شود و برای به دست آوردن مواد ممکن است دست به اقدامات نابهنجار همچون پرخاشگری، سرقت، دروغ و ... بزند.

تعهد و صمیمیت با شوهر شیشه‌ای؟

مثلث عشق شامل صمیمیت، شور و شوق و تعهد می‌شود که از جمله مهم‌ترین ملاک‌های ازدواج سالم است. حال با توجه به عوارضی که موادی همچون شیشه دارد، آیا فرد مصرف‌کننده شیشه می‌تواند در رابطه عاطفی قرار بگیرد که در آن احساس صمیمیت و تعهد را تجربه کند؟ کسی که تمام فکر و ذکرش استعمال مواد باشد توانایی متعهد ماندن به اهداف، برنامه‌ها و نیاز‌های خود و همسر خود را دارد؟ با توجه به تخریب شناختی و هیجانی که مصرف شیشه دارد، آیا این فرد مصرف کننده می‌تواند وظایف همسری و احتمالا والدی خود را در زندگی مشترک انجام دهد؟ یکی از ملاک‌های مهم ازدواج بلوغ جسمانی، عاطفی و روانی افراد است، حال به نظر شما با توجه به عوارضی که از استعمال شیشه گفتیم آیا فرد مصرف کننده شیشه توانایی رسیدن به این نوع بلوغ را دارد؟ اگر حتی فقط پاسخ یکی از این پرسش‌های مطرح‌شده، مثبت بود می‌توانید به ازدواج با این افراد فکر کنید.

منبع: خراسان

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • اعلام شرایط اعطای وام ضروری به بازنشستگان
  • عاقبت فرار از خانه به‌عشق خواستگار شیشه‌ای
  • تغییرات آب و هوایی چگونه زندگی متولدین ۲۰۲۴ را تحت تاثیر قرار خواهد داد؟
  • خوزستانی‌ها از چه کولر گازی‌هایی استفاده نکنند
  • اعطای وام ضروری به بازنشستگان + شرایط پرداخت
  • پس لرزه های گرانی و کمبود دارو در صحن مجلس /حاجی دلیگانی: سهم بیماران از پرداخت هزینه ها ۳۰ درصد بود نه ۵۰ درصد!
  • ۵ راهکار که علائم آلرژی فصلی را کاهش می‌دهد
  • ◄ گرانی خدمات دولتی برای رانندگان کامیون؛ گمرک هم هزینه ایکس ری را افزایش داد
  • گرانی سرسام آور هزینه های یازدهمین نمایشگاه صنایع ریلی
  • کولر گازی برای کدام مناطق، قبوض نجومی برق را همراه دارد