Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-براساس اعلام سازمان مدارس غیردولتی شهریه مدارس غیردولتی امسال به‌طور میانگین ۲۳ درصد افزایش داشته است که این موضوع در کنار دیگر مخارج تحصیلی دانش‌آموزان موجبات گلایه و ناراحتی والدین شده است.

فردا اول مهرماه است روزی که خاطره بسیاری از آن داریم. خاطره از روز اول مدرسه با همان شور و شوقی که هنوز هم برای برخی از ما وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته امسال شروع مدارس کمی زودتر از همیشه بود و آن هم به دلیل ویروسی به نام کرونا است. ویروسی که ۷ ماه است همه ابعاد زندگی را تحت تاثیر خود قرار داده و سبب شده که ما تغییراتی در سبک زندگی‌مان ایجاد کنیم.

آموزش و تحصیل نیز از این قاعده مستثنی نبوده و امسال همه آموزش‌ها به سمت مجازی  غیرحضوری پیش رفته است. برخی از والدین انتظار داشتند که با این شیوه امسال شهریه‌ای بابت مدارس و کلاس‌های فوق‌ برنامه پرداخت نکنند یا حداقل کمتر از سال‌های گذشته باشد.

اما این انتظار نه تنها که محقق نشد بلکه گاه بیشتر از سال‌های گذشته نیز بود. این در حالی است که یک روز پس از بازگشایی مدارس زهرا مظفر مدیرکل ارزیابی و عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش اعلام کرد که سیاست آموزش و پرورش در قبال دریافت وجه از سوی والدین تغییر نکرده است.

به گفته وی بر اساس آئین نامه اجرایی مدارس، دریافت هر گونه وجه ممنوع است به جز در مدارس غیردولتی، شاهد و سمپاد که هزینه مشخص برای آنها تعیین شده است. مدارس دولتی ما نباید هیچ گونه وجهی را از اولیا دریافت کنند.

افزایش شهریه مدارس و گلایه والدین

اما برای همین مدارس غیردولتی نیز گویی سازوکاری برای تعیین میزان شهریه وجود ندارد و هر کس بر مبنای سلیقه مبلغی را دریافت می‌کند. لیلا حسینی، شهروندی است که پسرش امسال به کلاس اول می‌رود.

وی  می‌گوید: پسرم سال گذشته پیش‌دبستانی‌اش را در یک مدرسه غیردولتی گذراند و امسال نیز بنا داشتم که در همان مدرسه ثبت‌نامش کنم اما مدیر مدرسه برای ثبت‌نام کلاس اول ۱۲ میلیون تومان شهریه عنوان کرد در صورتی که آموزش‌ها همه به صورت غیرحضوری است.

این شهروند که چندین مدرسه دیگر را نیز سر زده و با قیمت‌های متفاوت روبه‌رو شده، می‌افزاید: ما که کلا پشیمان شدیم فرزندمان را به مدرسه غیرانتفاعی بفرستیم اما گویی نظارتی بر بحث دریافت شهریه وجود ندارد.

یزدان دشتیان رئیس اداره مشارکت‌های مردمی و مدارس غیرانتفاعی آموزش و پرورش فارس  به توضیح درباره نرخ شهریه‌های مدارس غیر دولتی پرداخت هر چند که پاسخ دقیقی به سوال ما مبنی بر اینکه دریافت شهریه در مدارس غیردولتی چه اندازه است، نداد.

وی گفت: نرخ شهریه براساس معیارهای مختلفی مانند عرصه و اعیان، اجاره بها، تعداد دانش‌آموز، تعداد نیروهای بیمه شده و دیگر فاکتورها بررسی می‌شود و در نتیجه برای هر مدرسه شهریه‌ای متفاوت ابلاغ می‌شود.

هزینه‌های پیش‌بینی نشده مدارس

دشتیان معتقد است که فضای مجازی سبب اضافه شدن هزینه‌های پیش‌بینی نشده برای مدارس شده است، علاوه بر آن باید هزینه‌هایی همچون افزایش بی‌رویه اجاره مکان، افزایش ۴۰ درصدی حقوق و مزایای نیروها، تجهیزات ضدعفونی و بهداشتی مدارس و تجهیزات سخت‌افزاری از قبیل سرور، آنتن، قلم نوری، لب‌تاب و خرید اینترنت مورد توجه قرار گرفته است.

یکی از مواردی که همواره در برای والدین دغدغه است، پرداخت هزینه برای کلاس‌های فوق‌ برنامه است. والدین معتقدند که وقتی آموزش حضوری نیست چرا باید هزینه کلاس فوق برنامه پرداخت شود.

رئیس اداره مشارکت‌های مردمی و مدارس غیرانتفاعی آموزش و پرورش استان فارس کلاس‌های فوق برنامه قید شده در بنر شهریه را مصوبه وزارت خانه و قابل اجرا می‌داند. وی همچنین می‌گوید: برخی از کلاس‌های فوق برنامه تعریف شده توسط موسس است که هزینه دریافت شده نیز به این منظور است.

دشتیان البته این موضوع را نیز ذکر می‌کند که هزینه‌های مطرح شده توسط موسس و در صورت تایید و درخواست انجمن اولیا، باید حتما مورد بررسی و تایید آموزش و پرورش باشد.

براساس اعلام سازمان مدارس غیردولتی شهریه مدارس غیردولتی امسال به‌طور میانگین ۲۳ درصد افزایش داشته است که این موضوع در کنار دیگر مخارج تحصیلی دانش‌آموزان موجبات گلایه و ناراحتی والدین شده است.

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: مدارس غیردولتی آموزش و پرورش کلاس های فوق شهریه مدارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۳۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهای اجاره غرفه‌ در نمایشگاه‌کتاب منصفانه یا کاسب‌کارانه؟

در روزهای اخیر انتقاداتی از سوی ناشران نسبت به افزایش اجاره بهای ۲۰ تا ۵۰ درصدی غرفه‌های نمایشگاه کتاب تهران مطرح شده است،‌ اما آیا این افزایش با وجود بودجه‌هایی که برگزاری نمایشگاه دارد‌، منصفانه است؟ - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌ 15 روز مانده به آغاز سی و پنجمین نمیشگاه بین المللی کتاب تهران،‌ ناشران از افزایش اجاره بهای غرفه‌ها گلایه دارند،‌ اجاره بهایی که به گفته آن‌ها نسبت به سال گذشته با تورم بسیاری همراه بوده است.

برگزاری نمایشگاه کتاب تهران برای وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی همراه با هزینه‌کردهای مختلفی است که بیش از 70 نهاد و موسسه در آن دخیل هستند‌، با این حال در سال‌هایی که از عمر این رویداد فرهنگی گذشته است‌، دولت تلاش کرده تا کمترین هزینه‌ را از ناشران دریافت کند،‌ چرا که برگزاری نمایشگاه کتاب تهران ردیف بودجه مشخصی دارد و درآمدهایی از آن در قبال تبلیغات و ... نیز برای دولت حاصل می‌شود.

البته انتقاد به بالا بودن اجاره بهای غرفه تنها اختصاص به این دوره ندارد،‌ بلکه در سال‌های مختلف همواره برخی نسبت به این مهم و البته نحوه جانمایی ناشران انتقاداتی را وارد داشته‌اند.

بر اساس ضوابط حضور ناشران داخلی هزینه اجاره بهای غرفه به شرح ذیل است:

هزینه اجاره بهای غرفه‌ها در بخش ناشران عمومی نمایشگاه تهران تا 6 مترمربع به ازای هر مترمربع یک میلیون و 375 هزار ریال، 7 تا 9 متر مربع به ازای هر مترمربع 2 میلیون و 5 هزار ریال، از 10 تا 24 مترمربع سه میلیوون و 100 هزار ریال، از 25 تا 48 متر مربع 4 میلیون و 850 هزار ریال، از 49 متر تا 100 متری 6 میلیون و 850 هزار ریال، از 101 متر تا 200 متر 9 میلیون ریال، از 201 متر تا 300 متر 11 میلیون و 500 هزار ریال، از 301 متر به بالا 12 میلیون ریال بوده است. برای ناشران غیرخصوصی این رقم ها افزایش بیشتری داشته است.

بررسی این رقم‌ها با ارقام سال گذشته حکایت از افزایش بین 20 تا 50 درصدی میزان اجاره بهای غرفه‌ها دارد.

حسین جاوید مدیر انتشارات سده در این زمینه به تسنیم می‌گوید: در این دوره بر اساس آیین‌نامه برای اجاره یک غرفه 9 متری که سال 98  مبلغ 460 هزار تومان پرداخت می‌کردیم باید 2 میلیون تومان پرداخت شو‌د،‌ همین طور هر چه متراژ غرفه افزایش می‌یابد؛ رقم پرداختی نیز با شیب تندتری افزایش پیدا می‌کند.  آخرین دوره نمایشگاه سال 98 برگزار شد و بعد به دلیل کرونا دو سالی نمایشگاه برگزار نشد تا سال گذشته‌،  این رشد چشمگیر قیمت‌ها طبیعتا انتقاداتی را به همراه است.

وی با تاکید بر اینکه قیمت‌های فعلی غیرمنصفانه نیست،‌ ادامه می‌دهد:‌ اما این قیمت‌ها بر اساس تورمی که اعلام می‌شود و درصدهایی که مطرح می‌کنند نیست. انتقاد ما به معنای غیرمنصفانه بودن قیمت‌ها نیست،‌ وزارت ارشاد در هزینه‌کرد نمایشگاه شفاف‌سازی نمی‌کند،‌ درآمد حاصله از غرفه‌‌های رفاهی و تبلیغات در نمایشگاه کتاب تهران می‌تواند بخش قابل توجهی از هزینه‌های نمایشگاه را پوشش دهد و دیگر نیازی به افزایش اجاره بهای غرفه‌ها نیست.

نمایشگاه کتاب فرصتی برای آشنایی با جامعه ادبی ایران و هند

جاویدمی‌گوید:  همیشه دولت بر این ادعا بوده که از ناشران و صنعت نشر حمایت می‌کند ولی باید توجه داشت که وقتی ناشری به دلیل حجم بیشتر کتاب‌ها و مخاطبانش نیاز به احراه غرفه بزرگتری دارد،‌ طبیعتاً این رقم اجاره بها چشمگیر‌تر می‌شود و این تنها هزینه یک ناشر برای حضور در نمایشگاه نیست.

به گفته مدیر انتشارات سده یک ناشر برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران بسته به حجم فعالیت به یک تا ده نیرو نیاز دارد که هم باید هزینه حضور او را بپردازد، هزینه ناهار و رفت و آمد، هزینه‌های طراحی دکور،‌ بنر و جابه‌جایی بار نیز باید به این رقم اضافه شود. تازه در مورد برخی از این هزینه‌ها مثل جابه جایی بار در مصلی،‌ پیمانکاران معمولاً خارج از قرارداد مصوب عمل می‌کنند و کسی هم جوابگو نیست.

وی ادامه داد:‌ در نتیجه این هزینه‌های حضور ممکن است برخی ناشران به این نتیجه برسند که حضور فیزیکی با توجه به هزینه‌های حضور مجازی بهتر است انجام نشود. چرا که بین 50 تا 100 میلیون باید هزینه لجستیکی پرداخت شود و بعد هزینه‌های جابه‌جایی بار استهلاک کتاب‌ها،‌ هزینه اسکان ناشران شهرستانی نیز به آن اضافه می‌شود.

جاوید ادامه داد: در مقابل در بخش مجازی نه تنها چنین هزینه‌هایی نباید پرداخت، بلکه کتاب‌ها توسط پست و با استفاده از یارانه‌ای که ارشاد در نظر گرفته است، منتقل می‌‌شود،‌ البته سال گذشته در بخش مجازی نیز با مشکلاتی مواجه بودیم، از جمله عرضه یک کتاب با چند نرخ متفاوت و رقابت کتابفروشی‌ها با ناشران.

رشد 55 درصدی اجاره غرفه

 رضا حاجی‌آبادی مدیر انتشارات هزاره ققنوس نیز از افزایش قیمت‌های‌ اجاره بهای غرفه‌ها ناراضی است،‌ حاجی‌آبادی به تسنیم می‌گوید:‌ من برای اجاره یک غرفه 15 متری امسال حدود 5 میلیون تومان اجاره پرداخت کرده‌ام‌، یعنی متری 310 هزار تومان،‌ در حالیکه سال گذشته برای اجاره غرفه 15 متری 3 میلیون و 600 هزار تومان پرداخت کردم،‌ یعنی متری 200 هزار تومان،‌ چرا در عرضه یک دوره اجاره بها باید متری 110 هزار تومان افزایش پیدا کند؟

 وی ادامه داد: دریافت و افزایش این اجاره بها در حالیکه برگزاری نمایشگاه ردیف بودجه مشخص دارد، منطقی نیست،‌ این ردیف بودجه حتی زمانی که نمایشگاه به دلیل کرونا برگزار نشد،‌ وجود داشت و البته مشخص نشد که صرف چه اموری شد. علاوه بر این نمایشگاه درآمدهای خاصی هم دارد و نکته سوم این که ناشران بر اساس آیین‌نامه موظف‌اند 20 درصد تخفیف ارائه کنند‌.

حاجی‌آبادی به سایر هزینه‌های حضوئر در نمایشگاه که ناشر متحمل می‌شود،‌ اشاره کرد و گفت:‌ هزینه‌های حمل و نقل انتقال کتاب به نمایشگاه،‌ هزینه نیرو و... نیز به هزینه‌های ناشر باید اضافه کرد. تعرفه‌های حمل و نقل داخل نمایشگاه و چرخی‌ها نیز که هیچ گاه طبق تعرفه پیش نرفته است. این هزینه‌ها پنهان هستند و دوستان متوجه این هزینه‌های پنهان نیستند.

وی گفت: باید تکلیفمان را مشخص کنیم،‌ آیا دولت قرار است نمایشگاه کتاب را برگزار کند که مردم کتاب بخرند و از ناشران حمایت کنند،‌ یا اینکه کارناوال‌های تبلیغاتی راه‌ بیاندازد.

نرخ ارز تهدیدی برای بخش خارجی نمایشگاه کتاب تهران

محمدعلی جعفریه مدیر نشر ثالث اما از جمله کسانی است که اجاره بهای غرفه در نمایشگاه را بالا نمی‌داند،‌ وی به تسنیم می‌گوید: اجاره بهای غرفه زیاد نیست،‌ ما برای یک غرفه 100 متری 60 میلیون تومان پرداخت کرده‌ایم و به نظرم این رقم زیادی نیست.

وی می‌گوید: نکته‌ای که من دارم این است که دولت یارانه‌های نمایشگاه را به عدالت تقسیم کند،‌ نه به سلیقه. از همه ناشران حاضر در نمایشگاه حمایت شود،‌ نه تعدادی از ناشران. تجربه دو سال اخیر نشان داده است که وزارت ارشاد در تقسیم یارانه‌ها،‌ خرید کتاب از ناشران و اختصاص کاغذ سلیقه‌ای عمل کرده است.

روایت‌های ناشران نشان می‌دهد که اگرچه رقمی که ناشران برای اجاره بهای غرفه‌ها پرداخت می‌کنند،‌ بالا نیست، ولی هزینه‌های حضور یک ناشر در نمایشگاه چندین برابر این رقم است  که گاهی این هزینه ها چنان بالا می‌رود که حضور را برای ناشر مقرون به صرفه نمی‌کند. بنابراین وزارت ارشاد اگر قرار است رویکردی حمایت‌گونه از حضور ناشران داشته باشد،‌ باید در این زمینه تجدیدنظر کند،‌ چرا که به باور بسیاری از کارشناسان رقم دریافتی از اجاره بهای غرفه‌ها حتی بالاتر از میزان اجاره مصلی که بر اساس شنیده‌‌ها حدود 14 میلیارد تومان بوده است،‌ خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گلایه اهالی بازارهای سیار از افزایش اجاره‌ها
  • بهای اجاره غرفه‌ در نمایشگاه‌کتاب منصفانه یا کاسب‌کارانه؟
  • گلایه‌مندی مردم گلپایگان از افزایش قیمت اجاره مسکن
  • مدارس از راه دور چه مدارسی هستند؟ شهریه این مدارس چقدر است؟
  • دریافت شهریه مدارس و مراکز آموزشی غیر دولتی تنها براساس کیفیت آموزشی
  • پیش‌ثبت‌نام در مدارس غیردولتی با شهریه سال گذشته؟
  • شهریه جدید مدارس غیردولتی اعلام شد
  • پیش ثبت‌نام در مدارس غیردولتی با شهریه سال گذشته
  • محمودزاده: حقوق معلمان مدارس غیردولتی افزایش می‌یابد
  • خبر خوب برای معلمان مدارس غیردولتی ؛ ساعت کاری کم با حقوق زیاد