Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، سوئیس روز یک‌شنبه ۲۷ سپتامبر برای تصمیم گیری در مورد خرید هواپیماهای جنگی همه‌پرسی برگزار می‌کند.

سوئیس که برای خرید این جنگنده‌ها میلیاردها دلار خواهد پرداخت از ۲۰۰ سال پیش در هیچ جنگی شرکت نکرده است.

اگر رأی دهندگان سوئیسی در همه پرسی موافقت خود را با خرید هواپیماهای جنگی اعلام کنند، دولت سوئیس اجازه می یابد تا سال آینده این هواپیماها را از شرکت های فرانسوی یا آمریکایی خریداری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مخالفان این تصمیم با اشاره به اینکه کشورهایی مانند لوکزامبورگ و ایرلند نیز هواپیمای جنگی ندارند، معتقدند که سوئیس به چنین هواپیماهایی نیاز ندارد و با خرید آن‌ها ۶.۶ میلیارد دلار هدر خواهد رفت.

قرار است هواپیماهای خریداری شده جایگزین هواپیماهایی شوند که ۳۰ سال از عمر آن‌ها می گذرد و در سال ۲۰۳۰ میلادی از رده خارج می‌شوند.

از همین رو برخی سیاستمداران سوئیسی با تأکید بر ضرورت خرید هواپیماهای جدید، از راهکار بهتری چون خرید هواپیمای ارزان تر سخن گفته‌اند. آن‌ها می‌گویند که «داشتن یک فیات بهتر از مازراتی است.»

اما موافقان خرید هواپیماهای جنگی معتقدند اگر چه بی‌طرفی در سوئیس مهم است اما برای جلوگیری از حمله خارجی، داشتن ارتش قوی مهم است.

یک نماینده مجلس که موافق خرید هواپیمای جنگی است، گفت که سوئیس باید بدون اتکا به کشورهای دیگر از خود محافظت کند. او گفت: «ما نمی دانیم در ۵۰ سال آینده چه اتفاقی خواهد افتاد. قبل از هر آتشی باید آتش نشانی را ایجاد کرد.»

این همه‌پرسی در حالی برگزار می‌شود که رأی دهندگان سوئیسی شش سال پیش نیز با خرید هواپیماهای جنگی از سوئد مخالفت کرده بودند. اما این‌بار و بر اساس یک نظرسنجی، احتمال رأی آوری تصمیم خرید هواپیماهای جنگی زیاد است.

ساختار سیاسی حاکم بر سوئیس مبتنی بر مدل دموکراسی مستقیم است، مدلی که بر مبنای آن مردم نه به واسطه نمایندگان شان بلکه خود به شکلی مستقیم در اعمال قدرت مشارکت دارند. در همین راستا شهروندان سوئیسی تاکنون موضوعات مختلف و متنوعی را طی لایحه‌های پیشنهادی به رفراندوم گذاشته اند، از مسائل بهداشتی و درمانی گرفته تا موضوعات مربوط به سیاست خارجی،از معضل پناهجویان گرفته تا مورد پرداخت یارانه نقدی به‌صورت ماهانه  یا حتی بریدن شاخ گاوها یا نبریدن شان.

 

اخبار مرتبط اعلام نتایج یک همه پرسی عجیب در سوئیس بیانیه وزارت خارجه سوئیس پس از سفر وزیر خارجه این کشور به ایران ظریف: قدردان تلاش‌های سوئیس برای کاستن آثار خرابکاری‌های آمریکا هستیم تایید تلاش سوییس برای میانجیگری بین ایران و آمریکا تماس وزیرخارجه آمریکا با وزیرخارجه سوئیس پیش از سفر وی به ایران

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت نقل و انتقالات لیگ برتر ویروس کرونا سوئیس همه پرسی در سوئیس سهام عدالت نقل و انتقالات لیگ برتر ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۴۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارشناسان آمریکایی: اوکراین و اسراییل تبدیل به آزمایشگاه های جنگی روسیه و ایران شده اند

کارشناسان آمریکایی می گویند روسیه و ایران، اوکراین و اسراییل را به "آزمایشگاه های میدان نبرد" تبدیل کرده اند.

به گزارش عصرایران، وبگاه آمریکایی "هیل" (وبگاه کنگره آمریکا) در این باره نوشت: کارشناسان آمریکایی روز چهارشنبه در یک کمیته فرعی امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفتند که روسیه و ایران از اوکراین و اسراییل به عنوان "آزمایشگاه های میدان نبرد" برای بررسی نقاط آسیب پذیری نظامی غرب استفاده می کنند.

"دانا استرول" مدیر تحقیقات "موسسه واشنگتن"، در جلسه استماع  روز چهارشنبه به قانونگذاران آمریکایی گفت: روسیه و ایران با هم از اوکراین و خاورمیانه به عنوان آزمایشگاه‌های میدان نبرد برای بهبود تسلیحات و توسعه تکنیک‌هایی برای غلبه بر سیستم‌های دفاعی ایالات متحده و متحدانش استفاده می‌کنند."

استرول افزود: "ایران از روسیه درس هایی در مورد بسته های حمله ترکیبی و همچنین نقاط قوت و ضعف سامانه های دفاع هوایی و موشکی منشاء غربی می گیرد."

این جلسه تنها چند روز پس از آن برگزار می شود که ایران بامداد یکشنبه گذشته حمله هوایی بی سابقه ای را به اسراییل انجام داد. ارتش اسراییل گفت که ایران حدود 170 پهپاد، 120 موشک بالستیک و 30 موشک کروز شلیک کرده است. 

به گفته استرول و  دیگر ناظران، حمله ایران به اسراییل "به طرز قابل توجهی شبیه حملات روسیه به اوکراین بود."

"تام کین"، نماینده حزب دموکرات در این باره گفت: "روسیه از مبادلات نظامی و سیاسی با تهران در طول جنگ داخلی سوریه به نفع خود استفاده کرده است."

ولادیمیر پوتین، رییس فدراسیون روسیه روز دوشنبه حمله تلافی جویانه ایران به اسراییل را "بهترین راه برای مجازات متجاوز و مظهر درایت و عقلانیت رهبران ایران" خواند.

به گفته کارشناسان در جلسه روز چهارشنبه، اتکای روسیه به تسلیحات ایران برای ادامه تهاجم خود به اوکراین، توازن قوا را در روابط این 2 کشور تغییر داده و نفوذ روسیه بر ایران را کاهش داده و در عوض آن به نظر می رسد ایران توانایی های بیشتری در تنظیم رابطه خود با روسیه به دست آورده است.

"گابریل نورونها" از موسسه یهودی برای امنیت ملی آمریکا گفت: "یکی از جدیدترین تحولاتی که ما باید آن را مختل کنیم، افزایش محصولات تسلیحاتی و مهمات روسیه و ایران است که امروز به روسیه برای تسلط بر اوکراین کمک می‌کند، اما فردا می‌تواند به ایران برای غلبه بر اسرائیل کمک کند."

"گیب آمو" دیگر نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در جلسه کمیته روز چهارشنبه گفت: "اخیرا رهبری فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) ابراز نگرانی کرده است که روسیه ممکن است به زودی هواپیماهای سوخو 35 روسی را در ازای پهپادها و تسلیحات ایرانی در اختیار ایران قرار دهد."

آمو افزود: "فقط تصور کنید حمله [علیه اسراییل] با جنگنده‌های پیشرفته چه شکلی می‌شد."

قانونگذاران در جلسه این کمیته فرعی با استناد به "حمایت قوی" بایدن که در بیانیه ای در روز چهارشنبه اعلام شد، از مجلس نمایندگان خواستند بسته هزینه های دفاعی که مدت هاست متوقف شده برای کمک به اوکراین، اسراییل و هند و اقیانوسیه را تصویب کند.

بایدن گفت: "من فورا این قانون را امضا خواهم کرد تا به جهان پیام بدهم: ما در کنار دوستانمان هستیم و اجازه نمی‌دهیم ایران یا روسیه موفق شوند."

آن واگنر، نماینده مجلس نمایندگان آمریکا گفت: "جهان در آتش است و ما نمی‌توانیم سرمان را در شِن‌ دفن کنیم."

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: دفاع روسیه از حمله ایران به اسراییل: واکنشی بود به انفعال شرم آور شورای امنیت درباره حمله به کنسولگری (+فیلم) چرا جنگ ایران و اسراییل به نفع روسیه نیست؟ حسادت زلنسکی به نتانیاهو: از اوکراین هم مثل اسراییل دفاع کنید

دیگر خبرها

  •  چرا در شرایط جنگی گشت ارشاد بازگشت؟
  • ۵ ارتش قدرتمند خاورمیانه بر اساس تجربه جنگی، تعداد پرسنل و تسلیحات نظامی (+عکس)
  • خبرنگار ایرلندی، رئیس کمیسیون اروپا را جنایتکار جنگی خواند
  • کارشناسان آمریکایی: اوکراین و اسراییل تبدیل به آزمایشگاه های جنگی روسیه و ایران شده اند
  • (تصاویر) جنگنده‌های نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران
  • رونمایی عجیب طالبان از یک سلاح جنگی (+عکس)
  • چرا ساخت تسلیحات نظامی از خرید آن مهم‌تر است؟ + فیلم
  • پایگاه نواتیم اسرائیل چه ارزش نظامی دارد؟
  • سوییس به معاهده آرتمیس پیوست
  • جزئیات تازه از حمله ایران علیه اسرائیل به روایت مشاور وزیر کشور | سفیر سوئیس به جای وزارت خارجه به سپاه احضار شد!