Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-19@16:09:19 GMT

افزایش شهریه مدارس و گلایه والدین

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۷۴۳۶۶

افزایش شهریه مدارس و گلایه والدین

آفتاب‌‌نیوز :

فردا اول مهرماه است روزی که خاطره بسیاری از آن داریم. خاطره از روز اول مدرسه با همان شور و شوقی که هنوز هم برای برخی از ما وجود دارد.

البته امسال شروع مدارس کمی زودتر از همیشه بود و آن هم به دلیل ویروسی به نام کرونا است. ویروسی که ۷ ماه است همه ابعاد زندگی را تحت تاثیر خود قرار داده و سبب شده که ما تغییراتی در سبک زندگی‌مان ایجاد کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آموزش و تحصیل نیز از این قاعده مستثنی نبوده و امسال همه آموزش‌ها به سمت مجازی غیرحضوری پیش رفته است. برخی از والدین انتظار داشتند که با این شیوه امسال شهریه‌ای بابت مدارس و کلاس‌های فوق‌ برنامه پرداخت نکنند یا حداقل کمتر از سال‌های گذشته باشد.

اما این انتظار نه تنها که محقق نشد بلکه گاه بیشتر از سال‌های گذشته نیز بود. این در حالی است که یک روز پس از بازگشایی مدارس زهرا مظفر مدیرکل ارزیابی و عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش اعلام کرد که سیاست آموزش و پرورش در قبال دریافت وجه از سوی والدین تغییر نکرده است.

به گفته وی بر اساس آئین نامه اجرایی مدارس، دریافت هر گونه وجه ممنوع است به جز در مدارس غیردولتی، شاهد و سمپاد که هزینه مشخص برای آنها تعیین شده است. مدارس دولتی ما نباید هیچ گونه وجهی را از اولیا دریافت کنند.

افزایش شهریه مدارس و گلایه والدین

اما برای همین مدارس غیردولتی نیز گویی سازوکاری برای تعیین میزان شهریه وجود ندارد و هر کس بر مبنای سلیقه مبلغی را دریافت می‌کند. لیلا حسینی، شهروندی است که پسرش امسال به کلاس اول می‌رود.

وی می‌گوید: پسرم سال گذشته پیش‌دبستانی‌اش را در یک مدرسه غیردولتی گذراند و امسال نیز بنا داشتم که در همان مدرسه ثبت‌نامش کنم اما مدیر مدرسه برای ثبت‌نام کلاس اول ۱۲ میلیون تومان شهریه عنوان کرد در صورتی که آموزش‌ها همه به صورت غیرحضوری است.

این شهروند که چندین مدرسه دیگر را نیز سر زده و با قیمت‌های متفاوت روبه‌رو شده، می‌افزاید: ما که کلا پشیمان شدیم فرزندمان را به مدرسه غیرانتفاعی بفرستیم اما گویی نظارتی بر بحث دریافت شهریه وجود ندارد.

یزدان دشتیان رئیس اداره مشارکت‌های مردمی و مدارس غیرانتفاعی آموزش و پرورش فارس به توضیح درباره نرخ شهریه‌های مدارس غیر دولتی پرداخت هر چند که پاسخ دقیقی به سوال ما مبنی بر اینکه دریافت شهریه در مدارس غیردولتی چه اندازه است، نداد.

وی گفت: نرخ شهریه براساس معیارهای مختلفی مانند عرصه و اعیان، اجاره بها، تعداد دانش‌آموز، تعداد نیروهای بیمه شده و دیگر فاکتورها بررسی می‌شود و در نتیجه برای هر مدرسه شهریه‌ای متفاوت ابلاغ می‌شود.

هزینه‌های پیش‌بینی نشده مدارس

دشتیان معتقد است که فضای مجازی سبب اضافه شدن هزینه‌های پیش‌بینی نشده برای مدارس شده است، علاوه بر آن باید هزینه‌هایی همچون افزایش بی‌رویه اجاره مکان، افزایش ۴۰ درصدی حقوق و مزایای نیروها، تجهیزات ضدعفونی و بهداشتی مدارس و تجهیزات سخت‌افزاری از قبیل سرور، آنتن، قلم نوری، لب‌تاب و خرید اینترنت مورد توجه قرار گرفته است.

یکی از مواردی که همواره در برای والدین دغدغه است، پرداخت هزینه برای کلاس‌های فوق‌ برنامه است. والدین معتقدند که وقتی آموزش حضوری نیست چرا باید هزینه کلاس فوق برنامه پرداخت شود.

رئیس اداره مشارکت‌های مردمی و مدارس غیرانتفاعی آموزش و پرورش استان فارس کلاس‌های فوق برنامه قید شده در بنر شهریه را مصوبه وزارت خانه و قابل اجرا می‌داند. وی همچنین می‌گوید: برخی از کلاس‌های فوق برنامه تعریف شده توسط موسس است که هزینه دریافت شده نیز به این منظور است.

دشتیان البته این موضوع را نیز ذکر می‌کند که هزینه‌های مطرح شده توسط موسس و در صورت تایید و درخواست انجمن اولیا، باید حتما مورد بررسی و تایید آموزش و پرورش باشد.

براساس اعلام سازمان مدارس غیردولتی شهریه مدارس غیردولتی امسال به‌طور میانگین ۲۳ درصد افزایش داشته است که این موضوع در کنار دیگر مخارج تحصیلی دانش‌آموزان موجبات گلایه و ناراحتی والدین شده است.

منبع: خبرآنلاین

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مدارس شهریه مدارس مدارس غیردولتی آموزش و پرورش کلاس های فوق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۴۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدارس چهار شهرستان شرقی کرمان چهارشنبه تعطیل شد

به گزارش خبرگزاری مهر، ستاد مدیریت بحران شهرستان‌های شرقی استان کرمان اعلام کرد: با توجه به هشدار قرمز هواشناسی و پیش‌بینی بروز سیل؛ کلاس‌های درس مدارس شهرستان‌های نَرماشیر، فهرج، ریگان و گنبکی فردا (چهارشنبه) تعطیل شد و آموزش‌ها به صورت غیرحضوری پیگیری می‌شود.

بر اساس اعلام ستاد مدیریت بحران این شهرستان‌ها، تعطیلی مدارس به جهت حفظ سلامتی دانش آموزان بوده و کلاس‌های درس به صورت غیرحضوری برگزار می‌شود.

کد خبر 6080332

دیگر خبرها

  • مسئولان با افزایش تعداد دروس تک ماده راه فرار را به دانش آموزان یاد می‌دهند
  • مدارس پنجشنبه و جمعه آخر هفته‌ها به خانواده‌ها اختصاص می‌یابد؟
  • کسری ۳۳۱ هزار متر مربعی فضای آموزشی در کردستان
  • افزایش ۳ درصدی ظرفیت رشته‌های فنی و حرفه‌ای و ریاضی فیزیک در مدارس کهگیلویه و بویراحمد
  • تحویل ۴۵۰ کلاس درس به آموزش و پرورش استان اصفهان
  • ۵۰ هزار میلیارد تومان برای رتبه بندی معلمان هزینه شد
  • زمان نام‌نویسی وام شهریه دانشجویی دانشگاه علمی کاربردی اعلام شد
  • میزان افزایش حقوق فرهنگیان و استخدام معلم جدید در ۱۴۰۳
  • مدارس زاهدان و ۴ شهرستان کرمان چهارشنبه تعطیل شد
  • مدارس چهار شهرستان شرقی کرمان چهارشنبه تعطیل شد