Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیده مرضیه شفاپور در آیین اختتامیه پنجیمن نمایشگاه لباس عاشورایی شامگاه دوشنبه (۳۱ شهریور) رونمایی از لباس عفاف و حجاب مشاغل ویژه بانوان و مجموعه لباس عاشورایی را از دستاوردهای این نمایشگاه دانست و گفت: در طراحی و تولید لباس عفاف و حجاب ویژه بانوان شاغل از پارچه، نخ و طراحی تمام‌ایرانی استفاده شده که تلاشی در تحقق شعار جهش تولید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یکی از مشکلات تولید لباس را تهیه پارچه به ویژه پس از شیوع کرونا دانست و گفت: برای رفع این مشکل با صنعت‌گران عرصه تولید پارچه مراوداتی داشتیم و قرار است با تعدادی از طراحان و پیشکسوتان عرصه طراحی بازدیدی از صنعت داشته و زمینه تأمین پارچه مورد نیاز طراحان با قیمت مناسب را فراهم کنیم.

رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در مورد دهمین جشنواره مد و لباس فجر، اظهار داشت: امسال پس از بررسی‌های متعدد به این نتیجه رسیدیم که به جشنواره ورود مفهومی داشته باشیم و از ظرفیت‌های لباس اقوام و قومیت‌ها استفاده کنیم. ایران، مصر و روم در تاریخ بشر دارای جایگاه مهمی در حوزه پوشاک هستند، اما لباس ایرانی در طول تاریخ علاوه بر غنا و برازندگی پوشیدگی کامل را نیز داشته است.

وی در پایان تصریح کرد: اکنون نیز بسیاری کشورها حتی کشورهایی که از نظر فرهنگی با ما تفاوت دارند، مثل کشور سوئیس از ما برای حضور در رویدادهای مد و لباس دعوت کرده‌اند و علاقه‌مند هستند در رویدادهای مد ما شرکت کنند. نگاه به همه طراحان کشور یکسان است و تلاش داریم بالاترین امکانات را برای آن‌ها فراهم کنیم.

کار فرهنگی با عجله و سهل انگاری ممکن نیست

رئیس دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق (ع) نیز در این مراسم پوشش را کاری دانست که از ایده به خلق می رسد و بازاریابی و تولید انبوه می شود. 

علی غلامی خطاب به طراحان لباس افزود: به نظر می‌رسد شما طراحان لباس در شناخت جامعه نمی توانید، کاری کنید اما در ایجاد گرایش می توانید نقش آفرین باشید. اگر طراحی شما دقیق باشد، شرط آن اقتضائاتی است که اگر رعایت شود اتفاق می افتد. یکی شناخت مخاطب است که رویکرد مذهبی و رویکرد ملی دارد. اگر این موارد رعایت شد، کار شما موفق است. 

مردم ما قبل از ورود اسلام هم دیندار بودند و ما  باید به این دو نکته باید توجه کنیم که بدون آن‌ها طراحی مد ما حالتی فرو افتاده پیدا می کند. برخی طرح های لباس  گرته برداری است و ذائقه سازی نمی شود، برخی طرح ها هم عجیب و غریب هستند. بین طراحان و مخاطب فاصله ای وجود دارد که نمی توان آن چه طراحی می شود را خرید. وقتی این اتفاق می افتد، مدل هایی که طراحی می شود، به تولید کننده و در نهایت خریدار نمی رسد. اما اقتضای کار شما شناخت جامعه هدف است. 

وی مسأله مهم دیگر در طراحی لباس را واقع گرایی دانست و گفت: وقتی چیزی را طراحی می کنید و توقع دارید در کمترین زمان جامعه را پر کند، موفق نمی‌شوید. کار فرهنگی با سرعت، عجله و سهل انگاری جور در نمی آید، برای کار فرهنگی باید حوصله داشته باشید.
وی از حضرت نوح مثال زد و گفت: باید بدانید هر ۱۲ سال، یک بار یک نفر به شما توجه می کند. نکته مهم ناامیدی است، نوع کار شما اعتقادی می خواهد که با ناامیدی جمع نمی شود.

پنجمین نمایشگاه لباس عاشورایی از ۲۶ تا ۳۱ مرداد در فرهنگسرای نیاوران با هدف تحقق اهداف سبک زندگی اسلامی و ایرانی و استفاده از قابلیت‌های طراحی، دوخت و تولید در عرصه لباس‌های مناسبتی، مذهبی، عاشورایی و ترویج هرچه بهتر شعائر دینی و عاشورایی و تأثیر آن در شئون مختلف اجتماعی و فرهنگی جامعه و کارکرد آن در سبک زندگی اسلامی و ایرانی، برگزار شد.

برگزیدگان

 در رشته چادر نرگس بامداد در رشته مانتو مهنوش تیمورزاده و در رشته پوشش سر نرگس بامداد برگزیده شدند. همچنین در رشته مسابقه زنده استانی طراحی تا اجرا حمیده ایران، سودابه اصفهانی و صدیقه میرزایی برگزیده شدند.  

افزون بر این در رشته طراحی ماسک که بخش ویژه امسال بود خاطره حسینی، زهرا سلیمانی و بهاره نهرمونی رتبه های اول تا سوم را کسب کردند. در رشته مسابقه زنده مانتوی اجتماع نیز فاطمه سادات میرباقری و در لباس مردان فاطمه شریفی برگزیده شدند. 

نتوانستیم بازارسازی کنیم

رئیس بسیج اصناف کشور با بیان این که خواهیم کاری را شروع کنیم که طراحان مزه کار خود را بچشند، گفت: تا زمانی که مخاطب کار را پیدا نکنیم، بی فایده است. 
غلامرضا حسن پور، افزود: ما نتوانستیم بازارسازی کنیم، شاید از نظر اقتصادی از نظر مردم قابل اجرا نبود، بخش عمده‌ای از جامعه معتقد به پوشش و حجاب هستند، ولیکن نتوانستیم این موضوع را مدیریت کنیم.
وی ادامه داد: مخاطبانی هستند که به دنبال کارهای خاصی می گردند و موفق نمی شوند چیزی پیدا کنند، ما باید از بازار شناسایی کنیم که چه افرادی در بازار کار شما را ارایه می کنند، اگر در طراحی دقت کنیم و در تولید هم دقیق باشیم، مخاطب را پیدا می کنیم. در حوزه صادرات هم می توان روی این تولیدات سرمایه گذاری کرد. 
رئیس بسیج اصناف آخری دستاورد بسیج اصناف را تولید، تامین و توزیع ماسک در کشور دانست و گفت: کسی که منافع ملی را می تواند پوشش بدمد.  شما می بینید که ماسک با وجود همه گرانی ها، گرانتر نمی شود. همین حالا اگر صادرات را باز کنیم، همه کشورها وی توانند از تولیدات ما استفاده کنند.

طراح قلب کار تولید است. باید پروژه ای تعریف کنیم و دوستان به میدان کار بیایند، ما اکثر تولید کنندگان پوشاک پیوند داریم و با طرح ریزی می توانیم کار کنیم. ما به جناح و گروه و سیاست کاری نداریم، می خواهیم کار پیش برود.

در این مراسم جمعی از طراحان لباس، برگزیدگاه دوره های گذشته و رضا حاجی پور نماینده مردم مازندران در مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند.
 

برچسب‌ها ماه محرم مد و لباس کارگروه ساماندهی مد و لباس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ماه محرم مد و لباس کارگروه ساماندهی مد و لباس ماه محرم مد و لباس کارگروه ساماندهی مد و لباس اخبار کنکور دانست و گفت بسیج اصناف مد و لباس کار شما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۴۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سند ملی سبک پوشش اسلامی چه کمکی به صنعت پوشاک کشور می‌کند؟

سید مجید امامی، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور درمورد تصویب اولیه‌ی سند ملی سبک پوشش اسلامی بیان کرد: یکی از عرصه‌هایی که سال‌هاست در نظام فرهنگی کشور از دست ما خارج شده حوزه پوشاک است. این در حالی است که اشتغال‌زا‌ترین و حتی به نظر برخی از افراد در آمار‌های جهانی، پوشاک، بزرگ‌ترین صنعت جهانی به شمار می‌آید در حالی‌که ما، هم در نظام طراحی با وجود استعداد‌های بسیار زیادی که داریم و هم در عرصه تولید، با وجود تولیدکننده‌های خیلی بزرگ و ممنوعیت واردات رسمی که داریم با لباس قاچاق و شبه قاچاق روبرو هستیم و با این‌ وجود، می‌گوییم چرا فلان لباس نامناسب اجتماعی فروخته یا پوشیده می‌شود؟ 

دبیر شورای فرهنگ عمومی گفت: اگرچه سبک پوشش به فرد و ذائقه او بستگی دارد که این موضوع باید بر اساس شخصیت و منش فرد مورد بررسی قرار بگیرد ولی این‌که بر اساس سنت و تاریخ ۷ هزار ساله‌مان، پوشاک ما با وجود تنوع بالا و بی نظیری که در میان کشور‌های مختلف دارد؛ هم از لحاظ تنوع رنگی و هم از نظر طرح پوشاک با چنین مشکلاتی مثل قاچاق و... روبروست به نظر می‌رسد باید یک کار اساسی از جنس فرهنگ‌بنیان انجام می‌شده است. هرچند که همیشه عزیزان ما در حوزه صنعت، برنامه‌های راهبردی داشته‌اند و این اتفاق باید دو سال پیش انجام می‌شد ولی با این حال، همین اتفاق باعث می‌شود که شورای عالی انقلاب فرهنگی و نظام فرهنگی و صنعتی کشور در کنار هم قرار بگیرند.

امامی اظهار کرد: اگر قرار است دنبال ویژند باشیم، باید ویژند‌های پوشاک کشور خودمان را بپسندیم و اگر قرار است که بدنبال مد باشیم مد هم باید در چارچوب فرهنگ و ارزش‌ها و زیبایی‌شناسی ایرانی شکل بگیرد و برای این منظور، هدف‌گذاری هم شده است که ظرف ۱۰ سال، حداقل ۴۰ درصد از بازار پوشاک اجتماعی در اختیار ویژند‌های داخلی و ویژند‌های حجاب و لباس باشد که متأسفانه، الان این عدد پایین‌تر است و اگرچه خریداری می‌شود ولی تولیدات بی هویت هستند و نمی‌توانند از هویت خودشان دفاع کنند. 

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور درمورد استقبال مردم از سند ملی سبک پوشش اسلامی گفت: دلیل این که با وجود رقابت کردن ویژند‌های خارجی روی ویژند تأکید می‌کنم به خاطر بازار‌سازی است و به همین خاطر، عدد ۴۰ درصد را گذاشتیم. چون می‌دانیم که نمی‌توانیم با این موج جهانی قطع رابطه کنیم و ما خیلی دیرتر از آن‌ها به این حوزه بازاریابی وارد شده‌ایم ولی به هر حال برای شروع هیچ‌وقت دیر نیست چراکه ویژند‌های ایرانی در حوزه لباس آقایان و حتی لباس غیر رسمی و همچنین، حوزه حجاب بسیار موفق عمل می‌کنند ولی مورد حمایت نیستند.

امامی مطرح کرد: اگر نظام طراحی و آموزش و پژوهش ما متحول شود و طراحان لباس در یک زیست‌بوم ایرانی اسلامی تربیت شوند و طرح درس‌ها و نظام آموزشی خیلی قدیمی چه در طراحی لباس و چه در طراحی پارچه ارتقاء پیدا کنند و اگر ویژندها، مراکز و استودیو‌های جدی طراحی راه اندازی شوند و به جای کپی کردن از روی فضای مجازی، هویت طرح خودشان را داشته باشند که البته ویژند‌های معتبر این‌طور هستند و در صورتی‌که بازار از قاچاق اشباع نشود و به عبارتی، اجازه دهند که رقابت وجود داشته باشد بسیاری از مشکلات برطرف می‌شوند. چون کالای قاچاق اساساً لباس خارج از رده است و قیمت واقعی ندارد و چیزی است که باید امحاء شود.

دبیر شورای فرهنگ عمومی افزود: ویژند‌های بزرگ در ترکیه یا حتی در چین باید طبق اکوسیستم مد، این موارد قاچاق را امحاء کنند تا در داخل، تولیدکننده شومیز، تونیک یا مانتو مجبور به رقابت با آنها نباشد و به عبارتی، مشکل نساجی ما برطرف شود. زیرا راه حل‌هایی وجود دارند که با وجود سخت بودن، شدنی هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • تشکیل اتحادیه بین‌المللی تجار «امین» در ایران
  • اصناف و بازاریان لباس‌هایی با پوشش مناسب در اختیار مردم قرار دهند
  • سند ملی سبک پوشش اسلامی چه کمکی به صنعت پوشاک کشور می‌کند؟
  • انعقاد تفاهم نامه همکار بین اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی و دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه
  • طراحی پوسترهای جدید به مناسبت شکست هیمنه آمریکا در طبس
  • آثار جشنواره مد و لباس نقش تن‌پوش در حال داوری است
  • فراخوان دهمین جشنواره ملی «بومتن» منتشر شد
  • انعقاد تفاهم‌نامه ساخت مسکن برای کارکنان دانشگاه آزاد خوزستان
  • روز جهانی طراح و گرافیک چه روزی است؟ + تاریخچه World Graphics Day
  • آغاز داوری آثار ششمین جشنواره مد و لباس نقش تن پوش اروند