Web Analytics Made Easy - Statcounter

در دنیای امروز مدیریت بحران بخشی مهم و اساسی از مدیریت استراتژیک است و به طور کلی، جوامعی که در معرض بحران هستند، به آمادگی بیشتری در برابر آن نیاز دارند.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری برنا، آسیا و اقیانوسیه یکی از حادثه خیزترین مناطق جهان هستند و بر اساس گزارش حوادث و بلایا در منطقه آسیا و اقیانوسیه درسال 2017 که توسط کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل در آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ) منتشر شده، به این موضوع اشاره می‌کند که سرعت رشد خطر بلایا بیش از سرعت ایجاد تاب آوری است، به خصوص در کشورهایی که ظرفیت و توانایی های محدودی برای آمادگی و پاسخگویی در برابر بلایا را دارا هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از این حوادث ذاتا فرامرزی بوده و همچنان توسعه پایدار را با تهدید مواجه می کنند. ایجاد تاب آوری در برابر بلایا یک چالش اساسی توسعه بوده که منطقه با آن مواجه است. به طور کلی باید اذعان کرد که در دنیا، بحران در همه ابعاد و با شدت های گوناگون وجود دارد و می توان آن را به گونه های مختلفی، تقسیم بندی کرد که هر کدام سبب آسیب های شدید و حتی جبران ناپذیری بر پیکره هر جامعه ای، می شود.

در همین راستا همواره دولت های جوامع مختلف، سعی دارند تا با ساز و کارهای مناسب بتوانند بحران های موجود را مدیریت کنند. برنامه ریزی های دقیق و ساماندهی منابع موجود در راستای به حداقل رساندن خسارات ناشی از بحران ها از مهمترین اقداماتی است که امروزه، مورد توجه مدیران سازمان های ذی صلاح قرار گرفته و برای این مهم سازمان هایی با ساختارهای منجسم، تشکیل داده اند.

بر اساس گزارش های بین‌المللی در شرایطی که معدل ریسک انواع حوادث و بلایا در سطح جهانی در سی سال گذشته دو برابر شده، این مقدار در خاورمیانه و شمال آفریقا سه برابر بوده است. منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا از آسیب پذیرترین مناطق دنیا در برابر مخاطراتی مانند زلزله، سیل، خشکسالی، طوفان، گرد و غبار، آثار تغییر اقلیم بوده است.

 به دلیل موقعیت جغرافیای منحصر به فرد کشور ایران شامل ساختار زمین، سطح بیابان ها (حدود 20 درصد از مساحت کشور)، وجود کوهستان ها، سطح پوشش گیاهی، وضعیت بارشی و موارد دیگر، کشور ما دارای پتانسیل حادثه خیزی بالایی است. به طوری که طبق اطلاعات درج شده در سایت مدیریت بحران استان ها، از 45 نوع بلایای طبیعی که در جهان به ثبت رسیده، حدود 35 نوع آن در کشور ما به وقوع پیوسته و ایران را جزو، 10 کشور اول بلاخیز دنیا قرار داده است.

قرار گرفتن کشور ما بر فلات ایران و محاصره شدن آن به وسیله کویرها و بیابان های عراق، عربستان و آسیای میانه و دوری بخش وسیعی از آن از دریا سبب تشدید شرایط خشکسالی می شود. بدون شک وجود شرایط جغرافیایی این چنینی سبب شده که سازمانی تحت عنوان «سازمان مدیریت بحران» به منظور مدیریت کردن بحران های احتمالی بوجود آید و وظیفه سنگینی را بر عهده داشته باشد.

در همین راستا سازمان مدیریت بحران، سامانه جامع مدیریت بحران، در راستای مدیریت یکپارچه و موثر بحران در سطح جامعه، با اتکاء بر اطلاعات توصیفی و مکانی جمع‌آوری شده (که از ساختار مشترک و استانداردی برخوردار است) و به منظور ایجاد، مکانیزمی برای هماهنگی موثر در چرخه مدیریت بحران (پیشگیری، آمادگی، مقابله و بازسازی) به گونه ‌ای که زمینه مدیریت جامع منابع و اجرای طرح عملیاتی منسجم و کامل را برای همه ذینفعان مدیریت بحران شهر تهران امکان پذیر ‌سازد، طراحی و ایجاد شده است.

 درخصوص پیشگیری از بحران می توان موضوعات متعددی را بیان کرد که از مهمترین آن ها، فرهنگ سازی و آموزش است. آموزش ها می تواند در دو سطح عمومی و تخصصی برای اقشار مختلف جامعه برگزار شود و حتی می توان از طریق رسانه ها به آموزش های چند دقیقه ای نیز تکیه کرد که تجربه دیگر کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته نشان می دهد از طریق آموزش های عمومی، برای قشر وسیعی از جامعه می توان شاهد کاهش تلافات در هنگام وقوع بحران بود.

 آموزش های تخصصی نیز می تواند برای افراد موظف مانند مدیران، کارشناسان، امدادگران، یگان های ویژه عملیات های نجات، پرسنل اورژانس و آتش نشان ها و همه افرادی که در ستاد سازمان ها وظیفه مدیریت کردن بحران را دارند برگزار شود و خروجی های آن به توسعه، ظرفیت ها و ابزارها برای ارزیابی زیان ها و خسارات حوادث و بلایا و نیز پایش اجرای چارچوب سند جهانی «سندای» برای کاهش خطر بلایا کمک خواهد کرد.

درک کافی از خطر حوادث و بلایا اولین اولویت اقدام در چارچوب سند «سندای» برای کاهش خطر بلایا است. به عبارت دیگر درک و اطلاع کافی از توزیع مکانی و زمانی زیان ها و خسارات ناشی از مخاطرات گوناگون، اولین گام مهم برای تولید اطلاعات و دانش کاربردی است.

 وجود پایگاه های داده ای ملی، سبب می شود تا مدیران بتوانند خسارات حوادث و بلایا را رصد نمایند و همچنین وجود پایگاه ها به تولید اطلاعات برای طراحی و اجرای راهبردها و برنامه های ملی کاهش خطر بلایا کمک خواهد کرد. بی شک با شناخت وضعیت موجود، شناسایی گلوگله ها و نقاط بحرانی می توان با مدیریت، برنامه ریزی و با تلاش مضاعف در جهت شناخت پدیده های پرخطر طبیعی و فراگیری راه های مقابله با آن ها و همچنین بکارگیری اصول و ضوابط پیشگیری، خسارت ناشی از حوادث را به حداقل رساند.

 به منظور مدیریت کردن بحران ها و کاهش خسارات جانی و مالی بلایای طبیعی، علم و تجربه در کنار یکدیگر گام هایی را تشکیل دادند که تحت عنوان، گام های موثر در مدیریت بحران نامیده می شود. در همه متون علم مدیریت، گام اول مدیریت بحران «پیشگیری» است. در توضیح باید اذعان کرد که پیشگیری، مجموعه اقداماتی است که با هدف شناسایی حوادث قبل از وقوع آن، سطح خطر پذیری جامعه را ارزیابی کرده و با مطالعات و اقدامات لازم، سطح آن را تا حد قابل قبول کاهش دهد.

گام دوم تحت عنوان «آمادگی» مجموعه اقداماتی است که توانایی جامعه را در انجام مراحل مختلف مدیریت بحران افزایش می دهد که شامل، جمع آوری اطلاعات، برنامه ریزی، سازماندهی، ایجاد ساختارهای مدیریتی، آموزش، تامین منابع و امکانات و تمرین است.

 گام سوم «مقابله یا روبرو شدن با بحران» است که شامل عملیات های مختلفی مانند اطلاع رسانی، تامین امنیت، ترابری، فوریت های پزشکی، برقراری شریان های حیاتی و غیره است و منظور از آن، اقدامات و ارائه خدمات اضطراری است که با هدف نجات جانی و مالی افراد جامعه، تامین رفاه نسبی آن ها و جلوگیری از گسترش خسارات انجام می شود. گام بعدی به نام «بازسازی و بازتوانی» شامل اقدامات لازم پس از وقوع بحران است که برای گذراندن وضعیت عادی به مناطق آسیب دیده با در نظر گرفتن ویژگی های توسعه پایدار، ضوابط ایمنی، مشارکت های مردمی، مسائل فرهنگی و اجتماعی انجام می شود از سوی دیگر بازتوانی شامل اقداماتی جهت بازگرداندن شرایط جسمی و روحی آسیب دیدگان به حالت طبیعی است.

باتوجه به موارد ذکر شده، در دنیای امروز مدیریت بحران  بخشی مهم و اساسی از مدیریت استراتژیک است و به طور کلی، جوامعی که در معرض بحران هستند، به آمادگی بیشتری در برابر آن نیاز دارند. مدیریت بحران باید به صورت منظم و سیستماتیک و همچنین مبتنی بر هوشیاری، حساسیت مدیریتی و درک مناسبی از برنامه ریزی باشد.

طی سال های اخیر به همت تلاش های انجام شده، اقدامات خوبی در زمینه مدیریت بحران انجام شد که امید است با پشتکار مضاعف و همچنین تاکید بر آموزش های مناسب و به موقع پیش از وقوع بحران، آمادگی های لازم در زمان وقوع حوادث افزایش یابد. 6

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: توسعه پایدار کشورهای در حال توسعه مدیریت بحران حوادث و بلایا مدیریت بحران برنامه ریزی خطر بلایا بحران ها آموزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۶۸۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

5 تفاوت اساسی در کاشی و سرامیک - کاویان سرام

کاشی کاری یکی از هنرهای باستانی و سنتی در ایران است که در طول تاریخ، جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ و هنر کشورمان داشته است. از دوران باستان تا به امروز، هنرمندان ایرانی با استفاده از فنون و تکنیک‌های مختلف، آثاری شگفت‌انگیز و بی‌نظیر را ایجاد کرده‌اند که همچنان در موزه‌ها و کاخ‌های ایران و جهان به نمایش گذاشته می‌شوند.

طرح‌های استفاده شده در کاشی کاری ایران معمولاً دارای الگوها و طرح‌های هندسی، گل و گیاهان، حیوانات و موتیف‌های دینی و فرهنگی هستند. از جمله معروف‌ترین نمونه‌های کاشی کاری ایران می‌توان به مساجد سنتی با طرح‌های زیبا و چشم‌نواز اشاره کرد.

کاشی و سرامیک دو ماده‌ی ساختمانی است که در صنعت ساخت و ساز بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند. این دو ماده در ظاهر ممکن است به هم شباهت داشته باشند، اما در واقع دارای تفاوت‌های مهمی هستند که در ادامه به 5 تفاوت‌ کاشی و سرامیک پرداخته می شود.

کاویان سرام با فراهم کردن اطلاعات جامع در خصوص تفاوت کاشی و سرامیک، سعی در آن دارد که امان تجربه خرید مقایسه ای و بهتری را برای مشتریان و نمایندگان فروش در سراسر ایران فراهم کند. این مقاله به بررسی تفاوت کاشی و سرامیک به منظور آشنایی هر چه بیشتر مخاطبین با این محصولات پرداخته است.

مواد اولیه

اولین موردی که در زمینه تفاوت کاشی و سرامیک باید به آن پرداخته شود مواد اولیه به کار رفته در ساخت این دو محصول است. کاشی نوعی آجر یا سفال است که برای تولید آن از مواد معدنی و آلی مختلفی استفاده می شود  ولی ماده اصلی آن خاک رس است.

 

 

 

مقدار و نوع سایر مواد معدنی و آلی که به کاشی اضافه می شود بر کیفیت نهایی آن تاثیر دارند. مواد اولیه کاشی در ابتدا درشت بوده و توسط آسیاب خرد می شوند. مواد پلاستیکی، پر کننده های غیر پلاستیکی و کمک ذوب ها از جمله مواد مورد استفاده در خشت کاشی هستند.

مواد پلاستیک که همان خاک رس است به کاشی خاصیت شکل پذیری می دهد، پرکننده های غیر پلاستیکی با دمای ذوب و مقاومت شیمیایی بالا از تغییر شکل کاشی در هنگام پخت جلوگیری می کنند، و کمک ذوب ها که بر خلاف پرکننده ها نقطه ذوب پایینی دارند هم در کاشی و هم روی لعاب آن استفاده شده و مدت زمان پخت را کاهش می دهند و بعد از سرد شدن حالت شیشه ای پیدا می کنند.

سرامیک نوع کاشی است که مقاومت و ضخامت بیشتری نسبت به کاشی دارد. مواد اولیه در ساخت سرامیک کمی از متفاوت از کاشی است که موجب استحکام بالاتر این محصول شده و مقاومت در برابر نفوذ آب، تغییرات دمایی و حرارت بالا در این محصول را به دنبال دارد.

ماده اولیه اصلی در ساخت سرامیک خاک رس است که حاوی کانی های مختلف، فلدسپات و سایر ترکیبات بوده و درصد مواد مختلف تعیین کننده کیفیت محصول نهایی است. دمای پخت سرامیک بالاتر از کاشی است که موجب استحکام و مقاومت بالاتر این محصول می شود. همچنین فشار بالاتری را تحمل می کند که موجب جذب آب پایین تر آن می شود.

سرامیک پرسلان نوعی از سرامیک است که در پخت آنها از خاک رس سفید یا کائولن استفاده می شود. خاک رس به کار رفته در سرامیک پرسلان ریزتر و خالص تر از خاک رس سرامیک بوده و حاوی سطوح بالایی از کوارتز و فلدسپات است.

 نوع پوشش سطحی

پوشش سطحی کاشی و سرامیک یا لعاب در اصل پوششی شیشه ای مانند است که از مواد اولیه خشک تشکیل شده که آسیاب می شوند و پس از ترکیب با آب به صورت خمیری یا دوغاب در می آیند. سپس به طرق مختلف بر روی کاشی یا سرامیک اعمال شده و پخته می شوند.

در اصل لعاب علاوه بر بالا بردن استحکام کاشی و سرامیک، نما و درخشش زیبایی را به آنها می بخشد. لعاب چسبنده نیست ولی اعمال آن روی بدنه یا بیسکوئیت کاشی و سرامیک سبب نفوذ آن به داخل خاک رس شده و با پخته شده لایه ای روی سطح کاشی و سرامیک ایجاد می کند.

لعاب روی کاشی و سرامیک میتواند یکی دیگر از فاکتور های تفاوت کاشی و سرامیک باشد. کاشی و سرامیک هر دو ممکن است لعابدار یا بدون لعاب باشند، با این حال سرامیک ها اگر لعابدار باشند علاوه بر مواد معمول در لعاب کاشی، از ترکیب مواد غیر آلی و غیر معدنی هم در ساخت آنها استفاده شده و در دمای بالاتری پخته می شوند.

لعاب هایی که روی سطح سرامیک اعمال می شوند، غالبا ضد آب بوده و به همین دلیل است که در کف سرویس های بهداشتی و حمام بیشتر از سرامیک استفاده می شود.

 

 

از مزایایی اعمال لعاب روی سطح کاشی و سرامیک می توان به مواردی همچون زیبایی، افزایش استحکام، مقاومت در برابر جذب آب، مقاومت در برابر مواد شیمیایی، و ایجاد سطحی کاملا مسطح اشاره کرد.

 سختی و مقاومت

می توان گفت که اصلی ترین تفاوت کاشی و سرامیک در سختی و مقاومت آن ها است. از آنجایی که کاشی ظریف تر و نازک تر از سرامیک است وزن پرس کمتری را می تواند تحمل کند ولی پرس وارد شده بر سرامیک سنگین‌تر است. به دلیل تفاوت در میزان پرس، سرامیک تخلخل کمتری داشته در نتیجه جذب آب آن کمتر است.

از طرف دیگر به دلیل دمای پخت بالاتر، مقاومت سرامیک در برابر سرما و گرمای شدید، فشار، رطوبت، مواد شیمیایی و تغییر رنگ در اثر نور آفتاب از کاشی بیشتر است. در مورد سرامیک های پرسلان این دما حتی بالاتر بوده و موجب می شود جذب آب آنها تقریبا صفر (کمتر از 0.5 درصد جذب آب) باشد و در نتیجه بیشترین کاربرد را برای استفاده در محیط های باز و مرطوب دارد.

کاربرد ها

در نظر گرفتن تفاوت کاشی و سرامیک در زمینه کاربرد آنها بسیار مهم است چرا که استفاده نادرست و در فضای نامناسب از آنها منجر به تحمیل هزینه اضافی و کار مضاعف می شود. بنابراین می بایست با در نظر گرفتن این تفاوت ها بهترین گزینه را برای پروژه خود انتخاب کنید.

همانطور که در بالا اشاره شد، کاشی ها ظریف تر و نازک تر از سرامیک ها هستند و همین امر آنها را به گزینه ای مناسب برای نصب بر روی دیوار تبدیل کرده است. به صورت کلی کاشی سرویس بهداشتی، حمام و آشپرخانه پرمصرف ترین مکان ها برای استفاده از کاشی است. کاشی ها غالبا مقاومت کافی برای استفاده در کف را ندارند.

از طرف دیگر، سرامیک ها با داشتن مقاومت بالاتر، بهترین گزینه برای پوشش کف هستند. جذب آب پایین سرامیک ها باعث کاربرد گسترده آنها برای کف سرویس های بهداشتی و حمام شده و همچنین مقاومت در برابر مواد شوینده و لک آنها را مناسب کفپوش آشپزخانه و سالن پذیرایی می کند.

از میان سرامیک ها، سرامیک های پرسلان بالاترین مقاومت را دارند که دلیل آن این است که در دمایی بالاتر از سرامیک های معمولی پخته می شوند و خاک رس ریزتر و خالص تری برای ساخت پرسلان مورد استفاده قرار می گیرد. به دلیل نفوذ ناپذیری پرسلان ها در برابر آب (جذب آب نزدیک به صفر) می توان این محصولات را در فضاهای باز و مرطوب نیز نصب کرد.

از دیگر مزیت هایی که پرسلان را برای نصب در فضای باز مناسب می کند، مقاومت نسبت به تغییر رنگ در برابر نور مستقیم خورشید می باشد، و در برابر گرما و یخ زدگی نیز مقاو بوده و با تغییرات شدید دما ترک نخورده و نمی شکنند. به صورت کلی پرسلان ها در برابر آب، تغییرات دمایی شدید، مواد شیمیایی، تغییر رنگ، سایش و ... مقاوم بوده و این امر موجب کاربردهای متنوع و بالای آنها برای هر فضایی شده است.

قیمت

کاشی و سرامیک در درجات مختلف، با طرح های متنوع و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی متفاوت تولید می شود که هر کدام از این موارد می تواند تاثیر مستقیم روی قیمت آنها داشته باشد. هر چه درجه کاشی و سرامیک بالاتر باشد یعنی جنس آن بهتر بوده و مقاومت بیشتری نسبت به عوامل مختلف دارد که این امر موجب بالاتر رفتن قیمت آن می شود.

یکی از عواملی که بر قیمت کاشی سرامیک تاثیر دارد فرآیند پخت آنها است. دمای کوره در پخت کاشی پایین تر از سرامیک است و در نتیجه هزینه تمام شده ساخت کاشی کمتر از سرامیک است و قیمت آن نیز به نسبت پایین تر است. این موضوع نشان دهنده قیمت بالاتر سرامیک های پرسلان است چرا که دمای پخت آنها از سرامیک های معمولی نیز بالاتر است.

مورد دیگری که بر قیمت کاشی و سرامیک تاثیر می گذارد طرح و رنگ آن است. هر چه طرح پیچیده تر و رنگ تیره تر باشد، به دلیل سخت تر بودن فرآیند تولید، قیمت آن نیز بالاتر می رود.

ابعاد کاشی و سرامیک نیز بر قیمت آن تاثیر دارد به طوری که هر چه ابعاد بالاتر باشد قیمت نیز بالاتر می رود و کاشی ها به طور معمول به دلیل داشتن ابعاد کمتر نسبت به سرامیک، قیمت پایین تری نیز دارند. در نتیجه قیمت یکی دیگر از موارد تفاوت کاشی و سرامیک است.

انواع مختلف کاشی

انواع مختلف از کاشی وجود دارد که بر حسب جنس، ضخامت و طرح تقسیم بندی می شوند و هر یک برای استفاده در فضای خاصی در نظر گرفته شده اند. در زیر به چند مورد از آنها اشاره می شود.

کاشی های موزاییکی در طرح ها و رنگ های متنوعی وجود دارند و معمولا نمای براقی ندارند و در ابعاد کوچکتری نسبت به سرامیک ها ساخته می شوند.

کاشی های لعابدار که پوشش لعاب موجب افزایش مقاومت در برابر آب و مواد شیمیایی شده و برای استفاده در حمام و آشپزخانه مناسب هستند.

کاشی های سفالی بدون لعاب هستند و و  در ابعاد کوچک برای اهداف ساختمانی کاربرد دارند.

کاشی های سقفی در انواع مختلف از نوع با مقاومت کم در برابر حرارت تا انواع عایق حرارت و صدا، انواع تزئینی و انواع مقاوم در برابر مواد شیمیایی ساخته می شود.

کاشی های سنگ فرشی با پخت در دمای بالا دارای مقاومت بالا در برابر رطوبت است و به عنوان کفپوش در ساختمان ها کاربرد دارد.

کاشی های مکزیکی یا سالتیو دارای طرح های بسیار زیبا و متنوعی هستند. از آنجایی که این طرح ها باید با دست روی کاشی رسم شوند این کاشی ها پخته نمی شوند و به همین دلیل مقاومت پایینی دارند. این کاشی ها به صورت تزئینی در دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع مختلف سرامیک

همانطور که در بالا ذکر شد سرامیک‌ ها از نظر روش پخت و مواد تشکیل دهنده به انواع مختلفی تقسیم می شوند که هر کدام کاربرد های خاصی دارند. در ادامه چند مورد از انواع سرامیک معرفی می شود.

سرامیک های پرسلان به دلیل دمای پخت بالاتر و خاک رس ریز و خالص، دارای کیفیت، دوام و زیبایی بالایی هستند و تقریبا در همه قسمت های ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری کاربرد دارند.

سرامیک های پرسلان فول بادی نوع تخصصی تری هستند که دارای استحکام بالا، خاصیت ضد خش، و طول عمر بالا هستند و مانند پرسلان کاربردهای گسترده ای دارند.

سرامیک های پرسلان لعاب دار طرح و رنگ متنوع تری داشته و به دلیل وجود لعاب، خاصیت مقاومت در برابر خش در آن برجسته است.

اسلب ها در ابعاد بزرگ تولید شده و استفاده از ورق های بزرگ آن به فضا نمایی شیک و زیبا می دهد. این محصولات پر هزینه هستند و در نما و کف ساختمان ها کاربرد دارند.

سرامیک های آنتی باکتریال که در لعاب آنها از تکنولوژی نانو استفاده شده است با از بین بردن ذرات آلوده هوا که با سطح آن برخورد می کند (تا 20%) موجب پاکیزه و سالم شدن هوای اطراف می شوند.

در صورت قرار گرفتن در معرض نور خورشید باکتری ها و ویروس های سطح آن به صورت تقریبا کامل از بین می رود و محیطی استریل ایجاد می کند. متعاقبا تمیز کردن آلودگی و لکه از سطح آن نیز آسانتر است و در برابر حرارت، مواد شیمیایی و خط و خش نیز مقاومت بالایی دارند.

سرامیک های ضد اسید مقاومت بالایی در برابر اسیدها و مواد صنعتی داشته و گزینه مناسبی برای استفاده در کارخانجات مواد غذایی و آزمایشگاه ها است.

سرامیک های مینیاتوری در ابعاد بسیار کوچک تولید می شوند و در رنگ ها و طرح های متنوعی وجود دارند. به دلیل جذب آب پایین برای استفاده به عنوان کاشی استخری مناسب هستند.

سرامیک های شیشه ای مقاومت بالایی در برابر ضربه و حرارت دارند و برای کف و دیوارها قابل استفاده هستند.

 

 

کاشی و سرامیک از لحاظ ظاهری چه تفاوتی دارند

از آنجایی که کاشی ها دمای پخت و مدت زمان پخت پایین تری نسبت به سرامیک ها دارند طرح های روی آنها کم رنگ تر از سرامیک است. اکثرا سرامیک ها ضخامت بیشتری از کاشی ‌ها دارند و با گذشت زمان رنگ آنها (به خصوص در برابر نور مستقیم خورشید) تغییر نمی کند و مقاوم هستند. تفاوت ظاهری دیگر کاشی و سرامیک می تواند در ابعاد آنها باشد که سرامیک ها معمولا ابعاد بزرگتری دارند ( استثناهایی هم ممکن است در این مورد وجود داشته باشد).

کاشی بهتر است یا سرامیک

با توجه به مواردی که در بالا ذکر شد جواب این سوال ممکن است متفاوت باشد. برای دانستن بهترین جواب باید مواردی همچون محل نصب و بودجه پروژه مورد نظرتان را در نظر بگیرید.

کاشی ها با قیمت پایین تر برای استفاده در دیوارها و فضاهای داخلی مناسب هستند در صورتی که سرامیک ها بسته به درجه بندی، گران تر هستند و با داشتن مقاومت بالاتر به عنوان کفپوش گزینه مناسب تری هستند.

استفاده از سرامیک برای کف

سرامیک ها نسبت به کاشی ها تنوع بالاتری در طرح و رنگ دارند. استفاده از سرامیک در کف منازل مسکونی و تجاری علاوه بر بهره مندی از مزایایی متعدد این محصولات، نمایی زیبا و مدرن به محیط می بخشد که آنها را به یکی از پر طرفدارترین کفپوش ها در صنعت ساختمان تبدیل کرده است.

ما در این مطلب سعی بر آن داشتیم که تفاوت کاشی و سرامیک را از ابعاد مختلف بررسی کنیم و امکان انتخاب و خریدی آسان را برای شما فراهم کنیم. همچنین می توانید برای گرفتن مشاوره و خرید محصول مورد نظر خود با کارشناسان کاویان سرام در ارتباط باشید.

سرامیک پرسلان

همانطور که پیش تر اشاره شد ماده اصلی در ساخت سرامیک و سرامیک پرسلان خاک رس است و هر دو در کوره پخته می شوند، اما پرسلان در دمای بالاتری پخته شده و خاک رس خالص تری دارد و تخصصی تر از سرامیک است. جذب آب پرسلان بسیار پایین و نزدیک صفر است و از آنجایی که کف بیشتر در معرض رطوبت و آب است معمولا در کف ساختمان ها استفاده می شود.

مقاومت بالای این محصول در برابر شوینده ها، ساییدگی، تغییر رنگ، یخ زدگی و حرارت در کنار نما و جلوه زیبا، این محصول را به یک انتخاب محبوب تبدیل کرده است که در طرح ها و رنگ های متنوعی تولید می شود. کاربرد سرامیک های پرسلان بسیار گسترده بوده و در طیف وسیعی از فضاهای داخلی و خارجی امکان مسکونی، سرویس های بهداشتی، پله ها، پیاده رو، محوطه های رو باز، ادارات، کارخانجات، مراکز آموزشی، مراکز فرهنگی و هتل ها به کار می روند.

لیست ویژگی و تفاوت‌ کاشی و سرامیک

در اینجا برای درک بهتر تفاوت‌ کاشی و سرامیک، ویژگی‌ هر کدام به شرح زیر لیست شده است.

 سرامیک سختی بیشتری نسبت به کاشی دارد. نسبت به یخ زدگی و تغییرات دما مقاومت بالایی دارد. در برابر نور خورشید مقاوم است. هم در کف و هم روی دیوار میتوان از آن استفاده کرد. در برابر آتش تغییر حالت نمی‌دهد. با گذشت زمان رنگ و شکل ظاهری سرامیک تغییر نمی کند. در برابر فشار و رطوبت مقاومت بیشتری نسبت به کاشی دارد. از آنجایی که جذب آب بسیار پایینی دارد، نصب آن روی ارتفاعات و دیوار کار سختی است. کاشی جذب آب بیشتر دارد و به همین دلیل، در ارتفاعات بالاتر می توان آن را نصب کرد. بیشتر کاربرد آن نصب روی دیوار است. در دمای پایین تری پخته می شود و در نتیجه هزینه تولید و متعاقبا قیمت فروش آن نسبت به سرامیک کمتر است. دارای طرح ‌های متنوع و زیبایی است، و در نمای قسمت های مختلف ساختمان مورد

استفاده قرار می‌گیرد.

بر روی لعاب کاشی از طرح‌های ساده، رنگی، گلدار، سیاه و سفید، براق، نیمه براق و مات استفاده می‌شود. عموما انواع کاشی‌ها در برابر ضربه محکم نا مقاوم بوده و به راحتی ترک می خورند.

اکنون که تفاوت کاشی و سرامیک به صورت کامل و جامع در مقاله بالا شرح داده شد می توانید با در نظر گرفتن موارد ذکر شده بهترین محصول را برای ساخت یا بازسازی پروژه خود در نظر بگیرید.

همچنین می توانید برای انتخاب راحت تر و حرفه ای تر به سایت کاویان سرام مراجعه کرده و یا با شماره 02167348000 با کارشناسان ما در ارتباط باشید. کاویان سرام با بیش از 10 سال سابقه در زمینه کاشی و سرامیک، اعتماد و رضایت عمده فروشان و مشتریان خود را از نظر کیفیت و قیمت جلب کرده و می تواند راهنمای خوبی برای شما باشد.

 

*** این مطلب در سرویس گزارش آگهی منتشر شده و تبلیغاتی می باشد؛ لذا جماران هیچ توصیه در رابطه با انجام فعالیت فوق ندارد.

 

دیگر خبرها

  • فرهنگ‌سازی و آموزش، راهبرد موثر در کاهش حوادث رانندگی
  • بررسی علل وقوع حوادث غیرمترقبه ایلام
  • 5 تفاوت اساسی در کاشی و سرامیک - کاویان سرام
  • بحران‌زده ترین قاره جهان از نظر بلایای طبیعی کجاست؟ | اینفوگرافیک
  • در حوزه ارائه خدمات الکترونیکی به رشتوندان اتفاقات خوبی صورت گرفته است/گام های موثر مدیریت شهری در ممیزی املاک
  • غربالگری رانندگان پرخطر در آذربایجان‌شرقی طرحی مهم و موثر است
  • ۳۵۹ دشت کشور در چالش بحران فرونشست | حفر ۱۱۷هزار حلقه چاه در دشت‌های با نرخ فرونشست
  • افزایش اعتبارات محیط زیستی در راستای رفع چالش‌ها
  • بحران فرونشست در اصفهان/ استانداری: در سال گذشته بیش از ۳۰ مورد حادثه و در سال جاری تا کنون ۱۲ حادثه داشته ایم
  • رفتاردرمانی دیالکتیکی برای اختلال شخصیت مرزی