Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- نویسنده حوزه دفاع مقدس گفت: سردار شهید سلیمانی ۷سال پیش طرحی را در کشور عملیاتی کرد که براساس آن خاطرات خانواده شهدا و جانبازان جمع آوری تا از دل آنها الگوی تربیتی استخراج شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، به‌مناسبت هفته دفاع‌مقدس نشست بررسی ادبیات داستانی مقاومت در دفتر خبرگزاری تسنیم با حضور عبدالصاحب رومزی پور نویسنده بیش از 21 جلد کتاب و 14 کتاب بازنویسی شده در حوزه دفاع مقدس برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رومزی‌پور سابقه همکاری با حوزه هنری انقلاب اسلامی و بسیج هنرمندان را دارد و اکنون با بنیاد نشر ارزش‌های دفاع مقدس در بخش تدوین دانشنامه دفاع مقدس استان فعال است.

در این نشست، عبدالصاحب رومزی پور درباره ادبیات دفاع مقدس بیان داشت: جرقه اصلی ورود من به عرصه نویسندگی به دوران دانش آموزی برمی‌گردد. در دوران مدرسه خیلی اهل ریاضی و حساب نبودم و بیشتر به ادبیات علاقه داشتم.

وی افزود: بسیاری از داستان‌ها و کتب ادبی را مطالعه کرده بودم و بعضی از مواقع که معلم نمی آمد؛ من سرکلاس به دانش آموزان ادبیات تدریس می‌کردم.

این نویسنده عرصه دفاع مقدس ادامه داد: بعد از سال 1367 که جنگ تمام شد، براساس علایقی که از دوران بچگی داشتم وارد داستان نویسی شدم. اولین مجموعه داستانی بنده مزرعه سبز فلک بود که سال 68 نوشتم.

وی اظهار داشت: در سال 76 وارد حوزه هنری خوزستان شدم.در آن موقع اساتید بزرگی حضور داشتند و این نوعی پویایی به عرصه داستان دفاع مقدس خوزستان بخشیده بود.

گیلان| نویسندگان جوان ادبیات دفاع‌مقدس ساماندهی می‌شوندتوصیه رهبر انقلاب برای صبر و مقاومت در حوزه ادبیات دفاع مقدسرسانه‌ها نقش مهمی در تعالی و رشد ادبیات پایداری و ادبیات دفاع مقدس دارند4 دهه با ادبیات دفاع مقدس توانستیم محور مقاومت باشیم

رومزی پور ادامه داد: یکی از برجستگی‌های ادبیات دفاع مقدس، مبارزه با ظلم و دفاع از مظلوم است. همین باعث شد که برای مردم فلسطین داستان بنویسم و برای همین به یادگیری زبان عربی و خواندن رمان‌های عربی پرداختم.

این رزمنده دفاع مقدس ادامه داد: پس از کار مطالعاتی دقیق، کتاب "زیتون‌های تلخ" را با جزئیات درباره فلسطین نوشتم. پس از اتمام در سفارت فلسطین تقدیم سفیر این کشور کردم که وقتی جزئیات و ادبیات قوی این کتاب را دید بسیار متعجب شد.

وی به مساله عرصه داستان دفاع مقدس گریزی زد و اظهار داشت: بسیاری از رمان‌های که می‌نویسم  با جان و دل به نگارش درمی آورم و به کلمات روح می‌بخشم. بسیاری از رمان‌های که نوشتم را خود در جنگ دیده بوده و لمس کرده بودم.

رومزی پور با اشاره به یکی از داستان‌های خود گفت: به طور مثال یادم است در وسط معرکه جنگ, ما در محاصره کامل بودیم و یکی از دوستان قرار شد آب برای رزمندها بیاورد. خمپاره مثل آتش بر سر ما می‌بارید. همین که سرباز آب را پر کرد و در مسیر برگشت خمپاره تمام بندش را تکه تکه کرد.

وی افزود: در این بین ما پاهای سرباز را گرفتیم تا به داخل سنگر بیاوریم که خمپاره دوم به سر این سرباز نیمه جان خورد و مثل آبکش بدنش سوراخ سوراخ شده بود. این صحنه‌ها را من دیدم و اکنون وقتی می‌نویسم بعضی مواقع منقلب می شوم.

این فعال حوزه دفاع مقدس با انتقاد از کوتاهی در تهیه محصولات فرهنگی فاخر متناسب با جنگ گفت: غرب هنوز برای جنگ جهانی دوم فیلم و داستان می‌سازد ولی ما با اینکه خیلی زمانی نگذشته است اثر و فیلم برای دفاع مقدس ارائه نمی‌کنیم.

وی ادامه داد: برخی مدعی هستند ژانر دفاع مقدس دیگر تکراری شده در صورتی که اینگونه نیست و هر لحظه جنگ متفاوت بود و اگر دقیق به جنگ بپردازیم می‌توانیم آثار برجسته فیلم و داستان برای 8 سال دفاع مقدس تهیه کنیم.

رومزی پور به طرح شهید سردار سلیمانی در سال 91 اشاره و گفت: سردار سلیمانی 7 سال پیش تیم‌های را در استان‌ها بسیج کرده بود که این افراد خاطرات مادران و پدران و خانواده شهدا و جانبازان را مکتوب کنند تا از دل این خاطرات الگوی تربیتی و فرهنگی استخراج شود.

وی در ادامه به مساله حوزه کودک و دفاع مقدس اشاره و بیان داشت: حوزه کودک در انتقال فرهنگ دفاع مقدس خیلی حوزه مهم و حیاتی است. در این سال‌ها از این ژانر کوتاهی و غفلت کردیم.

این فعال حوزه دفاع مقدس همچنین به مسئله شهدا و جانبازان مدافع حرم اشاره و گفت: این حوزه هنوز متولی خاصی ندارد درحالی که این حوزه می‌تواند برای جوان امروز ملموس تر باشد. رسانه‌ها نقش مهمی در تکثیر و تولید محتوای دفاع مقدس دارند. لازم است رسانه‌ها به طور ویژه به این عرصه بپردازند و اجازه ندهند این حقایق مورد غفلت و فراموشی قرار گیرند.

انتهای پیام/341/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ادبیات دفاع مقدس حوزه دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۷۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیروی جوانان از سیره شهدا رمز اعتلای کشور است

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله سید احمد علم الهدی در دیدار با سردار سرتیپ بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس که به میزبانی دفتر نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد، اظهار کرد: موضوع ترویج معارف جنگ تحمیلی را نباید دست کم گرفت؛ این مأموریتی است که روحیه شهادت طلبی و از خود گذشتگی را در بین اقشار مختلف مردم و به خصوص جوانان تقویت می‌کند و ثمره آن، ترویج روحیه جهادی و اعتلای کشور است.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی افزود: نهاد مقدس حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، حلقه واصل و خط مقدم انتقال سیره شهدا به نسل‌های بعدی است تا این فرزندان عزیز ما که عهده دار آینده کشور و انقلاب هستند، پیرو همان طریقتی باشند که شهدای ایران اسلامی با توسل به آن، کشور را از گزند هجمه همه جانبه دشمن حفظ کردند.

وی با بیان اینکه انقلابی بودن و انقلابی ماندن جامعه در گرو تداوم فرهنگ دفاع مقدس است، خاطرنشان کرد: بعد از پایان جنگ تحمیلی، به تدریج این فکر در ذهن برخی افراد ایجاد شد که اگر دوباره هجمه ای به تمامیت ارضی ایران اسلامی صورت بگیرد، شاید نسل دهه شصت و هفتاد نتواند به اندازه نسل طلایی جنگ از امانت انقلاب صیانت کند. با این حال، موضوع دفاع از حرم و پس از آن دفاع از امنیت و سلامت به همه ثابت کرد که نسل آینده کشور نه تنها کم از شهدای دفاع مقدس ندارد بلکه در برخی عرصه‌ها، از نظر ایمان و باور بر آنها پیشی گرفته است.

علم الهدی ادامه داد: نمونه شخصیت‌هایی مانند شهید محسن حججی، طلایه دار نسلی بودند که نشان اقتدار آنها را امروزه نه فقط در عرصه دفاعی و نظامی بلکه در ساحت‌های مختلف علمی، فرهنگی و حتی اقتصادی و جهادی شاهد هستیم.

موزه دفاع مقدس، سنگر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی موزه‌های دفاع مقدس را سنگرهای ماندگار ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در هر استان خواند و بیان کرد: این خیلی مهم است که شما متمرکز بر کار فرهنگی باشید اما تحقق چشم اندازهای فرهنگی منوط به فراهم کردن برخی زیرساخت ها است. موزه‌های دفاع مقدس و یادمان‌های شهدا، دو زیرساخت اصلی در عرصه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت هستند و به موازات استمرار این پروژه‌های عمرانی در اقصی نقاط کشور، مطالبه برحق مردم در خراسان رضوی این است که موزه دفاع مقدس در این استان به قید فوریت تکمیل شود.

وی گفت: اهمیت موزه دفاع مقدس در خراسان رضوی به پذیرش میلیون‌ها زائری است که همه ساله به قصد زیارت بارگاه منور رضوی راهی مشهدالرضا (ع) می‌شوند. بخش قابل توجه از این شمار را هم زائران خارجی تشکیل می‌دهند که اگر موزه دفاع مقدس استان نیز به بهره برداری برسد، می‌تواند توفیق این زیارت را با پیوست فرهنگی مرتبط مضاعف کند.

زائران سالانه راهیان نور، افزون از ۴ میلیون نفر

سردار سرتیپ بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس نیز ضمن ارائه گزارشی از اقدامات این بنیاد در توجه به مسائل فرهنگی و زیرساختی با محوریت ترویج معارف دفاع مقدس گفت: در موضوع تکمیل پروژه موزه دفاع مقدس در خراسان رضوی، تکالیف دستگاه‌ها مشخص است و همه مسئولیت دارند. در این شرایط، خوشبختانه با پیگیری‌هایی که اخیراً در دستورکار قرار گرفته، مدیریت شهری در مشهد با جدیتی بیش‌تر از قبل برای تکمیل پروژه وارد میدان شده است و امیدواریم تا در آینده نزدیک، بخش‌های نمایشگاهی موزه پذیرای علاقه مندان باشد.

وی با تأکید بر ضرورت توجه به کاروان‌های اعزام زائران راهیان نور و بازسازی زیرساخت‌های زیارت اعم از جاده‌ها و مراکز اسکان گفت: اگر چه تا پیش از کرونا، جمعیت زائران راهیان نور در کشور بیش از ۷ میلیون نفر در سال بود اما شیوع ویروس کرونا باعث شد تا برای حفظ سلامتی مردم، کاروان‌های اعزام حدود دو سال فعالیت نداشته باشند. با این حال، هم اکنون فرآیند زیارت مناطق عملیاتی جنوب دوباره در حال رونق است و با افزایش ۲۰ درصدی در سال جاری به بیش از ۴ میلیون نفر رسیده است.

کد خبر 6085187

دیگر خبرها

  • لزوم نگاه منصفانه به شکست‌ها و پیروزی‌ها در جنگ
  • تجلیل از پیشکسوتان ارتش نوعی «جهاد تبیین» برای نسل امروز
  • انقلاب اسلامی یک قاعده جدیدی در جهان ایجاد کرده است
  • آینده جهان از شب عملیات «وعده صادق» تغییر کرد
  • انقلاب اسلامی قاعده جدیدی در جهان ایجاد کرده است
  • پیروی جوانان از سیره شهدا، رمز اعتلای کشور است
  • پیروی جوانان از سیره شهدا رمز اعتلای کشور است
  • پمپئو در کتابش درباره راضی کردن ترامپ به ترور سردار سلیمانی چه نوشته است؟
  • بنیاد امسال حضور پررنگ تری در نمایشگاه کتاب دارد
  • جنگ موقعیت‌های دراماتیکی برای نوشتن دارد