Web Analytics Made Easy - Statcounter

یونسی تحلیگر بازار سرمایه و استاد اقتصاد دانشگاه گفت: در سال‌های اخیر ازنظر رفع تحریم‌ها اتفاق خاصی که بتواند اقتصاد ایران را تحت تأثیر قرار بدهد وجود نداشته است و مردم نباید تصور کنند مذاکرات یا برجام باعث شده است ما به تغییرت خیلی خوبی در گشایش‌های اقتصادی بین‌الملل برسیم که حالا فعالسازی مکانیسم ماشه بخواهد آن را ممنوع کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ علی یونسی کارشناس بازار سرمایه و استاد اقتصاد در گفتگو با دیارآفتاب؛ پیرامون وضعیت فعلی بازار سرمایه گفت: بررسی نمودارهای نوسان رشد بورس از سال ۱۳۷۲ که اطلاعات آن ثبت‌شده است نشان می‌دهد رشد واقعی بورس در ایران یک دامنه مشخصی داشته است که با نرخ رشد قیمت‌ها ارتباط مستقیم دارد یعنی هر وقت قیمت‌ها افزایش کرده شاخص بورس هم افزایشی بوده و هر وقت قیمت‌ها کاهش پیدا می‌کند شاخص بورس هم کاهشی است.

وی ادامه داد: شدت تأثیرپذیری رشد بورس از رشد قیمت‌ها بسیار بیشتر است یعنی به‌عنوان‌مثال اگر تورم ما ۲۰ درصد است بورس ۴۰ درصد رشد می‌کند و اگر تورم ۱۰ درصد کاهش پیدا کند بورس ۲۰ تا ۳۰ درصد منفی می‌شود.

انتظار داریم شاخص به فرایند بلندمدت خود برگردد و به اعداد رشد معقول برسد/متغیرهای اقتصادی تمایل به تعادل دارند

این استاد اقتصاد دانشگاه تصریح کرد: هیچ‌وقت میزان رشد بورس به افزایش‌های فعلی نرسیده بود و حالا که میزان رشد بورس از فرآیند بلندمدت خود تبعیت نکرده است که البته دلایل سیاسی و نوع تمایل دولت به هدایت نقدینگی به سمت بورس را دارد و ازاینجا نشئت می‌گیرد انتظار داریم شاخص به فرایند بلندمدت خود برگردد و به اعداد رشد معقول برسد.

وی افزود: با توجه به تاریخچه قبلی و اهدافی که دولت از هدایت نقدینگی به سمت بورس داشت به نظر می‌رسد باید این پیش‌بینی را داشته باشیم که میزان شاخص همچنان کاهنده باشد چون فرآیند بورس تمایل به برگشت به حالت تعادلی خود دارد و برای برگشت به شرایط تعادلی چیزی جز کاهش شاخص‌ها را شاهد نخواهیم بود.

یونسی با بیان اینکه اگر نمودار شاخص را در این مدت نگاه کنیم نمودار نوسانی کاهنده است گفت: این نوسان ادامه پیدا می‌کند، ممکن است در یک مدت موقت تصمیمات دولت یا مسائلی که در مجلس موردبررسی قرار می‌گیرد منجر به افزایش بشود ولی این افزایش موقتی است چون کلاً متغیرهای اقتصادی تمایل به تعادل دارند و دخالت‌های دولت یا رسیدن به تعادل را تسریع می‌کند یا با تأخیر مواجه می‌کند که دولت مایل است رسیدن به تعادل بورس را با کندی مواجه کند و حداقل در عمر باقی‌مانده دولت نشان بدهد که توانسته بورس را در سطوح خوبی نگه دارد.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه فرایند بلندمدت به سمت تعادل عادی بورس است اظهار کرد: ورود افراد جدید توصیه نمی‌شود و افرادی هم که پولی قرض کرده‌اند یا از طریق فروش سرمایه‌ها سهام خریده‌اند باید بازار را ترک کنند البته زمانی که بازار به یک رشد رسید و آماده پس دادن پول شد.

حقوقی‌ها در شرایط فعلی بورس از رانت اطلاعاتی‌ استفاده می‌کنند/تأثیر پذیری نرخ دلار از متغییر ورود و خروج ارز از کشور

این استاد اقتصاد دانشگاه همچنین در رابطه با عملکرد حقوقی‌ها در بازار سرمایه گفت: حقوقی‌ها در شرایط فعلی از رانت اطلاعاتی‌ که دارند استفاده می‌کنند و بعد از هر ریزشی می‌خرند و بعد از هر رشدی می‌فروشند و از نوسانات لحظه‌ای سود می‌کنند، به نظر نمی‌رسد عملکرد عوامل بیرونی اعم از مثلاً مکانیسم ماشه یا تصمیم دولت برای ترغیب مردم به خرید یا فروش بتواند روی تعادل بلندمدت تأثیر اساسی بگذارد و ممکن است فقط این رسیدن به تعادل را با کندی مواجه کند.

یونسی در رابطه با تأثیرپذیری بازارهای موازی از یکدیگر تصریح کرد: بین بورس و دلار یک ارتباط مستقیم وجود دارد و هر زمان دلار افزایش قیمت دارد ما تورم خواهیم داشت و تورم هم یعنی افزایش قیمت سهام، لذا افزایش نرخ ارز منجر به رونق بورس می‌شود اما برعکس هم هست یعنی کاهش رونق در بورس موجب خروج سرمایه‌ها و رفتن به بازارهایی مثل خودرو، مسکن، سکه و دلار می‌شود که به نظر می‌رسد در این بین یک رابطه دوطرفه وجود دارد و در تقدم و تأخر این‌ها جاذبه بیشتر ناشی از تأثیر نرخ ارز بر بورس است.

وی ادامه داد: با توجه به محدودیت‌هایی که در خریدوفروش وجود دارد و محدودیت موجودی ارزی کشور معتقد نیستم که خروج از بورس در این شرایط به معنی افزایش قیمت دلار است چراکه دلار خود از یک متغیر دیگر تحت عنوان ورود و خروج ارز از کشور تأثیر می‌پذیرد یعنی مردم بعد از حدس و گمان از اینکه دلار افزایش قیمت پیدا خواهد کرد به سمت آن هجوم می‌برند.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی تصریح کرد: همین الآن اگر مردم احساس کنند به علت گشایش‌های صادراتی ایران از طریق صادرات نفت به ونزوئلا یا صادرات از طریق قرارداد ایران و چین ممکن است دلار بیشتری وارد کشور بشود آن‌وقت فضای روانی پیش‌بینی کاهش ارزش دلار را می‌کند و رفتن به سمت این بازار متوقف می‌شود ولو اینکه بورس ریزش کند، لذا قیمت دلار بر روی شاخص بورس تأثیر دارد اما عملکردهای بورس تأثیر کمتری بر نرخ دلار دارد.

مسائل فعلی بازار سرمایه  ناشی از دخالت دستگاه‌های دولتی در بورس است/سرمایه گذاری در بورس یک تصمیم شخصی است

این استاد اقتصاد با بیان اینکه مسائل فعلی بازار سرمایه خود ناشی از دخالت دستگاه‌های دولتی در این بازار و فعالیت‌های اقتصادی بخش خصوصی است افزود: تبلیغات دولت، مردم را به سمت بورس برد حالا اینکه چه انگیزه‌هایی پشت آن بود سناریوهای مختلفی مطرح است اما مسئله اصلی این است که هرگونه اثرگذاری دیگری بر بورس ضریب اعتماد به دستگاه‌هایی که در بورس دخالت می‌کنند را به‌شدت پایین می‌آورد.

یونسی اظهار کرد: تصور کنید مردم به پشتوانه حرف دولت وارد بورس بشوند بعد دولت نتواند سرمایه‌های مردم را حمایت کند که طبیعتاً هم نمی‌تواند اینجا مردم اعتمادشان را به دولت از دست خواهند داد اگر مجلس هم بخواهد از باب رونق و رکود دادن به این بازار و تسریع در بهبود شاخص یا بلعکس وارد بشود این برای مجلس خوب نیست و به‌شخصه مجلس را از اینکه به شکل اجرایی وارد موضوع بورس بشود بر حذر می‌دارم ولی می‌تواند سیاست‌هایی برای شفاف‌سازی اتخاذ کند تا تصمیمات مردم منطقی باشد اما اینکه تلاش کند که سرمایه‌گذاری مردم در بورس را به چشم سپرده ببیند که تعهدی ایجاد کند این‌یک خطای استراتژیک است.

وی ادامه داد: پولی که مردم در بورس می‌گذارند یک تصمیم‌گیری شخصی است که با تجارب و مطالعات شخصی هر فرد انجام می‌شود و این استراتژی یا پیروز می‌شود و سود دارد و یا شکست می‌خورد و زیان به همراه خواهد داشت که نتیجه آن تابع عملکرد فرد است و ربطی به دولت و مجلس و نظام ندارد.

گشایش و رفع تحریمی اتفاق نیفتاده که فعالسازی «مکانیسم ماشه» بخواهد آن را ممنوع کند

این کارشناس اقتصادی در پاسخ به اینکه آیا اعمال تحریم‌های جدید می‌تواند بر اقتصاد ایران تأثیرگذار باشد افزود: این اتفاق نمی‌تواند افزایش بیش‌ازحد قیمت ارز را به دنبال داشته باشد اما در بخش حقیقی اقتصاد یعنی در حوزه واردات و صادرات محدودیت‌های جدیدی را ایجاد می‌کند که البته باید توجه داشت که در سال‌های اخیر ازنظر رفع تحریم‌ها اتفاق خاصی که بتواند اقتصاد ایران را تحت تأثیر قرار بدهد وجود نداشته است و مردم نباید تصور کنند مذاکرات یا برجام باعث شده است ما به تغییرت خیلی خوبی در گشایش‌های اقتصادی بین‌الملل برسیم که حالا فعالسازی مکانیسم ماشه بخواهد آن را ممنوع کند.

یونسی تصریح کرد: فعال‌سازی شکلی از مکانیسم ماشه در سال گذشته توسط آلمان، انگلیس و فرانسه بر روی بازار ایران تأثیر نداشت، تحریم‌های بیرونی بر روی بورس تأثیر ندارد یا اگر دارد منجر به تقویت بورس می‌شود اگر به تجارب قبلی بنگریم نشان می‌دهد این نوع اقدامات در بیرون تأثیر چندانی بر بورس ندارد و الآن عملکرد بورس بسیار حساس به عملکرد دولت، مجلس و مسئولین و بسیار تابع تصمیم گیران فعال در بازار است.

این استاد اقتصاد دانشگاه خاطرنشان کرد: بلافاصله بعد برجام تحریم‌های «ایسا» را داشتیم لذا ما مواردی مثل تحریم و ازاین‌دست اقدامات را همچنان به‌صورت ممتد داشته‌ایم و آنچه الآن مطرح است مربوط به تحریم‌های تسلیحاتی است و اینکه ایران در ماه جاری بتواند خریدوفروش سلاح را به‌راحتی انجام بدهد یا نه، لذا بیشتر فشار مکانیسم ماشه بر روی تحریم تسلیحاتی است که در رابطه تحریم تسلیحاتی نیز به لحاظ خباثتی که هم امریکا و هم کشورهای همسو یعنی اروپایی‌ها با ما دارند نباید خوش‌بین بود که حتی در صورت فعال نشدن مکانیسم ماشه در حوزه‌ی خریدوفروش سلاح ما سنگ‌اندازی نمی کنند، بنابراین تأثیر بسزایی برای فعالسازی آن تصور نمی‌کنیم.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: استاد اقتصاد دانشگاه استاد اقتصاد مکانیسم ماشه بازار سرمایه افزایش قیمت رفع تحریم تحریم ها رشد بورس قیمت ها بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۸۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 پیش‌بینی بورس فردا ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳

بورس اوراق بهادار تهران سومین روز از اردیبهشت ماه سال 1403 را نیز با رخ مثبت به پایان برد تا هفته نخست سال جدید را در دومین ماه سال تکرار کند و شاخص کل با رشد 3 هزار و 900 واحدی خود را در محدوده 2.3 میلیون واحدی تثبت کرده باشد.
پیش‌بینی بورس فردا 4 اردیبهشت ماه 1403 / آیا تردیدی برای ادامه روند صعودی در شاخص کل وجود دارد؟

به گزارش اکوایران، در جریان معاملات روز جاری در بازار بورس اوراق بهادار تهران در شاخص کل با رشد 3900 واحدی در محدوده 2 میلیون و 316 هزار واحدی ایستاد تا خود را در کانال جدید تثبیت کرده باشد.

ارزش بازار نیز بعد از مدت ها به کانال 8 هزار همتی رسید اما ارزش معاملاتی همچنان در محدوده های 5 هزار میلیارد تومانی قرار دارد که خیلی برای اهالی بازار سرمایه امیدوار کننده نیست، اما به هر حال شاخص در مسیر صعودی گام برداشته است.

نماد بوعلی و فملی بیشتری تاثیر مثبت را بر بازار روز جاری داشتند و نماد فولاد پس از رشد در دو روز اخیر کمی عقب نشست و حتی بار منفی را بر روی شاخص کل ایجاد کرد.

فلزات اساسی برترین گروه بازار روز جاری در ارزش معاملات بودند و بیش از 377 میلیارد تومان ارزش معاملاتی را به خود اختصاص دادند. گروه خودرویی نیز 297 میلیارد تومان ارزش معاملاتی را برای روز جاری ثبت کرد تا در جایگاه دوم قرار داشته باشد و شیمیایی ها نیز در جایگاه سوم بماند. ارزش معاملاتی انجام شده در گروه شیمیایی در بازار امروز بورس تهران رقم 264 میلیارد تومان ثبت شده است.

خبرهایی از مجلس برای بازار سرمایه امروز مخابره شد که نشان می‌داد یک فوریت طرح اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ در مجلس به تصویب رسیده است و گفته می‌شود که این موضوع در دستور کار روزهای آینده مجلسی باشد.

همچنین گفته می‌شود در این روز ها بیش از ۱۲ شرکت تامین سرمایه به وزیر اقتصاد در خصوص بند س بوجه ۱۴۰۳ اعتراض کردند و پیامدهای زیان‌بار این بند را به این وزارتخانه اعلام کرده‌اند.

سخنگوی کمیسون اقتصادی مجلس در مجلس یازدهم این طور عنوان کره است که بند قانون بودجه را به نحوی اصلاح کنیم که در عمل مانع سرمایه‌گذاری‌های افراد در بازار سرمایه به‌خصوص شرکت‌ها و صندوق‌ها با درآمد ثابت نشویم.

اما امروز نمایندگان مجلس بحث‌های دیگری در مورد بازار سرمایه داشتند و موضع واگذاری استقلال به هلدینگ خلیج فارس هم مطرح شد. نمایندگان مجلس از واگذاری سهام تیم استقلال به هلدینگ خلیج فارس گله کردند و این اقدام را غیرقانونی عنوان کردند و درخواست خود را به  رییس جمهور برای جلوی گیری از این اقدام اعلام کردند.

اما روی تابلوی معاملاتی نماد استقلال خریداران صف نشینی کردند و بلوک استقلال و پرسپولیس در روز جاری معامله شدند تا تیتر واگذاری دستور روی رسانه‌های خبری بازار سرمایه درج شود.

اما مجلس امروز باز هم حال و هوای بازار سرمایه را داشت و پورابراهیمی به فرزین هشدار داد. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در صحن علنی مجلس به رییس بانک مرکزی این طور هشدار داده است که اگر با سیاست‌هایی که بانک مرکزی در قبال مسئله ارز اتخاذ کرده پیش برویم ، نگرانی ما برای افزایش التهابات ارزی به مراتب بیشتر خواهد شد. امیدواریم راهکارهای لازم جهت بهبود بازار ارز که در نامه کمیسیون اقتصادی به رئیس جمهور بود ، اجرایی و عملیاتی شود.

اما شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرده است که  در هفته چهارم فروردین ماه، بیش از ۹۴۱ میلیارد تومان سود جاری، سنواتی و حق تقدم از طریق اطلاعات سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) واریز شد.

بررسی تکنیکالی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران 

بعد از رشد شارپی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در روزهای ابتدای در هفته جاری شاخص کل به محدوده‌های رسیده است که تکنیکالیست‌ها این انتظار را دارند کمی از سرعت شاخص کل کند شود چرا که باز هم یکی از نمایندگان مجلس با ارسال مطلبی در صفحه شخصی خود این نگرانی را ایجاد کرده است که احتمالا این موضع درگیری‌های سیاسی در منطقه همچنان ادامه‌دار است. جواد کریمی قدوسی تلویحاً نوشته که فاصله ایران با بمب هسته‌ای در صورت اِذن رهبری فقط یک هفته است. این در حالی است که کمی قبل از پاسخ ایران به حمله اسرائیل به کنسولگری کشورمان در سوریه با توئیت دیگری از جواد کریمی شاهد واکنش‌هایی در فضای مجازی بودیم.

اما به هر حال آن چه در بحث تکنیکالی شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران وجود دارد این موضوع است که شاخص در حال واکنش به سقف کانال صعودی است که مدت‌ها است آن را ترسیم کرده‌ایم و این محدوده با واکنش‌هایی در طول یک سال و نیم گذشته همراه بوده است و نظر می‌رسد شاخص برای شکست این مقاومت کمی تردید دارد!

سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ چرا نئاندرتال‌ها محتویات معده حیوانات را می‌خوردند؟ (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • افت بازار سرمایه پس از ۴ روز رشد
  • بورس در راه تصرف تاج و تخت؟
  • سقف معافیت مالی؛ داغ همیشگی بر پیشانی بورس!
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • رشد اندک بورس در سومین روز اردیبهشت
  • ۲۹۱ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها به بازار سرمایه تزریق شد
  • سکه های حراجی با دلار چند هزار تومان فروخته شدند/ عمیدی: پیام دولت با فروش سکه ها با دلار افزایشی چیست! انتظار سه ماه پر بازده در بازار سرمایه وجود دارد/ دولت مشوق سرمایه گذاری در بازار بورس نیست؟
  • بورس ۲۷ هزار واحد قد کشید
  • با مشارکت مردم و رونق بازار سرمایه شعار سال محقق می‌شود
  • صرفه جویی در بورس انرژی قیمت پیدا می‌کند