Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-03-28@10:37:00 GMT

سقوط دوباره بورس‌های جهانی

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۷۸۹۹۸

سقوط دوباره بورس‌های جهانی

بیشتر شاخص‌های مهم بورسی در جهان به شدت ریزش کردند.

گروه بین الملل بازارنیوز: شیوع کرونا در بسیاری از کشورهای جهان به حد نگران کننده ای رسیده است. در انگلیس متخصصان بهداشتی نسبت به بروز موج سوم هشدار داده اند. در اسپانیا تلفات مجددا دورقمی شده است. شمار دیگری از کشورهای اروپایی از احتمال اعمال مجدد برخی از محدودیت های کرونایی خبر داده اند و بیم آن می رود که با وخامت اوضاع شاهد بازگشت قرنطینه های سراسری باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، در حوزه مقابله با کرونا پیشرفت های جدیدی حاصل شده و شرکت دارویی پفایزر از ورود به فاز سوم ساخت واکسن کرونا پس از نتایج اولی رضایت بخش بر روی حدود ۴۴ هزار داوطلب خبر داده است. هم چنین طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی شمار افراد بهبود یافته از کرونا در جهان تنها طی یک روز از ۳۰۰ هزار نفر عبور کرده که این عدد یک رکورد جدید از زمان ثبت آمارهای مربوطه بوده است.  

تاکنون بیش از ۳۱ میلیون و ۴۰۷ هزار و ۲۵۴ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین ۹۶۷ هزار و ۵۰۷ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۲۰۴ هزار و ۲۶۱ نفر، برزیل با ۱۳۶ هزار و ۹۹۷ نفر، هند با ۸۸ هزار و ۹۴۳ نفر، مکزیک با ۷۳ هزار و ۴۹۳ نفر و انگلیس با ۴۱ هزار و ۷۸۸ نفر بوده است.

احتمال طولانی شدن رویکرد فعلی بانک های مرکزی به معامله گران این سیگنال را فرستاده است که باید خود را آماده مواجهه با یک دوره احیای طولانی و سخت کنند. گزارشات جدید حاکی از آن است که اکثر مدیران ارشد بانک مرکزی آمریکا انتظار دارند سیاست های پولی و مالی فعلی تا سال ۲۰۲۳ ادامه پیدا کنند. 

کمیته بازار باز فدرال رزرو در بیانیه ای اعلام کرده است تا زمانی که برای کاستن از تبعات اقتصادی کرونا نیاز به حفظ نرخ بهره در سطوح پایین باشد در نرخ بهره صفر تا ۰.۲۵ درصدی فعلی تغییری صورت نخواهد گرفت. بانک مرکزی آمریکا اخیرا تصمیم گرفته است پس از یک دهه، رویکرد تورمی خود را تغییر و اجازه دهد نرخ تورم از دو درصد نیز عبور کند. البته به گفته جروم پاول- رییس این نهاد- اجازه فاصله گرفتن بیش از حد تورم از محدوده دو درصدی نیز داده نخواهد شد. 

تنش ها بین آمریکا و چین کماکان یکی از اصلی ترین دلایل نگرانی معامله گران در جهان است. وزارت بازرگانی در اقدامی جدید، ورود برخی از محصولات ساخت چین را به آمریکا ممنوع کرده است چرا که طبق ادعای طرف آمریکایی، چین این محصولات را بیگاری کشیدن از نیروی کار ارزان تولید می کند. از سوی دیگر سازمان تجارت جهانی پس از رسیدگی به شکایت چین اعلام کرد اقدام دولت آمریکا در اعمال تعرفه اضافی روی محصولات وارداتی چینی در سال ۲۰۱۸ نقض مقررات این سازمان بوده و به آمریکا ۶۰ روز برای بازگشت به اجرای قوانین این سازمان مهلت داده شده است.

آمریکا در اوج جنگ تجاری سال ۲۰۱۸ روی واردات محصولاتی از چین به ارزش حدود ۲۰۰ میلیارد دلار تعرفه اضافی وضع کرد که این اقدام با واکنش متقابل طرف چینی روبرو شد. 

راسل پرایس- تحلیل گر بازار در موسسه " فایننشیال تروی" گفت: در ماه آگوست در بسیاری از بخش ها شاهد ثبت رشد بودیم اما نه آنچنان نیرومند که پیشتر انتظارش را داشتیم. همه گیری کرونا جلوی رشد اقتصادی را گرفت و احیای توان مالی مصرف کنندگان  طول خواهد کشید. هم در زمینه مخارج مصرفی و هم در زمینه جریانات سرمایه ای با قبل از زمان کرونا فاصله قابل توجهی داریم که رسیدن به سطح قبل زمان بر و دشوار خواهد بود. 

بورس آمریکا

در وال استریت، همه شاخص‌ها نزولی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۳.۰۸ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۶ هزار و  ۸۰۶.۶۲ واحد بسته شد.

شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۲.۵ درصد کاهش تا سطح ۳۲۳۶.۶۶ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۱.۷۷ درصد ریزش در سطح ۱۰ هزار و ۶۰۱.۷۹ واحدی بسته شد.

کیتی بوستیاجنیک- کارشناس امور مالی در موسسه آکسفورد اکونومیکس گفت: در حالی که روند احیای اقتصادی جهان ادامه دارد، سرعت آن به وضوح کمتر از چیزی بوده است که خیلی ها انتظار داشتند. با این وضعیت، فاز دوم احیای اقتصادی پر پیچ و خم و طولانی خواهد بود و باید از الان به این فکر باشیم که اگر همه گیری کرونا بیش از پیش طول بکشد چه کاری انجام دهیم به ویژه حالا که خیلی از ابزارهای موجود را نیز به کار گرفته ایم و در این زمینه دستمان چندان باز نیست. 

بورس‌های اروپایی

مساله برگزیت کماکان اصلی ترین دغدغه معامله گران اروپایی به شمار می رود. کارشناسان اقتصادی بانک گلدمن ساکس در تحلیلی با هشدار نسبت به عواقب شدید شکست مذاکرات برگزیت برای اقتصاد انگلیس نوشتند: اگر انگلیس و اتحادیه اروپا بدون دستیابی به توافقی مشخص به قوانین سازمان تجارت جهانی رجوع کنند، اقتصاد انگلیس دچار پیامدهای سنگینی خواهد شد که تبعات آن احتمالا دو تا سه برابر بیشتر از پیامدهای کرونا خواهد بود. 

نگرانی از پیامدهای اقتصادی کرونا باعث شد تا مرکز آمار فرانسه در گزارشی پیش بینی کند اقتصاد این کشور تا پایان امسال ۹ درصد کوچک شود. به گفته این موسسه ریسک های ناشی از کرونا باعث شده است تا فعالیت های تجاری و اقتصادی با افت محسوسی مواجه شود و بخش بزرگی از توان مالی دولت به هزینه های درمانی تخصیص یابد. دولت فرانسه در برآوردی که حتی از مرکز آمار این کشور نیز بدبینانه تر است، پیش بینی کرده رشد اقتصادی امسال به منفی ۱۱ درصد برسد.

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۳.۳۸ درصد ریزش نسبت به روز قبل و در سطح ۵۸۰۴.۲۹  واحد بسته شد.  شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با کاهش ۴.۳۷ درصدی و ایستادن در سطح  ۱۲ هزار و ۵۴۲.۴۴ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با افت ۳.۷۴ درصدی در سطح ۴۷۹۲.۰۴ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۳.۴۳ درصد پایین رفت و به ۶۶۹۲.۳۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد مختلفی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با افت ۰.۱۸ درصدی تا سطح ۲۳ هزار و ۳۶۰.۳۰ واحدی عقب رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۲.۰۶ درصد بالا رفت و در سطح ۲۳ هزار و ۹۵۰.۶۹ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای  کامپوزیت" صعود ۰.۹۶ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۶۹۱.۴۳ واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۷۱ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۵۸۲۲.۶۲  واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود.

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها نزولی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۸۹ درصد ریزش به ۳۹.۳۰  دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با کاهش ۱.۲۷ درصدی به ازای ۴۱.۴۵ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با ریزش ۱.۷۳ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۹۰۷.۸۹ دلار معامله شد. هر اونس نقره با کاهش ۲.۹۳ درصدی به ازای ۲۴.۵۱ دلار مبادله شد.

برچسب ها: بورس جهانی ، شاخص بورس ، کرونا لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000KCw

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: بورس جهانی شاخص بورس کرونا واحد بسته شد درصد ریزش روز قبل شاخص ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۸۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص بورس امروز ۷ فروردین/افت ۴ هزار واحدی

شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز با افت ۴۱۸۴ واحدی به ۲,۲۴۹,۴۱۶.۵۳ واحد رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز _سه‌شنبه هفتم فروردین_ با افت ۴۱۸۴.۹۴ واحدی به ۲,۲۴۹,۴۱۶.۵۳ واحد رسید.

از تغییر شاخص‌های دیگر بورس می‌توان به رشد ۵۷۴.۵۳ واحدی شاخص کل هم‌وزن اشاره کرد.

همچنین حجم معاملات امروز ۶.۳۶۱ میلیارد سهم بود که طی ۳۵۰,۳۰۱ معامله دادوستد شد و ارزش کل این معاملات نیز به ۴۳,۳۷۸.۰۶۵ میلیارد ریال رسید.

ارزش کل بازار بورس نیز بالغ بر ۷۸,۰۰۳,۰۱۱.۴۷۷ میلیارد ریال شد.

نمادهای «فولاد»، «فملی» و «شپنا» بیشترین تأثیر منفی را در شاخص کل گذاشتند.


کد خبر 739155

دیگر خبرها

  • آخرین آمار جهانی کرونا امروز ۹ فروردین؛ ۳۳ فوتی و ۵ ابتلای جدید
  • پیش بینی بورس در بهار ۱۴۰۳| بورس سبزپوش می‌شود؟
  • شاخص بورس امروز ۸ فروردین/رشد ۱۱ هزار واحدی
  • وضعیت انس طلا در بازار جهانی چگونه خواهد بود؟/ بهترین پرتفو بورسی
  • شاخص بورس امروز ۷ فروردین/افت ۴ هزار واحدی
  • آخرین آمار جهانی کرونا امروز ۷ فروردین؛ ۴ فوتی و ۱۰۰۰ ابتلای جدید
  • آخرین آمار جهانی کرونا امروز ۶ فروردین؛ ۳ فوتی و یک هزار ابتلای جدید
  • رشد۱۷ هزار و ۲۵۵ واحدی شاخص بورس در دومین روز معاملات امسال
  • شاخص بورس ۲ میلیون و ۲۵۳ هزار واحد شد
  • ورود نقدینگی حقیقی‌ها در روز مثبت شاخص کل بورس