Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@11:20:37 GMT

آلزایمر؛ سیر در گذشته های دور

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۷۹۴۹۶

آلزایمر؛ سیر در گذشته های دور

گرد پیری بر چهره اش نشسته، از پنجره اتاق به دور دست ها خیره شده است، نمیدانم به چه فکر می کند، ولی از خنده های گاه و بی گاهش میتوان حدس زد که در گذشته های خوش زندگیش پرسه می زند.

یک لحظه رو به من کرده و می گوید تو دختر صدیق هستی، پس صدیق کجاست؟ می گویم: بله من دختر صدیقه هستم و با دست مادرم را که کنارم نشسته، نشان می دهم و می گویم صدیقه هم اینجاست، آمده تا شما رو ببیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 با تعجب به صدیقه نگاه می کند و آهی کشیده و با دست به زانوی پایش می زند و می گوید: صدیقه تو که یک شیرزن بودی، چرا این چنین از پا افتاده ای؟ و بعد از مهمانی ها و شیطنت های دوران جوانی شان می گوید.

جملات نامفهومی از گذشته بر زبان می آورد، و یک لحظه یاد داماد مرحومش می افتد؛ دخترش را صدا میزند و می گوید الان اکبر آقا می رسد، چایی دم کرده و نهار را آماده کن؛ مهرماما به یاد نمی آورد دامادش ۲۰ سال قبل این دنیای فانی را وداع گفته است. بعد از این مکالمات، دوباره به بیرون نگاه می کند و غرق در افکارش با خود حرف می زند.

فرنگیس، دختر این بیمار آلزایمری، در خصوص بیماری مادرش می‌گوید: سوالات تکراری زیاد می پرسد، تا سن ۱۲ سالگی اش را به خوبی به یاد دارد، ولی پس از آن دیگر چیزی به یاد ندارد، گاه حتی من و سایر فرزندانش را نمی شناسد. 

وی ادامه می دهد: گاه حتی خانه خودش را هم نمی شناسد و هر روز چندین بار تکرار می کند اینجا کجاست؟ باید به خانه خودمان برگردم، و منظور از خانه خودمان، خانه کودکی است که در آنجا بزرگ شده است.

فرنگیس اضافه می کند: زمان حال و روزمرگی ها از ذهنش پاک می شود، ولی گذشته های دور را به یاد می آورد و براساس آن گذشته ها، صحبت می کند.


آلزایمر درمان قطعی ندارد

فلوشیپ و عضو انجمن جهانی اختلالات حرکتی در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه از نظر درمان های رایج آلزایمر، کشور ما همانند کشورهای پیشرو در این عرصه است،می گوید: آلزایمر به بیماری های مغزی اولیه با علایم پیشرونده شناختی - رفتاری اطلاق می شود.

وی با بیان اینکه آلزایمر یکی از انواع «دمانس» است، ادامه می دهد: آلزایمر شایع ترین بیماری تخریبی مغزی با علایم شناختی و رفتاری است. 

دکتر نجمی با اشاره به اینکه آلزایمر بیشتر در سنین بالا دیده می شود، اظهار داشت: شیوع این بیماری در دهه هفتم زندگی افزایش می یابد و هرچه سن بالاتر باشد، احتمال ابتلا به آلزایمر نیز بیشتر است. 

عضو انجمن های نورولوژی ایران و آمریکا و عضو انجمن جهانی اختلالات حرکتی می گوید: علاوه بر سن بالا عوامل دیگری نیز همچون بیماری های عروقی، دیابت، آلودگی های محیطی، استرس به خصوص استرس مزمن، بی خوابی و شب بیداری های طولانی مدت در ایجاد آلزایمر موثر است.

وی توضیح می دهد: مطالعه مستمر، ورزش، برخورداری از محیط پاک و تغذیه سالم و اجتناب از استرس های طولانی، از عوامل موثر در پیشگیری از ابتلا به آلزایمر است.

دکتر نجمی، مهم ترین و شایع ترین علامت بیماری آلزایمر را کاهش حافظه اخیر پیشرونده عنوان می کند و توضیح می دهد: فرد بیمار در ضبط و به خاطر آوردن حوادث و اطلاعات اخیر و جدید دچار مشکل می شود، ولی در مراحل اولیه، حافظه طولانی مدت دست نخورده می ماند. 

وی ادامه می دهد: تغییرات رفتاری و خلقی، مشکلات رفتاری و اختلالات خواب از دیگر علایم بیماری آلزایمر است. 

متخصص مغز و اعصاب و فلوشیپ اختلالات حرکتی می گوید: در درمان آلزایمر، شرح حال و معاینه توسط پزشک متخصص مهم ترین اصل تشخیص است و استفاده از انواع روش های تصویربرداری مغزی و آزمایش ها برای اطمینان از سایر بیماری ها و بویژه انواع درمان پذیر اختلالات حافظه لازم است. 

وی اظهار می کند: امروزه استفاده از انواع روش های تصویربرداری پیشرفته و ‌برخی ازمایش های خاص بر روی مایع مغزی نخاعی برای تشخیص دقیق بیماری و افتراق آلزایمر از سایر دمانس ها و حتی تشخیص بیماری قبل از ظهور علایم بالینی در دسترس است. 

دکتر نجمی با اشاره به اینکه متاسفانه هنوز درمان قطعی برای آلزایمر موجود نیست، اضافه کرد: هدف از درمان آلزایمر بیشتر کند کردن سیر پیشرفت بیماری و بهبود کیفیت زندگی بیمار می باشد و برای این منظور داروهای خاصی موجود است. 

وی خاطرنشان می کند: در برخی مراکز دنیا روی روش های خاص درمانی نظیر استفاده از سلول های بنیادی و یا ترکیبات خاص موثر روی سیستم ایمنی کار می کنند ولی هنوز نتایج قطعی به دست نیامده است. 

عضو انجمن های نورولوژی ایران و آمریکا و عضو انجمن جهانی اختلالات حرکتی می گوید: در زمان حاضر تلاش گسترده ای برای تشخیص آلزایمر قبل از بروز علایم بالینی و جلوگیری از گسترش آن انجام می شود. 

وی تاکید می کند: با توجه به افزایش جمعیت سالمند کشور و تغییر الگوی زندگی اجتماعی و خانوادگی لازم است توجه ویژه ای به امر مراقبت و حمایت از سالمندان و مبتلایان به انواع دمانس انجام شود.

بیماران آلزایمری متولی مشخصی ندارند

بررسی های خبرنگار ایرنا حاکی است که بیماری آلزایمر به عنوان یک بیماری شایع در آذربایجان شرقی مانند دیگر مناطق کشور و جهان، متولی خاصی ندارد و مبتلایان به این بیماری نیز مرکز و ساختار معینی برای مراجعه جهت تسکین دردهایشان ندارند. 

هر چند تاکنون آمار روشنی نیز درباره تعداد مبتلایان به آلزایمر در آذربایجان شرقی از سوی نهادهای متولی بهداشت و سلامت ارایه نشده است، اما کارشناسان با اشاره به وجود حدود ۷۰۰ هزار آلزایمری در ایران و سهم ۵ درصدی جمعیت استان از جمعیت کشور، تعداد مبتلایان به آلزمایر در این خطه را همین اندازه و بیش از ۳۰ هزار نفر برآورد می کنند. 

برچسب‌ها آذربایجان شرقی آلزایمر جراحی مغز و اعصاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آذربایجان شرقی آلزایمر جراحی مغز و اعصاب آذربایجان شرقی آلزایمر جراحی مغز و اعصاب اخبار کنکور اختلالات حرکتی عضو انجمن گذشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۷۹۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با خون اهدایی شما من زنده ام

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، هموفیلی نخستین بار در قرن دهم کشف شد؛ هنگامی که درمانگران روی افراد مختلفی به ویژه مردان که به دلیل خونریزی بعد از یک آسیب دیدگی کوچک جان خود را از دست داده بودند، آزمایش‌های مختلفی انجام دادند؛ با وجود اینکه هموفیلی در مقایسه با سایر بیماری‌ها، نادر است، اما هم اکنون ژنتیک هموفیلی به‌خوبی شناخته شده است و با پیشرفت‌های بدست آمده طول عمر اشخاص هموفیلی از چندین سال به طول عمر طبیعی رسیده است.

علامت اصلی هموفیلی، خونریزی است. گاهی این خونریزی‌ها در همان سال‌های اول زندگی اتفاق می‌افتد و گاهی نیز در انواع خفیف در سال‌های بعدی زندگی به ویژه هنگام عمل جراحی یا بعد از تروما -ضربه- رخ می‌دهد.

خونریزی داخلی در بیماری هموفیلی ممکن است در هر نقطه از بدن، ایجاد شده و منجر به درد شدید، معلولیت یا حتی مرگ شود که در این میان خونریزی داخل مفاصل شایع است. در اغلب موارد، هموفیلی با خونریزی‌های غیرطبیعی یا با توجه به وجود سابقه این بیماری در خانواده، تشخیص داده می‌شود.

بیماران هموفیلی برای توقف خونریزی بعد از هر آسیب و کمک به روند ترمیم زخم‌ها به انعقاد خون نیاز دارند؛ در حالت طبیعی واکنش‌های انعقاد خون، مانع از خونریزی به درون عضلات و مفاصل به دنبال فعالیت‌های روزمره می‌شوند. انعقاد خون طبیعی به تعامل موارد بسیاری در خون بستگی دارد که برخی از این مواد فاکتور‌های انعقادی نامیده می‌شوند؛ در صورتی که یکی از این فاکتور‌ها به مقدار لازم در بدن موجود نباشد، ممکن است بند آمدن خون به طول انجامد؛ بیماران هموفیلی در مقایسه با افراد طبیعی فاکتور‌های انعقادی کمتری دارند. باید بدانیم بیماری هموفیلی انواع مختلفی دارد.

انواع بیماری هموفیلی
هموفیلی A و B شایع‌ترین اختلالات هموراژیک ارثی حاد هستند. بر اساس نوع فاکتور‌های انعقادی کاهش یافته، هموفیلی به سه نوع تقسیم می‌شود؛ هموفیلی نوع A ناشی از کمبود فاکتور ۸، هموفیلی نوع B ناشی از کمبود فاکتور ۹ و هموفیلی C که ناشی از کمبود فاکتورانعقادی ۱۱ است. فرد مبتلا به هموفیلی سریعتر از افراد عادی خونریزی نمی‌کند، بلکه خونریزی او بیشتر از حد طبیعی طول می‌کشد. بیماران بسته به فعالیت فاکتور با خونریزی طولانی با یا بدون تروما مراجعه می‌کنند. هدف اصلی مراقبت باید جلوگیری و درمان خونریزی باشد.

حال با نشانه‌های بالینی هموفیلی آشنا می‌شویم
تشنج نوزاد، بیقراری، نخوردن شیر کافی از سینه مادر یا شیر خشک، کبودی‌هایی بر روی پوست در اثر زمین خوردن و خونریزی‌های پوست، خونریزی در مفصل زانو، خونریزی از مفاصل مچ پا، آرنج و در درجه بعد سایر مفاصل، خونریزی در ماهیچه و خونریزی در سایر اندام‌ها، خونریزی بی دلیل از بینی و دهان و لثه، خونریزی غیرطبیعی پس از واکسیناسیون، درد، تورم یا سفتی در مفاصل، مشاهده خون در ادرار یا مدفوع، درد ناگهانی، تورم و احساس گرما در مفاصل بزرگ از نشانه‌های بالینی در دوران نوزادی و کودکی است.

روش‌های تشخیص بیماری
هموفیلی دربیشتر موارد قبل از تولد قابل شناسایی است و در دوران بارداری با انجام آزمایش ژنتیک و نمونه برداری از پرده‌های جنین در هفته دهم تا دوازدهم یا به وسیله آمینوسنتز پس از هفته پانزدهم بارداری این بیماری قابل تشخیص است.
از بدو تولد نیز نوزاد مبتلا می‌تواند علائم داشته باشد که پزشک با آزمایش خون وبررسی میزان فاکتور در خون نوزاد می‌تواند بیماری را تشخیص دهد.

شعار روز جهانی هموفیلی
شعار امسال روز جهانی هموفیلی، دسترسی عادلانه به درمان و دارو برای همه مردم است.
امین افشار رئیس هئیت مدیره کانون هموفیلی ایران می‌گوید: تامین دسترسی عادلانه به درمان و دارو یکی از مهمترین مطالبات کانون هموفیلی ایران بخصوص در شهرستان‌های استان‌های مختلف کشور است.


۱۳ هزار بیمار هموفیلی در ایران
امین افشار رئیس هیئت مدیره کانون هموفیلی شمار بیماران هموفیلی را در ایران ۱۳ هزار نفر اعلام کرد و گفت: کانون هموفیلی ایران وظیفه پوشش دهی همه بیماران هموفیلی و سایر اختلالات انعقادی دارد.
رئیس هیئت مدیره کانون هموفیلی ایران همچنین با تاکید بر اهمیت تامین دارو بیمارن هموفیلی افزود: این بیماران باید قبل از خونریزی، تمهیدات دارو و درمان را بیندیشند؛ اگر این بیماران با کمبود دارویی مواجه شوند ممکن است به مرور در حوزه مفاصل دچار معلولیت شوند، از این رو تامین داروی این بیماران مهم است.
به گفته امین افشار: توزیع دارو‌های مورد نیاز بیماران در شهرستان‌های استان‌ها می‌تواند بسترساز رسیدگی عادلانه‌تر بیماران به دارو و درمان شود.
رئیس هیئت مدیره کانون هموفیلی ایران همچنین تاکید کرد: تشخیص بیماری هموفیلی از طریق ژنتیکی است و تنها راه پیشگیری بیماری هموفیلی، پرهیز از ازدواج خویشاوندی است.

درمان در بیماران هموفیلی
تنها درمان قطعی در مبتلایان به هموفیلی نوع A که دچار خونریزی شده اند، تزریق فاکتور انعقادی است که به صورت پیشگیرانه می‌توان از تزریق هفتگی فاکتور در منزل استفاده کرد.

دیگر خبرها

  • تولید دارو از بره موم زنبور عسل توسط محقق همدانی
  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس
  • ردپای ژنتیک در اختلال وسواس
  • کاهش حساسیت بینایی ۱۲ سال قبل از ابتلا به آلزایمر / تاثیر فرکانس ۴۰ هرتزی بر توقف بیماری
  • برای درمان بواسیر باید به چه موضوعاتی توجه کرد؟
  • درمان تخصصی انواع بیماری های پوستی در شیراز
  • درمان MS با کمک نانومواد ممکن شد
  • بیماری هموفیلی قابل کنترل است
  • با خون اهدایی شما من زنده ام
  • هوش مصنوعی به درمان آلزایمر کمک خواهد کرد؟