Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@23:05:37 GMT

بررسی سریع کروناویروس با کمک نانوذرات

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۸۰۶۸۸

بررسی سریع کروناویروس با کمک نانوذرات

پژوهشگران آمریکایی، ابزار جدیدی ابداع کرده‌اند که می‌تواند با تقلید از نحوه ابتلای سلول به سارس-کوو-2 به بررسی در این زمینه سرعت بدهد.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌دیلی، گروهی از دانشمندان "مرکز ملی پژوهش‌های کاربردی‌سازی پیشرفته"(NCATS) و "آزمایشگاه تحقیقات نیروی دریایی آمریکا"(NRL)، ابزار جدیدی ابداع کرده‌اند که از نحوه ابتلای سلول به کووید-۱۹ تقلید می‌کند و اطلاعاتی را ارائه می‌دهد که می‌توانند به پژوهش‌ در مورد درمان این بیماری سرعت ببخشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ابزار، یک کاوشگر نانوذره‌ای فلورسنت است که از پروتئین خوشه‌ای روی سطح کروناویروس استفاده می‌کند تا به سلول‌ها متصل شود و روند کشاندن ویروس به درون سلول را آغاز کند. شاید بتوان از این کاوشگر برای بررسی توانایی داروها و ترکیباتی استفاده کرد که برای جلوگیری از ابتلای سلول‌های انسانی به ویروس به کار می‌روند.

"کریل گورشکف"(Kirill Gorshkov)، از پژوهشگران این پروژه گفت: هدف ما این است تا یک سیستم بررسی ارائه دهیم که مانع اتصال کروناویروس به سلول‌ها و عفونت آنها می‌شود.

در هر حال، استفاده از ویروس طبیعی در چنین بررسی‌هایی دشوار است و به تجهیزات خاصی نیاز دارد. این گروه پژوهشی تصمیم گرفتند تا نانوذرات را به کار ببرند تا از عملکرد ویروس در اتصال به سلول میزبان و حمله به آنها تقلید کنند.

دانشمندان مرکز ملی پژوهش‌های کاربردی‌سازی پیشرفته و آزمایشگاه تحقیقات نیروی دریایی آمریکا در این پژوهش به همکاری با یکدیگر پرداختند تا کاوشگری را طراحی و آزمایش کنند و مهارت‌های خود را به کار بگیرند تا زودتر به نتیجه برسند.

"یونکئو او"(Eunkeu Oh)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما در آزمایشگاه تحقیقات نیروی دریایی، متخصصانی در حوزه نانوذرات داریم و آزمایشگاه تحقیقات نیروی دریایی آمریکا نیز متخصصانی در حوزه بررسی دارو با استفاده از سیستم‌های سلولی دارد.

پژوهشگران برای ساخت این کاوشگر، نوعی نانوذره فلورسنت ابداع کردند که "نقطه کوانتومی"(quantum dot) نامیده می‌شود و از کادمیم و سلنیوم ساخته شده است. اندازه این نانوذرات کروی، حدود ۱۰ نانومتر است و سه هزار برابر کوچک‌تر از پهنای موی انسان هستند.

پژوهشگران، سطح این نانوذرات را با پروتئین خوشه‌ای کروناویروس پر کردند که به گیرنده موسوم به "ACE۲" روی سلول‌های انسان متصل می‌شود. اتصال پروتئین خوشه‌ای به ACE۲، نخستین گام در مسیر عفونت ویروسی به شمار می‌رود.

درخشش نقاط کوانتومی، به دانشمندان امکان می‌دهد تا رفتار آنها را زیر میکروسکوپ ردیابی کنند.

گورشکف ادامه داد: از آنجا که درخشش نقاط کوانتومی، سیستمی قوی را در اختیار ما می‌گذارد تا بتوانیم اتصال ویروس و تاثیر آن بر ویروس را در زمان واقعی ردیابی کنیم.

پژوهشگران، نحوه تعامل کاوشگر نقطه کوانتومی را با سلول‌های انسان که ACE۲ را روی سطح خود دارند، مورد بررسی قرار دادند و مشاهده کردند که کاوشگر نانوذره‌ای، به ACE۲ متصل می‌شود. سپس ACE۲ با کاوشگرها ادغام می‌شود و آنها را به درون سلول می‌کشد. کاوشگرها همین کار را در سلول ریه نیز انجام می‌دهند. داده‌های این بررسی نشان دادند که کاوشگرها سمی نیستند و می‌توانند برای آزمایش سلول‌ها مورد استفاده قرار بگیرند.

گورشکف افزود: شاید با استفاده از نانوذرات بتوانیم آزمایش‌هایی را برای بررسی دارو و استفاده مجدد از آنها ابداع کنیم و به ارزیابی ترکیباتی بپردازیم که مورد تایید "سازمان غذا و داروی آمریکا" (FDA) هستند. شاید این آزمایش‌ها بتوانند به شناسایی درمان‌های سریع و امیدوارکننده برای کووید- ۱۹ کمک کنند.

این پژوهش، در مجله "ACS Nano" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کووید 19 نانو ذرات سلول کرونا در جهان سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۰۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز نیروی هوایی ارتش، نیرویی آماده و با اقتدار برای حفاظت از کیان کشور است

امیر سرتیپ خلبان حمید واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در جمع نخبگان و پژوهشگران دانشگاه هوایی شهید ستاری، گفت: بحمدلله امروز مجموعه دانشگاه هوایی شهید ستاری یک مجموعه منظم پای کار و علمی است و در عملیاتی شدن نیروی هوایی نقش اساسی را ایفا می‌کند.

وی نقش نخبگان و پژوهشگران دانشگاه شهید ستاری را در رفع مسائل و مشکلات نیروی هوایی بی‌بدیلی دانست و از پژوهشگران و نخبگان خواست که در این عرصه به نیروی هوایی کمک کنند، زیرا مهم‌ترین برنامه دشمن برای خواص جلوگیری از نقش شتاب‌دهندگی آنان در جامعه است.

فرمانده نیروی هوایی ارتش خطاب به اساتید و نخبگان دانشگاه هوایی، با بیان اینکه نقش شما برای آموزش جوانان و دانشجویان نقش بسیار مهمی است و الگوپذیری را باید در دانشجویان اجرایی کنید، باید جوانان را به شکلی در مسیر انقلاب اسلامی سوق دهیم که بتوانیم پویایی، شادابی و ارتقا را در نیروی الهی ببینیم.

وی تصریح کرد: سه وظیفه اصلی باید در این دانشگاه در اولویت قرار بگیرد؛ اول پرورش افسر عالم، دوم تولید علم و مسئله سوم اینکه باید به تربیت عالم و تولید علم برای تحول در نیروی هوایی جهت دهیم.

فرمانده نیروی هوایی ارتش اظهار کرد: امروز نیروی هوایی به برکت خون شهدا و وجود جوانانی متخصص و ولایی، نیرویی آماده، با اقتدار و مطیع فرماندهی معظم کل قوا حضرت آیت الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی) برای جانفشانی در راه صیانت از ارزش‌های انقلاب اسلامی و حفاظت از کیان کشور عزیزمان ایران است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دفاعی امنیتی

دیگر خبرها

  • چهارمین جشنواره تحقیقات برتر برگزار می‌شود
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • امروز نیروی هوایی ارتش، نیرویی آماده و با اقتدار برای حفاظت از کیان کشور است
  • شناسایی بیماری‌های عفونی با نانوکامپوزیت آراسته به طلا
  • ناسا یک باکتری جهش‌یافته و خطرناک را در فضا کشف کرد
  • توسعه مزارع نوآور بهره‌ور راهکاری برای ایجاد تحول در کشاورزی
  • تاکید بر بروز رسانی دانش پژوهشگران بخش کشاورزی