Web Analytics Made Easy - Statcounter

این پرسش مطرح است که آیا دولت و نخست وزیر جدید در سیاست داخلی و خارجی همان راه آبه را خواهند رفت یا مردم ژاپن با رویکردهایی جدید در سیاست خارجی و داخلی روبه رو خواهند بود؟ - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،هفته گذشته ژاپن شاهد تغییر دولت به دلیل بیماری نخست وزیر، آبه شینزو و بر سر کار آمدن دولتی جدید با نخست وزیری «یوشیهیده سوگا» بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«سوگا» چهارشنبه  هفته گذشته  با رای پارلمان نخست وزیر ژاپن و جانشین «آبه شینزو» ر شد. نخست وزیر جدید ژاپن چند روز  پس از رسیدن به پست نخست وزیری  دیشب در گفتگوی 25 دقیقه ای با  دونالد ترامپ  رئیس جمهوی آمریکا  به ادامه همکاری های دو کشور تاکید کرده است. این پرسش مطرح است که آیا دولت و نخست وزیر جدید در سیاست داخلی و خارجی همان راه آبه را خواهند رفت یا مردم ژاپن با رویکردهایی جدید در سیاست خارجی و داخلی روبه رو خواهند بود؟

از مجموع قرائن چنین بر می آید که نخست وزیر جدید ژاپن برنامه های دولت آبه، نخست وزیر سابق را ادامه خواهد داد. در واقع سوگا و آبه هر دو از یک حزب هستند و نخست وزیر جدید سال ها در کنار نخست وزیر پیشین کار کرده و دست راست شینزو آبه به شمار می رفت.

سیاست سوگا در حوزه اقتصادی

در حال حاضر آنچه در داخل برای نخست وزیر جدید مهم است عبور از بحران اقتصادی ناشی از کرونا است. یوشیهیده سوگا رهبر جدید حزب لیبرال دموکرات و نخست وزیر جدید ژاپن  درباره مسائل اقتصادی این کشور گفته است: «تمرکزش بر احیا اقتصاد ضربه خورده از کرونا است».  تاکید سوگا به این موضوع در شرایطی است که این کشور مانند سایر کشورها با مشکلات اقتصادی ناشی از همه گیری کرونا دست و پنجه نرم می کند و همین عامل باعث شده تا  میزان محبوبیت آبه به پایین ترین سطح خود در 8 سال گذشته برسد وافزون بر این  عملکرد اقتصادی پسا کرونای آبه با انتقاد منتقدین حزب لیبرال دموکرات مواجه گردد. 

برنامه های سوگا در حوزه سیاست خارجی

به اعتقاد تحلیلگران سوگا در سیاست خارجی نیز راه آبه را خواهد رفت و نباید انتظار تغییراتی قابل توجه در قبال مسائلی مانند اختلافات با چین، کره شمالی و سیاست ژاپن در خاورمیانه و سایر نقاط دنیا را داشت. دولت آبه  در کنار تلاش ها برای  حل مشکلات اقتصادی، در حوزه سیاست خارجی هم  با مشکلاتی  و مسائلی چون در رابطه با کره شمالی و چین روبه رو است و حل این مسائل از راه دیپلماسی خواسته دولت پیشین ژاپن بود. افزون بر این، اصولاً ژاپن سیاست خارجی خود را با آمریکا هماهنگ می کند و به همین خاطر فرقی ندارد که چه کسی به عنوان نخست وزیر بر سر کار باشد. از این رو انتظا می رود سوگا در رابطه با چین، کره شمالی و خاورمیانه که جزو اولویت های آمریکا نیز به شمار می رود سیاست های پیشین آبه  را ادامه دهد.در واقع گفتگوی 25 دقیقه ای دیشب سوگا با ترامپ هم در این چارچوب قابل تحلیل و ارزیابی است. به بیان دیگر گفتگوی تلفنی سوگا و ترامپ در راستای پر رنگ نشان دادن روابط نزدیک بین دو کشور است.

در مجموع انتظار می رود سوگا  نخست وزیر جدید ژاپن  سیاست  های آبه در حوزه  داخلی و خارجی را دنبال نماید. البته  قابل پیش بینی است که سوگا  به دلیل مشکلات  اقتصادی پسا کرونایی  ژاپن ، بیشترین وقت  خود را برای احیای اقصاد این کشور قرار دهد ، چرا که کوتاهی در این باره می تواند سرنوشت آبه را برای  سوگا نیز به همراه داشته باشد، اگر چه به ظاهر کناره گیری آبه از قدرت به دلیل بیماری وی بود، اما  به دلیل مشکلات اقتصادی  پسا کرونایی  محبوبیت آبه  به پایین ترین سطح خود رسید و باعث شد حزب حاکم برای بقای حکومت خود به تغییر رهبران خود دست بزند. در واقع یک سال آینده  آزمون سوگا برای حفظ قدرت حزب لیبرال دموکرات ژاپن به شمار می رود.

نویسنده: فرهاد همتی – کارشناس مسائل شرق آسیا

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار ژاپن اخبار ژاپن نخست وزیر جدید ژاپن حزب لیبرال دموکرات نخست وزیر جدید جدید در سیاست سیاست خارجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۱۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای دلار ۲۰ هزار تومانی و تورم ۳۰ درصدی فریاد وااسلاما سر دادند؛ الان دلار ۶۵ هزار تومانی و تورم ۴۵ درصدی را توجیه می‌کنند

روزنامه هم میهن از رفتارهای دوگانه اصولگرایان به شدت انتقاد کرده است.

به گزارش هم میهن، رفتارهای وحدت‌شکن بخشی از نیروهای غالب نمی‌تواند توجیهی باشد برای ندیدن وضعیت خطیر کشور و اصول ملی، همچنان که رای ندادن در انتخابات گذشته به معنای فاصله‌گیری از سیاست اصلاح‌طلبانه نیست، بلکه برعکس همیشه این آمادگی وجود دارد که ضمن تاکید بر اصول اصلاح‌طلبی از مواضع درست نیز حمایت شود و این رفتار ۱۸۰ درجه مغایر با رفتارهای کسانی است که خود را اصولگرا معرفی می‌کنند ولی در واقعیت هیچ چیز جز چسبیدن به قدرت اصل و‌ هدف پایانی مورد اتفاق آنان نیست.کافی است نگاهی بیاندازیم به دوران سخت خاتمی و روحانی که چگونه تندروهای قدرت‌پرست علیه سیاست خارجی آنان اقدام عملی می‌کردند و حتی به آقای هاشمی هم رحم نمی‌نکردند و آن مشکلات را در غرب و آلمان برای دولت او ایجاد کردند تا اهداف ضدملی خود را پیش ببرند.

این روزنامه افزوده است: آنان آن اندازه در دشمنی‌های شخصی و قدرت‌طلبی‌های مبتذل غرق بودند که حاضر شدند در دوره احمدی‌نژاد سیاست مثلاً تهاجمی پیش بگیرند و به رادیکال‌ترین شکل، حتی در نفی هولوکاست سمینار گذاشتند، ولی امروز حتی یکی از آنان نیست که نه از کودکان بی‌پناه غزه دفاع کند و نه از تمامیت ارضی ایران.

روزنامه هم میهن نوشته است: کافی است نگاهی به مواضع آنان در موضوعات مشابه داخلی و اقتصادی در این دو دهه بیاندازیم تا ببینیم تا چه اندازه تحت سیطره منطق دوگانه قرار دارند. روزی برای دلار ۲۰هزار تومانی و تورم ۳۰درصدی فریاد «وااسلاما» سر می‌دادند و حتی در سال۱۳۹۶ به خیابان آمدند و خود را نماینده گرسنگان جا می‌زدند؛ درحالی‌که شکم‌های برآمده آنان از فرط خوردن جای خالی نداشت. ولی روز دیگر دلار چند برابر بالاتر و تورم ۴۵درصدی را هم نادیده می‌گیرند و‌ حتی توجیه می‌کنند. این تفاوت اصولگرایان رسمی با «اصولگرایی اصل و واقعی» است.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: وزیر اقتصاد: تورم در سال آینده به 15 درصد می رسد راز تورم دو رقمی در ایران

دیگر خبرها

  • دور دنیا به ‌صرف قهوه!
  • احیای بازدارندگی به سبک ایران
  • چشم‌انداز روابط ایران و کشورهای عربی پس از «وعده صادق»؛ سیاست خارجی ایران منطبق بر «واقعیت‌های میدانی» است
  • برای دلار ۲۰ هزار تومانی و تورم ۳۰ درصدی فریاد وااسلاما سر دادند؛ الان دلار ۶۵ هزار تومانی و تورم ۴۵ درصدی را توجیه می‌کنند
  • تاکید سئول و توکیو بر گسترش روابط با واشنگتن
  • بایدن در مخصمه؛ تشدید نارضایتی‌ها در پی حمایت از اسرائیل
  • آغاز انتخابات سرنوشت ساز پارلمانی در کرواسی
  • روزی برای تورم ۳۰ درصدی فریاد «وااسلاما» سر می‌دادند
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: به امنیت اسرائیل متعهد هستیم
  • تغییر محسوس سیاست خارجی عربستان