Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@01:10:24 GMT

مهدی سلطانی از «علمدار» نوشت

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۸۲۲۷۱

مهدی سلطانی از «علمدار» نوشت

مهدی سلطانی که با موسیقی نمایش «علمدار» روی صحنه می رود، یادداشتی را درباه حضور خود در این پروژه نوشت.

به گزارش ایسنا به روابط عمومی و امور بین الملل بنیاد رودکی، مهدی سلطانی استاد دانشگاه و هنرمند تئاتر، سینما و تلویزیون با حضور افتخاری در سومین شب اجرای موسیقی نمایش «علمدار» راوی این رویداد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
 به همین بهانه وی یادداشتی را به شرح زیر نگاشه است:
«به اعتقاد من یکی از موثرترین اقدامات برای هنرمندانی که علاقمند به کارهای انسان دوستانه هستند سازماندهی پروژه‌های هنری از  این‌ دست است به قصد اینکه عواید آن در جهت گشایش امور نیازمندان مصرف شود. این کار به مثابه یک تیر و چند نشان زدن است. اولین نشان اینکه هنرمند با تکیه بر آنچه که آموخته است اثری هنری خلق می‌کند و به عنوان خوراکی فرهنگی به مخاطب خود انتقال می‌دهد. دومین نشان، افزایش تمایل مشارکت اسپانسرها و حضور نیکوکاران با هدف کمک رسانی به افراد نیازمند است. نیکوکارانی که تمکن مالی دارند و علاقه مند به کارهای ملی و فرهنگی هستند ترجیح می دهند امور خیریه خود را در یک مسیر متشخّصِ فرهنگی دنبال کنند. سومین نشان مخاطبانند که  با خرید یک بلیط، هم تماشگر یک اثر هنری می‌شوند و هم در کاری خیر و انسان دوستانه مشارکت می‌کنند. خوشبختانه کشور ما سوای روایات مذهبی، انباشته از ادبیات، افسانه ها و اسطورهای ملی و فولکلور  هم هست که می‌تواند علاقمه مندان به فرهنگ ملی و بومی را تشویق کند برای سرمایه‌گذاری و تولید موسیقی-نمایش‌هایی از این دست با اهداف خیر خواهانه و در جهت جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای بهبود وضعیت هموطنان نیازمند.
 موسیقی- نمایش علمدار قصدش این است و من خوشحالم که سهم کوچکی در این پروژه دارم.»

این پروژه به تهیه کنندگی پرویز پرستویی و کارگردانی حسین پارسایی  از ۱ تا ۶ مهر ماه ساعت ۲۱ اجرا می‌شود.
موسیقی نمایش« علمدار» نوشته محمد رضا کوهستانی، آهنگسازی پوریا خادم و با رهبری ارکستر بردیا کیارس و همراهی گروه آوازی و ارکستر سمفونیک تهران و طراحی حرکت علی براتی و طراحی جلوه‌های ویژه بصری توسط پژمان زهاب (مرکز گسترش سینمای تجربی و حرفه ای) با حضور و همکاری افتخاری هنرمندان از سه شنبه اول مهر ماه در تالار وحدت با رعایت پروتکل‌های بهداشتی اجرا می‌شود.
این رویداد فرهنگی و خیریه با همت بنیاد فرهنگی و هنری رودکی و مشارکت موسسه خادمین علی ابن ابیطالب(ع) با اهداف خیرخواهانه تهیه و ‌تولید شده و کلیه درآمدهای این برنامه صرف امور خیریه در مناطق محروم کشور به ویژه سیستان و بلوچستان می شود.

 موسیقی نمایش «علمدار» در پیام رسان روبیکا و در کانال علمدار این پیام رسان به صورت آنلاین پخش می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: موسیقی نمایش علمدار مهدی سلطانی موسیقی نمایش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۲۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مظلومیت غزه با روایت نشان داده می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری و رونمایی از پوستر اولین دوره جایزه ملی داستان و بازآفرینی، امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت، با حضور سعید لشکری معاون راهبری استان‌های حوزه هنری انقلاب اسلامی، احمد نوری رییس این جایزه ملی و رییس حوزه هنری اصفهان، حبیب احمدزاده دبیر اولین دوره جایزه ملی داستان و بازآفرینی، سعید لشکری معاون راهبری استان‌های حوزه هنری انقلاب اسلامی، میلاد عرفان پور مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، دکتر علی عباسی مشاوره علمی این جایزه بازآفرینی، الهام زارع زاده دبیر اجرایی جایزه مورد اشاره و اصحاب رسانه در سالن مرحومه طاهره صفارزاده حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.

در ابتدای این نشست نوری گفت: موضوع داستان، موضوع بااهمیتی است که در قالب‌های مختلف سینما، تئاتر و هنرهای تجسمی از آن استفاده می‌شود. گفت و گوهایی درباره تحولی در بازآفرینی داستان برگزار شد که در خلال این گفت و گوها به جایزه ملی داستان و بازآفرینی رسیدیم. امیدواریم داستان در مسیر این جایزه به جایگاه خوبی برای گفتمان سازی برسد.

لشکری در ادامه نشست مذکور گفت: توجه به هنر انقلاب در سراسر کشور برای ما اهمیت دارد. امروز حوزه هنری اصفهان پایگاه جدی برای ما است، هنر در اصفهان از موسیقی و معماری گرفته تا دیگر هنرها مثل تجسمی چشمگیر است، به طوری که اصفهان و هنر به هم آمیخته اند. طراحی جایزه ملی داستان و بازآفرینی که در اصفهان اتفاق افتاد به ریشه قدیمی خود بازمی گردد.

وی با بیان اینکه در مساله فراتهران روایت مهم بود، به روایت اشاره کرد و گفت: روایت قلب این حرکت بود. حوزه هنری خود را مکلف به روایت می‌داند، روایتی که چند قید دارد؛ هویت انقلاب اسلامی قید اول روایت است. ما پایگاه تاریخ شفاهی هستیم و حوزه و سوره مهر افتخارش این است که سعی کردیم روایت را علاوه بر تاریخ شفاهی، پیش ببریم. در نهایت در فراتهران دنبال ضرب مسئله روایت در عرصه داستان هستیم.

عرفانپور از سخنرانان دیگر این مراسم گفت: در دوره اخیر شاهد تحولاتی در حوزه هنری هستیم که در فعالیت‌های مختلف حوزه خودش را نشان داده است. این نهضت در مراکز تخصصی و استان‌ها نیز جریان دارد. مساله فراتهران در حوزه هنری درخشش پیدا کرده و جلوات آن را در برنامه‌های مختلف کشور می‌بینیم. اگر بنا باشد در حوزه ادبیات داستانی تحولی اتفاق بیفتد، لزوما بنا نیست تهران متولی باشد، ابراز خرسندی می‌کنیم این تحول به سکان داری، مدیریت و سیاستگذاری استان‌ها پیش برود. سمنان متولی نشست مدرسه روایت در سطح ملی شده است. بسیاری از هنرمندان انقلاب برآمده از شهرستان‌ها هستند، استان‌ها بار انقلاب را به دوش می کشند و تهران یکی از این استان‌ها است. قرار است در این جشنواره بازآفرینی مورد نظر باشد. رمان و داستان و روایتی که به بازآفرینی متون کهن و شاخص بپردازد، این اتفاق نو و ویژه ای است که از دیگر اتفاقات آن را متمایز می‌کند.

عباسی در ادامه نشست مورد اشاره گفت: پوستر جشنواره جایزه ملی داستان و بازآفرینی با جشنواره داستان و بازآفرینی همراه است و با موضوع جایزه نزدیکی دارد. همه چیز روایت است. مظلومیت غزه با هیچ چیز جز روایت هنرمند نشان داده نمی‌شود. این کنش و جنایت توسط هنرمند باید حتما به روایت تبدیل شود.

وی افزود: بازآفرینی به معنی کشف کنش یا سخن آغازین است، این آغاز برای خداست. تکرار و خلق دوباره از یک کنش و سخن آغازین از طرف هنرمند به شرط اینکه نسبت به کنش آگاه باشد، معنی دیگر بازآفرینی است. یک ایرانی حتما باید هویت را در روایتش مشخص کند، اگر در یک اثر هنری در هر قالبی ردپای هویت ملی ایرانی اسلامی نباشد، نمی‌توان آن را شاهکار ادبی نامید چرا که نویسنده باید تجربه زیسته خود و خرد جمعی جامعه را در اثرش نشان دهد. اگر در اثر هنرمندی ردپای هویت ملی ایرانی اسلامی نباشد به عنوان نقاد نمی‌توانم آن را شاهکار ادبی بنامم.

زارع گفت: انواع هنرها می‌توانند زمینه داستان بازآفرینی باشند، امیدواریم هنرمندان بتوانند جریان سازی درستی در این زمینه کنند. در این جایزه ملی دو دسته فعالیت طراحی شده، یک دسته فعالیت رقابتی و دسته دیگر فعالیت ترویجی است. بخش رقابتی تمرکزش بر تولید داستان در پنج بخش رمان، داستان کوتاه، داستان کوتاه کوتاه، جستارنویسی و طرح داستان است که این بخش از امروز آغاز می‌شود تا تیرماه ادامه دارد و اختتامیه آن در پاییز ۱۴۰۳ برگزار می‌شود. یک بخش هم نیز به حمایت از طرح‌های داستانی اختصاص دارد که معمولا در راستای حمایت و تولید اثر است. همچنین بخش ترویجی دو گروه کارگاه دارد، کارگاه‌های داستانی که در استان‌ها برگزار می‌شود و کارگاه‌های علمی هم در اصفهان برپا می‌شود. هر کارگاه با هدایت یکی از داستان نویسان مطرح برگزار می‌شود.

کد خبر 6086754 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • راهیابی ۲ اثر نمایشی از چهارمحال و بختیاری به جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • اجرای نمایش «سپیده» در حوزه هنری
  • میزبانی آذربایجان‌غربی از نخستین دوره المپیاد ملی آموزش هنر
  • مظلومیت غزه با روایت نشان داده می‌شود
  • نمایش اثرهنری جشنواره قصص قرآنی در مشهد
  • برای رشته ژیمناستیک هنری و ترامپولین برنامه ریزی داریم
  • دورهمی پیشکسوتان عرصه موسیقی و تئاتر استان یزد
  • دومین جشنواره سرود فجر بسیج در بوشهر برگزار می‌شود
  • نمایش خیابانی «لکه‌های پاک»؛ بازتابی از حادثه عاشورای تاریخی حرم رضوی
  • جشنواره دوسالانه سرنانوازی در لرستان