Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@16:35:46 GMT

هر علامت تنفسی، نشانه کرونا است

تاریخ انتشار: ۱ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۸۲۳۵۹

هر علامت تنفسی، نشانه کرونا است

ایسنا/خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به بروز حساسیت‌های تنفسی در فصل پاییز، گفت: در این شرایط، هرگونه علائم تنفسی نشانگر کرونا است، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

دکتر سیدمحمد علوی در جمع خبرنگاران با اشاره به بروز آنفلوآنزا در فصل پاییز، اظهار کرد: مشاهده کرده‌ایم افرادی که به آنفلوآنزا مبتلا شده‌اند پس از بهبود، مجددا به این عفونت مبتلا می‌شوند بنابراین کسانی که به آنفلوآنزا مبتلا می‌شوند، در برابر این بیماری مصون نمی‌شوند و خطر ابتلای مجدد به عفونت وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درمورد کرونا نیز شاید واکسنی که اکنون این همه آن را تبلیغ می‌کنند، واکسن بسیار موثری نباشد و تنها مقداری تاثیرگذار باشد.

به گزارش ایسنا، وی افزود: بنابراین زمانی که با نوعی بیماری مواجه هستیم که واکسن و یا داروی موثری ندارد، تنها باید دستورالعمل‌های بهداشتی را برای پیشگیری از ابتلا رعایت کنیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به بروز حساسیت‌های تنفسی در فصل پاییز، بیان کرد: نباید خودمان را بی‌جهت گول بزنیم؛ به دلیل بروز حساسیت‌ها در فصل پاییز، برخی از مردم بیماری‌شان را به چیز دیگری نسبت می‌دهند در حالی که اکنون زمان پاندمی کرونا است بنابراین هرگونه علائم تنفسی باید به کرونا نسبت داده شود، نه حساسیت. در این شرایط، هرگونه علائم تنفسی نشانگر کرونا است، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

وی افزود: به محض اینکه کسی دچار علائم تنفسی شد، دیگر نباید سر کار حاضر شود و در صورتی که دانش‌آموزی نیز علائم خفیفی داشته باشد، نباید به مدرسه برود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: مردم باید علائم بیماری را جدی بگیرند و به محض اینکه کوچک‌ترین علامت بیماری را مشاهده کردند، خودشان را مبتلا به کرونا فرض کنند و سر کار حاضر نشوند و به مراکز جامع سلامت مراجعه کنند تا اقدامات مورد نیاز برای آن‌ها انجام شود.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان بیان کرد: شست‌وشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه پس از هر بار خروج از منزل، قبل از دست زدن به T صورت (چشم‌ها، بینی و دهان) و قبل از غذا خوردن بسیار مهم است زیرا احتمال آلودگی دست بر اثر برخورد با سطوح وجود دارد و در صورتی که دست آلوده به T صورت برخورد کند، آلودگی رخ می‌دهد.

وی افزود: باید حداقل فاصله دو متر از یکدیگر را رعایت کنیم و بدون ضرورت به بازار، بازارچه‌ها، پاساژها و اماکن شلوغ و پرتردد نرویم. متاسفانه مردم از هر فرصتی برای مسافرت استفاده می‌کنند و در تعطیلی‌هایی که برای کنترل بیماری اعمال می‌شود و حتی در ایام تاسوعا و عاشورا نیز به مسافرت رفتند.

علوی  گفت: باید ظرفیت بیمارستان‌ها بالا برود و آماده برخورد با بیماری باشیم اما باید در نظر بگیریم که هیچ جامعه‌ای نمی‌تواند به تعداد جمعیت، تخت بیمارستانی داشته باشد بنابراین باید با پیشگیری از ابتلا، مراجعه‌کنندگان به بیمارستان‌ها کاهش یابد. با فعالیت بهداشتی بود که بیمارستان‌ها خلوت شدند؛ اگر کارهای بهداشت و پیشگیری انجام نشود، بیمارستان‌ها شلوغ می‌شوند و در این شرایط، دیگر تاب‌آوری وجود ندارد.

وی افزود: باید مراجعه به بیمارستان‌ها در حد تاب و توان بیمارستان‌ها باشد. باید تخت‌های عادی و ICU‌ بیمارستان‌ها نیز افزایش یابد که خوشبختانه این کار در خوزستان انجام شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: در موج قبلی کرونا هیچ بیماری پشت در بیمارستان نماند اما مردم باید بدانند که کادر بهداشت و درمان که از این بیماران مراقبت می‌کنند، توان محدودی دارند و از آهن نیستند و احتمال ابتلای آن‌ها نیز وجود دارد. در موج قبلی شاهد ابتلا و حتی فوت برخی از کادر درمانی بودیم بنابراین اگر بخواهیم جلوی مرگ و میر را بگیریم، باید مراجعه به بیمارستان‌ها کاهش یابد و این نیروها را خسته و فرسوده نکنیم.

وی گفت: تعداد برخی متخصصان محدود است که اگر این پزشکان بیمار شوند، از مدار خدمت خارج می‌شوند و در این شرایط چه کسی باید بیماران را درمان کند؟ بنابراین مردم برای سلامتی خودشان باید به گونه‌ای عمل کنند که باعث فرسودگی بیشتر این پزشکان نشوند.

علوی با تاکید بر لزوم مشارکت مردم در کنترل بیماری، بیان کرد: مشارکت عمومی، هماهنگی بین بخشی، عدالت اجتماعی و استفاده از تکنولوژی مناسب، چهار اصل بهداشت هستند. استفاده از تکنولوژی مناسب به معنی این است که از آداب و رسوم مردم به نفع بهداشت استفاده کنیم. برای مشارکت نیز باید کار با مردم، برای مردم و توسط مردم انجام شود. اگر مشارکت مردم را نداشته باشیم، نمی‌توانیم کاری کنیم. در پیشگیری از بیماری شاید ما ۱۰ درصد نقش داشته باشیم و ۹۰ درصد کار به رفتار مردم برمی‌گردد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کروناویروس معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیمارستان ها فصل پاییز علائم تنفسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۲۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟

درد قفسه سینه حالت و نشانه بیمار گونه‌ای است که علامت برخی بیماری‌ها از جمله بیماری‌های قلبی محسوب می‌شود.در مطلب پیشرو شما با علل مختلف درد قفسه سینه آشنا می‌شوید.

به گزارش فارس، نفس نفس زنان و به سختی در حالی که دو دستش را روی سینه گذاشته و چهره‌اش حالت درد به خود گرفته فریاد می‌زند«آی قلبم!» هرچند که درد قفسه سینه در بیشتر موارد نشانه‌ مشکلی جدی نیست، اما در هر صورت باید با پزشک مشورت کنیم. اگر شک کنیم که دچار حمله قلبی شده‌ایم، باید فوراً کمک پزشکی دریافت کنیم.

مشخصات درد قفسه سینه که باید بلافاصله با اورژانس (۱۱۵) تماس بگیریم شامل موارد زیر است:

اگر درد ناگهانی قفسه سینه‌ای داشته باشیم که به بازوها، پشت، گردن یا فک گسترش می‌یابد.

باعث احساس فشار یا سنگینی در قفسه سینه شود.

با تنگی نفس، تعریق و احساس ناخوشی همراه باشد.

بیش از 15 دقیقه طول بکشد.

می‌تواند نشان‌دهنده این باشد که دچار حمله قلبی شده و نیاز به درمان فوری در بیمارستان داریم.

مشخصات درد قفسه سینه که باید به پزشک مراجعه کنیم

درد قفسه سینه متناوب باشد (گاهی می‌آید و می‌رود)

درد قفسه سینه به‌ سرعت از بین می‌رود، اما همچنان باعث نگرانی ما شده است.

برای اطمینان از اینکه این درد مسئله‌ای جدی نیست، مشورت با پزشک بسیار مهم است.
 
علل شایع درد قفسه سینه

درد قفسه سینه دلایل مختلفی دارد. دسته اول علل با منشأ قلبی یا ریوی که تهدیدکننده زندگی هستند. 

دسته دوم درد قفسه سینه که علت آنها مشکلات قلبی یا ریوی نیست. از آن جایی‌ که درد قفسه سینه می‌تواند نشان‌دهنده یک مشکل جدی باشد، ضروری است که فوراً به دنبال بررسی علت آن و مراجعه به پزشک باشیم.
 
نمونه‌هایی از علل درد قفسه سینه مربوط به قلب عبارت‌اند از:

حمله قلبی: حمله قلبی به علت مسدود شدن جریان خون به عضله قلب که ثانویه به وجود لخته خون رخ می‌دهد.

آنژین: به درد قفسه سینه ناشی از جریان خون ضعیف به قلب، آنژین گفته می‌شود. این درد اغلب به دلیل وجود پلاک در دیواره رگ‌های خون رسان به قلب ایجاد می‌شود. این پلاک‌ها، رگ‌ها را باریک و خون رسانی به قلب را، به‌ویژه در حین فعالیت بدنی، محدود می‌کنند.
 
علل گوارشی درد قفسه سینه

دقت کنیم نمونه‌هایی از درد قفسه سینه ناشی از اختلالات دستگاه گوارش، عبارت‌اند از:

سوزش سردل (ریفلاکس): این احساس درد و سوزش در پشت استخوان جناق سینه زمانی اتفاق می‌افتد که اسید معده وارد مری شود.

اختلالات بلع: اختلالات مری می‌تواند بلع را دشوار کند و باعث درد شود.

مشکلات کیسه صفرا یا پانکراس: وجود سنگ یا التهاب کیسه صفرا یا پانکراس می‌تواند باعث دردی شود که به قفسه سینه گسترش می‌یابد.

علل عضلانی و استخوانی درد قفسه سینه

برخی از انواع درد قفسه سینه با صدمات و سایر مشکلاتی که بر ساختارهای تشکیل‌دهنده‌ دیواره قفسه سینه تأثیر می‌گذارد، مرتبط‌ اند، از جمله:

درد عضلات: درد عضلات مربوط به سندرم‌های درد مزمن، مانند فیبرومیالژیا، می‌توانند باعث درد مداوم قفسه سینه شوند.

دنده‌های آسیب‌دیده: آسیب دنده مربوط به ضرب‌دیدگی یا شکستگی، می‌تواند باعث درد قفسه سینه شود.

درد قفسه سینه همچنین می‌تواند به دلایل زیر باشد:

حملات هراس (پانیک): اگر دوره‌هایی از هراس شدید همراه با درد قفسه سینه، ضربان قلب سریع، تنفس سریع، تعریق زیاد، تنگی نفس، حالت تهوع، سرگیجه و ترس از مرگ داشته باشیم، ممکن است دچار حمله پانیک شده باشیم.

تشخیص علت درد قفسه سینه

درد قفسه سینه به شکل‌های مختلفی، از یک درد شدید و تیز تا یک درد مبهم، حس می‌شود. گاهی درد قفسه سینه به شکل سوزش احساس می‌شود. در مواردی، درد از گردن به سمت فک و سپس به پشت یا پایین یک یا هر دو بازو گسترش می‌یابد.

هرچند که درد قفسه سینه همیشه نشانه حمله قلبی نیست، اما در اورژانس، معمولاً ابتدا حمله قلبی موردبررسی قرار می‌گیرد؛ زیرا فوری‌ترین تهدید برای زندگی است. پزشک ممکن است علل ریوی تهدیدکننده حیات، مانند آمبولی ریه را نیز بررسی کند.

برخی از اولین بررسی‌هایی که پزشک ممکن است هنگام ارزیابی درد قفسه سینه درخواست کند عبارت‌اند از: نوار قلب، عکس از قفسه سینه، سی‌تی‌اسکن، آزمایش خون.

بسته به نتایج آزمایش‌های اولیه بررسی درد قفسه سینه، پزشک ممکن است آزمایش‌های بیشتری درخواست نماید. 

این بررسی‌ها ممکن است شامل موارد زیر باشد: اکوکاردیوگرام (بررسی قلب در حال حرکت با استفاده از امواج صوتی)، تست ورزش یا آنژیوگرافی.

باید به خاطر داشته باشیم که درد قفسه سینه دلایل احتمالی زیادی دارد و همه آن‌ها نیاز به بررسی توسط پزشک دارند.

درد قفسه سینه مربوط به قلب چگونه است؟

درد قفسه سینه که مرتبط با بیماری‌های قلبی است، در بسیاری از مبتلایان به این بیماری‌ها، به‌صورت ناراحتی مبهم و نه لزوماً درد احساس می‌شود. به‌طورکلی، وقتی ناراحتی قفسه سینه مربوط به حمله یا مشکلات قلبی باشد، ممکن است با یک یا چند مورد از موارد زیر همراه شود:

    احساس فشار، پُری، سوزش یا گرفتگی در قفسه سینه
    درد فشاری یا شدید که به کمر، گردن، فک، شانه‌ها و یک یا هر دو بازو گسترش می‌یابد
    دردی که بیش از چند دقیقه طول می‌کشد، با فعالیت بدتر می‌شود، با استراحت از بین می‌رود و دوباره عود می‌کند یا شدت آن متغیر است
    تنگی نفس
    تعریق سرد
    سرگیجه یا ضعف
    حالت تهوع یا استفراغ
 
درد قفسه سینه به دلایل غیرقلبی چگونه است؟

 ممکن است تشخیص درد قفسه سینه مربوط به قلب از سایر انواع درد قفسه سینه دشوار باشد. بااین‌حال، درد قفسه سینه‌ای که ارتباط کمتری با مشکلات قلبی دارد، اغلب با موارد زیر همراه است:


    احساس طعم ترش یا احساس بازگشت غذا به دهان
    مشکل در بلع
    
    دردی که با تغییر وضعیت بدن بهتر یا بدتر می‌شود
    
    دردی که با تنفس عمیق یا سرفه بدتر می‌شود
    
    تشدید درد، زمانی که روی سینه خود فشار بیاوریم
      دردی که ساعت‌ها ادامه داشته باشد

توجه داشته باشیم که علائم کلاسیک سوزش سر دل، یک احساس دردناک و سوزش در پشت جناق سینه، می‌تواند ناشی از مشکلات قلب یا معده باشد. بنابراین برای تشخیص علت دقیق درد قفسه سینه حتماً باید با پزشک مشورت کنیم.

دیگر خبرها

  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • استطاعتِ ۱۵۰ متقاضی حج رد شد
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • ۸ نشانه ظریف که نشان می‌دهد دوست‌تان پشت سر شما صحبت می‌کند!
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • بیمارستان مادر و کودک خراسان شمالی کلنگ‌زنی می‌شود
  • پیشرفت بیش از ۹۰ درصدی بیمارستان شهدای ملکشاهی
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند