Web Analytics Made Easy - Statcounter

یوسف عالم مرتضوی در گفت ‌و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با بیان اینکه از سال 92 طراحی و اجرای پروژه تولید بی‌کربنات سدیم دارویی را آغاز کردیم، اظهار داشت: 80 درصد مصرف این محصول در زمینه همودیالیز و 20 درصد نیز در زمینه تولید دارو صورت می گیرد.

وی مصرف سالانه کشور در این زمینه را 3 تا 3.5 هزار تن عنوان کرد و گفت: 100 درصد این ماده با شرایط بسیار سخت از کشورهای اروپایی وارد می‌شده و دانش فنی تولید آن در اختیار سه کشور اروپایی است که حالا توانسته‌ایم آن را در داخل تولید کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرتضوی توضیح داد: ماشین آلات لازم برای تولید بی‌کربنات سدیم دارویی از اروپا وارد شده و در سال گذشته مورد بهره‌برداری قرار گرفت، در عین حال پروانه و گواهی تولید را از سازمان غذا و دارو اخذ کرده‌ایم و پروانه بهره‌برداری نیز از سازمان صنعت، معدن و تجارت دریافت شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر شرکت‌های دارویی از خرید این محصول استقبال می‌کنند و شرکت‌های فعال در زمینه کالاهای دیالیزی نیز تمایل به خرید از ما دارند ولی با توجه به اینکه بابت تأمین این محصول به آنها تا پایان سال ارز دولتی 4200 تومانی تخصیص یافته است، امکان خرید از داخل برایشان وجود ندارد.

این تولیدکننده تصریح کرد: واردات بی‌کربنات سدیم دارویی با صرف هزینه‌های حمل و گمرکی همراه است که در نهایت قیمت محصول ما بالاتر از قیمت محصول وارداتی برای مصرف کننده نخواهد بود. ضمن اینکه با توجه به اینکه کشورهای اروپایی این محصول را مستقیما به ما نمی‌فروشند، باید از کشورهای واسطه برای خرید استفاده شود که قیمت تمام شده را افزایش می‌دهد.

وی افزود: قیمت تمام شده محصول ما در مقایسه با قیمت فروش شرکت‌های خارجی 50 درصد بالاتر است اما با توجه به هزینه‌های حمل و مسائل دیگر، قیمت برای مصرف‌کننده تغییری نخواهد کرد.

به گفته مرتضوی بی‌کربنات سدیم یک ماده استراتژیک برای بخش دیالیز است و کارخانه‌های تجهیزات پزشکی تمایل به خرید از ما دارند که البته باید از تولید داخل حمایت شود تا بتوانیم جایگزین محصولات وارداتی شویم.

وی با بیان اینکه گواهی ایزو و گواهی آنالیز و ریسک را از شرکت‌های آلمانی دریافت کرده‌ایم، گفت: 6 ماه است که تولید ما شروع شده اما اداره تجهیزات پزشکی اجازه استفاده از پودر تولیدی ما را به کارخانه‌های تجهیزات پزشکی نمی‌دهد.

این تولیدکننده تصریح کرد: اداره تجهیزات پزشکی از ما مدارکی را مطالبه کرده که بابت واردات بی‌کربنات سدیم آنها را مطالبه نمی‌کند.

وی توضیح داد: از ما خواسته‌اند تا تست‌های میکروبی انجام دهیم که توسط آزمایشگاه ثالث مورد تأیید سازمان اداره تجهیزات پزشکی انجام شده و موفقیت‌آمیز بوده است.

مرتضوی در عین حال با اشاره به این که پودر بی‌کربنات سدیم علاوه بر واردات به صورت محصول تمام‌شده توسط دو شرکت داخلی نیز وارد می‌شود و در کیسه‌ها و پک‌های مربوطه پر می‌شود، گفت: این شرکت‌ها نیز ارز دولتی دریافت می‌کنند و تولید داخل می‌تواند منافع آنها را به خطر بیندازد.

به گفته وی، واردات خود محصول تمام شده کارتریج بی کربنات دیالیز توسط واردکنندگان با ارز دولتی و به بهانه عدم تامین نیاز داخل توسط تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی صورت می گیرد.

وی با بیان اینکه تأییدیه‌های لازم برای تولید محصول را از اواخر اردیبهشت ماه داشته‌ایم، گفت: با این وجود اداره تجهیزات پزشکی باز هم یک سری مدارک اضافه‌تر را از ما مطالبه کرده است که آنها را نیز تأمین کرده‌ایم اما این کار باعث شده تا زمان قابل توجهی را برای تولید از دست بدهیم.

این تولیدکننده در مورد اینکه آیا امکان صادرات محصولتان وجود دارد نیز گفت: در این زمینه برخی تأییدیه‌ها را دریافت کرده‌ایم و در حال پیگیری برای صادرات هستیم که امیدوارم تا پایان امسال بتوانیم تأییدیه‌های نهایی را نیز دریافت کنیم.

وی همچنین با انتقاد از نحوه شناسایی شرکت‌های دانش بنیان از طرف معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور، اظهار داشت: این کار به شرکت‌های پیمانکاری خصوصی سپرده شده که شاهد برخی اختلافات در زمینه ارزیابی شرکت‌ها هستیم، به طوری که تولید ما با وجود اینکه ثبت اختراع شده، دانش بنیان محسوب نمی‌شود ولی برخی شرکت‌های دیگر که تولیدشان چندان مبتنی بر کار تحقیقات نیست، جزو دانش بنیان ها به حساب می‌آیند.

به گزارش فارس، برخی کاربران سامانه «فارس من» با ثبت سوژه ای با عنوان «ضرورت مدیریت هوشمند تولید ملی و واردات در حوزه بهداشتی» خواستار مدیریت واردات تجهیزات پزشکی مشابه تولید داخل شده بودند.

انتهای پیام/‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌                                                                                                                           

منبع: فارس

کلیدواژه: تولید مرتضوی دانش اداره تجهیزات پزشکی تولید داخل تمام شده شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۳۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت ربات‌های صنعتی هوشمند برای خطوط تولیدی

علیرضا نوروزیان، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان فعال در زمینه آی‌تی و سازنده ربات‌های هوشمند صنعتی، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره آخرین محصول تولید شده توسط متخصصان این شرکت توضیح داد: ربات‌های صنعتی هوشمند، برای فعالیت در تمام خطوط صنعتی و تولیدی از جمله خط تولید‌های آرایشی و بهداشتی، قطعات صنعتی، موادغذایی، لامپ‌های ال‌ای‌دی، بُرد‌های الکترونیکی طراحی شده‌اند.

وی در راستای کاربرد این ربات‌ها، ادامه داد: ربات‌های هوشمند صنعتی، قابلیت جابه‌جایی کالا و اجسام در محیط‌های صنعتی، کارخانه‌ها و همچنین کنترل کیفی محصولات در خط تولید، تشخیص نقص‌های احتمالی را دارند. 

نوروزیان افزود: دقت، کیفیت و بهره‌وری در خط تولید با استفاده از این ربات‌های هوشمند در خط تولید افزایش می یابد.

این فناور حوزه رباتیک با بیان اینکه طراحی ربات‌های صنعتی هوشمند از صفر تا صد نتیجه کار متخصصان داخلی است، گفت: طراحی این ربات‌ها، ماحصل بومی‌سازی دانش رباتیک صنعتی است که در اکثر کشور‌های صنعتی و پیشرفته دنیا، وجود دارد. 

وی درباره کارکرد‌های دیگر ربات‌های صنعتی هوشمند، به‌ویژه برای اتوماسیون غذایی و کنترل کیفیت محصول توضیح داد: نحوه طراحی این ربات‌ها، به‌گونه‌ای است که امکان سفارشی‌سازی و افزودن برنامه‌های خاصی را برای هر مجموعه دارد.

نوروزیان ادامه داد: برای نمونه، پردازنده‌ها و دوربین‌های به‌کاررفته در این ربات‌ها، امکان رصد و کنترل کیفیت محصولات را در خطوط تولید دارند.

وی درخصوص گام‌های توسعه‌ای برای ربات‌های صنعتی هوشمند و ویژگی‌هایی که در به‌روزرسانی‌های این محصول، اضافه شده است، گفت: درجه آزادی ربات در بازو‌های رباتیک، یکی از مهم‌ترین قابلیت‌هایی است که به این ربات‎ها اضافه شده است. 

وی در همین راستا افزود: منظور از درجه آزادی در بازو‌های رباتیک، قابلیت حرکتی ربات‌ها و تعداد مفاصل به‌کار رفته در آنها است. هرچه این درجه آزادی بیشتر باشد توان حرکتی و فضایی که ربات می‌تواند در آن حرکت کند نیز بیشتر می‌شود. 

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، درباره عدد دقیق میزان درجه آزادی ربات‌های صنعتی هوشمند اضافه کرد: نسخه‌های اولیه این ربات‎ها، با درجه آزادی ۳ ساخته شد، اما در نسخه‌های جدیدتر، درجه آزادی را به عدد ۴ افزایش داده‌ایم.

نوروزیان درخصوص تجاری‌سازی و نمونه‌های داخلی و خارجی این محصول توضیح داد: درحال حاضر، برای انعقاد قرارداد با چند شرکت داخلی وارد مذاکره شده‌ایم. تا قبل از ساخت این ربات در ایران، کشور‌هایی مانند آلمان، ژاپن و آمریکا، به این حوزه ورود کرده بودند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۸۰ درصد مواد غذایی کشور در داخل تولید می‌شود
  • شرایط بهتر موجودی کیت‌های آزمایشگاهی در کشور/مرجع سلامت حامی تولید داخل
  • ۷۳ تیم عملیاتی آبفا در مناطق سیل‌زده وارد عمل شده‌اند
  • ارز ۵۳۳ میلیون تن کالای اساسی تامین شد
  • چرا ورود آیفون ممنوع شد؟
  • چرا واردات آیفون ۱۴ و ۱۵ به کشور ممنوع شد؟
  • جهش واردات برخی کشور‌های اروپایی از ایران در نخستین ماه ۲۰۲۴
  • منع واردات کالاهای تولید داخلی/ حمایت بیشتر از تولید داخل با مشارکت ذینفغان 
  • ساخت ربات‌های صنعتی هوشمند برای خطوط تولیدی
  • بومی‌سازی کیت‌های قرائت از راه دور مصرف گاز و آب در داخل کشور