Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان-صید ترال میانی، با توجه به عمق زیاد آب در دریای عمان امکانپذیر است اما عمق کم آب در سواحل خلیج فارس، قابلیت صید ترال میانی را ندارد. بنابراین اگر صید ترالی در سواحل خلیج فارس صورت می‌گیرد قطعا به روش ترال کف است. تخلفی که به از بین رفتن گسترده آبزیان در این سواحل منجر خواهد شد.

خبرگزاری میزان- چند سالی است که صید گسترده آبزیان به ورش ترال مورد انتقاد کارشناسان و فعالان محیط زیست واقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال انتشار تاسف‌بار از جارو کردن کف دریا در جنوب کشور حکایت از آن دارد که صید غیرقانونی به روش ترال همچنان ادامه داشته و با نسل‌کشی آبزیان، اکوسیستم‌های دریایی را به برهوت تبدیل می‌کند.

در حالی که انتظار می‌رفت سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان تنها متولی حفاظت از حیات وحش کشور، طی تعاملی با سازمان شیلات و نیروی انتظامی از صید ترال توسط سودجویان جلوگیری کنند، حالا یک مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست خبر از تدوین دستورالعملی برای صید ترال و قانومند کردن این روش صید مخرب می‌دهد.

خبر تدوین دستورالعمل صید ترال را داود میرشکار، مدیر کل دفتر حفاظت از زیست‌بوم‌ها و سواحل دریایی سازمان حفاظت محیط زیست چند روز پیش به رسانه‌ها داد و گفت: در کارگروه ملی ساماندهی سواحل، بنادر و جزایر نمایندگان دستگاه‌های مختلفی حضور دارند و تلاش کردیم که راهکار مشخصی برای صیادی با کمترین آسیب‌ها به ذخایر دریایی پیدا کنیم. در این راستا سازمان شیلات با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و موسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی دستورالعمل صید ترال در آب‌های خلیج فارس و دریای عمان را تدوین کردند. در حال حاضر این دستورالعمل برای بررسی و تایید به کارگروه ملی ساماندهی سواحل، بنادر و جزایر فرستاده شده است.

پروین فرشچی، دکترای تخصصی مدیریت سواحل و علوم دریایی در این باره به میزان گفت: صید ترال، سالهاست در دنیا منسوخ شده به خصوص ترال کف. اما برای صید ترال میانی، فائو دستورالعملی دارد که کشورهایی که صید میانی انجام می‌دهند طبق آن عمل می‌کنند.

وی افزود: احتمالا مقصود مسئولان سازمان حفاظت محیط زیست، بومی‌سازی دستورالعمل فائو برای صید میانی است. اما آنچه دستورالعمل مذکور را زیر سوال می‌برد این است که سازمان حفاظت محیط زیست ابزار های لازم برای نظارت بر اجرای این دستورالعمل را در دریا ندارد و چنانچه نظارت بر اجرای دستورالعمل صرفا به سازمان شیلات واگذار شود بعید نیست همانند گذشته با عدم نظارت این سازمان به منظور جلوگیری از تخلفات با فعالیت‌های شیلاتی در دریاهای کشور مواجه شویم.

معاون پیشین محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: صید ترال میانی، در آب‌هایی با عمق زیاد امکان‌پذیر است و در عمق کم، فقط می‌توان به روش ترال کف، صید کرد که سال‌هاست به دلیل آسیب‌هایی که به اکوسیستم دریا یی وارد کرده و کف‌زیان و مرجان‌ها را نابود می‌کند مسوخ شده است.

فرشچی یادآور شد: صید ترال میانی، با توجه به عمق زیاد آب در دریای عمان امکانپذیر است اما عمق کم آب در سواحل خلیج فارس، قابلیت صید ترال میانی را ندارد. بنابراین اگر صید ترالی در سواحل خلیج فارس صورت می‌گیرد قطعا به روش ترال کف است. تخلفی که به از بین رفتن گسترده آبزیان در این سواحل منجر خواهد شد.

بیشتر بخوانید:
سودجویانی که کف دریا را شخم می‌زنند/ برهوت‌های دریایی حاصل صید ترال


حالا باید منتظر ماند و دید آیا دستورالعمل مذکور، به کمک برای نجات آبزیانی که با روش صید ترال، قتل عام می‌شوند خواهد آمد یا با قانونمند کردن صید ترال، دست سودجویان داخلی و خارجی را برای سوء استفاده از آب‌های خلیج فارس و دریای عمان بازتر خواهد گذاشت؟

به گزارش میزان، در روش صید ترال، یک قایق مجهز به موتور بسیار قوی وقتی گله‌های ماهی مشاهده می‌شوند دور آن‌ها توری می‌اندازد که از زیر بسته می‌شود. سپس تور را بالا می‌کشند و همه قایق‌ها را پر از ماهی می‌کنند. تخمین زده شده است که با هر بار کشش تور ترال حدود ۵ تا ۲۵ درصد محیط زنده بستر دریا از بین می‌رود. در صید ترال یک قایق مجهز به موتور بسیار قوی وقتی گله‌های ماهی مشاهده می‌شوند دور آن‌ها توری می‌اندازد که از زیر بسته می‌شود و کلیه آبزیان منطقه را به دام می‌‌اندزد. سپس تور را بالا می‌کشند و همه قایق‌ها را پر از ماهی می‌کنند. تخمین زده شده است که با هر بار کشش تور ترال حدود ۵ تا ۲۵ درصد محیط زنده بستر دریا از بین می¬‌رود. به گفته نیرو‌های امنیتی کشتی‌های صید ترال باید در فاصله ۱۲ مایلی ساحل حضور داشته باشند، اما متاسفانه مجوز فعالیت به کشتی‌های ترال در فاصله ۸ مایلی صادر شده است.

انتهای پیام/

برچسب ها: محیط زیست حیات وحش صید ماهی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: محیط زیست حیات وحش صید ماهی سازمان حفاظت محیط زیست سواحل خلیج فارس روش ترال دریای عمان ترال کف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۳۶۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰۰۰ میلیارد تومان عوارض آلایندگی کجا هزینه شد؟/اجرای پروژه محیط زیستی که ٣٠ سال طول کشید؟

علی سلاجقه در نشست هم‌اندیشی شورای عالی استان‌ها و سازمان حفاظت محیط‌ زیست با اشاره به ظرفیت نهفته و تاثیرگذار شوراهای استان‌ها و شهرها در مباحث فرهنگی و اجتماعی به‌ویژه محیط زیست گفت: یکی از مسائلی که برای ما دارای اهمیت است، بحث عوارض آلایندگی است. عوارض آلایندگی مالیاتی است که باید صرف آن عارضه‌ای شود که محیط‌ زیست را تحت تاثیر قرار داده اما ظاهراً این گونه نیست عوارض گرفته می‌شود اما پرسش این است که برای آن چه اتفاقی می‌افتد چون مشکل محیط زیستی از این راه حل نمی شود.

وی در ادامه اظهارکرد: از ابتدای دولت سیزدهم درخواست کردیم تا ٢٠ درصد عوارض آلایندگی به صندوق ملی محیط زیست واریز شود تا برای رفع عوارض آلایندگی در زمینه‌های مختلف هزینه شود اما کار به جایی نرسید . باید به این مسأله توجه بیشتری شود. دو سال پیش عوارض آلایندگی یکی از استان ها ۵۰۰۰ میلیارد تومان شد اما سوال این است که کجا هزینه شده است؟

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: شورای عالی استان‌ها پتانسیل بالایی در زمینه حفظ محیط‌ زیست دارند و اگر بتوانیم از ظرفیت‌های نهفته کشور در این زمینه استفاده کنیم، دستاورد خوبی خواهد بود.

سلاجقه اضافه کرد: قوانین محیط زیستی بسیار خوبی در کشور داریم. دو دستاورد خوب هم به دست آمده است که می‌توان با همکاری سازمان عالی شوراها و سازمان حفاظت محیط‌ زیست به نتایج بسیار مطلوب‌تری دست یافت.

وی گفت: کلیدواژه های زیادی در زمینه محیط زیست داریم اما در شناساندن آن ها به دنیا غفلت کرده‌ایم. در دنیا کشورهای معدودی در زمینه محیط زیست قانون متقن دارند، یکی از آن‌ها ایران است که اصل ۵۰ قانون اساسی را دارد اما چرا در عمل آنطور که باید موفق نبودیم؟

سلاجقه اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب به خوبی به مقوله محیط‌ زیست ورود کردند و فرمودند محیط‌ زیست یک مساله درجه یک است. رئیس جمهوری هم همواره بر حفظ محیط‌ زیست در روند توسعه تاکید دارد بنابراین در این زمینه غنی هستیم.

وی در ادامه گفت: تمام نمودهای تخلف انسانی را در عرصه محیط زیست می‌بینم بنابراین باید مراقب فعالیت‌های خود در بخش‌های مختلف باشیم. ٧٢ درصد وظیفه سازمان محیط‌ زیست فرادستگاهی و ٢٨ درصد آن مربوط به سازمان است. برای آن ٧٢ درصد باید شبکه قوی مردم نهاد را با کمک شوراهای شهر و روستا ایجاد کنیم تا میدان عمل به‌خوبی مدیریت شود.

سلاجقه اضافه کرد: اکنون شاخص‌های محیط زیستی در آستانه قرار دارد. باید در کنار همدیگر مسیر حرکت را به خوبی مشخص و تثبیت کنیم تا از این مرحله با موفقیت بگذریم. متاسفانه در کشور در زمینه‌های مختلف گاز، آب، سوخت، سلامت و محیط زیست ناترازی هایی وجود دارد. از طرفی خودمان هم معتقدیم که کشور همواره دست خودمان بوده و الان شرایط این است بنابراین نباید کسی را مقصر بدانیم.

وی گفت:  سال‌ها ۴١١ کلان‌پروژه  در کشور رها شده بود. از سال ١٣٧٢ تا شروع این دولت این تعداد پروژه بلاتکلیف بود و هم سرمایه گذار و هم مجری سرگردان بودند اما با برگزاری جلسات متعدد و فشرده تمام آن‌ها را تعیین تکلیف کردیم. به عنوان مثالیک پروژه ٣٠ سال است که در حال اجرا است. این برای مردم خوشایند نیست باید تمام اینها ساماندهی شوند.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست اضافه کرد: نمی‌توان توسعه را متوقف کرد اما باید توسعه همراه با حفظ محیط‌ زیست اتفاق بیفتد که همان توسعه پایدار است .

وی تاکید کرد: دولت سیزدهم در زمینه دیپلماسی محیط زیست کارهای خوبی انجام داد. بعد از شش سال کنوانسیون تهران که به محیط زیست دریایی خزر می‌پردازد را زنده کرد همچنین در جنوب، کنوانسیون راپمی که در زمینه محیط زیست خلیج فارس و دریای عمان فعالیت می کند و سال‌ها مغفول مانده بود را احیا کردیم و در نظر داریم با همکاری آن خلیج فارس و دریای عمان را ساماندهی کنیم. ایران در ۵۴ کنوانسیون محیط زیستی عضو است.

معاون رئیس جمهوری دیپلماسی محیط زیستی را پیش قراول دیپلماسی سیاسی جمهوری اسلامی ایران دانست و تاکید کرد: ما بعد از دستگاه سیاست خارجه بالاترین میزان مناسبات را در عرصه بین‌المللی با کشورهای مختلف دنیا داریم و به همین دلیل مبتنی بر پدیده‌های نوظهور در حال برنامه‌ریزی برای محیط زیست کشور هستیم.

وی درباره مشکل گرد و غبار گفت: متاسفانه این مساله در کشورهایی که منبع گرد و غبار هستند، اصلاً در اولویت نیست اما با برگزاری جلسات متعدد و رفت و آمدهای زیاد آن‌ها را مجاب به همکاری کردیم.

سلاجقه با تاکید بر مشارکت حفاظتی گفت: در تلاشیم تا مشارکت حفاظتی به قانون تبدیل شود. مبتنی بر پدیده‌های نوظهور حرکت و قوانین را اصلاح می‌کنیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست اضافه کرد: ٢٠ میلیون هکتار یعنی حدود ١١ درصد خاک کشور جزو مناطق حفاظت شده است که روستاهای زیادی در آن‌ها محصور شده‌اند و مشکلات زیادی برایشان ایجاد شده که با برگزاری جلسات متعدد ۵٠ روستا را از مناطق حفاظت شده خارج کردیم و در مقابل ۵٠٠ هزار هکتار به وسعت مناطق اضافه شد.

وی با تاکید بر اینکه سازمان محیط‌ زیست یک دستگاه نظارتی است، گفت: در زمینه پسماند هم اقدامات خوبی انجام شده لست. در سراوان کارهای خوبی صورت گرفت و الگوی مناسبی در ابن زمینه داریم.

سلاجقه درباره محیط بانان اظهارکرد: اکنون بیش از ۶٠٠ پاسگاه محیط بانی و بیش از ۳۰۰۰ محیط بان داریم که از ابتدای دولت سیزدهم در تلاش برای تجهیز آن ها هستیم .

به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، وی در پایان گفت: شبکه مردم نهاد عالی استان‌ها سرمایه بزرگی برای حفظ محیط زیست است و در تلاشیم تا از این ظرفیت و سرمایه به خوبی استفاده کنیم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • بد عهدی در تجهیز محیط‌بان‌ ها |‌ از هزار خودروی مورد نیاز محیط بان‌ها تنها 25 خودرو تحویل شد
  • محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است
  • چرا نماینده طالبان برای مذاکره درباره حقابه هیرمند به ایران نیامد؟ + جزئیات
  • ۵۰۰۰ میلیارد تومان عوارض آلایندگی کجا هزینه شد؟/اجرای پروژه محیط زیستی که ٣٠ سال طول کشید؟
  • استفاده از پهپاد برای پایش‌تالاب‌ها
  • تجهیز محیط بانان با به‌روزترین فناوری‌های دنیا
  • ٢۵ خودروی عملیاتی محیط‌بانی رونمایی شد
  • نظارت بر ٣ هزار و ١٨٦ درخواست انتقال پسماند صنعتی و ویژه در کشور
  • برگزاری مراسم روز زمین پاک در ارومیه همزمان با روز جهانی زمین پاک
  • طرح پتروشیمی «میانکاله» دیگر وجود ندارد