Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

کامران شرفشاهی مدیر مسئول انتشارات تجلی مهر در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ادبیات  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان درباره علت کاهش تیراژ کتاب در چند ساله اخیر، گفت: مافیای بازار سیاه کاغذ و سایر ملزومات چاپ باعث شدند تیراژ کتاب‌ها کاهش یابد؛ در نتیجه این امر هزینه‌های انتشار کتاب به طور سرسام آوری در چند ساله اخیر افزایش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این موضوع غالبا تحریم‌های بین المللی، افزایش قیمت دلار و بازی‌های سیاسی و اقتصادی که در این سال‌ها به بهانه تحریم می‌شود، را یکی از دلایل دانستند.

او افزود: استطاعت خریداران کتاب و توان مالی آن‌ها موضوع دیگری است که در کاهش تیراژ کتاب تاثیرگذار بود، علت دیگر آن به تورم افسار گسیخته‌ای برمی‌گردد که در اقتصاد ایران وجود دارد و نوجوانان و جوانان را که کتابخوان‌های جدی هستند با مشکل روبه رو کرده است. در کنار این امر شاهدیم درآمد مردم نه تنها افزایش نیافته بلکه اگر نگوییم ثابت مانده در مواردی هم کاهش یافته است.

مدیر مسئول انتشارات تجلی مهر ادامه داد: طبق نمودار هرم مازلو نمی‌توان توقع داشت جامعه‌ای که در رفع نیاز‌های اولیه خود مانده است در مسیر تامین نیاز‌های روحی و فکری خود حرکت کند؛ این آفت بزرگی است که در چند ساله اخیر دیده می‌شود. اشخاصی هستند که با نیت‌های کاسب کارانه به چاپ و نشر کشور وارد شدند و با درج قیمت‌های بسیار بالا موجب سرخوردگی و دلزدگی بخشی از افراد جامعه ما شدند.

شرفشاهی بیان کرد: همچنین علی‌رغم اینکه انقلاب ما انقلابی فرهنگی بود، پس از گذشت ۴۰ سال هنوز در بسیاری از روستا‌ها و شهرستان‌های دورافتاده کتابخانه وجود ندارد. در شهر‌های بزرگ با کمبود کتابخانه مواجه هستیم و در این زمینه به صورت جدی سرمایه گذاری نشده است. اگر به تعداد روستا‌ها و شهرهایمان کتابخانه داشته باشیم آن وقت برای تجهیز کتابخانه‌ها به تهیه کتاب نیاز داریم. سال هاست، همچنان با دستگاه‌های عریض و طویلی رو به رو هستیم که خود را متولی کار فرهنگی می‌داند، اما کارایی لازم را در این زمینه ندارد. علیرغم شعار‌هایی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داد همچنان شاهدیم حمایت و پشتیبانی از ناشران و پدیدآورندگان کتاب نمی‌شود، مجموعه‌ای از این دلایل باعث کاهش تیراژ کتاب در کشور شد.

بیشتر بخوانید:

دلیل افزایش هزینه‌های انتشار کتاب چیست؟ / لزوم حرکت ناشران به سمت انتشار کتاب‌های ایبوک

مدیر مسئول انتشارات تجلی مهر اظهار کرد: دانشمندان علم ارتباطات پیش بینی کرده بودند در آینده با پیشرفت این علم، انتشار کتاب برای همگان بسیار سهل و آسان است. این امر علاوه بر مزایا، مشکلاتی را با خود به همراه می‌آورد که موجب سرخوردگی و دلمردگی عمومی می‌شود. انتشار کتاب‌های ضعیف جا را برای دیده شدن کتاب‌های خوب تنگ می‌کند.

شرفشاهی ادامه داد: طبیعی است اگر برخی کتابخوان‌ها در ابتدای راه کتابخوانی شان کتاب‌های ضعیف و بی کیفیت را برای مطالعه انتخاب کنند، دلزده شوند. همچنین برخی سعی می‌کنند نیاز‌های خود را در زمینه کتابخوانی از طریق روش‌های جدید یا فرصت‌های فضای مجازی تامین کنند. این امر یک چالش جدید است که در کشور‌های جهان سومی خود را نشان می‌دهد و در کشور‌های پیشرفته هنوز کتاب با تیراژ‌های بالای یک میلیون منتشر می‌شود.

او بیان کرد: معمولا ناشران فرهنگی و ناشرانی که دغدغه فرهنگی دارند کتاب هایشان را با تخفیف به شکل‌های گوناگون می‌فروشند، اما این تخفیف‌ها مشکل را حل نمی‌کند. مشکل اساسی جامعه ما تورمی است گه گریبان جامعه را گرفته و موجب شده تا جامعه در درجه اول به دنبال رفع نیاز‌های اولیه زندگی اش باشد. در نمایشگاه‌های کتاب و کتابفروشی‌ها شاهد بودم مردم بیشتر تماشاچی هستند و چشم حسرت مردم را برای تهیه کتاب هایشان می‌بینم.

مدیر مسئول انتشارات تجلی مهر عنوان کرد: تمام عوامل مانند یک سلسله زنجیر به هم متصل هستند. در شرایط فعلی باید از تمام گروه‌های نشر حمایت شود. اگر مسئولان فرهنگی ما به حل بسیاری از مشکلات و ناهنجاری‌ها علاقه دارند باید یارانه حمایتی را در زمینه صنعت نشر به مردم و دست اندرکاران صنعت نشر بدهند تا صنعت نشر بتواند روی پایش بایستد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: انتشار کتاب کاهش تیراژ کتاب حمایت از نشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۴۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب در فروردین؛ رشد ۱۵ درصدی تولید و انتشار ۲۸۲۵ عنوان جدید

به گزارش قدس آنلاین در نخستین‌ماه سال ۱۴۰۳ حدود ۴ هزار و ۶۰۹ عنوان کتاب در حوزه‌های مختلف منتشر شده است که این عدد در فروردین‌ماه سال گذشته حدود ۳ هزار و ۸۹۵ عنوان بود که نشان‌دهنده بیش از ۱۵ درصد رشد در انتشار کتاب در مدت مشابه است.

نگاهی به آمار موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران نشان می‌دهد که در میان کتاب‌های منتشر شده، ۳ هزار و ۴۷۰ عنوان تالیفی و هزار و ۲۰۲ عنوان ترجمه شده هستند، همچنین بیشترین سهم در اختیار حوزه ادبیات با ۸۵۹ عنوان کتاب و پس از آن حوزه‌های کودک و نوجوان با ۸۳۹ عنوان و کمک درسی با ۶۸۵ عنوان است. بر این اساس، کمترین آمار انتشار کتاب به حوزه زبان با ۴۵ کتاب و علوم طبیعی و ریاضیات با ۷۲ عنوان کتاب است.

همانند ماه‌های گذشته، استان تهران بیشترین آمار انتشار کتاب را با ۳ هزار و ۲۸۲ عنوان از آن خود کرده و سهم سایر استان‌ها هزار و ۳۲۷ عنوان بوده است؛ همچنین نگاهی به آمار کتاب‌های چاپ اول نشان می‌دهد که ۲ هزار و ۸۲۵ عنوان کتاب چاپ نخست و هزار و ۷۸۴ عنوان کتاب تجدید چاپی هستند.

براساس این آمار، شمارگان کل کتاب در فروردین‌ماه ۱۴۰۳، ۵ میلیون و ۹۸۴ هزار نسخه و میانگین شمارگان نیز هزار و ۲۹۸ نسخه بوده است؛ همچنین میانگین قیمت کتاب در این ماه یک‌میلیون و ۷۵۴ هزار ریال بوده است.

طبق این آمار، در حوزه ادبیات، از میان ۸۵۹ عنوان کتاب حدود ۵۷۸ عنوان کتاب تالیفی و ۲۸۱ عنوان ترجمه شده هستند که از میان آن‌ها ۵۴۸ عنوان چاپ نخست و آثار تجدید چاپی ۳۱۱ عنوان بوده است. در حوزه کودک و نوجوان از میان ۸۳۹ عنوان اثر منتشر شده نیز ۳۸۷ عنوان چاپ نخست و ۴۵۲ عنوان تجدید چاپ هستند.

دیگر خبرها

  • بازار سیاه تایر از بین می رود!
  • بازار سیاه تایر از بین می رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد
  • بازار سیاه مهاجرت با ویزای جعلی
  • انتشار فراخوان ششمین دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب»
  • مهرداد صدقی با یک آبنبات جدید به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • تولید نوشت‌افزار ایرانی با کاغذ ایرانی
  • کتاب در فروردین؛ رشد ۱۵ درصدی تولید و انتشار ۲۸۲۵ عنوان جدید
  • سهم فرهنگ آب رفت
  • عقب‌گرد قیمت کاغذ در بازار آزاد
  • بلومبرگ: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران روی کاغذ می‌ماند