Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، امیرعلی امیر باقری کارشناس بازار سرمایه در خصوص دلایل ریزش بورس طی یک ماه گذشته اظهار کرد: بازار سرمایه از ابتدای سال ۹۹ با رشد چشمگیری مواجه شد، اما این رشد به گونه‌ای بود که هیجانات افراد تازه وارد بر معاملات منطقی بازار سرمایه تاثیر گذاشت.

بورس در اولین روز پاییز لباس قرمز پوشید | افت ۲۲ هزار و ۷۱۶ واحدی شاخص کل آشنایی با ۱۰ اصطلاح پرکاربرد بورس در روزهای رونق بازار سرمایه

وی بیان کرد: هرگونه واگرایی میان قیمت سهام و ارزش آن در بازار سرمایه جبران می‌شود، اما نکته‌ای که حائز اهمیت است این که واگرایی در بازار با عمق اصلاح  رابطه‌ی مستقیمی دارد و اگر نسبت واگرایی در بازار سرمایه زیاد شود به همان میزان بر شدت و دامنه اصلاح اثر می‌گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: حمایت‌ها را می‌توان از ابعاد مختلفی در بازار سرمایه مورد بررسی قرار داد به گونه‌ای که اگر از دولت فقط انتظار تزریق نقدینگی صرف به بدنه بازار داشته باشیم، نتیجه آن ظاهرآرایی و جلوگیری از اصلاح بازار سرمایه است. در نهایت رابطه مستقیم ریسک و بازده در میان‌مدت و بلندمدت خدشه‌دار شده و تعادل بازار از میان می‌رود.

امیر باقری افزود: به عنوان مثال اگر حمایت‌های دولت از جنس وضع قوانین منطبق بر بازار آزاد و عرضه و تقاضای واقعی باشد، نه تنها سبب افزایش حجم نقدینگی و تورم نمی‌شود بلکه گامی عملی در جهت تحقق  شعار "جهش تولید " نیز خواهد بود.

وی اظهار کرد: سیر اخبار و اتفاقی که هفته گذشته منتشر شد به گونه‌ای بود که رسانه‌ها تا حدودی در رابطه با حمایت دولت و حقوقی‌ها از بازار سرمایه بزرگنمایی کردند و همین موضوع سبب شد تا برخی از سهامداران تصور تزریق مستقیم منابع صندوق توسعه ملی و منابع دولتی را به بازار سرمایه داشته باشند، در حالی که دولت با توجه‌ای به کسری بودجه‌ای که دارد در نهایت عرضه‌کننده و فروشنده اوراق و سهام خواهد بود.

امیر باقری گفت: در شش ماه نخست سال تناسبی بین سرمایه وارد شده و ورود افراد جدید به بازار وجود نداشت همچنین ‌ بازارگردانان، اشخاص و نهادهای حقوقی تا حدودی از نقش خود در منطقی ساختن روند بازار غافل بودند در صورتی که اگر نهادها و اشخاص حقوقی در آن مقطع زمانی عرضه‌های معقولی داشتند می‌توانستند از  روند هیجانی و غیرمنطقی بازار سرمایه بکاهند تا امروز شاهد ریزش شدید بازار سرمایه نباشیم.

وی بیان کرد: در حال حاضر بورس نیاز به بازارگردانان هماهنگ با سیاست‌های راهبری در بازار سرمایه دارد. دولت هم باید حمایت عملی خود را از واقعی‌سازی قیمت‌ها و سیاست بازار آزاد نشان دهد.

در بورس چه کسانی برنده و چه افرادی بازنده‌اند؟

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص میزان تاثیرپذیری بازار از اخبار و شایعات گفت: اخبار مثبت و منفی در کوتاه‌مدت می‌توانند باعث نوساناتی در بازار شود. هرچند در بلندمدت تنها واقعیات اقتصادی بر قیمت‌ها تاثیر می‌گذارد.

امیر باقری در خصوص خبرهای اخیر در رابطه با تشدید تحریم‌ها و تاثیر آن بر بازار سرمایه بیان کرد: اخبار تحریم‌ها جدید نیست و انتشار مجدد آن اهداف سیاسی داشته و چندان تاثیری بر بازار نخواهد داشت.

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: طی هفته‌ای که گذشت عمدتا اشخاص حقیقی در ابتدای بازار شروع به خرید سهام کردند، در این میان حقوقی‌ها نیز با آنها همراهی کردند، اما بیشترین حجم خرید توسط خود حقیقی‌ها انجام شد.

وی تصریح کرد: حقوقی‌ها و دولت با بازی‌ خبری سعی در هدایت نقدینگی اشخاص حقیقی برای حمایت از بازار دارند.

امیر باقری در خصوص افزایش عرضه‌های دولتی در بازار سرمایه گفت: درسال‌های گذشته حدود ۹۰ درصد تامین مالی کشور بطور سنتی از طریق بانک‌ها و ۱۰ درصد توسط بازار سرمایه انجام می‌شد، اما درحال حاضر به دلیل کسری بودجه دولت و اقبال عمومی به بازار سرمایه این نسبت‌ها تغییر کرده و دولت قصد دارد از بازار سرمایه برای ترمیم بودجه کشور استفاده کند.

کد خبر 551478 برچسب‌ها بورس تهران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: بورس تهران کارشناس بازار سرمایه بازار سرمایه امیر باقری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۶۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر خوب درباره مرحله جدید واریز سود سهام عدالت

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان مجید عشقی در برنامه صف اول عملکرد سازمان بورس و اوراق بهادار بررسی شد و مجید عشقی، رئیس سازمان بورس به سوالاتی پاسخ داد.

عشقی گفت: سال ۱۴۰۲، به واسطه اتفاقاتی که افتاد سال سختی برای بازار سرمایه بود. در طول دو سال و نیم گذشته سعی شده که بسترسازی لازم برای جذب سرمایه به بخش مولد اقتصاد و ارائه خدمات به سهامداران انجام شود و تلاش شد افرادی که در صف مجوز مربوط به ارائه خدمات مالی بودند بررسی و پاسخگویی شوند که اکنون این صفوف پایان پیدا کرده و به درخواست‌ها به روز پاسخ داده می‌شود.

او افزود: سال گذشته علیرغم تلاطم در بازار سرمایه دو نمونه داشتیم که شرکت‌ها به صورت خرد برای تامین مالی حضور پیدا کردند. بورس به دلیل ماهیتی که دارد یکی از مصادیقی است که می‌تواند شعار سال و مشارکت مردم را تحقق بخشد. مشارکت مردم در بورس سابقه دارد و ۱۲ میلیون نفر به صورت مستقیم در بورس سرمایه گذاری کرده اند و ۵۰ میلیون نفر نیز از طریق سهام عدالت در بورس ذی نفع هستند. برای ایجاد این مشارکت نیازمند اعتمادسازی هستیم. اگر میخواهیم مشارکت مردم را در بازار سرمایه جلب کنیم باید مفروضاتی داشته باشیم و تا پایان دوره سرمایه گذاری به آنها پایبند باشیم. اعتمادسازی مهمترین بخش در بازار سرمایه است و تمام دستگاه‌ها باید کمک کنند که اعتماد با تصمیمات به موقع به بازار سرمایه بازگردد.

عشقی ادامه داد: موردی که رئیس جمهور و مقام معظم رهبری هم به آن اشاره نمونده اند، بحث تصدی گری دولت و دخالت دستگاه‌های دولتی در شرکت هاست که مخاطرات جدی برای امنیت سرمایه گذاری ایجاد می‌کند. تغییرات متعدد مدیران در بنگاه‌های اقتصادی هم ضربه جدی به بنگاه‌ها می‌زند و سرمایه گذاری در این شرکت‌ها با مخاطره روبرو می‌شود. در حال حاضر طیف وسیعی از ابزارها و صندوق‌ها در اختیار سرمایه گذاران قرار داده ایم تا نسبت به ریسکی که تمایل دارند سرمایه گذاری انجام دهند.

او در خصوص بازگشت سرمایه افرادی که تاکنون در بورس متضرر شده اند گفت: از سال ۹۹ تاکنون تورم تجمیعی ما حدود ۳۰۰ درصد بوده، اما قیمت سهم‌ها تقریبا ۲۵ درصد زیر شرایط اوج در سال ۹۹ است. سهامداران سبد خود را با اوج سال ۹۹ مقایسه می‌کنند که باید بگوییم همچنان جبران نشده است. یکی از دلایل این موضوع این مسئله است که سودآوری شرکت‌ها به واسطه افزایش قیمت‌های سمت بهای تمام شده، کاهش پیدا کرده است.

عشقی با اشاره به وضعیت بورس با توجه به رخدادهای اخیر گفت: رخدادهای سیاسی در کل دنیا روی بازارهای سرمایه اثر می‌گذارد و در بازار ما هم این اتفاق طبیعی بود و در بازار هیجان ایجاد شد. به همین دلیل سازمان بورس برای آنکه از حق سهامدار دفاع کند و معاملات تحت تاثیر هیجانات نباشد، دامنه نوسان برای چند روز محدود شد. این نوع تصمیم‌ها چه در کشور ما چه در کشورهای دیگر مسبوق به سابقه است. روز گذشته و امروز معاملات متعادل بود و التهابات کنترل شد. از هفته آینده به روند عادی معاملات و دامنه نوسان عادی بازمی گردیم.

عشقی در خصوص واریز سود سهام عدالت گفت: مجموعه اتفاقاتی که برای شرکت‌ها افتاده، باعث شد شرکت‌ها مرتکب تخلف شوند و در پایان سال نتوانند سود سهام عدالت را پرداخت کنند. امیدواریم تا خرداد بتوانیم سودهارا جمع آوری کنیم و باقی مانده سود سهام عدالت را پرداخت کینم. زمان دقیق این پرداخت توسط شورای عالی بورس مشخص خواهد شد.

رئیس سازمان بورس در خصوص اقدامات آموزش بازار سرمایه گفت: برنامه مدونی در حال اجرا شدن است که سواد مالی و اقتصادی به صورت پایه‌ای به دانش آموزان آموزش داده می‌شود که البته در کوتاه مدت نتایج آن حس نخواهد شد.

کد خبر 845053 برچسب‌ها خبر مهم سهام عدالت سهام بانک‌ها بورس تهران بورس - فرا بورس سهام شرکت‌ها

دیگر خبرها

  • قیمت خودروی تولید داخل به یک میلیارد تومان رسید!
  • خبر مهم عشقی درباره زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
  • ۲۰۰ شرکت در راه بازار سهام
  • زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
  • جزئیات جدید از واریز سود سهام عدالت
  • کاهش حاشیه سود شرکت ها از ۳۴ درصد به ۱۳ درصد
  • خبر خوب درباره مرحله جدید واریز سود سهام عدالت
  • چطور در بازار بورس سرمایه گذاری کنیم؟
  • توصیه مهم یک کارشناس به سهامداران بورس
  • بازگشت سایه ترس به بازار؟ هیجان حقیقی ها برای فروش/ حقوقی ها سهام را جمع کردند!