Web Analytics Made Easy - Statcounter

غلامرضا بلوطی میرزا ناظر گمرکات خوزستان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، با اشاره به اهمیت بازار عراق برای خوزستان و سهم بازار عراق در سبد درآمد‌های صادراتی و ارزی کشور و استان گفت: به دلیل هم مرزی بودن خوزستان با عراق اولویت بسیاری برای اقتصاد کشور دارد.

او با بیان اینکه عراق نیز به خاطر اشتراکات دینی و مذهبی و همچنین بازار میلیونی و موقعیت جغرافیایی اهمیت بسیاری به لحاظ اقتصادی برای خوزستان دارد، افزود: در جلسه‌ای که با حضور مدیران مرزبانی و گمرک شیب در محل سالن جلسات پایانه مرزی شیب عراق برگزار شد، مسئولان کشور عراق اعلام کردند که ایران یک سری مشکلات را در واردات به آن کشور ایجاد کرده و باسکول‌ها و هزینه‌های دریافتی از جمله آن‌ها بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بلوطی میراز بیان داشت: نبود همخوانی وزن و نوع کالا با فهرست کل بار (مانیفیست) ارائه شده نیز به عنوان یکی از مسائل از سوی طرف عراقی مطرح و قرار شد طرفین ضمن بررسی این موضوع با دقت بیشتر در این زمینه اقدام کنند، همچنین مسئولان گمرک شیب عراق برای حل مشکلات صادرکنندگان خوزستانی و رفع ممنوعیت‌ها و موانع گمرکی آن‌ها قول مساعد دادند.

این مقام مسئول با بیان اینکه اخیرا دولت عراق واردات برخی کالا‌ها را از مرز‌های خوزستان ممنوع کرد، ولی صادرکنندگان از طریق مرز مهران و اقلیم سلیمانیه کردستان عراق به راحتی کالا‌های خود را صادر می‌کنند و این دوگانگی موجود در قوانین صحیح نیست، تصریح کرد: در این جلسه پیشنهاد دادیم که وقتی ورود کالایی ممنوع می‌شود، از قبل به گمرک ایران اعلام شود، نه اینکه به صورت خلق الساعه جلوی این کار گرفته شود و صادرکنندگان برای صادرات به مرز مراجعه و یکباره متوجه این موضوع شوند.

ناظر گمرکات خوزستان ادامه داد: همچنین پیشنهاد شد تا تفاهم نامه‌ای در سطح عالی رؤسای ۲ کشور در خصوص تعرفه‌های ترجیحی و سایر امور گمرکی به امضای طرفین برسد، ضمن اینکه اگر کالایی با صدور قبض انبار به مرز هر کدام از کشور‌ها وارد باشد، حتی اگر ممنوعیتی برای آن اعمال شده ظرف حداقل ۱۰ و حداکثر ۱۵ روز از آن مرز ترخیص شوند.

بلوطی میرزا با اشاره به درخواست عراق برای محدودیت در بار زدن کامیون‌ها بیان داشت: به آن‌ها اعلام کردیم که محدودیت‌های لازم از سوی گمرک عراق برای کامیون‌های این کشور درنظر گرفته شود و مسئولان این کشور تُناژ (وزن) مشخصی تعیین کنند، چون برخی از تاجران برای کاهش هزینه حمل و نقل بار زیاد می‌زنند.

او طرح موضوع حل تفاوت و اختلاف تعرفه‌های گمرک جمهوری عراق که در شمال و جنوب این کشور را از دیگر مسائل مطرح شده در جلسه عنوان و اظهار کرد: ارتقای امنیت در مرز‌ها و همخوانی ساعت ورود و خروج کارکنان گمرک عراقی و ایرانی نیز مطرح شد، چرا که این موضوع منجر به اختلاف ساعت ورود و خروج کامیون‌ها می‌شد، خواستار رفع این مشکل شدیم.

غلامرضا بلوطی میرزا با اشاره به تبادل اطلاعات بین دو گمرک و مرزبانی و همچنین پشتیبانی فنی از باسکول‌های مرز چذابه مربوط به کشور عراق گفت: برگزاری این جلسات مشترک با طرف عراقی منجر به تسهیل روند صادرات در مرز‌ها می‌شود، همچنین برگزاری مستمر این نشست‌ها به صورت منظم از سوی استانداری خوزستان، فرمانداری دشت آزادگان، گمرک و اتاق بازرگانی اهواز پیگیری شود.

انتهای پیام/گ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صادرات کالا کالاهای صادراتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۸۷۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما خراسان شمالی؛ حجت امانی به خبرگزاری صدا و سیما گفت‌: این میزان صادرات از نظر ارزش دلاری ۹ درصد و از لحاظ تناژ کالا نیز ۱۵ درصد  درمقایسه بامدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.
وی افزود: عمده محصولات صادرشده از طریق گمرک شامل محصولات پتروشیمی (کود اوره و آمونیاک)، محصولات فولادی، مصنوعات پلاستیکی، رب گوجه فرنگی، الکترود و سایر محصولات بوده که به کشور‌های ترکمنستان، آلمان، عراق  و سایر کشور‌ها صادر شد.
کاهش ۶۳ درصدی واردات به استان
سرپرست گمرک استان در ادامه با اشاره به کاهش واردات کالا در فرودین ماه نیز افزود: در این مدت   بیش از ۳۰۰ تن کالا به ارزش ۶۹۵ میلیون دلار از طریق گمرک وارد استان شد که با کاهش ۶۳ درصدی حجم کالای وارداتی و همچنین کاهش ۷۶ درصدی ارزش دلاری کالا‌ها  درمقایسه بامدت مشابه سال قبل مواجه بوده است.
عمده محصولات وارداتی الیاف شیشه بود که از کشور‌هایی شامل چین، و برزیل به کشور وارد شده است.

دیگر خبرها

  • افزایش ۴۷ درصدی صادرات و ترانزیت گمرک سرخس در فروردین
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می‌دانید؟
  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی
  • ترکمنستان مقصد۴۸ درصد صادرات گلستان/ خبری از یُد در ۱۰ کالای اول صادرات نیست!
  • صادرات مرغ با هدف تعادل بازار و ایجاد درآمد ارزی
  • یک میلیارد دلار صادرات از نمایشگاه اکسپو ایران
  • صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد
  • بررسی موضوع تسهیل صادرات محصولات کشاورزی به عراق
  • محموله صادراتی اسرائیل در مرز بازرگان توقیف شد + جزئیات
  • پیام رئیس جمهور به زبان اردو