Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس جمهور با بیان اینکه دو سال و نیم است که آمریکا جنگ اقتصادی علیه ما را شروع کرده است، گفت: این جنگ اقتصادی بر مبنای توهم و محاسبات غلط آنها بود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور صبح امروز(چهارشنبه) در جلسه هیئت دولت با اشاره به آغاز هفته دفاع مقدس اظهار کرد: ما در دوران دفاع مقدس روزهای تلخ و شیرینی داشتیم، برخی از روزها برای ما غرورآفرین بود و جایگاه ملت ایران را به جهانیان به خوبی نشان می‌داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزهایی هم بود که روزهای سختی برای ما بود.

روحانی افزود: آن روزی که بعد از ۲۴ ساعت یا کمتر از ۲۴ ساعت از حمله ارتش بعث به مرزهای غربی و جنوبی ما گذشته بود، صبح اول مهر ماه سال ۱۳۵۹ نیروی هوایی ما قدرت نمایی بزرگی در منطقه کرد و در آن روز به نام نیروی هوایی در اذهان مردم و در تاریخ دفاع مقدس ثبت شده است.

وی ادامه داد: عصر ۳۱ شهریور هواپیماهای عراقی به شهرهای ما حمله کردند و نیروی زمینی عراق وارد مرزهای سرزمین ما شد و ۵ صبح فردا یعنی اول مهرماه، ۱۴۰ فروند هواپیمای ما وارد خاک عراق شد و بسیاری از مواضع استراتژیک و مهم ارتش بعث را مورد حمله قرار داد.

 رئیس‌جمهور گفت: وقتی روز اول مهرماه وارد مجلس شورای اسلامی شدیم، مقام معظم رهبری که در آن زمان در مجلس بودند و نماینده امام در شورای عالی دفاع هم بودند پشت تریبون قرار گرفتند و این خبر بسیار خوبِ حمله ۱۴۰ فروند هواپیما را اعلام کردند.

روحانی تصریح کرد: ممکن است شما بگویید این یک عملیاتی بوده و نیروی هوایی ما انجام داده است اما در آن مقطع، شرایط غروب ۳۱ شهریور را در نظر بگیرید و صبح فردا وقتی نیروی هوایی ما این قدرت نمایی را کرد برای مردم ما بسیار اهمیت داشت. البته شب آن روز، آنچه برای مردم آرامش بخش بود سخنان کوتاه امام(ره) بود که روشن کردند و فرمودند یک کسی آمده یک سنگی را پرتاب کرده و ملت ما جواب آنها را خواهند داد.

وی خاطرنشان کرد: آن استحکام و بیان قاطع از فرماندهی کل قوا و امام راحل و قدرت نمایی نیروی هوایی به مردم و دنیا نشان داد که تصورات آنها واهی بوده است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: البته در سال‌های بعد، روزهای مهمی در تاریخ دفاع مقدس ما ثبت شد. در سال بعد، باز هم در مهرماه یک عملیات بسیار مهمی انجام گرفت و حصر آبادان شکسته شد و این عملیات که عملیات ثامن الائمه نام گرفت، بسیار با اهمیت بود یعنی دشمن فکر می‌کرد آبادان سقوط می‌کند و امام فرموده بودند حصر آبادان باید شکسته شود و ارتش و سپاه در آن مقطع آن پیروزی بزرگ را در منطقه جنوب آفریدند البته باز هم عملیات بستان را داشتیم و در فروردین ۶۱ عملیات فتح المبین انجام گرفت و در خرداد هم بهترین روز دفاع مقدس ما بود.

روحانی افزود: وقتی خرمشهر آزاد شد و سراسر کشور ما جشن و سرور شد، یعنی روز سوم خرداد سال ۶۱ وقتی ساعت ۲ بعد از ظهر صدا و سیمای ما اعلام کرد خرمشهر آزاد شد، یکپارچه سراسر ایران همه مردم به خیابان ریختند و شادمانی کردند و شیرینی پخش کردند. آن روز بهترین روز دفاع مقدس ما بود.

وی گفت: البته ما روزهای تلخی هم داشتیم آن وقتی که مردم بی دفاع ما در دزفول، هر روز توسط موشک‌های عراقی و هواپیماها بمباران می‌شد، آن روزی که دشمن با سلاح شیمیایی علیه مردم ما در سردشت و حلبچه استفاده کرد، آن روزی که دشمنان ما از انواع سلاح‌های مخرب علیه رزمندگان ما استفاده کردند و کمک هایی که دیگران به آنها کردند، آن روزی که هواپیمای مسافربری ما در اسفند ۶۴ توسط جنگنده عراقی سرنگون شد و در آن هواپیما برخی نمایندگان مجلس، مسئولین اجرایی، قضائی و نظامی شهید شدند.

رئیس‌جمهور اظهار کرد: ما هم روزهای خیلی تلخ داشتیم و هم روزهای بسیار شیرین. در طول هشت سال دفاع مقدس ایمان و انگیزه و ایستادگی رزمندگان ما و حضور مردم در صحنه بسیار حائز اهمیت است.

روحانی تاکید کرد: چرا دشمن در ۳۱ شهریور ۵۹ به ما حمله کرد؟ به دلیل توهمات و به دلیل محاسبات غلط این کار را انجام داد. عراق یک محاسبه ای کرده بود که در این شرایط ایران نیروی هوایی ندارد و وقتی با آمریکا قطع رابطه کرده و آمریکا هم آنها را تحریم کرده است، دیگر نیروی هوایی ندارند و وضعیت ارتش هم به گونه‌ای است که برای جنگ آمادگی ندارند. سپاه هم که به صورت یک نیروی انتظامی کوچک برای دفاع از انقلاب بود.

وی خاطرنشان کرد: بنابراین آنها محاسباتی کرده بودند که آمریکا با ایران قطع ارتباط کرده و شرق هم طرفدار عراق است و از آنجایی که این جنگ در کنفرانس طائف تصمیم گرفته شده بود، کشورهای منطقه پول این جنگ را برای عراق تامین می‌کرد. عراق از ابتدای انقلاب یکسری حوادث را برای ما در کردستان و خوزستان به وجود آورده بود و در سال ۵۹ هم در داخل کشور یک انشقاق هایی وجود داشت. 

 رئیس‌جمهور گفت: در این شرایط عراقی‌ها با خود گفتند ایرانی‌ها حامی خارجی ندارند و ما با یک حمله برق انقلاب را سرنگون می‌کنیم. صدام این را در اولین مصاحبه خود گفت. صدام با خود گفت اگر به هدف سرنگونی انقلاب هم نرسیدم بخشی از خاک ایران را تصرف می‌کنم و اگر این هم نشد، معاهده بین ایران و عراق را جلوی تلویزیون پاره می کنم و حاکمیت خود را بر اروندرود تثبیت می‌کنم.

روحانی گفت: رژیم بعث یک چنین تصورات و محاسباتی داشتند اما آمدند و رسوا شدند و همه آنهایی که از آنها حمایت کرده بودند، یک روزی آمدند و اظهار پشیمانی کردند. تمام کشورهای منطقه که به صدام کمک کرده بودند، تک تک آمدند و گفتند ما چقدر پول به صدام دادیم و در جنگ چه کمک هایی به ارتش صدام کردیم. بنابراین این محاسبات غلط باعث شد که برای ما دردسر و مشکلات به وجود آمد و صدام خودش را هم نابود کرد. 

وی تاکید کرد: امروز دقیقا این حادثه تکرار شده است. دو سال و نیم قبل آمریکا جنگ اقتصادی علیه ما را شروع کرد، آن هم بر مبنای توهم و محاسبات غلط بود. هدفشان این بود که تمام راه‌های اقتصادی را بر روی ایران ببندند. ما از سال ۵۹ تحریم اقتصادی داشتیم اما جنگ اقتصادی از سال ۹۷ علیه ما شروع شد. امروز بحث تحریم نیست، ما یک در جنگ اقتصادی هستیم و آمریکا با همه امکانات، روابط بانکی و اقتصادی و شرکت‌های چند ملیتی خود وارد جنگ با ایران شده است.

رئیس‌جمهور گفت: تصمیم آمریکایی‌ها همانند تصمیم صدام است. صدام در ابتدای جنگ مصاحبه‌ای را در بغداد کرد و گفت ادامه این مصاحبه را هفته آینده در اهواز انجام می‌دهم. آمریکایی‌ها هم وقتی این جنگ را در سال ۹۷ علیه ما تحمیل کردند، گفتند چند ماه دیگر وارد تهران می شویم و این‌ها چهل سالگی پیروزی انقلاب را نخواهند دید. فکر می‌کردند فرش قرمز برای آنها در فرودگاه مهرآباد به فرودگاه امام(ره) برای آنها پهن شده است.

روحانی افزود: آمریکایی‌ها یک چنین تخیلاتی داشتند و به رهبران اروپا گفته بودند سه ماه به ما مهلت دهید. دو تن از رهبران اروپا به خود من گفتند که ترامپ به ما گفته است سه ماه صبر کنید و با این فشار اقتصادی که ما آوردیم شما هم به ایران کمک نکنید، تا سه ماه دیگر نظام جمهوری اسلامی ایران نیست.

وی ادامه داد: این هم توهم و محاسبه غلط بود. هدف صدام سرنگونی نظام، ضربه به کشور و حداقل پاره کردن یک عهدنامه بود، آمریکایی‌ها هم این کار را کردند و می خواستند اول نظام را سرنگون کنند و اگر نشود یک بولیی در داخل ایجاد کنند و حداقل یک توافق را از بین ببرند، اما به هیچکدام از اهدافشان نرسیدند.

رئیس‌جمهور گفت: همان توافقی که گفتند ما از بین بردیم، همان توافق و قطعنامه ۲۲۳۱ در برابر آنها ایستاد و آنها را در شورای امنیت مفتضح کرد. این در تاریخ سازمان ملل بی سابقه است که آمریکا چند نوبت به شورای امنیت مراجعه کند، طرحی را مطرح کنند و ماه‌ها مقدمه‌چینی کند و وزیر خارجه آنها در منطقه و جهان گدایی کند و افکار را آماده کند و سپس بروند در شورای امنیت تا یک قطعنامه علیه ایران بیاورند تا در آن قطعنامه بخشی از ۲۲۳۱ را لغو کنند و بگویند تحریم تسلیحاتی ایران در پایان مهرماه امسال برداشته نمی‌شود.

روحانی گفت: این در حالی است که هیچ کسی به آنها جواب نداد. این آمریکا با این همه بالا و پایین فقط دومینیکن به او رای داد و ۱۳ عضو با او مخالفت کردند. کشورهای اروپایی که از لحاظ سنتی با آمریکا در رابطه هستند در برابر او ایستادند. روسیه و چین در برابر آمریکا ایستادند و مخالفت کردند. کشورهای دیگری که عضو شورای امنیت بودند در مقابل آمریکا ایستادند. اندونزی و نیجر با شهامت در مقابل آمریکا ایستادند.

وی افزود: چه زمانی آمریکا چنین وضعیتی را تصور می‌کرد، ابهت آمریکا فرو ریخت. آن هیمنه ای که فکر می کردند در دنیا دارند فرو ریخت. وقتی آمریکا یک نگاه غضب آلود می‌کرد، ۲۰ کشور عقب‌نشینی می‌کردند. اصلا تصور نمی‌کردند اندونزی و نیجر و تونس در مقابل آمریکا بایستند.

رئیس‌جمهور گفت: این پیروزی و موفقیتی که ملت ایران با ایستادگی خود در ۴۰ سال قبل و در هشت سال دفاع مقدس از لحاظ نظامی و دفاعی بدست آورد، امروز هم بعد از چهل سال، این موفقیت بزرگ سیاسی، حقوقی و دیپلماسی را در سازمان ملل به دست آورد. علت این پیروزی‌ها باور و ایستادگی مردم است.

در حال تکمیل...

 

منبع: دانا

کلیدواژه: رئیس جمهور گفت شورای امنیت محاسبات غلط نیروی هوایی آمریکایی ها جنگ اقتصادی آن روزی دفاع مقدس علیه ما برای ما آن روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۹۲۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران

بلومبرگ در گزارشی نوشت در حالی که قانونگذاران آمریکایی در واکنش به پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی، در تلاش برای اقدامات جدیدی هستند، بازار انتظار ندارد هرگونه تحریم جدید، تاثیری روی صادرات نفت ایران داشته باشد.

به گزارش ایسنا، در حالی که مجلس نمایندگان آمریکا در تلاش برای تشدید محدودیت‌ها علیه صادرات نفت ایران است اما تحلیلگران بازار نفت می‌گویند جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، تمایلی به انجام اقدامی ندارد که قیمت نفت خام یا بنزین را برای شهروندان آمریکایی افزایش دهد. به گفته کارشناسان سیاست تحریم، رئیس جمهور آمریکا احتمالا از اختیارات خود در خصوص تحریم‌ها استفاده کرده و از اجرای سخت‌گیرانه آنها خودداری می‌کند.

این وضعیت، تا حدودی مشابه برخورد دولت بایدن در قبال روسیه و جنگ اوکراین است. اگرچه کاخ سفید، تحریم‌هایی را علیه روسیه وضع کرده، اما تلاش کرده است درآمدهای این کشور را محدود کند و در عین حال، اجازه دهد صادرات نفت روسیه ادامه پیدا کند تا از محدودتر شدن عرضه در بازار جهانی و برانگیختن تورم در سالی که انتخابات ریاست جمهوری برگزار می‌شود، اجتناب شود. دولت آمریکا همچنین با وجود تجدید تحریم‌های که نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا را هدف گرفته اند، هفته گذشته اجازه داد صادرات نفت ونزوئلا ادامه پیدا کند.

جیم لوسیر، مدیرکل شرکت تحقیقاتی «کپیتال آلفا پارتنرز» به بلومبرگ گفت:‌ معامله‌گران نفت، بی‌تفاوت هستند، زیرا می‌دانند که بایدن هر گونه معافیت‌هایی را لازم باشد، امضا خواهد کرد تا جریان نفت ایران به بازار ادامه پیدا کند، درست همان‌طور که اجازه داد بشکه‌های نفت روسیه همچنان در بازار عرضه شوند.

بازار نفت در حال حاضر حساسیت به خصوصی نسبت به محدودیت‌های بیشتر دارد. نفت برنت اوایل آوریل، در بحبوحه تقاضای جهانی قوی و ادامه محدودیت عرضه اوپک پلاس، از مرز ۹۲ دلار در هر بشکه عبور کرد که بالاترین حد در حدود ۶ ماه گذشته بود.

طبق گزارش شرکت «کلیر ویو انرژی پارتنرز» که در واشنگتن مستقر است، تحریم‌های جدید اگر اجرا و اعمال شوند ممکن است حداکثر ۸.۴۰ دلار به قیمت جهانی نفت اضافه کنند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، چنین اتفاقی، خبر بدی برای بایدن خواهد بود که پس از افزایش قیمت سوخت در سال ۲۰۲۲، حجم عظیمی نفت را از ذخایر استراتژیک برداشت کرد. هر چند قیمت بنزین از سطوح مشاهده شده در آن زمان، پایین‌تر است اما امسال افزایش داشته، در حالی که هنوز فصل اوج رانندگی تابستانی در آمریکا آغاز نشده است.

دیگر خبرها

  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • رئیسی: همکاری‌ها برای بی‌اثر کردن دشمنی‌ها علیه دو ملت ایران و سریلانکا باید تقویت شود
  • گزارش جامع رابطه مالی نفت و دولت در اختیار تصمیم‌گیران اقتصادی قرار گرفت
  • واکنش آمریکا به ادعای مذاکرات مستقیم با ایران/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران/ سفر هیات اقتصادی کره شمالی به ایران/ تصویب بسته کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان در سنای آمریکا
  • هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند
  • بی‌اعتنایی بازار نفت به اقدامات آمریکا علیه صادرات نفت ایران
  • تحریم های جدید آمریکا علیه ایران؛ ۴ شخص و ۲ شرکت تحریم شدند
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
  • اعمال تحریم های جدید آمریکا علیه ایران
  • بلومبرگ: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران روی کاغذ می‌ماند