Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، «امامعلی رحمان» رئیس جمهور تاجیکستان در نشست ویدئویی به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس سازمان ملل متحد شرکت و سخنرانی کرد.

رحمان در ابتدی سخنان خود انتخاب «والکان بازیک» را به عنوان رئیس هفتاد و پنجمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل تبریک گفت و در مورد وضعیت فعلی جهان مدرن با موضوعات تشدید رقابت‌های ژئوپلیتیک، ژئواقتصادی و توسعه تهدید و خطرهای معاصر، به ویژه همه گیری کووید-19، شرایط ناپایدار و پیچیده و حساس کره زمین صحبت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، بیماری کووید-19 که در ابتدا به عنوان یک بحران در بخش بهداشتی ظاهر شد، به تدریج منجر به بحران اقتصادی، اجتماعی و مالی جهانی شد.

وی گفت: شیوع ویروس کرونا به طور جدی تاجیکستان را نیز تحت تاثیر قرار داده و منجر به کاهش شاخص‌های همه بخش‌های اقتصاد ملی مانند فعالیت سرمایه گذاری، سرمایه گذاری مستقیم خارجی، تجارت داخلی و خارجی، گردشگری و خدمات به ویژه حمل و نقل شد.

رحمان تاکید کرد: با توجه به تداوم شیوع کرونا دولت تاجیکستان امروزه کوشش می‌کند برای پیشگیری از گسترش آن، جهت تامین فعالیت باثبات تمام بخش‌های اجتماعی و اقتصادی کشور اقدامات لازم را انجام دهد.

رئیس جمهور تاجیکستان، در کنار شیوع کرونا و تاثیر آن بر حوزه‌های اقتصادی و اجتماعی کشورهای جهان همچنین تشدید و توسعه تروریسم و افراط‌گرایی، درگیری‌های مسلحانه، جرائم سازمان یافته فراملی، از جمله قاچاق مواد مخدر و سایر خطر و تهدیدات معاصر را یادآور شد و این وضعیت را بسیار نگران کننده عنوان کرد که رفع تهدید تروریسم درک عوامل محرک و یاری دهنده آن وحدت مواضع جامعه جهانی را نسبت به مفهوم تروریسم ایجاب می‌کند.

رحمان تاکید کرد که تاجیکستان در خط مقدم مقابله با تهدیدات امنیتی قرار دارد و در مبارزه با تروریسم، افراطگرایی، جرائم سازمان یافته فراملی، قاچاق مواد مخدر سهم بسزایی داشته و این روند را ادامه خواهد داد.

رئیس جمهور تاجیکستان در بخش دیگری از سخنان خود در مورد ابتکارات جهانی این کشور در زمینه آب و انرژی، حفظ محیط زیست، مشکلات مربوط به تغییر اقلیم و کمک به تامین صلح و آرامش سراسری در افغانستان اظهار نظر کرده  و از جامعه جهانی برای تحکیم همکاری در این زمینه دعوت کرد.

وی گفت: با توجه به تجربه کسب کرده تاجیکستان در زمینه مبارزه علیه تروریسم، افراطگرایی، قاچاق مواد مخدر با هدف معرفی تجربه صلح تاجیکان قصد داریم نامزدی تاجیکستان را برای عضویت غیر دائم در شورای امنیت سازمان ملل برای سال‌های 2028-2029 اعلام کنیم.

رحمان در ادامه ابراز امیدواری کرد که این اقدام تاجیکستان از جانب کشورهای عضو سازمان ملل متحد پذیرفته و آنها از نامزدی «دوشنبه» حمایت کنند.

رحمان طی این نشست همچنین توجه تمام کشورهای عضو سازمان ملل را به پیش نویس قطعنامه جدید تاجیکستان در مورد کنفرانس سطح بالا برای ارزیابی فراگیر میان مدت اجرای اهداف ده ساله بین‌المللی «آب برای توسعه پایدار، 2018-2028» که در اجلاسیه هفتاد و پنجمین مجمع عمومی سازمان ملل مورد بررسی قرار می‌گیرد، جلب و اظهار اطمینان کرد که این اقدام تاجیکستان به مانند قطعنامه‌های قبلی در سطح جهانی پشتیبانی خواهد شد.

انتهای پیام/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: تاجیکستان سازمان ملل متحد امامعلی رحمان سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۹۳۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روسیه از عضویت فلسطین در سازمان ملل حمایت کرد

سفیر روسیه در سازمان ملل روز پنجشنبه طی سخنانی در شورای امنیت سازمان ملل از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد حمایت کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از الجزیره انگلیسی، نبنزیا اظهار کرد: به رسمیت شناختن فلسطین در درازمدت به حل مناقشه اسرائیل و فلسطین کمک خواهد کرد.

وی همچنین از اظهارنظر گیلاد اردان، سفیر رژیم صهیونیستی در سازمان ملل که گفته بود فلسطینی‌ها معیارهای عضویت کامل در سازمان ملل از جمله جمعیت دائمی، قلمرو، دولت تعریف شده، و ظرفیت برقراری روابط با سایر کشورها را ندارند، انتقاد کرد.

نبنزیا گفت که اسرائیل در سال ۱۹۴۹ این الزامات را برآورده نکرده بود و با این حال در سازمان ملل پذیرفته شد.

به گزارش ایمنا، شورای امنیت قرار است روز پنجشنبه در مورد قطعنامه‌ای که الجزایر برای عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل رأی‌گیری کند.

زیاد أبو عمرو نماینده فلسطین در سازمان ملل متحد روز پنجشنبه در جلسه شورای امنیت با موضوع فلسطین اعلام کرد که موافقت با تشکیل یک کشور فلسطینی، راه را برای "صلح واقعی مبتنی بر عدالت" هموار می‌کند.

پیشتر روز سه شنبه یک کمیته شورای امنیت سازمان ملل که درخواست عضویت کامل فلسطین را بررسی می‌کند، نتوانست به اجماعی در این زمینه دست یابد.

گزارش کمیته شورای امنیت درباره پذیرش اعضای جدید که به رؤیت این خبرگزاری رسیده، آمده است: این کمیته در رابطه با اینکه این درخواست همه معیارهای عضویت را داراست، نتوانست اجماعا به پیشنهادی برای ارائه به شورای امنیت برسد.

«ونسا فریزر» رئیس دوره‌ای شورای امنیت جمعه گذشته اعلام کرد که اعضای کمیته ویژه بررسی اعضای جدید در سازمان ملل قادر به اجماع بر سر عضویت کامل فلسطین در این نهاد بین‌المللی نشد.

فلسطین اکنون ناظر دائمی در سازمان ملل است. فلسطین در سال ۲۰۱۱ برای عضویت دائمی در سازمان ملل درخواست داده بود اما بعداً تصمیم گرفت برای مدتی به عنوان ناظر دائمی باقی بماند.

قطعنامه مذکور، برای تصویب نیازمند رأی مثبت ۹ کشور از مجموع ۱۵ عضو این شوراست، مشروط به آنکه هیچکدام از کشورهای دارای حق وتو با آن مخالفت نکنند.

آمریکا اعلام کرده است به این پیش‌نویس رأی مخالف خواهد داد و تلاش می‌کند برخی از ۱۰ کشور مذکور را به امتناع از رأی مثبت به آن، اقناع کند.

کد خبر 745873

دیگر خبرها

  • قطعنامه عضویت کامل فلسطین دوباره به رای گذاشته می شود
  • چین: در کنار مردم فلسطین هستیم
  • آمریکا قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد
  • روسیه از عضویت فلسطین در سازمان ملل حمایت کرد
  • رای گیری در مورد عضویت فلسطین در سازمان ملل
  • تل آویو: عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل پاداشی به تروریسم است
  • رأی‌گیری جدید برای عضویت فلسطین در سازمان ملل
  • عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل به رای گذاشته می شود
  • شورای امنیت عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل را به رأی می‌گذارد
  • شورای امنیت عضویت فلسطین در سازمان ملل را به رأی می‌گذارد