Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-16@23:07:25 GMT

رئیسی کاندیدای انتخابات ۱۴۰۰ می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۹۴۸۶۴

رئیسی کاندیدای انتخابات ۱۴۰۰ می‌شود؟

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: نام چهره‌های بسیار زیاد و متنوعی از جناح‌های گوناگون در انتخابات ریاست جمهوری مطرح است که به احتمال زیاد جدی بودن حضور آن‌ها در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ تا اواخر پاییز و یا اوایل زمستان مشخص می‌شود، اما در این میان نام کسی به گوش می‌رسد که در حال حاضر تمام دغدغه‌اش مبارزه با فساد در همه جای کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی فردی است که این‌ روز‌ها بدون اینکه خودش صحبتی درباره حضورش در انتخابات سال آینده کرده باشد، نامش در رسانه‌ها بسیار مطرح است؛ البته این مقام مسئول، نامزد انتخاباتی سال ۹۶ بود، نامزدی که پس از حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی به لحاظ رأی آوری با کسب قریب به ۱۶ میلیون رأی در جایگاه دوم قرار گرفت.

اما پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ ؛ به دلیل سوابق مدیریتی و سیاسی فراوان،  حجت الاسلام و المسلمین رئیسی، در ۱۶ اسفند ۹۷ از سوی مقام معظم رهبری به عنوان رئیس قوه قضائیه انتخاب  شد و تاکنون کاری کرده کارستان؛ روزی رئیسی به قوه آمد، گفت که با فساد در هر جای کشور و هر دستگاهی مقابله می کند و تا کنون هم همین کار را کرده است.

رئیسی و حدس‌و‌گمان‌ها

گمانه‌زنی‌هایی متعدد برای حضور سید ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاست جمهوری آینده وجود دارد و حتی مسئولان کشور هم اطلاعاتی درست و یا غلط درباره این دولتمرد کشورمان در فضای مجازی، خبرگزاری‌ها و ... از خود ارائه می‌کنند؛ اما این حدس و گمان‌ها در حالی دست به دست می‌چرخد که حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی اژه‌ای، معاون اول رئیس قوه قضائیه اظهار کرده که «رئیسی برای انتخابات ۱۴۰۰ نخواهد آمد».

اما اخیرا احمد امیرآبادی فراهانی، عضو جبهه پایداری و از اعضای هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگویی تلویزیونی از آمدن مجدد رئیسی به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری در ۱۴۰۰ حمایت کرد؛ اما در ادامه امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی نایب رئیس مجلس و نماینده مشهد، در توئیتی از مخالفت رئیس قوه قضائیه با کاندیداتوری‌اش در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ خبر داده است.

افزون بر این نباید فراموش کنیم که رئیسی می‌تواند یکی از مهم ترین کاندیدا‌های احتمالی انتخابات ریاست جمهوری سال آینده باشد، زیرا او حامیانی دارد که معتقدند حجت الاسلام و المسلمین رئیسی بهترین گزینه ممکن است و از دوره ریاست او بر قوه قضائیه هم این حامیان بیشتر شده‌اند؛ حالا باید چشم انتظار روزی باشیم و ببینیم سکان‌دار قوه قضائیه چه تصمیمی برای آینده ۴ ساله خود دارد؟ آیا قصد اعمال تدابیر مهم‌تری در حوزه قضا دارد و یا تمام تمرکزش را بر روی انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ امسال گذاشته است.

این ‌روزها چهره‌های متفاوتی از اصولگرایان برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری می‌بینیم و می‌شنویم، اما گزینه‌ای که روی آن حساب زیادی باز کرده‌اند، همان سید ابراهیم رئیسی است که مدت زیادی است که اصولگرایان در انتظار تصمیم این مقام مسئول برای انتخابات ریاست جمهوری هستند، اما مسئله مهم این است که رئیسی اگر قصد ورود به انتخابات را هم داشته باشد باید ببینیم با چه برنامه‌ مدون و با چه تیمی در این عرصه ورود پیدا می‌کند؟ اما طبیعتا تا حدودی زمان می‌برد تا آرایش دقیق نیرو‌های جریان اصولگرایی برای حضور در انتخابات ۱۴۰۰ و اینکه چه کسانی می‌خواهند کاندیدا شوند، مشخص شود.

حال به نظر می‌رسد که رئیسی تا حدودی حمایت اصولگرایان از خودش را در این میدان داشته باشد، زیرا  فعالیت و اقدام درخشان او در دستگاه قضا هم تا حدودی توانسته محبوبیت او را در میان مردم و حتی مسئولان دولتی بیش از پیش کند، برای مثال محمدحسن قدیری ابیانه معتقد است که اگر رئیسی امسال نامزد انتخاباتی شود حتما رای خواهد آورد، زیرا رای پایه ۱۶ میلیونی برای خود دارد، همچنین عملکردش در قوه قضائیه رضایت مردمی را با خود به همراه داشته و مردم هم از رای دادن به روحانی کاملا پشیمان هستند. قدیری ابیانه تاکید کرد که اگر رئیسی وارد عرصه انتخابات شود، چه اصولگرا چه اصلاح طلب در مقابل آن نمی‌توانند رای کسب کنند، البته برنامه نامزد‌های انتخاباتی از اهمیت بالایی برخوردار است.

در ادامه محمد مهاجری تحلیلگر مسائل سیاسی نظر دیگری دارد او بر این باور است که بعید می دانم حضور آقای رئیسی در عرصه ریاست جمهوری همراه با اقبال زیادی باشد؛ بنابراین خیلی به نفع او نیست که در انتخابات ریاست جمهوری نامزد شود.

سرانجام چه می‌شود؟ رئیسی می‌آید؟

حدود ۸ ماه به شکستن سکوت انتخاباتی مانده و تقریبا می‌توان گفت که بسیاری از مسئولان در تب و تاب تبلیغات برای ۴ سال آینده خودشان هستند، اما باید دید که این تب و تاب‌ها تا چه اندازه برای رفع مشکلات مردم است و تدبیری خاص جهت رفع مشکلات اقتصادی، معیشتی و... اندیشیده شده یا خیر؟ این دقیقا همان چراغی است که برای روشن شدنش، جامعه نیاز به مسئولی دغدغه‌مند و برنامه‌ای اصولی دارد، زیرا وعده‌های در ظاهر زیبا، اما در عمل پوچ برای این کشور نمی‌تواند موثر باشد.

منبع: الف

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری حجت الاسلام و المسلمین قوه قضائیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۹۴۸۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد تلویحی یک اصولگرا از مدیریت قالیباف بر مجلس /عملی نشدن وعده های دولت رئیسی تقصیر هیات رئیسه است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ابوالقاسم رئوفیان، عضو هیأت‌عالی شورای وحدت نیروهای انقلاب اسلامی، با اشاره به اهمیت دور دوم انتخابات مجلس، اظهار کرد: انتخابات به عنوان یک پدیده و رخداد سرنوشت‌ساز برای هر ملت، از اهمیت برخوردار است و دور اول یا دوم‌بودن آن اصلاً مهم نیست.

فعال سیاسی اصولگرا افزود: بنابراین همه انتخابات‌ها در تمامی ادوار انتخاباتی، حائز اهمیت هستند و از جمله پُر اهمیت‌ترین بخش‌های آن، انتخابات بر پایه «اصل مشارکت مردمی» در شکل‌گیری یک دولت یا مجلس است.

وی ادامه داد: تنها مولفه‌ای که به هر نظام سیاسی «مشروعیت مردمی» می‌بخشد، اصل محوری مشارکت مردمی در انتخابات‌ها است که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی هم بیش از هر کلید واژه‌ای، به ویژه در انتخابات ۱۱ اسفند ۱۴۰۲، از این کلیدواژه استفاده کردند تا اینکه مشارکت مردم نسبت به پیش‌بینی‌ها و نظرسنجی‌های رسمی افزایش پیدا کرد.

رئوفیان افزود: البته افزایش مشارکت مردم برخلاف پیش‌بینی‌ها، حکایت از نوعی نارضایتی عمومی از عملکرد مجلس فعلی و قصور و تقصیرهای هیأت رییسه مجلس در انجام وظایف محوله در زمان مقرر و عدم نظارت دقیق و همه‌جانبه نمایندگان بر عملکرد دولت مستقر داشت که این امر به عدم تحقق برخی شعارها و وعده‌های رئیس دولت سیزدهم منجر شد.

27215

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895533

دیگر خبرها

  • حضور در انتخابات از پشت میله‌های زندان؟
  • دیدار مقامات طالبان در ارگ ریاست جمهوری
  • ترامپ در دادگاه: آمریکا توسط یک مرد ناتوان اداره می‌شود
  • نشست خبری معرفی کتاب «توسعه سیاسی و امنیت ملی» در شیراز برگزار شد
  • انتقاد تلویحی یک اصولگرا از مدیریت قالیباف بر مجلس /عملی نشدن وعده های دولت رئیسی تقصیر هیات رئیسه است
  • منحنی محبوبیت ترامپ برای انتخابات ریاست جمهوری نزولی شده/ بایدن کم کم در نظرسنجی ها بالاتر می رود
  • «کاندیدای مستعفی» گزینه دبیری فدراسیون والیبال
  • درخواست رسانه‌ها از ترامپ و بایدن برای برگزاری مناظره
  • فعال سیاسی اصولگرا: بهترین زمان برای تغییر و اصلاح دولت سیزدهم است
  • زریبافان: بهترین زمان برای تغییر و اصلاح دولت سیزدهم است /رئیسی نباید زیر بار فشار جریانات سیاسی و فامیلی برود