Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جنوب نیوز»
2024-04-19@19:53:23 GMT

توصیه‌های وزیر اقتصاد به سهامداران بورس

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۹۵۷۵۱

توصیه‌های وزیر اقتصاد به سهامداران بورس

فرهاد دژپسند گفت: من هیچگونه اختیاری ندارم که به مردم بگویم سهام خود را بفروشید یا خیر و یا بخرید اما می‌توانم خواهش کنم، در مورد فروش دارایی خود حداکثر دقت را داشته باشند.

به گزارش جنوب نیوز، فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصاد و دارایی پس از حضور در جلسه کمیسیون اقتصادی، با حضور در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه نمایندگان با استفاده از حقوق قانونی خود متناسب با شرایط ملی سوالاتی را مطرح می‌کنند، گفت: من هم امروز به منظور پاسخگویی به سوالات تعدادی از نمایندگان در کمیسیون اقتصادی حضور یافتم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه یکی از مباحث مهمی که نمایندگان بر آن تاکید داشتند، مشکلات مربوط به تجارت خارجی و ترخیص کالاها از گمرکات بود، افزود: خوشبختانه تعدادی از سوالات قبلاً به ما ارسال و جلسه‌ای در گمرک برای بررسی آن برگزار شده بود که در نشست مذکور گزارش پیشرفت‌های حوزه هوشمندسازی گمرک ارائه شد و خوشبختانه نمایندگان هم قانع شدند.

دژپسند تصریح کرد: در ادامه این جلسه مشکلات مرتبط با ترخیص کالا هم بررسی شدکه توضیحاتی هم درباره آن ارائه کردم که البته درباره بخشی از موارد هنوز اظهار نشده و نمی‌توان آنها را در زمره رسوب تلقی کرد.

وزیر امور اقتصاد و دارایی اظهار کرد: بارها در بنادر هستند و یا حتی برخی از بارها هنوز تخلیه نشده‌اند، به هر حال علت اصلی عدم ترخیص کالاها منشأ ارزی دارد و تایید این‌ها باید توسط بانک مرکزی صورت گیرد و ما طبیعتاً تابع قوانین و مقرارت هستیم.

وی تاکید کرد: خوشبختانه بانک مرکزی تسهیلاتی برای ترخیص کالاهای اساسی در گمرک ایجاد کرده و بنده فکر می‌کنم که وارد کنندگان باید وارد عمل شوند و در گمرک کاملا زمینه آماده است و مقرر شد که گزارش آن را به صورت کتبی ارسال کنیم، بخشی از سوالات نیز درباره نظام بانکداری به ویژه عملکرد بانک‌های خصوصی بود و در خصوص تقاضای تحقیق و تفحص برخی نمایندگان در این خصوص بحث و بررسی صورت گرفت و قرار شد، طی ده روز آینده وزارت اقتصاد نظرات خود را به صورت مکتوب ارائه کند.

عده‌ای با برنامه‌ریزی سعی دارند تا سهامداران را با فشار روانی مجبور به فروش کنند

دژپسند گفت: خیلی از مواردی که امروز مطرح شد، نیازمند این بود که جلساتی به صورت مشترک در وزارتخانه با سازمان‌های تابعه برگزار شود که مقرر شد، معاون پارلمانی وزارت اقتصاد پیگیر این موضوع باشد.

وزیر اقتصاد با اشاره به نوسانات بازار بورس هم گفت: از همه کسانی که می‌خواهند وارد بورس شده یا از آن خارج شوند، خواهش می‌کنم سه عبارت مشاوره، مطالعه و معامله را مبنای کار خود قرار دهند الان که بحث خروج از بورس مطرح است، به مردم می‌گویم که این دارایی شماست پس این دارایی را در معرض اصطلاحا بیا و بخر قرار ندهید چرا که این امر باعث عدم بیان ارزش واقعی سهام می‌شود.

وی تصریح کرد: من هیچگونه اختیاری ندارم که به مردم بگویم سهام خود را بفروشید یا خیر و یا بخرید اما می توانم خواهش کنم، در مورد فروش دارایی خود حداکثر دقت را داشته باشند. بنابراین مردم دارایی خود را در معرض فروش قرار ندهند تا برخی خریداران تور بیندازند، چرا که عده‌ای با برنامه‌ریزی سعی دارند تا سهام داران را با فشار روانی مجبور به فروش کنند.

وزیر اقتصاد و دارایی بیان کرد: نظرسنجی‌های ما در بسیاری موارد دیدگاه خوبی نسبت به آینده دارد اما می‌بینیم که برخی نظرسنجی‌های منفی را برجسته می‌کنند، ما در جلسه اخیر شورای عالی بورس ابزارهایی را تعریف کرده ایم که شرایط فروش تبعی را فراهم می‌کند که این امر یک ضمانت تلقی می‌شود پس وقتی تضمین وجود دارد چرا باید سهام با قیمت پایین فروخته شود،از بنگاه ها تقاضا می‌کنیم که بحث سهام خزانه را جدی بگیرند.

منبع: خانه ملت

منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۹۵۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم به جای سرمایه‌گذاری در بانک نفت بخرند!

سید حمید حسینی اظهار داشت: اگر اجازه دهیم مردم نفت خام را خریداری و یا در پروژه‌های نفتی سرمایه‌گذاری کنند، دولت مکلف می‌شود که از محل فروش نفت خام و گاز، ارز را به سرمایه‌گذاران برگرداند.

به گزارش ایلنا، وی در ارزیابی سرمایه‌گذاری مردمی در صنعت نفت افزود: ورود سرمایه‌های مردمی به بخش صنعت نفت از سال ۷۴ تا ۷۵ به بخش پایین‌دست صنعت نفت مخصوصا فراورده‌های ویژه مجاز شد و از آن زمان بخش خصوصی توانست در حوزه روغن، قیر و پارافین و.. در مرحله بعد در حوزه هیدروکربور‌ها و پالایشگاه‌های کوچک ورود کند، اکنون بخش خصوصی در بخش پایین‌دست صنعت نفت حضور دارد و سرمایه‌گذاری کرده و صادرات دارد.

وی افزود: اکنون تعداد زیادی واحد‌های قیرسازی و واحد‌های تصفیه روغن داریم که سالانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن روغن مصرف شده را دوباره پالایش می‌کنند و به ظرفیت تولید بازمی‌گردانند و به این ترتیب به محیط زیست هم کمک می‌کنند، همچنین بیش از ۱۰۰ واحد هیدروکربوری در کشور داریم که توسط بخش خصوصی سرمایه‌گذاری شده است.

عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی گفت: نه تنها برخی بخش‌های حوزه نفت بلکه در بخش گاز، گاز مایع، توزیع و بسته‌بندی و همچنین چند واحد بزرگ پتروشیمی با سرمایه بخش خصوصی راه‌اندازی شده است، بنابراین بخش خصوصی در بخش پایین‌دست نفت، گاز و پتروشیمی حضور دارد و شکی نیست که مانعی هم برای حضور بخش خصوصی وجود ندارد.

وی درباره امکان استفاده از سرمایه مردم برای توسعه بخش کلان نیز گفت: اکنون اقدماتی در حال انجام است از جمله اینکه در چند سال گذشته بورس انرژی به کمک وزارت نفت اوراق سپرده نفتی را بفروش می‌رساند، یعنی اشخاص می‌توانند به جای اینکه پول خود را در بانک سرمایه‌گذاری کرده و یا ارز بخرند؛ بشکه نفت خریداری کنند و با توجه به اینکه ریالی خریداری می‌کنند؛ می‌توانند به صورت دلاری در بازار بفروش برسانند، همچنین این امکان وجود دارد که اگر به میزان ۷۰۰ هزار بشکه نفت بخرند؛ صادر کنند، بنابراین این بنوعی پیش‌پرداخت خرید نفت است که منابع آن در اختیار شرکت ملی نفت قرار دارد.

حسینی بیان داشت: بورس طرح‌هایی دارد که سهام پروژه‌ها برای تکمیل در بورس عرضه می‌شود و مردم سهام را خریداری کرده و در پروژه سهیم می‌شوند، مثلا پروژه‌ای که ۹۰ درصد اجرا شده و برای تکمیل با کمبود منابع مواجه شده و نیاز به اعتبار دارد؛ ارزش‌گذاری می‌کنند و قیمت فعلی پروژه را محاسبه و اجازه انتشار سهام می‌دهند و مردم سهام را خریداری می‌کنند، این برنامه جدیدی است که اکنون مورد استقبال قرار گرفته است، علاوه بر این سهام پالایشگاه‌ها نیز در بورس معامله می‌شود.

وی توضیح داد: برنامه دیگری که در برنامه هفتم صورت گرفته اجازه داده شده که بخش خصوصی بتواند در بخش بالادست صنعت نفت حضور داشته باشد یعنی اگر بخش خصوصی سرمایه داشته باشد؛ می‌تواند توسعه میدان نفتی و گازی، چاه دست دوم، جمع‌آوری گاز‌های فلر را بعهده بگیرد، یعنی همان اقداماتی که تاکنون دست شرکت ملی نفت بوده را انجام داده و مشارکت کند و با توجه به اینکه بخش خصوصی خود نمی‌تواند این کار را انجام دهد حدود ۱۷، ۱۸ شرکت E&P در کشور شناسایی و راه‌اندازی شده که بخش خصوصی داخلی و خارجی می‌تواند با همکاری با این شرکت‌ها پروژه‌های نفتی را به اجرا برساند، بنابراین بستر‌هایی برای حضور بخش خصوصی فراهم شده است.

عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تصریح کرد: پیشنهاد دیگری هم مطرح بود و آن اینکه دولت پروژه‌ها را به شرکت‌های معتبر و قابل اعتماد واگذار کند و این شرکت‌ها در زمان شروع پروژه اوراق مشارکت بفروشند و از محل این منابع پروژه را آغاز کنند قاعدتا وقتی پروژه استارت بخورد و بخشی از آن راه‌اندازی شود؛ می‌توان سهام را به فروش رساند و همین اوراق مشارکت را تبدیل به سهام کرد یعنی وقتی مردم احساس کنند اوراق مشارکتی که خریداری کرده‌اند در یک پروژه‌ای که ارزش افزوده بالایی دارد؛ بکار گرفته شده؛ استقبال می‌کنند.

وی گفت: پروژه‌های نفتی می‌توانند به پروژه‌های سودآور تبدیل شوند و قاعدتا مردم آمادگی پیدا خواهند کرد که اوراق مشارکتی را که خریداری کرده‌اند تبدیل به سهام کنند و در پروژه‌ها شراکت کنند، ضمن اینکه در بورس انرژی هم شرکت نفت از طریق ابزاری برای تامین مالی استفاده می‌کند.

حسینی ادامه داد: پیشنهادات دیگری هم مطرح شد که با توجه به اینکه پیش‌بینی می‌شود حدود ۲۰ میلیارد دلار اسکناس در اختیار مردم باشد که برای حفظ ارزش پول خریداری و نگهداری می‌کنند؛ اگر اجازه دهیم مردم یا نفت خام را خریداری کنند و یا در پروژه‌های نفتی سرمایه‌گذاری کنند و دولت مکلف می‌شود که از محل فروش نفت خام و گاز؛ ارز را به سرمایه‌گذاران برگرداند، این‌ها روش‌های مختلفی است که می‌شود انجام داد.

وی خاطرنشان کرد: در دنیا این اقدامات براحتی از طریق بورس انجام می‌شود یعنی شرکت‌هایی مثل شل، بی‌پی توتال و. شرکت‌های بورسی هستند و هر زمان پروژه جدیدی را معرفی کنند؛ می‌توانند براحتی میلیون‌ها دلار در بورس تامین مالی کنند، اما با توجه به اینکه شرکته‌ای ما هنوز دولتی هستند و بورسی نشده‌اند با این مشکل مواجه هستیم که باید ابزار جدیدی برای حضور مردم و جذب سرمایه بخش خصوصی تعریف کنیم.

عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی همچنین گفت: مثلا شرکت کرسنت به محض اینکه با ایران قرارداد خرید گاز را منعقد کرد سهام پروژه را در بورس عرضه کرد و مردم کل سهام این شرکت را خریداری کردند و از این طریق براحتی توانست منابع مورد نیاز اجرای پروژه را تامین کند بنابراین ما نیز باید به این سمت برویم که نهایتا پروژه‌ها دست بخش خصوصی بیایند و شرکت‌ها از طریق بورس تامین مالی کنند.

دیگر خبرها

  • نامه سرگشاده سهامداران و فعالان بازار سهام به رییس مجلس
  • مردم به جای سرمایه گذاری در بانک؛ نفت بخرند!
  • شرکتی که به دنبال فروش سهام ایران خودروست
  • سهامداران عدالت بخوانند؛ جزییات تازه درباره واریز مرحله سوم سود
  • واکنش اسبقیان به ادعای وزیر اقتصاد در مورد مسائل مالی فدراسیون فوتبال+فیلم
  • مردم به جای سرمایه‌گذاری در بانک نفت بخرند!
  • سهامداران عدالت بخوانند | جزییات تازه درباره واریز مرحله سوم سود اعلام شد
  • سهامداران عدالت بخوانند/ جزییات تازه درباره واریز مرحله سوم سود اعلام شد
  • چرا سود سهام عدالت سه مرحله‌ای شد؟ برای دریافت سود به سایتی مراجعه نکنید | سهامداران برای آگاهی بیشتر با این شماره تماس بگیرند
  • چشم‌انتظاری سهامداران عدالت برای دریافت مرحله سوم سود/ چرا واریز سود سهام عدالت سه‌مرحله‌ای شد؟