Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا کریمی واقف به مناسبت رونمایی از کتاب آخرین تلاوت ضمن بیان خاطراتی از شهید احمد انصاری اصل که به عنوان اولین شهید قرآنی معرفی شده، به خبرنگار معارف ایرنا گفت: شهید انصاری اصل به معنای واقعی به قرآن عمل کرد و با شهادتش، عامل بودن خود به قرآن را امضا کرد و دفاع از قرآن را به منصه ظهور رساند و نشان داد که فقط قاری قرآن نیست بلکه عامل واقعی قرآن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از شهید انصاری اصل به عنوان معلم قرآن یاد کرد و گفت: ما شهدای قرآنی بسیاری داریم که اینگونه بودند ولی انصاری از قاریان تراز اول بود که به صورت ناشناخته فعالیت می کرد. چون وی با بسیاری از قاریان درجه یک کشور مانند سید محسن موسوی بلده، محمدرضا صلحجو، سیدمحسن خدام حسینی، شهریار پرهیزکار و دیگر اساتید قرآنی هم کلاس و هم دوره بود.

کریمی واقف افزود: من از دوران کودکی با شهید انصاری دوست و همبازی بودم و در دوران نوجوانی با هم در هیئت های قرآنی شرکت می کردیم و می دیدم که وی استعداد عجیبی در قرائت قرآن داشت و با صدای زیبا و صوت و لحن خود به سرعت در دل اساتید آن زمان مانند مرحوم محمدتقی مروت جای خود را باز کرد.

وی افزود: این شهید بیشتر به سبک مرحوم محمد رفعت اولین قاری نابینایی بود که نوارهایش به ایران رسید و در آن زمان کمتر کسی به سراغ چنین تلاوت هایی می رفت، ولی توانایی شهید انصاری اصل به گونه ای بود که به خوبی توانست به سبک رفعت تلاوت کند و سپس سبک مصطفی اسماعیل قاری معروف مصری را آغاز کرد که تلاوت های این قاری ماهی یک شب در مسجد راس الحسین اجرا می شد و ما این تلاوت ها را به سختی از رادیو قاهره گوش می کردیم و شهید انصاری اصل به سرعت نوارها را ضبط می کرد.

کریمی واقف ادامه داد: وی در نهایت روشی زیبا در تلاوت قرآن ابداع کرد به گونه ای که قرآن را با آهنگ های ایرانی به صورت دلنشین می خواند و استاد مروت توجه ویژه ای به این قاری داشت و او را همواره تشویق می کرد.

وی با اشاره به سایر فعالیت های این شهید گفت: وی به کتاب و کتابخوانی علاقه بسیاری داشت به گونه ای که در دوره نوجوانی حتی با پول تو جیبی خود کتاب می خرید و بیشتر کتاب های مرجع دینی مانند وسایل الشیعه را تهیه می کرد که ۳۰ جلد است. گاهی شهید انصاری اصل کتاب هایی را خریداری و به دوستان و اهالی محل اهدا می کرد. فراموش نمی کنم یک بار در کوچه که نوجوانان مشغول بازی بودند، چند کتاب به آنان اهدا کرد و یکی از این افراد هنوز کتاب را که به نام ارمیای نبی بود، به عنوان یادگاری نگه داشته است. 

وی افزود: این شهید به کتاب های سیاسی نیز علاقه نشان داد و کتاب ولایت فقیه را که در آن زمان بدون نام منتشر می شد، تهیه کرده و به دوستان خود هدیه می داد. البته به مرور زمان قبل از پیروزی انقلاب اسلامی با همکاری چند نفر از دوستانش یک دفتر انتشاراتی به نام نجم تاسیس کرد و موفق به چاپ چند کتاب شد.

کریمی واقف با اشاره به این که شهید انصاری اصل ۶ ماه بعد از پیروزی انقلاب به شهادت رسید، اظهار کرد: وی همواره در فعالیت های اجتماعی شرکت و ضمن جمع آوری پول در هیئت ها به نیازمندان کمک می کرد. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی فرصت کوتاهی بود و شهید انصاری اصل به حوزه علمیه رفت تا در کنار قرائت قرآن به فهم آیات نیز بپردازد. زبان عربی را آموخت و به راحتی کتاب های عربی را ترجمه می کرد.

نویسنده کتاب آخرین تلاوت گفت: در غائله کردستان زمانی که شهید انصاری اصل شنید پاوه در محاصره دشمن است در ۲۲ سالگی با طی کردن یک آموزش کوتاه نظامی خود را به پاوه رساند و در قالب نیروهای جنگ های نامنظم شهید چمران شرکت کرد.

کریمی واقف افزود: او با همرزمان خود پاسداری از بیمارستان پاوه را به عهده گرفت که در ۲۶ مرداد ۵۸ این بیمارستان از سوی ضد انقلاب محاصره شد و مدافعان بیمارستان پاوه در فردای آن روز یعنی پس از احیای شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان که ضد انقلاب به سمت بیمارستان پیشروی کرده بود، تا آخرین لحظه از بیمارستان دفاع کردند ولی دشمن وارد بیمارستان شده و بسیاری از مجروحان را بر روی تخت بیمارستان به شهادت رسانده و پاسداران را دستگیر می کنند و شهید انصاری را به شکل دلخراشی به شهادت می رسانند.

وی ادامه داد: پیکر این شهیدان دو روز بر روی زمین بود تا این که محاصره پاوه به فرمان امام خمینی(ره) شکسته شد و نیروهای کمکی و مردم پیکر این عزیزان را که به دلیل مثله شدن امکان انتقال به تهران نداشت، در کنار بیمارستان دفن می کنند و آنجا مشهدی برای این عزیزان می شود که در راه دفاع از انقلاب و مردم پاوه به شهادت رسیدند.

این فعال قرآنی افزود: مردم پاوه یادمانی برای آنان ساختند و در سال های اخیر نیز کاروان های راهیان نور برای زیارت این شهدا به پاوه می آیند و رهبر معظم انقلاب در سفری که سال ۹۱ به کرمانشاه داشتند، مزار شهدای پاوه را زیارت کرده و بر سر قبر شهید انصاری چند جمله ای بیان کردند. 

وی درباره انگیزه نگارش کتاب آخرین تلاوت گفت: در اولین سالگرد شهید انصاری اصل در سال ۵۰ جزوه ای تهیه شد و شهید مصطفی چمران نیز در این مراسم حضور داشت. از طرف دیگر بخش قرآن سپاه محمد رسول الله (ص) دو کلیپ از شهید انصاری اصل به عنوان اولین شهید قرآنی تهیه کرد که از تلویزیون نیز پخش شد و این کلیپ و جزوه انگیزه ای شد تا وظیفه خود بدانم آنچه از اخلاق و مجاهدت های شهید انصاری اصل می دانم به رشته تحریر درآورم و این کتاب با کمک برخی اساتید قرآنی و مرکز قرآنی سازمان اوقاف به چاپ رسید.

برچسب‌ها سازمان اوقاف و امور خیریه کتاب چهلمین سالگرد دفاع مقدس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان اوقاف و امور خیریه کتاب چهلمین سالگرد دفاع مقدس سازمان اوقاف و امور خیریه کتاب چهلمین سالگرد دفاع مقدس اخبار کنکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۹۵۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیروی جوانان از سیره شهدا، رمز اعتلای کشور است

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: موضوع ترویج معارف جنگ تحمیلی را نباید دست کم گرفت؛ این مأموریتی است که روحیه شهادت طلبی و از خودگذشتگی را در بین اقشار مختلف مردم و به خصوص جوانان تقویت می‌کند و ثمره آن، ترویج روحیه جهادی و اعتلای کشور است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم ازمشهد، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، آیت الله سید احمد علم الهدی در دیدار با سردار سرتیپ بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس که به میزبانی دفتر نماینده ولی فقیه در استان برگزار شد، گفت: موضوع ترویج معارف جنگ تحمیلی را نباید دست کم گرفت؛ این مأموریتی است که روحیه شهادت طلبی و از خود گذشتگی را در بین اقشار مختلف مردم و به خصوص جوانان تقویت می‌کند و ثمره آن، ترویج روحیه جهادی و اعتلای کشور است.

وی افزود: نهاد مقدس حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، حلقه واصل و خط مقدم انتقال سیره شهدا به نسل های بعدی است تا این فرزندان عزیز ما که عهده‌دار آینده کشور و انقلاب هستند، پیرو همان طریقتی باشند که شهدای ایران اسلامی با توسل به آن، کشور را از گزند هجمه همه جانبه دشمن حفظ کردند.

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی با بیان اینکه انقلابی بودن و انقلابی ماندن جامعه در گرو تداوم فرهنگ دفاع مقدس است، خاطرنشان کرد: بعد از پایان جنگ تحمیلی، به تدریج این فکر در ذهن برخی افراد ایجاد شد که اگر دوباره هجمه ای به تمامیت ارضی ایران اسلامی صورت بگیرد، شاید نسل دهه شصت و هفتاد نتواند به اندازه نسل طلایی جنگ از امانت انقلاب صیانت کند. با این حال، موضوع دفاع از حرم و پس از آن دفاع از امنیت و سلامت به همه ثابت کرد که نسل آینده کشور نه تنها کم از شهدای دفاع مقدس ندارد بلکه در برخی عرصه ها، از نظر ایمان و باور بر آن ها پیشی گرفته است.

وی ادامه داد: نمونه شخصیت‌هایی مانند شهید محسن حججی، طلایه‌دار نسلی بودند که نشان اقتدار آنها را امروزه نه فقط در عرصه دفاعی و نظامی بلکه در ساحت‌های مختلف علمی، فرهنگی و حتی اقتصادی و جهادی شاهد هستیم.

موزه دفاع مقدس، سنگر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت

آیت الله علم الهدی موزه های دفاع مقدس را سنگرهای ماندگار ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در هر استان خواند و بیان کرد: این خیلی مهم است که شما متمرکز بر کار فرهنگی باشید اما تحقق چشم اندازهای فرهنگی منوط به فراهم کردن برخی زیرساخت‌هاست. موزه های دفاع مقدس و یادمان های شهدا، دو زیرساخت اصلی در عرصه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت هستند و به موازات استمرار این پروژه های عمرانی در اقصی نقاط کشور، مطالبه برحق مردم در خراسان رضوی این است که موزه دفاع مقدس در این استان به قید فوریت تکمیل شود.

وی گفت: اهمیت موزه دفاع مقدس در خراسان رضوی به پذیرش میلیون ها زائری است که همه ساله به قصد زیارت بارگاه منور رضوی راهی مشهدالرضا(ع) می‌شوند. بخش قابل توجه از این شمار را هم زائران خارجی تشکیل می‌دهند که اگر موزه دفاع مقدس استان نیز به بهره برداری برسد، می‌تواند توفیق این زیارت را با پیوست فرهنگی مرتبط مضاعف کند.

زائران سالانه راهیان نور، افزون از 4 میلیون نفر

رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس نیز ضمن ارائه گزارشی از اقدامات این بنیاد در توجه به مسائل فرهنگی و زیرساختی با محوریت ترویج معارف دفاع مقدس گفت: در موضوع تکمیل پروژه موزه دفاع مقدس در خراسان رضوی، تکالیف دستگاه ها مشخص است و همه مسئولیت دارند. در این شرایط، خوشبختانه با پیگیری هایی که اخیراً در دستور کار قرار گرفته، مدیریت شهری در مشهد با جدیتی بیش تر از قبل برای تکمیل پروژه وارد میدان شده است و امیدواریم تا در آینده نزدیک، بخش های نمایشگاهی موزه پذیرای علاقه مندان باشد.

سردار سرتیپ بهمن کارگر با تأکید بر ضرورت توجه به کاروان های اعزام زائران راهیان نور و بازسازی زیرساخت‌های زیارت اعم از جاده ها و مراکز اسکان گفت: اگر چه تا پیش از کرونا، جمعیت زائران راهیان نور در کشور بیش از 7 میلیون نفر در سال بود اما شیوع ویروس کرونا باعث شد تا برای حفظ سلامتی مردم، کاروان های اعزام حدود دو سال فعالیت نداشته باشند. با این حال، هم اکنون فرآیند زیارت مناطق عملیاتی جنوب دوباره در حال رونق است و با افزایش 20 درصدی در سال جاری به بیش از 4 میلیون نفر رسیده است.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • کنگره‌های شهدا باید جریان‌ساز و هنرمندانه برگزار شود
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی شهدا است
  • برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی و نگه‌داشت یاد شهداست
  • غبار روبی گلزار شهدا خرمشهر
  • نتایج بررسی آتش‌سوزی خیابان شهید انصاری قزوین چه بود؟
  • اجرای ۲۸۵ عنوان برنامه در دهه کرامت در استان
  • دفاع در برابر ظالم، نه تنها مشروع بلکه واجب است
  • دفاع در برابر ظالم، نه تنها مشروع بلکه لازم و واجب است
  • پیروی جوانان از سیره شهدا، رمز اعتلای کشور است