Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر محمدرضا کلانتر معتمدی از رزمندگان دوران هشت سال دفاع مقدس، دبیر فرهنگستان علوم پزشکی، رئیس هیئت ممتحنه رشته فوق تخصصی جراحی عروق در وزارت بهداشت و رئیس بخش جراحی عمومی و جراحی عروق بیمارستان شهدای تجریش، از خاطرات روزهای جنگ می‌گوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کلانتر معتمدی اظهار کرد: به اتفاق دوستانمان دکتر مرندی و ایرج فاضل به آمریکا رفتیم؛ هدف ما از مهاجرت صرفاً تحصیل بود. بعد از اینکه آموزش‌های لازم را دیدیم، امیدمان این بود که شرایطی فراهم شود تا به کشور برگردیم اما ساواک اجازه بازگشت را به ما نمی‌داد و همین امر باعث شد در آمریکا بمانیم.

او ادامه داد: به محض اینکه انقلاب شد، بلافاصله به ایران بازگشتم و این در حالی بود که در آمریکا موقعیت خوبی برای زندگی داشتم، اما من بازگشت به کشورم را ترجیح دادم.

کلانتر معتمدی افزود: کمبود نیروی پزشک و کادر درمان یکی از بزرگترین مشکلات ابتدای جنگ بود؛ بنابراین واجب دانستم که دانسته‌های خود را در اختیار سایر پزشکان قرار دهم. برنامه چگونگی برخورد با مجروحان را طراحی کردم که مورد استقبال جهانی قرار گرفت. این طرح بیانگر این بود که ما باید برای رسیدگی به مجروحان جنگی، افرادی را به نام امدادگر تربیت می‌کردیم. 

انجام عمل جراحی ۲ مرحله‌ای در دفاع مقدس برای اولین بار

او یادآوری کرد: یکی از کار‌هایی که در جبهه برای اولین بار در دنیا انجام دادیم این بود که اگر مجروحی نیاز به جراحی داشت اما تحمل این عمل از توان او خارج بود، عمل را تا حد ممکن و به میزان توان مجروح انجام می‌دادیم و در نهایت ادامه عمل به روز بعد موکول می‌شد؛ این اتفاق برای اولین بار در جبهه‌های دفاعی ایران صورت گرفت.

کلانتر معتمدی  ادامه داد: دوران دفاع مقدس بهترین دوران زندگی‌ام بود. تنها جایی که احساس می‌کردم واقعاً خدمتگزار هستم؛ آن دوران از زندگی من در جبهه‌های جنگ بود و همان جا بی‌درنگ نتیجه خدمت خود را می‌دیدم.

دبیر فرهنگستان علوم پزشکی بیان کرد: ما در آن دوران می‌دانستیم که چطور بیماران را درمان کنیم اما در شرایط کنونی که با کرونا مواجه هستیم، روش درمان قطعی برای پیشگیری از ابتلا یا درمان آن نداریم.

این جراح عروق با بیان اینکه در دوران جنگ امکان شهید شدنمان وجود داشت، گفت: در این دوران کرونایی همچنان شاهد ازخودگذشتگی‌های کادر درمان هستیم. پزشکان و پرستاران زمانی که وارد عرصه درمان شدند، برای این شرایط خود را آماده کرده‌اند و گذشت و ایثار سرلوحه تمام کارهای آنهاست. کادر درمانی همیشه در خط مقدم درمان قرار دارند اما این وضعیت بحرانی، ایثار آنها را بیش از گذشته نمایان کرده است.

رهبر انقلاب: کار پزشکی حرفه مقدسی است

معتمدی در پایان گفت: در یک جلسه سه نفره که با حضور حضرت آقا، بنده و دکتر منافی صورت گرفته بود از مقام معظم رهبری خواستم که نصیحتی کنند، ایشان فرمودند؛ این حرفه‌ای که شما دارید حرفه مقدسی است و اگر برای رضای خدا انجام دهید از بهترینِ عبادات است و مطمئن باشید که مسائل مادی نیز پشت سر آن خواهد آمد. بنده این سخن ایشان را الگوی زندگی خود قرار دادم و از آن روز به بعد کمتر پیش آمده است من بدون داشتن وضو به انجام فعالیت‌های پزشکی بپردازم، زیرا معتقدم که اگر این کار عبادت است باید عبادت همراه با وضو باشد؛ بنابراین راز موفقیت من این است که در تمام شرایط، رضای خدا را در نظر داشته باشم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بیماری کرونا بیمارستان صحرایی دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۹۸۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاشت الکترود در مغز یک زن برای درمان سندروم لی + فیلم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: برای نخستین بار در کشور زنی ۲۳ ساله که از بدو تولد مبتلا به "سندرم لی" بود برای کاشت الکترود عمقی مغز در بیمارستان شهدای تجریش جراحی شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علیرضا زالی؛ جراح مغز و اعصاب و استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار کرد: برای نخستین بار در کشور زنی 23 ساله که از بدو تولد مبتلا به "سندرم لی" بود برای کاشت الکترود عمقی مغز در بیمارستان شهدای تجریش جراحی شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره سندرم لی توضیح داد: این سندرم نوع بیماری نادر ژنتیکی است که فرد از همان بدو تولد به آن مبتلاست، عمده مشکلات در این بیماران مربوط به بخش میتوکندری یعنی بخش کارخانه درون سلول مغز است.

وی افزود: انواع بیماری‌ها شامل اختلالات عصبی، کاهش شنوایی، مشکلاتی در قوای عقلانی و ضریب هوشی، اختلالات چشمی و مشکلات قلبی، عروقی و تنفسی از جمله عوارض مبتلایان به سندرم لی است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره وضعیت کلی بیمار اظهار کرد: بیمار زنی 23 ساله‌ است که به دلیل ابتلا به "سندرم لی" و مشخصاً عوارضی مانند اختلالات حرکتی در اندام‌ها که با درمان‌های متعارف هم بهبود پیدا نکرده بود، به بیمارستان شهدای تجریش مراجعه کرد و بعد از بررسی کاندیدای جراحی شد.

وی با اشاره به بررسی وضعیت این بیمار توسط همکاران بخش اختلالات حرکتی بیمارستان شهدای تجریش، افزود: بعد از بررسی‌های تیم پزشکی تصمیم بر این شد که الکترود در بخش‌های عمقی مغز  این بیمار کار گذاشته شود.

انجام موفقیت‌آمیز جراحی پیچیده خارج کردن توده از بدن یک زن

به گفته زالی در این جراحی الکترود تحریک مغز در هسته‌های تالاموس قرار داده شد، با کمک این روش اختلالات و مشکلات مقاوم به دارو درمانی در این بیمار به میزان قابل توجهی کنترل می‌شود.

جراح مغز واعصاب با اشاره به اینکه نخستین جراحی سندرم لی در کشور توسط متخصصان بیمارستان شهدای تجریش انجام شده است، بیان کرد: خوشبختانه بیماری که تحت عمل جراحی درمان سندرم لی قرار گرفت، از طول عمر بالاتری در بین مبتلایان برخوردار است.

وی یادآور شد: اولین جراحی سندرم لی در دنیا توسط متخصصان جراحی اعصاب دانشگاه اکلاهما در ایالت اکلاهما آمریکا در بیماری 18 ساله انجام شده است.

در ادامه فیلم مربوط به انجام این جراحی را مشاهده می‌کنید:

.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیدا شدن پیکر مطهر ۷ شهید دوران هشت سال دفاع مقدس در فکه دهلران
  • چاقوی هوش مصنوعی چگونه نظام سلامت را جراحی می‎‌کند
  • لزوم استفاده از ظرفیت‌های استانی در ساخت موزه دفاع مقدس
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی شهدا است
  • مقاومت، ایران را به ملت تعیین‌کننده برای بشریت تبدیل کرده است
  • کاشت الکترود در مغز یک زن برای درمان سندروم لی + فیلم
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی و نگه‌داشت یاد شهداست
  • دفاع مقدس یکی از درخشان ترین دوران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است
  • لزوم نگاه منصفانه به شکست‌ها و پیروزی‌ها در جنگ
  • فناوری واقعیت‌افزوده، انقلابی بزرگ در جراحی