Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-24@13:04:31 GMT

زمان برای انسان‌ها کندتر از موش‌ها می‌گذرد!

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۳۹۸۲۲۵

زمان برای انسان‌ها کندتر از موش‌ها می‌گذرد!

به گزارش  تابناک، ایسنا به نقل از آی ای، گروهی از دانشمندان اسپانیایی و ژاپنی دریافته‌اند که سیگنال تقسیم‌بندی زمان که وظیفه تشکیل بخش‌های بدن را دارد، در انسان با سرعت کمتری نسبت به موش می‌تپد.

محققان می‌گویند این اختلاف ناشی از واکنش‌های بیوشیمیایی خاصی است که با سرعت کمتری در سلول‌های انسانی پیش می‌روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تحقیق به دانشمندان بینش جدیدی از چگونگی رشد و نمو بدن انسان می دهد و ممکن است به مبارزه با برخی بیماری‌های رشدی کمک کند.

سیگنال ریتمیک تقسیم‌بندی زمانی یک شبکه ژنتیکی است که تشکیل ترتیبی الگوی بدن در جنین‌ها را کنترل می‌کند.

در موش‌ها، نوسان تقسیم‌بندی زمانی تقریباً هر دو ساعت یک بار اتفاق می‌افتد. در سلول‌های انسانی اما تقریباً هر ۵ ساعت یک بار یک نوسان اتفاق می‌افتد و دلیل این اختلاف برای جامعه علمی همچنان یک معما باقی مانده است.

برای حل این معما، گروهی از محققان مرکز تحقیقات "RIKEN" در بارسلونا و دانشگاه "پمپئو فابرا" و دانشگاه "کیوتو" در ژاپن سلول‌های بنیادی جنینی موش و سلول‌های بنیادی انسان را به یک نوع سلولی موسوم به "PSM" تبدیل کردند.

آنها این تغییر را به این دلیل ایجاد کردند که رشد "PSM" توسط ساعت تقسیم یا همان تقسیم بندی زمانی کنترل می‌شود.

محققان آزمایشاتی را انجام دادند تا دریابند که آیا تفاوت در فرکانس نوسان بین دو نوع سلول به دلیل روش‌های ارتباط چند سلول با یکدیگر است یا به دلیل تفاوت در فرآیندهای بیوشیمیایی در هر سلول به صورت جداگانه است.

محققان با انجام آزمایشاتی که سلول‌ها را از هم جدا می‌کرد یا سیگنال‌های مهم را مسدود می‌کرد، دریافتند که این اختلاف نتیجه فرآیندهای بیوشیمیایی سلول‌های به صورت جداگانه است.

این تیم سپس ژن‌های HES۷ را که نقشی کلیدی در چرخه نوسان در موش و انسان دارند، بین سلول‌های انسانی و سلول‌های موش عوض کرد. آنها با این کار دریافتند که پروتئین HES۷ در سلول‌های انسانی بسیار کندتر از سلول‌های موش تخریب می‌شود.

علاوه بر این، تیم تحقیقاتی دریافت که مدت زمانی که سلول‌ها برای رونویسی ژن HES۷ در RNA پیام رسان(mRNA)، پردازش مولکول mRNA و همچنین ترجمه آن به پروتئین‌ها احتیاج داشتند، برای هر دو مجموعه سلول انسان و موش بسیار متفاوت بود.

"میکی ابیسویا" نویسنده مسئول این مطالعه در موسسه تحقیقاتی بارسلونا گفت: بنابراین ما توانستیم نشان دهیم که در واقع محیط سلولی سلول‌های انسان و موش است که تفاوت در سرعت واکنش بیوشیمیایی و در نتیجه مقیاس‌های زمانی را ایجاد می‌کند.

وی افزود: این مطالعه به ما کمک می‌کند روند پیچیده‌ای را که مهره داران از طریق آن رشد می‌کنند، درک کنیم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: الهام چرخنده نادر مختاری مکانیسم ماشه علیرضا رزم حسینی هفته دفاع مقدس بارسلونا موش ها الهام چرخنده نادر مختاری مکانیسم ماشه علیرضا رزم حسینی هفته دفاع مقدس سلول های انسانی سلول های انسان تقسیم بندی سلول ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۹۸۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت «قرمز» هوا در اهواز

آفتاب‌‌نیوز :

شهریار عسکری اظهار کرد: بر اساس اعلام سامانه پایش کیفی هوای کشور، در ساعت ۱۱ امروز (۳ اردیبهشت‌ماه) شاخص کیفیت هوا بر اساس اندازه‌گیری ذرات معلق با اندازه ۲.۵ میکرون در ایستگاه نیوساید اهواز ۱۵۲ میکروگرم بر مترمکعب بوده بنابراین هوای این شهر در وضعیت «ناسالم» و «قرمز» بوده است.

وی افزود: همچنین در این مدت هوای سوسنگرد، ماهشهر، هندیجان و خرمشهر در وضعیت «ناسالم برای گروه‌های حساس» و «نارنجی» بوده است.

عسکری گفت: طبق شاخص میکرون ۲.۵ اندیمشک، مسجدسلیمان و شادگان در وضعیت «قابل قبول» بوده و هوای هیچکدام از شهرهای خوزستان در وضعیت «پاک» نبوده است.

شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم‌بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروه‌های حساس، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروه‌ها، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • سرمایه گذاری انسانی در ساماندهی نظام تعلیم و تربیت
  • چرا دیگر از دیدن سریال‌های «نون. خ» و «زیرخاکی» نمی خندیم
  • برای اولین‌بار ساخت سلول زنده در آزمایشگاه/ انسان قادر به انجام کار طبیعت می‌شود؟
  • شیوع آنفلوانزای پرندگان در آمریکا
  • فرشتگان کاتب؛ حافظ انسان در زمان حیات
  • از عمر جاودان «عروس دریایی نامیرا» چه می‌دانید!
  • تصویر عجیب از مردی که زمانی همه زنان دنیا عاشقش بودند!
  • واکاوی ابعاد مختلف مصوبه اخیر مجلس برای تعطیلات آخر هفته
  • طراحی و تولید نسل جدید داربست‌های ترمیم استخوان
  • وضعیت «قرمز» هوا در اهواز