Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: تا چند وقت پیش روزانه به ظرفیت یک مبنی بوس بیمار کرونایی از دست می‌دادیم، اما اکنون به ۳۰ تا ۴۰ بیمار رسیده که به اندازه ظرفیت یک اتوبوس است و متاسفانه ۳ نفر از فوتی های ما زیر ۱۸ سال بودند.

بهروز کلیدری در نشست خبری در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اظهار کرد: طی یک هفته گذشته تعداد بیماران بستری ۱۷۷۰ بیمار بوده است، به این معنی که میانگین روزانه ۲۵۰ بیمار در بیمارستان‌ها بستری کردیم و برخی روزها حتی به ۳۰۰ بیمار هم رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: تعداد بیماران بستری ۱۳۰۰ بیمار است و این تعداد حداکثر بیمارانی است که در شروع اپیدمی در اسفند و فروردین در استان تجربه کرده‌ایم.

مدت بستری بیماران در بیمارستان بیشتر شده است

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان این‌که تفاوت در سیر بیماران بستری در استان به صورت طولانی بودن مدت بستری تغییر پیدا کرده است، افزود: این موضوع باعث می‌شود تخت‌های بیشتر اشغال شود و یا مرگ و میر داشته باشیم. 

کلیدری تصریح کرد: طی یک هفته گذشته، ۱۷۱۳ بیمار، ۳۰ بیمار ۵ تا ۱۸ سال و ۳۳ مورد زیر ۵ سال بستری شده‌اند و طی هفته گذشته ۱۶ مادر باردار در استان بستری شدند که مبتلا به کرونا بودند. وی در خصوص تعداد مرگ و میرها گفت: تعداد مرگ و میر افراد بر اثر ویروس کرونا نسبت به گذشته افزایش یافته است.

کلیدری با تاکید بر اینکه هیچ گروه سنی در استان مصون از ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا نیست، خاطرنشان کرد: بیمارستان‌های استان در شهرهای مختلف به‌شدت گرفتار شده‌اند. بیمارستان الزهرا با بیش از ۵۰۰ بیمار تقریبا تکمیل است. بیمارستان عیسی بن مریم تقریبا تکمیل است و در بیمارستان شریعتی بیش از ۱۳۰ بیمار بستری داریم. دیگر بیمارستان‌های شهر اصفهان هم بستری ناشی از کرونا دارند.

وی در مورد وضعیت بیماری در خمینی شهر، نجف‌آباد و فلاورجان گفت: با وجود این‌که دو بیمارستان دارند، ظرفیت تکمیل شده است. اشرفی خمینی شهر کاملا تکمیل شده و در ۹ دی منظریه هم بستری داریم. در فلاورجان هم این اتفاق افتاده و مجبور شدیم بیمارانی از فلاورجان به اصفهان منتقل کنیم. در نجف‌آباد بیمارستان منتظری هر روز به تعداد بستری‌ها اضافه می‌شود و عملا این بیمارستان را از چرخه خدمت بیماران غیرکرونایی حدف کردیم و قرار است همه خدمات در بیمارستان فاطمه‌الزهرا نجف آباد ارائه شود. بقیه شهرستان‌ها هم به تناسب بخش‌هایی از بیمارستان اشغال شده است.

در صورت ادامه روند بحران، بیمارستان‌های تخصصی به کرونا اختصاص می‌یابند

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاکید کرد: با توجه به شرایط، نقشه راه اختصاص تعداد بیشتر تخت‌ها به بیماران کرونایی است و اگر این روند ادامه داشته باشد در چند روز آینده بیمارستان‌های تخصصی را نیز از دست خواهیم داد. ابتدا بیمارستان فیض که مرکز تخصصی چشم است، بعد قسمتی از بیمارستان چمران که مرکز اصلی خدمات ویژه قلب است و بعد بیمارستان سوانح سوختگی استان که تنها مرکز خدمات به بیماران سوختگی در مرکز کشور است را از دست می‌دهیم و مجبوریم به بیماران کرونایی اختصاص دهیم و تعداد زیادی از بیماران غیرکرونایی که نیاز به خدمت دارند، طی این دوره آسیب جدی می‌بینند.

مرگ و میر بیماران غیرکرونایی ۵ برابر کرونایی‌ها می‌شود

کلیدری با بیان این‌که این وضعیت پیچیده در استان حاکم‌ شده و اگر نتوانیم با ابزارهایی که داریم بیماری را مهار کنیم همه گروه‌ها آسیب جدی خواهند دید، خاطرنشان کرد: تعویق خدمت‌رسانی به بیماران قطعا مرگ و میر را افزایش می‌دهد. برآورد بهداشت جهانی این است که مرگ‌های ناشی از بیماران غیرکرونایی که خدمات به آنها تعطیل شده، شاید تا ۵ برابر مرگ و میر بیماران کرونایی باشد به علت این‌که تمام زیرساخت‌ها اشغال شده درحالی که می‌توانستیم از این مرگ‌ها پیشگیری کنیم. 

وی با تاکید براینکه به شدت نگرانیم چون تولید بیمار روزافزون بیشتر می‌شود و کادر درمان به شدت آسیب دیده و خسته است، اظهار کرد: ابتلا منجر به خارج شدن از صحنه می‌شود و دقت آنها حتما تحت تاثیر قرار می‌گیرد. امروز و فردا به احتمال زیاد در استان اعلام شرایط بحران می‌کنیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان این‌که روزانه ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ بیماری که هفته گذشته شناسایی می‌شدند این هفته به بیش از هزار بیمار رسیده است، تصریح کرد: حتی یک روز ۱۴۰۰ بیمار شناسایی شدند که با گذشت دو هفته از این شناسایی بستری‌ها و ۴ هفته بعد تعداد مرگ و میرها به شدت افزایش پیدا می‌کند. اینها بیمارانی هستند که تحت بررسی آزمایشگاهی قرار گرفته اند.

کلیدری اظهار کرد: در مطب‌ها و کلینیک‌ها بیش از ۹۰ درصد بیماران علائم کرونا دارند، همه را تست نمی‌کنیم شاید برخی بررسی نشده‌اند و به تولید بیمار بستری اضافه می‌کنند و منجر می‌شود تصمیمات سخت و پرتنش بگیریم.

ممنوعیت عمل‌های غیراورژانسی در استان از ۵ مهر

وی خبر داد: از ۵ مهر تمام عمل‌های جراحی غیر اورژانس در استان را ممنوع کردیم، زیرساخت‌ها کفاف نمی‌دهد به همه بیماران سرویس دهیم. می‌خواهیم تمام زیرساخت‌ها فقط در اختیار کرونا، اورژانس و سرطان باشد تا ببینیم چه اتفاقی می‌افتد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تنها راه جلوگیری را اینگونه عنوان کرد: هرچه سریعتر اقناع عمومی انجام دهیم، قواعد کنترل بیماری را مردم رعایت کنند تا تولید بیمار به حداقل برسد.

کلیدری با اشاره به مطالعه‌ای از بیماران که طی ۱۰ روز گذشته بستری شدند، گفت: از ۷۰۰ بیمار کرونایی، ۳۵درصد طی دو هفته فقط در محیط کار و ۲۹ درصد با یک بیمار کرونایی در تماس بودند، ۱۵ درصد در یک مراسم دورهمی بودند و از مجلس ترحیم تا تفرجگاه و باشگاه ورزشی این بیماری منتقل شده است. 

وی خاطرنشان کرد: وظیفه ما شفافیت در اطلاعات است. از هفته گذشته شروع کردم و باز هم ادامه می‌دهم. ۱۹۰‌ مرگ در یک هفته یعنی یک هواپیما سقوط کرده، آیا عزای عمومی اعلام نمی‌کردیم؟!

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص این‌که چرا مصوبات ستاد جنبه ارشادی پیدا می‌کند، گفت: یک قسمت مربوط به دغدغه‌های خاصی است که دارند و دوم محدودیت‌هایی است که دستورالعمل‌های کشوری ایجاد کرده و سوم این‌که خیلی از همکاران در ادارات حساسیت اولیه را از دست داده‌اند.

کلیدری ادامه داد: حساسیت زدایی انجام شده و تلاش می‌کنیم برگردانیم. مقام معظم رهبری اشاره فرمودند تابع مقررات ستاد هستند. ایشان عزاداری منفرد برگزار کردند و در اربعین منتظر تایید ستاد کرونا بودند، اینها الگوهای خوبی است. در کنار آن باید الگوهای رفتاری از کانون‌های شکل گیری بیماری داشته باشیم.

وی تاکید کرد: باز هم می‌گویم ایمنی گله‌ای در دنیا پذیرفته شده نیست و جاهایی مثل سوئد پشیمان شدند. اسپانیا ابتدا عملا به این سمت رفت منجر به تراژدی شد و تعداد زیادی مبتلا شدند و فوت کردند برای رسیدن به ایمنی گله‌ای حداقل ۶۰ درصد اجتماع باید گرفتار شود عدد خیلی درشتی است چطور از جان صدها و هزاران نفر بگذریم که به ایمنی گله‌ای برسیم ضمن این‌که گزارش‌های متعدد از مراکز درمانی داریم که برخی بیماران قبلا مبتلا شده‌اند پس ایمنی که دنبال‌ هستیم با این سناریو ایجاد نمی‌شود.

کلیدری در پاسخ به سوال ایسنا گفت: کرونا گریزی، نگرانی برای مردم ایجاد کرده است و اگر به مراکز درمانی مراجعه کنند ممکن است شرایط سخت تری تجربه کنند. شاید تعداد زیادی اکنون در منزل باشند که نیاز به بستری داشته باشند و نباید این اتفاق بیفتد. مردم بدانند اگر در زمان مناسب مراجعه نکنند، بسیار خطرناک است. جوان ۲۰ ساله از بدو ورود به اورژانس تا ایست قلبی ۱۵ دقیقه زمان داشت و وقتی مراجعه کرد اصلا ریه‌ای باقی نمانده بود و بدون هیچ بیماری زمینه‌ای فوت کرد. اینها در صورتی است که اگر زمان مناسب مراجعه می‌کرد این طور نمی‌شد.

وی افزود: درخواست می‌کنیم مردم توجه داشته باشند، اگر علائم هشدار دهنده‌ای دارند حتما به پزشک مراجعه و توصیه‌ها را جدی بگیرند. برای این‌که کمبود تخت داریم سخت گیری برای بستری و سهل‌گیری برای بیماران بهبود یافته تا ترخیص شوند و تخت خالی شود. مراکز ۱۶ ساعته وجود دارد مردم می‌توانند مراجعه کنند.

کلیدری در پاسخ به سوال دیگر ایسنا، گفت: خدماتی را داریم از دست می‌دهیم و تمام منابع در حوزه بستری صرف رونمایی می‌شود و خطای بزرگی است که به ناچار دارد اتفاق می‌افتد و باید از آن جلوگیری کنیم وگرنه بیماران خاص را ممکن است به راحتی درحالی که سال‌ها می‌شد حفظ کنیم به راحتی از دست بدهیم. در شهری و کشوری که تعداد تخت‌های بستری ایده‌آل نیست، ۷ هزار تخت بستری که ۱۰۳ به ازای هر هزار نفر است و این درحالی است که در ژاپن ۱۳ به ازای هر هزار نفر است یعنی ۱۰ برابر ما، با این وجود دچار چالش شده‌اند. 

وی تاکید کرد: در این شرایط با ظرفیت‌های محدودی که داریم باید تولید بیمار را در استان کاهش دهیم وگرنه مرگ و میرهای پنهانی داریم که به جامعه آسیب می‌زند.

ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیماران غیرکرونایی بیمارستان ها تولید بیمار هفته گذشته مرگ و میر شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۰۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأثیر عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران

بر اساس یک مطالعه جدید که توسط گروهی از پژوهشگران آمریکایی و ژاپنی انجام شده است، احتمال مرگ و یا بستری مجدد در بیمارستان در بیمارانی که توسط یک پزشک زن تحت درمان قرار می‌گیرند، کمتر از بیمارانی است که توسط یک پزشک مرد درمان می‌شوند.
  

پژوهشگران می‌گویند جنسیت پزشک می‌تواند تأثیر نگران کننده‌ای بر تشخیص بیماری‌ها و درمان بیماران داشته باشد.

به گزارش ایسنا، همچنین به گفته پژوهشگران، اگر بیمار هم زن باشد، این تفاوت حتی بیشتر می‌شود، به خصوص زمانی که شدت بیماری زیاد است.

در حالی که این مطالعه عمیقاً به دلایل نابرابری نمی‌پردازد، از تحقیقات قبلی که به نتایج مشابهی رسیده بودند، پشتیبانی می‌کند.

یوسوکه تسوگاوا دانشمند سیاست سلامت در دانشگاه کالیفرنیا لس‌آنجلس (UCLA) می‌گوید: آنچه که یافته‌های ما نشان می‌دهد این است که پزشکان زن و مرد به طور متفاوتی طبابت می‌کنند و این تفاوت‌ها تأثیر معناداری بر نتایج سلامتی بیماران دارد.

این تیم داده‌های پزشکی موجود در ایالات متحده را تجزیه و تحلیل کرد که شامل اطلاعات ۴۵۸ هزار و ۱۰۸ بیمار زن و ۳۱۸ هزار و ۸۱۹ بیمار مرد بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ بود که در بیمارستان بستری شده‌اند. همه بیماران بالای ۶۵ سال سن داشتند و کمتر از یک سوم بیماران زن و مرد توسط پزشکان زن ویزیت شده بودند.

سپس این اطلاعات با نرخ مرگ و میر ۳۰ روزه (از تاریخ پذیرش) و نرخ بستری مجدد ۳۰ روزه (از تاریخ ترخیص) مقایسه شد و در هر دو مورد، پزشکان زن به نتایج بهتری دست یافته بودند.

البته این تفاوت‌ها علت و معلول مستقیم را نشان نمی‌دهند و خیلی هم فاحش نبودند. مثلاً نرخ مرگ و میر تعدیل شده ۸.۱۵ درصد برای بیماران زن درمان شده توسط پزشکان زن در مقابل ۸.۳۸ درصد برای بیماران زن درمان شده توسط پزشکان مرد است که یک مرگ به ازای هر ۴۱۷ بستری شدن در بیمارستان را نشان می‌دهد.

تسوگاوا می‌گوید: درک بهتر از این موضوع می‌تواند منجر به توسعه مداخلاتی شود که به طور مؤثر مراقبت از بیماران را بهبود می‌بخشد.

وی افزود: توجه به این نکته حائز اهمیت است که پزشکان زن مراقبت‌های باکیفیت‌تری ارائه می‌کنند و بنابراین نفع وجود تعداد بیشتری از پزشکان زن از دیدگاه اجتماعی به بیماران می‌رسد.

نویسندگان این مطالعه می‌گویند دلایل متعددی می‌تواند پشت این اختلافات آماری باشد که قبلاً در سناریو‌های مختلف پزشکی مشاهده شده‌اند. به گفته آنها، ممکن است پزشکان زن بهتر با بیماران زن ارتباط برقرار می‌کنند یا اینکه پزشکان مرد بیشتر احتمال دارد که شدت شرایطی که بیماران زن تجربه می‌کنند را دست کم بگیرند.

تیم تحقیقاتی پیشنهاد می‌کند که ممکن است خجالت و ناراحتی کمتری بین پزشکان زن و بیماران زن وجود داشته باشد، به این معنی که صداقت بیشتری در مورد شرایط خاص و تشخیص و درمان وجود دارد.

پژوهشگران می‌خواهند کار‌های بیشتری برای بهبود نتایج مطالعه تنوع جنسی در محیط‌های بیمارستانی انجام شود و مطمئن شوند که کیفیت مراقبت بدون توجه به زن یا مرد بودن بیماران یا پزشکان یکسان خواهد بود. به همین دلیل مطالعات بیشتری مورد نیاز است تا دریابیم که چرا این تفاوت‌ها وجود دارند.

تسوگاوا می‌گوید: تحقیقات بیشتر در مورد مکانیسم‌های زمینه‌ای که جنسیت پزشک را با پیامد‌های روی داده برای بیمار مرتبط می‌کند و اینکه چرا مزایای دریافت درمان از پزشکان زن برای بیماران زن بیشتر است، پتانسیل بهبود نتایج بیماران را در کل دارد.

این پژوهش در مجله Annals of Internal Medicine منتشر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: نتایج حاصل از اجرای برنامه پزشک خانواده را منتشر کنید/چرا طرح پزشک خانواده شکست خورد؟ انجمن روانپزشکان: 20 درصد افراد جامعه دچار اختلالات روانی هستند

دیگر خبرها

  • جزئیات جدید از سیلاب در اصفهان | اعلام آخرین وضعیت محورهای این استان
  • انتظار یک روزه بیماران سکته کرده در انگلیس برای رسیدن آمبولانس
  • آخرین وضعیت بارش‌ها، سیلاب و آب‌گرفتگی در اصفهان / تداوم بارش‌ها در استان
  • اضافه شدن سه بیمار دیگر به جمعیت بیماران سرطانی در استان
  • برخورد با ۶ پزشک متخلف در اصفهان/ظرفیت LDR بیمارستان‌ها خالی ماند
  • آخرین وضعیت شهرستان‌های اصفهان پس از بارش‌های رگباری شب گذشته
  • تأثیر عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران
  • هوش مصنوعی به زودی امکان درمان در خانه را فراهم خواهد کرد
  • نقش عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران
  • بیمارستان شهید جلیل یاسوج آبروی استان است/ کاهش اعزام بیمار