Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-25@19:41:32 GMT

مظلومیتی از پی مظلومیت دیگر

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۰۱۵۷۹

مظلومیتی از پی مظلومیت دیگر

هفتم صفر- فردا – به روایتی مصادف با سالروز شهادت مظلومانه امام حسن مجتبی(ع) دومین پیشوای مسلمانان بعد از رسول گرامی اسلام(ص) است. برای روزشهادت آن حضرت(ع) روایت های دیگری نیز نقل شده که مشهورترین آن 28 صفراست.

اما از نظربسیاری ازعالمان دین، قول هفتم صفر ارجحیت دارد، زیرا راوی آن «سید قاسم بن ابراهیم الرسی» ( 246-169 ه‌ق) ازعالمان پارسا وصاحب تألیفات متعدد و ازنوادگان امام حسن مجتبی (ع) درکتاب« تثبیت الامامه» قدیمی ترین منبع در این زمینه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی دردوران امام موسی کاظم(ع) می زیسته واز آن حضرت روایت نقل کرده است.  شهید اول (متوفای ۷۸۶ ق) در کتاب «دروس»، علامه و محدث بزرگ ابراهیم بن علی عاملی کفعمی (متوفای۸۴۰ق) درکتاب «مصباح» وعلامه شیخ حسین (متوفای ۹۸۴ ق) والد مکرم شیخ بهایی در کتاب «وصول الاخبار الی اصول الاخیار» وچند عالم دینی دیگر نیز براین قول صحه گذاشته و آن را ارجح دانسته اند. این روز تا اواسط دوران قاجاریه رواج داشته و در روزهفتم صفر بازار و کسب وکار تعطیل و شیعیان به اقامه عزا برای سبط اکبر رسول خدا(ص)می پرداختند واز این تاریخ بدین سو 28 صفر به عنوان روز شهادت آن حضرت(ع) رسمیت یافته واز سوی دولت ها رواج یافته است. اما کماکان هفتم صفرازسوی حوزه های علمیه ومراجع تقلید، روز شهادت امام حسن مجتبی (ع) دانسته شده و برای آن حضرت (ع)مراسم سوگواری برپا می شده است. از چند سال پیش بدین سو بار دیگر هفتم صفر به عنوان  روز شهادت امام حسن مجتبی(ع) به تقویم رسمی کشور راه یافته  و برای آن حضرت (ع) اقامه عزا می شود.
امام حسن مجتبی(ع) میراث دار همان رنجی بود که مولی الموحدین امیرالمؤمنین علی(ع) با آن روزگار را به سرآورد.آن حضرت (ع) با وجود برتری دردانش، فضیلت وتقوی که شرط خلافت برمسلمانان است و بیعت مردم کوفه وبصره ،اهالی یمن و حجاز ومهاجر وانصار،پس ازپدربه خلافت رسید.اما تحت تأثیر دسیسه های معاویه و با وعده پول ومقام، گردش از یاران ویاوران سست عنصر خالی وتنها ماند وناچار به امضای پیمان نامه صلح با معاویه گردید که به تبع آن در فضای پرالتهاب آن روزگاربرای جلوگیری از تنش وآشفتگی درجامعه از خلافت نیز چشم پوشید. صلح مشروط امام حسن با معاویه زمینه ساز آشکار شدن نیات حقیقی معاویه برای بسیاری از مسلمانان وتصریح وی براینکه  جنگیدنش با امام حسن(ع) برای دین نبوده بلکه برای دستیابی به حکومت وقدرت بوده است و خود را ملزم به رعایت هیچ یک از مواد پیمان نامه نمی داند. از آن پس وی با آشکار کردن دشمنی خود با خاندان رسول گرامی اسلام (ص) دستور داد تا برفراز منابر جمعه و جماعت علی(ع) را به عنوان فتنه گر وقاتل عثمان ، لعن وسب کنند . همچنین تلاش های پیاپی ومکرری را برای ترور و سوء قصد به جان امام (ع) سامان داد، تا اینکه ده سال بعد از ترور امیرالمؤمنین علی (ع) امام حسن(ع) نیز براثر زهرمسموم شد و به شهادت رسید.دشمنی ها علیه آن حضرت(ع) پس از شهادت نیز خاتمه نیافت و یاران اندک امام، نتوانستند آن حضرت(ع) را در مسجد النبی وکنار جدش دفن کرده و پس از کشمکش های بسیار، حتی تیراندازی به پیکر آن حضرت(ع) به ناچار در بقیع دفن کردند.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: امام حسن مجتبی روز شهادت آن حضرت ع هفتم صفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۱۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)

وزیر کشور به استانداران سراسر کشور دستور داد تا برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره) در ۱۴ خرداد در تمامی شهرستان‌ها و روستاها اهتمام ویژه داشته باشند.

به گزارش ایسنا، نشست ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی(ره) بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران، عصر چهارشنبه به ریاست احمد وحیدی وزیر کشور و با حضور اعضای این ستاد در وزارت کشور برگزار شد.

وزیر کشور با ادای احترام به مقام شامخ حضرت امام خمینی(ره) اظهار کرد: ایشان یگانه دوران معاصر و انسان بزرگی هستند که همه دستاوردهای امروز ایران اسلامی، از برکات نهضت عظیم ایشان است.

وحیدی ضمن بررسی تکالیف دستگاه‌های مربوطه و ابلاغ اقدامات مورد نیاز، بر انتشار افکار و اندیشه‌های امام راحل(ره) تاکید کرد و افزود: باید ابعاد مختلف شخصیت والای حضرت امام(ره) برای کودکان، نوجوانان و جوانان با شیوه‌های نوین و ابتکاری تبیین شود.

وی تصریح کرد: این اقدام نباید به یک روز در سال محدود شود بلکه دستگاه‌های تبلیغاتی و همچنین رسانه‌ها برنامه‌ریزی مداومی در این زمینه داشته باشند.

وزیر کشور همچنین به استانداران، فرمانداران و بخشداران دستور داد تا بزرگداشت امام راحل(ره) را در همه شهرستان‌ها و روستاها با شکوه هرچه بیشتر برگزار کنند.

وحیدی ادامه داد: ۱۴ خرداد روزی است که باید انعکاس عمومی داشته باشد و محدود به تهران نشود.

در ادامه، محمد علی انصاری سرپرست حرم حضرت امام خمینی(ره) اظهار کرد: بزرگداشت امام خمینی(ره) یک دستاورد معنوی، سیاسی، انقلابی و دینی است که در مجامع داخلی و بین‌المللی برگزار می شود.

وی با تاکید بر اهمیت این بزرگداشت، با بیان اینکه «هرساله شخصیت، آرمان‌ها، افکار و اندیشه‌های بلند امام(ره) توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی بازخوانی می‌شود»، عنوان کرد: بزرگترین دستاورد این مراسم این است که رهبر معظم انقلاب، مسیر امام(ره) را به دیگران می‌نمایاند.

سرپرست حرم امام خمینی(ره) افزود: دستاورد بزرگ این اجتماع مردمی این است، مفسر واقعی اندیشه های امام، نقشه راه را ترسیم می‌کنند.

انصاری پیام اجتماع بزرگ مردم در این مراسم را اعلام وحدت و انسجام حول محور امام و ولایت برشمرد و اضافه کرد: مردم میثاق خود با امام راحل(ره) و بیعت خود را با رهبر معظم انقلاب تجدید می‌کنند و اقتدار نیروهای نظامی، انتظامی، اطلاعاتی و امنیتی به رخ جهان کشیده می‌شود.

وی تاکید بر تداوم بی وقفه راه امام(ره) را سومین دستاورد مراسم بزرگداشت بنیانگذار انقلاب اسلامی برشمرد و یادآور شد: سالگرد ارتحال امام(ره) احیای این شعار است که راه امام با پیروی از ولایت زنده است.

سرپرست حرم امام خمینی(ره) با تقدیر از وزیر کشور که پرچمدار این راه و حرکت بوده است، تصریح کرد: سالگرد بزرگداشت امام(ره) میراث معنوی است که هرچه پررنگ‌تر، قوی‌تر، مردمی‌تر، انقلابی‌تر و وحدت‌بخش‌تر باشد، ثمرات و دستاوردهای بیشتری برای تقویت راه و آرمان‌های امام(ره) و حمایت قاطع از ولایت دارد.

در این نشست، دستگاه‌های مختلف درباره مسئولیت‌های محوله و اقداماتی که باید برای تسهیل حضور زایران امام خمینی(ره) در ۱۴ خرداد به عمل آورند، بحث و تبادل نظر کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دلایل توصیه ائمه(ع) به زیارت حضرت عبدالعظیم(ع)
  • دلیل عظمت شاه عبدالعظیم حسنی (ع) چه بود؟
  • دستور وزیر کشور به استانداران درباره مراسم بزرگداشت امام خمینی(ره)
  • حضرت عبدالعظیم (ع) پرچمدار جهاد تبیین بود
  • ولادت امام رضا ۱۴۰۳ چند شنبه است و آیا تعطیل است؟
  • برنامه‌های حرم رضوی به مناسبت شهادت حمزه سیدالشهدا(ع)
  • تاریخ ولادت امام رضا (ع) ۱۴۰۳ + زندگینامه و احادیث
  • توسعه بخش‌ درمانی کلینیک امام حسن مجتبی(ع) همدان در هفته سلامت
  • جشن‌های دهه کرامت از ۲۰ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • جمع کردن کتب ضلال، گاهی اثر عکس دارد!