Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@20:39:27 GMT

خاطرات زنان در دفاع مقدس مهجور مانده است

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۰۱۹۳۲

خاطرات زنان در دفاع مقدس مهجور مانده است

ایسنا/لرستان یک پژوهشگر و نویسنده حوزه دفاع مقدس گفت: اگرچه در همه ابعاد به حوزه ایثار و شهادت کم پرداخته شده ولی خاطرات زنان در دفاع مقدس از موارد مهمی است که مهجور مانده، باید مادران و همسران و خواهرانی که در دفاع مقدس وظایفی را برعهده داشته را دریابیم پیش‌از آنکه با فقدان این عزیزان روبه رو شویم.

نسرین دالوند در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: اگر جامعه اسلامی این همه رزمنده غیور و این همه شهید دارد به خاطر پرورش اسلامی است که  از مادران اسلامی خود دیدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به این‌که فعالیت خود را در حوزه تاریخ شفاهی جنگ از سال ۹۱ آغاز کرده، عنوان کرد: در این مدت بیش‌از هفتاد مورد تدوین محتوای نگارشی مصاحبه با ایثارگران را انجام داده و پرسشگر ده مصاحبه بوده‌ام که تجارب به دست آمده از این سال‌ها راهی برای ورود بنده به حوزه پژوهش و نویسندگی در این مقوله در سال ۹۶ در حوزه هنری استان لرستان شد.

دالوند با اشاره به این‌که علاقه بنده به حوزه ایثار و شهادت از بچگی شکل گرفت، بیان کرد: بهترین کاری که دهه هفتاد در رابطه با نهادینه کردن فرهنگ ایثار و شهادت در خانواه انجام شد نشان دادن دفاع مقدس در قاب تلویزیون بود.

این پژوهشگر و نویسنده حوزه دفاع مقدس افزود: در دوران ابتدایی آخر هفته‌ها فیلم‌های سینمایی جبهه و جنگ پخش می‌شد که همه اعضای خانواده پای آن می‌نشستیم و تا چند سال بنده پای ثابت آن فیلم‌ها بودم و از همان دوران دوست داشتم با رزمنده‌ها صحبت کنم.

وی با اشاره به این‌که سال ۹۷ به صورت همزمان دو کار پژوهشی را آغاز کردم که تا سال ۹۸ طول کشید، عنوان کرد: یک پروژه مختص به پاسدار بازنشسته آقای مصطفی آشنا بود که به خنثی کننده بمب‌ها در استان شهرت دارند.

دالوند افزود:  فعالیت‌های ایشان قبل و بعداز انقلاب و در طول هشت سال دفاع مقدس به لحاظ انجام فعالیت‌های متعدد و وظایف محوله در این سال‌ها و همچنین خنثی‌سازی بمب‌های عمل نکرده در سطح استان و همرزم شدن با برخی شخصیت‌های شناخته شده جنگی مانند شهید محمد جهان‌آرا شایان توجه ویژه است.

این پژوهشگر و نویسنده حوزه دفاع مقدس عنوان کرد: این کتاب زنده کردن تاریخ جنگ توسط رزمندگان لرستانی است که جای آن سال‌هاست در کتابخانه‌های مردم این سرزمین خالی بوده و در حال حاضر مراحل پایانی تدوین آن در حال انجام است و در روزهای نه چندان دور در سطح ملی به چاپ می‌رسد.

وی با اشاره به این‌که پروژه دیگر مختص سرهنگ ماشاالله بازگیر فرمانده سپاه بسیج ناحیه خرم آباد است، افزود: او یکی‌از رزمنده‌های برجسته جنگی بود که جوانی‌اش با ورود به جنگ مصادف شد، خاطراتش از خانواده که الگوی مبارزاتی‌اش را از آن‌ها گرفته و عملیات‌های متفاوت و وظایفی که با سن کم در آن‌ها داشته بسیار جذاب و شنیدنی است که کار پژوهش آن انجام گرفته و تدوین نیز نیمه دوم سال جاری انجام می‌شود.

دالوند با اشاره به این‌که برای تدوین کتاب «خاطرات آزادگان» در گردهمایی آزادگان اردوگاه موصل ۱ که سال گذشته در خرم‌آباد برگزار شد با ۲۴ آزاده مصاحبه انجام دادم که تجربه خوبی برای آشنایی با آزادگان کشور بود که در طول دوران اسارت متحمل رنج‌های فراوانی شده بودند.

این پژوهشگر و نویسنده حوزه دفاع مقدس تصریح کرد: سال ۹۶ وارد حوزه هنری شدم و با استقبال دفتر مطالعات و فرهنگ پایداری در انجام فعالیت‌های پژوهشی و نویسندگی در این حوزه بلافاصله اولین کار پژوهشی را با آزاده کوهدشتی انجام دادم که موضوع اسارت و مفقودالاثر شدن او و شهید دیگری که پایش به این داستان باز می‌شود و اتفاقاتی که در ادامه برای خانواده‌شان پیش می‌آید باعث انتخاب و کلید خوردن این پروژه شد، که تدوین آن به نام «بی‌نشان» توسط یکی‌از همکاران انجام گرفته که هم اکنون در دست چاپ در سطح ملی است.

وی افزود: انجام این پروسه به طور گروهی تصمیمی برای الگو گرفتن جوانان علاقه‌مند به پژوهش و نویسندگی در حوزه ایثار و شهادت بود که با انجام کار گروهی از این دست سختی‌ها را بر خود آسان کنند و با فراق بال بیشتری به این سمت و سو وارد شوند.

دالوند با اشاره به این‌که در دفاع مقدس زنان همانند مردان شانه به شانه آن‌ها قدم برداشتند، عنوان کرد: درمیان جنگ با دشمن چه در لباس رزمنده، پرستار، پزشک و چه در لباس مادر، همسر و فرزند یک پای ثابت جنگ بودند.

این پژوهشگر و نویسنده حوزه دفاع مقدس تأکید کرد: اگر جامعه اسلامی این همه رزمنده غیور و این همه شهید دارد به خاطر پرورش اسلامی است که  از مادران اسلامی خود دیدند، زنان جامعه و انقلاب اسلامی کوه‌های استواری بوده و هستند که یَل‌هایشان را برای حراست از وطن و شرافت راهی شهادت کردند و همچنان مثل کوه استوار مانده و دم برنیاوردند و حتی کسی از آن‌ها نشنیده که بگویند بچه‌های ما شهید شدند بلکه می‌گویند خدا داد و به راه خدا رفت.

وی افزود: اگرچه در همه ابعاد به حوزه ایثار و شهادت کم پرداخته شده ولی خاطرات زنان در دفاع مقدس از موارد مهمی است که مهجور مانده، باید مادران و همسران و خواهرانی که در دفاع مقدس وظایفی را برعهده داشته را دریابیم پیش‌از آنکه با فقدان این عزیزان روبه رو شویم.

دالوند با اشاره به این‌که برگزاری جلسات حضوری مستمر و مدون برای آموزش دیدن افراد علاقه‌مند به این حوزه حتماً باید در دستور کار ادارات فرهنگی مربوطه قرار بگیرد که ذهن علاقه‌مندان از این حوزه دور نشود و انجام پروژه‌های پژوهشی و نویسندگی آن‌ها به طور مستمر پیگیری شود.

این پژوهشگر و نویسنده حوزه دفاع مقدس عنوان کرد: پیگیری‌های مداوم برای جلسات، آموزش‌ها و انجام پروژه‌ها می‌تواند راه‌گشای خوبی برای پرداختن به فعالیت‌های بیشتر در این حوزه برای علاقه‌مندان به این عرصه باشد.

وی با اشاره به این‌که دفاع مقدس یادآور انقلاب اسلامی است که استقلال را برای مردم ایران به ارمغان آورد، افزود: همان انقلاب اسلامی که دشمنان نتوانستند استقلال آن‌را تحمل کنند برای همین دست به حمله به خاک این مرز و بوم زدند و این مردم بودند که از موضع دفاع برآمدند.

دالوند بیان کرد: اگر بخواهیم معنی دفاع مقدس را بدانیم همین است؛ یک حمله اجباری را به کشور ما تحمیل کردند که ما از موضع دفاع برآمدیم و این تنها کاری بود که می‌توانستیم انجام بدهیم و یادآورد همین رشادت‌ها، همدلی‌ها و شهادت‌هاست که هر بار با شنیدن نام آن تمام این‌ها یادآوری می‌شود وحس غرور و وطن‌پرستی را در همه زنده می‌کند.

این پژوهشگر و نویسنده حوزه دفاع مقدس با اشاره به این‌که دیدن رزمندگان جنگ، آشنایی با خانواده‌های آن‌ها، شنیدن خاطرات تک تک آن‌ها برای من نه تنها خاطره بلکه زندگی بود، ادامه داد: شاید بجای تک تک رزمنده‌ها و خانواده‌های شهدا زندگی کردم و خودم را جای آن‌ها گذاشتم و صبر خودم را با آن‌ها به قیاس گذاشتم.

وی افزود: شنیدن صحبت همه آن‌ها برای من درس‌ها و تجربه‌ها داشت، خودم را جای پدر شهید دورودی گذاشتم که سال‌ها جنازه فرزند شهیدش از مرز نیامده و برای دیدن و به خاک سپردن او گلایه‌اش را نزد امام رضا(ع) برد و به او پرخاش کرد که من جنازه فرزندم رو می‌خوام این چیز زیادی نیست که تو به من نمیدیش و امام رضا(ع) به خواب او آمده و اشاره کرده بود که برو فرزندت خواهد آمد و بعد از بازگشت پیکر فرزند شهیدش را آورده بودند.

دالوند هیچ‌وقت ۴۵ اتوبوس رزمنده لرستانی برای عملیات حاج‌عمران را فراموش نمی‌کنم که بعد از عملیات فقط دو سه اتوبوس از آن‌ها برگشته بودند، افزود: شهدای این عملیات همان پدران، برادران و فرزندانی هستند که هرکدام آن‌ها در تک تک خانه‌های ما زندگی می‌کردند و کوچه‌های ما به اسم آن‌ها مزین هستند و چقدر خوب می‌شود که علاقه‌مندان به حوزه پژوهش در هر محله از شهرها همت کنند و زندگی هرکدام از این شهدا و رزمنده‌ها را به قلم تحریر در بیاورند و ده‌ها و بلکم صدها خاطرات دیگر از زندگی ایثارگران و شهدا شنیده‌ام که در خلوتم به آن‌ها فکر می‌کنم و آن صحنه‌ها را در ذهنم ترسیم و با قلم آن‌ها را بازسازی می‌کنم.

این پژوهشگر و نویسنده حوزه دفاع مقدس با اشاره به این‌که رسانه‌ها بهترین یادآور برای همه حرکت‌های عظیم و یادآوری و نهادینه کردن آن‌ها در جان انسان‌هاست، عنوان کرد: وظیفه اُرگان‌های مربوطه است که این خاطرات و تاریخ بزرگ که شروع یک حکومت انقلابی بزرگ بود را برای نسل‌های جدید جا بیاندازند و آن‌را به صورت فرهنگی در بیاورند که نسل به نسل و سینه به سینه در اذهان همه بماند و همه از آن صحبت کنند.

وی افزود: ذهن بچه‌ها در دوران کودکی و نوجوانی بهترین پذیرش را برای یادگیری دارد اگر تاریخ دفاع مقدس در دوره دبستان و راهنمایی ترویج داده شود بهترین و بیشترین تأثیرگذاری و ثبت و ضبط در ذهن آن‌ها را دارد.

دالوند تصریح کرد: از راه‌های انتقال این فرهنگ به نسل جوان از سنین پایین کودکی و نوجوانی می‌توان به روش‌هایی مانند برگزاری جلسات کتاب خوانی تاریخ انقلاب و دفاع مقدس در مدارس، بازگویی خاطرات جنگ در مدارس از طریق خواندن کتاب خاطرات جنگ توسط دانش‌آموزان، توزیع کتاب‌های کم حجم و پُرعکس دفاع مقدس بین دانش‌آموزان، اجرای نمایشنامه‌های جنگی توسط دانش‌آموزان و پخش فیلم‌های دفاع مقدس در سطح مدارس اشاره کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری هفته دفاع مقدس چهل سالگی دفاع مقدس پژوهشگر و نویسنده حوزه دفاع مقدس حوزه ایثار و شهادت دفاع مقدس دفاع مقدس رزمنده ها سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۱۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همایش «شن‌ها مامور خدا بودند» برگزار شد

همایش «شن‌ها مامور خدا بودند» به مناسبت بزرگداشت سالروز «شکست نظامی آمریکا در صحرای طبس» در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد. - اخبار فرهنگی -

به‌گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری تسنیم، صبح امروز سه شنبه 4 تیرماه 1403، مراسم بزرگداشت سالروز «شکست نظامی آمریکا در صحرای طبس»  با عنوان «شن‌ها مامور خدا بودند» درسالن همایش های بین المللی خلیج فارس موزه ملی  انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

سردار سرتیپ دوم پاسدار نادر ادیبی در حاشیه همایش «شن‌ها مامور خدا بودند» اظهار داشت: یکی از وظایف اصلی ما در مجموعه موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بازنمایی حوادث مهم دفاع مقدس است و در سیاستگذاری های اجرایی، برنامه هایی را در طول سال برای آشنایی مردم به ویژه جوانان با هدف جلوگیری از فراموشی و تحریف وقایع، دفاع مقدس، انقلاب اسلامی و مقاومت در نظر گرفته ایم.

وی با اشاره به واقعه طبس و شکست حمله نظامی آمریکا در سال 59 گفت: به پشتوانه هوشیاری ملت ایران، امام عظیم شان انقلاب و رهبری حضرت آقا در طی این سال‌ها همچنان خط مبارزه ملت ما با استکبار و شیاطین پر رنگ تر شده و ملت های آزاده دنیا از آن بهره می گیرند و مسیر سعادتی که این انقلاب باز کرد، همچنان گشوده تر در حرکت است.

جنبه‌های بسیاری از نقش زنان در دفاع مقدس باقی مانده

سردار ادیبی خاطرنشان کرد: موضوع شکست حمله نظامی آمریکا در طبس هم از آن وقایع تاریخی است که باید به دقت به آن پرداخته شود و تحلیل مناسبی از وضعیت مبارزه استکبار با ملت ایران را ترسیم کنیم که این کار در حال شکل گیری است و مهمترین نکته آن این است که این موضوع زنده باقی می ماند.

مدیرعامل موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با بیان اینکه هر روز ملت ما مستحکم تر به مسیر خود ادامه می دهد، تاکید کرد: مردم برای انتقال مفاهیم تاریخی به نسل های بعدی در این اماکن و مراکز مهم انقلاب حضور پیدا کنند تا با مبانی اصلی انقلاب آشنا شوند و قوت قلب بیشتری پیدا کنند.

همچنین در این مراسم محمد کریمی فعال رسانه ای  با نگاهی به رویداد‌های اتفاق افتاده پس از واقعه طوفان شن تا طوفان الاقصی گفت: امروز جنگی بزرگ‌تر از جنگ سخت برای گرفتن مرز‌ها رخ داده است. جنگی فراتر از جنگ اقتصادی، فرهنگی و جنگ نرم. امروز در جنگ شناختی و ترکیبی قرار گرفته‌ایم که این میدان مستقیما با تفکر و رسانه ارتباط دارد و اثرگذارترین گلوله‌ها در این عرصه، واژه‌ها هستند. ما امروز زیر بمباران اطلاعاتی ـ عملیاتی هستیم که تا به امروز تجربه نشده است. امروز در میدان عملیات روانی برای جا به جایی اراده‌ها و دستکاری دستگاه محاسباتی ذهن‌ها اقداماتی انجام می‌شود که جز باور داشتن به اراده الهی نمی‌تواند آن را خنثی کند.

کریمی تصریح کرد: از آغازین روز‌های نهضت انقلاب اسلامی دشمنان چند طرح را جلو بردند، اول همسو کردن حضرت امام (ره) با اهداف خود که به شکست انجامید، دوم ترور ایشان و متلاشی کردن انقلاب اسلامی که چندین طرح ترور برنامه‌ریزی شد، اما نهضت امام مورد عنایت و توجه حضرت حق بود و همه آن طرح‌ها ناکام ماندند.

وی با اشاره به ضرورت تقویت بنیه دفاعی در جنگ شناختی امروز تاکید کرد: ما با وجود عملیات‌های نظامی موفقی که داشته‌ایم، اما نتوانسته‌ایم بر فضای مجازی آنطور که باید تسلط یابیم. سه حربه برای مقابله با انقلاب اسلامی از سوی دشمن به کار رفته که دهه‌ها سرمایه‌گذاری فکری، مالی و انسانی برای آن‌ها در نظر گرفته شده است تا ما را به زانو درآورند. اولین آن حربه‌ها، تحریف است که نمی‌گذارد خبر خوبی از ایران منتشر شود. این حربه اجازه نمی‌دهد راز ایستادگی رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر عدم ورود واکسن فایزر به درستی تبیین شود و چیزی از میلیون‌ها بیماری که به خاطر عوارض این واکسن درگیر هستند، منتشر شود؛ همچنین حربه تحریف اجازه نمی‌دهد خبری از 30 خط تولید واکسن ایرانی به گوش کسی برسد.

سینمای دفاع مقدس از هویت فرهنگی ایرانی- اسلامی پاسداری می‌کند

کریمی به دیگر راهکار‌های دشمن برای پیروزی در جنگ شناختی اشاره کرد و افزود: سازمان تخریب نمی‌گذارد کسی از انقلاب اسلامی و دستاورد‌های آن صحبت کند و با ترسی که ایجاد می‌کند اجازه نمی‌دهد کسی به میدان تبیین بیاید. سازمان تحریف و تخریب دست به دست هم داده‌اند تا مردم در جهت القائات آنها به خیابان‌ها بیایند.

وی در ادامه تصریح کرد: ما از فتنه‌های بسیاری گذشتیم تا به وعده صادق رسیدیم. توکل به خدا، اعتماد به نظام جمهوری اسلامی ایران و مردمی که فرسنگ‌ها از مسئولان جلوتر هستند ما را تا به امروز یاری کرده است و در سایه تحریم‌ها، جنگ نرم و سخت و همه مشقت‌ها امروز به عنوان کشوری قدرتمند عضو باشگاه هسته‌ای و نظامی جهانی خود را مطرح کرده‌ایم.

انتهای پیام/
 

همایش شن ها مامور خدا بودندهمایش شن ها مامور خدا بودندهمایش شن ها مامور خدا بودندهمایش شن ها مامور خدا بودندهمایش شن ها مامور خدا بودندهمایش شن ها مامور خدا بودندهمایش شن ها مامور خدا بودندهمایش شن ها مامور خدا بودندهمایش شن ها مامور خدا بودندهمایش شن ها مامور خدا بودند

دیگر خبرها

  • ­کتاب تاریخ شفاهی دفاع مقدس منتشر شد
  • زوایای پنهان دفاع مقدس برای نسل جدید بیان شود
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی شهدا است
  • برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم
  • گیلان، مهد شهیدان و سرداران دفاع مقدس است
  • نقش مغفول مانده پدران در سلامت زنان و بارداری | تلویزیون با برنامه‌ «ماه‌ ترین» وارد شد
  • مهلت ارسال آثار برای جشنواره ملی فانوس تا ۱۵ خرداد
  • لزوم نگاه منصفانه به شکست‌ها و پیروزی‌ها در جنگ
  • همایش «شن‌ها مامور خدا بودند» برگزار شد
  • تجلیل از پیشکسوتان ارتش نوعی «جهاد تبیین» برای نسل امروز