Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز،

طبیعت و سرسبزی بخش مهمی از حیات و چرخه زندگی انسان هاست که همه آن را دوست دارند، اما این طبیعت زیبا گاهی بخاطر تصمیمات اشتباه انسانی ممکن است چرخه طبیعت و زندگی انسان را با مشکل مواجه کند.

یکی از این مشکلاتی که امروزه فیلم و عکس های آن در فضای مجازی منتشر می شود، درباره نفوذ ریشه های درختان اکالیپتوس در داخل لوله های فاضلاب شهری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشکلی که طی چند سال اخیر در شهرهای بندرعباس، یزد و حالا در شهر گرمسار مشاهده می شود به یک معضل بزرگ تبدیل شده و تا به امروز هیچ راهکاری برای حل این معضل ارائه نشده است.

اکالیپتوس درختی از خانواده اکالیپتیان از استرالیا است به صورت جنگل های انبوه در این کشور دیده می شود، چوب درخت اکالیپتوس بسیار سخت و مقاوم است و دلیل اینکه در شهری چون بندرعباس تعداد زیادی از درختان اکالیپتوس دیده می شود رشد سریع  و نیاز کم آن به آب است.

هنگامیکه یک درخت اکالیپتوس در زمین کاشته می شود پس از مدت کوتاهی ریشه های آن به سرعت رشد می کند و به دلیل اینکه به آب کمی نیاز دارد برای تامین آب، ریشه هایشان به سمت آب های زیر زمینی و لوله های فاضلاب رشد می کنند.

ورود ریشه درخت اکالیپتوس به فاضلاب های شهری سبب می شود تا مجرا فاضلاب ها را بسته و فاضلاب از کف خانه ها بالا می زند، علاوه بر این رشد بیش از حد ریشه درخت اکالیپتوس می توانند سبب تخریب آسفالت سطح زمین نیز شود، گودالی به عمق سه تا چهار متر حفر می کنند و تازه ماجرا شروع می شود و شهرنشینان برای حل این معضل راهکارهای کوتاه مدت همچون تعویض لوله های فاضلاب را انتخاب می کنند. دریغ از آنکه این داستان دوباره تکرار می شود و ظرف کمتر از یکسال مجدد این ریشه ها سر و کله شان در فاضلاب ها پیدا می شود.

متاسفانه درختان اکالیپتوس بیشتر توسط شهرداری شهرهایی نام برده برای زیباسازی آن کاشته می شوند باوجود اینکه شهرداری ها به عنوان متولی فضای سبز شهر باید یک راهکار برای حل این معضل پیدا کنند، زیرا علاوه بر مشکلاتی که برای مصرف آب انسان ها ایجاد می شود، تعویض لوله های فاضلاب و آسفالت مجدد هزینه های کلان زیادی را بر دوش خود شهرداری ها خواهد گذاشت.

درخصوص همین موضوع محمدرضا محبوب فر کارشناس و فعال محیط زیست در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به اینکه در دین اسلام به درخت اکالیپتوس  اشاره شده است، اظهار کرد: درخت اکالیپتوس از جمله درختانی است که خاصیت درمانی زیادی دارد  و حتی برای کسانی که مبتلا به بیماری تنفسی هستند این دارو کاربرد‌های فراوانی دارد.

او با اشاره به آسیب شناسی درخت اکالیپتوس گفت: کاشت درخت غیربومی مثل درخت اکالیپتوس که زادگاه اصلی آن کشور استرالیاست، کاشتن آن در ایران که  با بحران کم آبی مواجه است برای فضای سبز شهری خیانت در حق محیط زیست کشورمحسوب می شود.

این کارشناس محیط زیست تصریح کرد: ریشه درخت اکالیپتوس رشد بالا و خاصیت روندگی دارد و ریشه آن مساحت‌ها رشد می‌کند تا خودش را به آب برساند بنابراین این درختان در خشکی آب‌های زیرزمینی و تالاب‌ها نقش موثری دارند.

او با بیان اینکه کاشت درخت اکالیپتوس در ایران باید متوقف شود، گفت: این درخت به دلیل اینکه بومی ایران نیست، نه تنها اثر و فایده‌ای برای محیط زیست ندارد بلکه می‌تواند تخریب کننده محیط زیست نیز باشد.

این کارشناس با اشاره به اینکه ۸۰ درصد کشور با بحران کم آبی مواجه است، تصریح کرد: درختان اکالیپتوس به قدری رشد می‌کنند که ریشه‌های آن می‌تواند زیر ساخت‌های شهری را از بین ببرد.

محبوب فر در ادامه بیان کرد: در شهر قم تعداد زیادی از این درختان کاشته شده که سبب بروز مشکلاتی برای شهروندان شهر قم و فضای شهری شده است، علاوه بر شهر قم تعدادی دیگر از شهر‌های ما با این مشکل مواجه هستند.

این کارشناس عنوان کرد:سازمان و فعالان محیط زیست درخصوص درختان اکالیپتوس باید به یک جمع بندی برسند، باید این درختان در سطح شهر‌ها از ریشه کنده شوند و درختان دیگری جایگزین آن شوند و باید از طریق روش‌های اصولی و اساسی بدون آنکه به محیط زیست و خاک آسیب بزنند با این معضل برخورد شود.

جالب است بدانید که ریشه درخت اکالیپتوس به دلیل نفوذ و رشدی که دارد حتی با قطع کردن درخت هم نابود نخواهد شد، بنابراین شاید نیاز باشد تا برای حل این معضل در شهر‌های کشور که تعداد جمعیت در آن‌ها کم هم نیست راه حلی بلند مدت اندیشیده شود تا برای همیشه این مشکل از زندگی شهروندان حل شود.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: اکالیپتوس استرالیا درخت اکالیپتوس فضای سبز استرالیا اکالیپتوس درخت اکالیپتوس درختان اکالیپتوس برای حل این معضل لوله های فاضلاب محیط زیست ریشه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۲۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دردسرهای جالب مردی که بدنش الکل تولید می‌کند!

گزارش کامل از گزیده‌خبرهای امروز «تابناک با تو» را با کلیک بر تیتر آن بخوانید.

 

دردسرهای جالب مردی که بدنش الکل تولید می‌کند! 

خبر ناخوشایندی که کام دانش‌آموزان را تلخ می‌کند
نازنین بیاتی و نگار فروزنده در یک قاب صمیمی


تهدیدی به نام سندروم «ددی ایشو»!


مالیات عجیب و فوق نجومی برای یک خودروی ۱۲ساله


فضائلی این دستخط رهبری را برای اولین بار منتشر کرد


حیوان خانگی جدیدی که قیمتش میلیاردی شد!


با این خودرو، هر ۱۳۰۰کیلومتر یکبار به پمپ بنزین بروید


آماری تاسف‌بار از قربانیان تصادفات نوروز


مردی که ۶۰ سال پیش، تن و بدن مردم تهران را لرزاند


ویزای شنگن ۵ ساله برای شهروندان کشور‌های عربی
ماجرای رابطه جنسی یک مرد انگلیسی با اجساد


نقشه‌ای که راز یک انفجار کهکشانی بزرگ را برملا کرد!


جنجال یک عروسی در هتل اسپیناس پارسیان!


سقف‌ جدید برداشت از حساب‌های بانکی ابلاغ شد


این ۶ استان کشور منتظر تشدید بارش باشند
این ۲ کار را کنار خیابان انجام دهید، حسابی جریمه می‌شوید!


عکس‌های جدید از امیر تتلو در دادگاه انقلاب


تصمیم خبرساز مجلس برای املاک، خودرو، طلا و ارز
سفر پریناز ایزدیار با رضا عطاران به کاخ صدام حسین!

دیگر خبرها

  • آیا خشکاندن و آب ندادن به درختان جرم است؟
  • آمارهای عجیب از مصرف داروی ایرانیان
  • عددهای عجیب از مصرف داروی ایرانیان
  • دردسرهای جالب مردی که بدنش الکل تولید می‌کند!
  • غرس ٣٥٠ اصله درخت مثمر زیتون به شکرانه تحقق وعده صادق
  • پیشنهاد شهروند نی ریزی برای جلوگیری از خشکسالی در پی خشک شدن درختان پسته
  • شهرهایی که درختان را اولویت قرار دادند
  • باغداران مبارزه به موقع با آفات درختان مرکبات را جدی بگیرند
  • ماجرای قطع درختان جنگل روستای انارجار چیست؟
  • جدال بر سر صنوبرها؛ ماجرای قطع درختان جنگل روستای انارجار