Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی، گفت: تولید گندم در سال جاری به 800 هزارتن خواهد رسید که حدود 400 هزارتن به صورت تضمینی و توافقی توسط کارخانجات آرد خریداری شده است.

به گزارش خبرنگار ما در تبریز؛  مهندس علی رخ افروز با حضور در برنامه زنده رادیویی سیزلر مسئول لار که از مرکز صدای آذربایجان شرقی ـ رادیو تبریز پخش می شد با بیان اینکه در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، پس از ارائه گزارش دستگاه‌های مرتبط در خصوص تامین گندم کشور و اقدامات صورت گرفته برای تداوم خودکفایی و ارائه به صرفه‌تر نان به مردم، قیمت خرید تضمینی گندم که پیش از این در شورای اقتصاد مورد تایید قرار گرفته بود، برای سال زراعی آینده، 4 هزار تومان تعیین شد افزود: خرید تضمینی گندم همچنان ادامه دارد و با توجه به اینکه در برخی مناطق کشت پاییزی شروع شده و در مناطقی دیگر در مرحله برداشت می باشد، خرید تا آخر شهریور در مراکز خرید ادامه خواهد داشت و در صورتی که در بعضی مناطق تا آن زمان برداشت انجام نشده باشد خرید از طریق وزارت صمت دنبال خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در مورد قیمت خرید گفت: در سال زراعی 99 خرید در همه جا کیلویی 25 هزار ریال است که در برخی مناطق به دلیل خلوص بیشتر  تا 25 هزار و 600 ریال و در جاهایی که گندم ناخالصی زیاد داشته باشد زیر 25 هزار ریال خرید انجام شده است. خرید گندم توسط شرکت غله و تعاونی های روستایی انجام می شود و این شرکت موظف است هر نوع  گندم از نظر درجه خلوص را خریداری کند اما میزان خلوص گندم در قیمت خرید تاثیرگذار است و پیش بینی می شود در سال زراعی 99- 98 نزدیک 800 هزارتن گندم تولید شود که حدود 260 هزارتن از طریق شرکت غله در قالب خرید تضمینی و 15 هزار تن توسط شرکت های خصوصی به عنوان محصول بذر و حدود 20 هزار تن  تا به این لحظه توسط کارخانجات آرد خریداری شده است.

مهندس رخ افروز افزود: پیش بینی خرید تضمینی برای امسال حدود 400 هزار تن بود که در حال محقق شدن است و انتظار می رود از مقدار پیش بینی شده هم بیشتر انجام شود امسال نسبت به سال گذشته شرایط بهتری داشتیم و حدود 95 درصد پرداخت ها انجام شده است و بقیه هم با انجام خرید و مهلت 15 الی 20 روزه پرداخت خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان در مورد قیمت انواع محصولات کشاورزی، دام و طیور در بازار گفت: حدود 80 درصد  مواد اولیه مرغداری ها که همان نهاده های دامی می باشد از کشورهای دیگر و با قیمت دلار وارد می شود که با توجه به افزایش قیمت ارز و بحث های نقل و انتقال با کمبود و افزایش قیمت مواد اولیه و در نتیجه کمبود و افزایش قیمت مرغ و تخم مرغ مواجه شدیم که اخیراً مواد اولیه ذرت و جو حل شده است و باید با نظارت همکاران وزارت صمت بر حمل و نقل، کشتارگاه ها و واسطه ها از افزایش قیمت جلوگیری شود.

وی اظهار نمود: قیمت گذاری با احتساب کلیه مراحل تولید در بخش تخصصی سازمان با حضور مرغداران انجام می گیرد و با در نظر گرفتن یک سود معقول قیمت نهایی تعیین می شود اما اینکه محصول با قیمت بالاتری به دست مصرف کننده می رسد دلایل دیگری دارد که به نظارت سازمان تعزیرات و وزارت صمت بستگی دارد.

مهندس رخ افروز به قیمت محصولات دریایی و ماهی نیز اشاره کرد و افزود: همانند مرغ و تخم مرغ، مواد اولیه برای پرورش آبزیان نیز از خارج از کشور تامین می شود و نرخ ارز در قیمت محصول تولید شده تاثیر گذار است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان در مورد بیمه کشاورزان گفت: کشاورزانی که ثبت نام کرده اند وتا به امروز دفترچه تحویل نگرفته اند با پرداخت حق بیمه ومراجعه به شعب سازمان بیمه روستایی  شهرستان خود که زیرنظر وزارت رفاه است می توانند دفترچه بیمه خود را دریافت کنند و در این باره مشکل خاصی وجود ندارد.

وی در خصوص محصولاتی مثل گوجه فرنگی، سیب زمینی و خیار و قیمت آنها عنوان کرد: این محصولات جزء محصولات استراتژیک استان نیست و از قبل میزان تولید آنها بررسی و برنامه ریزی شده و از طریق شهرستان ها به روشهای مختلف به کشاورزان اعلام می شود حال اینکه کشاورزان مازاد مصرف تولید می کنند و این باعث کاهش قیمت محصول در بازار می شود که این به ضرر خود کشاورزان است اما با این حال دولت سعی می کند با خرید به قیمت حمایتی، میزان ضرر کشاورزان را کاهش دهد.

وی گفت: سال قبل قیمت گوجه فرنگی تا دو هزار ریال کاهش پیدا کرده بود که امسال با برنامه ریزی مناسب زیر ده هزار ریال نیامده است و این به نفع کشاورزان خواهد بود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی در مورد محصولاتی مثل سیب و انگور اظهار کرد: باید خدا را شکرگذار باشیم که در چنین شرایط اقتصادی این محصولات را به وفور داریم در سالجاری بیش از 300 هزارتن انگور و حدود 670 هزارتن سیب در استان تولید شده است که این محصولات نیز مازاد مصرف استان تولید شده است و با صادرات این محصولات به استان ها یا کشورهای دیگر می توانیم سود خوبی برای استان بدست آوریم.

مهندس رخ افروز افزود: با زحمت های بخش صنایع تبدیلی و مکانیزاسیون سردخانه هایی برای ذخیره سیب مازاد وجود دارد و همچنین برای انگور در شهرستان های بناب و ملکان که قطب خشکبار استان و کشور بوده مازاد انگور از این طریق به کشورهای دیگر صادر می شود.

وی در ارتباط با محصول سیر نیز افزود: قیمت این محصول در سال جاری نوسانی خواهد بود و کشاورزان این هشدار را در نظر بگیرند و با برنامه ریزی دقیق سراغ کاشت این محصول بروند.

وی در ارتباط با تولید و کشت محصولات پاییزی، گفت: کشاورزان باید به آیتم ها و مسایلی که کارشناسان جهادکشاورزی ارائه می دهند توجه کنند اولین قدم زمینی است که زیر کشت می رود و کشاورزان باید زمین را قبل از کشت کامل و با دقت آماده کنند که آماده کردن زمین شامل شخم زنی، دیسک زنی و تسطیح است.

وی ادامه داد: در دومین قدم، خاک زمین باید تغذیه دریافت کند یعنی کشاورزان باید کود مورد تایید کارشناسان را در دوره زمانی مشخص به زمین بدهند. کود ازت به وفور در تعاونیهای روستایی و مراکز خدمات وجود دارد اما کود فسفات با توجه به اینکه از خارج از کشور و با نرخ ارز نیمایی وارد می شود، قیمت بالایی دارد که کشاورزان توانایی خرید آن را ندارند اما برای مقابله با این مشکل کشاورزان می توانند از فسفات بارور دو و سایر مواد استفاده کنند که موجب می شود فسفات موجود در خاک را جذب کنند.

مهندس رخ افروز در پایان سخنان خود تاکید کرد: کشاورزان مخصوصاً دیم کاران بایستی به تاریخ کشت توجه کنند و منتظر بارش باران نباشند چرا که بعد از کشت هر موقع که بارش ها شروع شود بذر شروع به رشد خواهد کرد.

 

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: جهاد کشاورزی افزایش قیمت خرید تضمینی مواد اولیه هزار ریال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۳۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گندمکاران چشم انتظار اعلام جایزه تحویل گندم

قیمت خرید تضمینی گندم پس از چندماه تاخیر در ۲۷ دی ماه اعلام شد که از همان ابتدا با واکنش شدید کشاورزان روبرو شد چراکه در شهریورماه نرخ ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان در شورای قیمت گذاری مصوب شده بود. از این رو تشکل و اتحادیه های تولیدی پس از اعلام نرخ، بدنبال تحویل جایزه ۲ هزارتومانی گندم همانند سال گذشته بودند تا با ایجاد امیدواری در بین کشاورزان از هدر رفت گندم تولیدی جلوگیری کنند و در این راستا نامه نگاری هایی متعددی انجام دادند‌.

مسئولان بنیاد ملی گندمکاران و اتاق اصناف کشاورزی امیدوار بودند که با پیگیری های صورت گرفته قبل از برداشت گندم، جایزه تحویل اعلام شود که متاسفانه این امر محقق نشد و حال امیدوارند که بنابر پیگیری ها تا پایان فروردین جایزه تحویل اعلام شود تا با رسیدن به پیک برداشت گندم از هفته آینده دیگر ‌کشاورزان دغدغه و نگرانی در این خصوص نداشته باشند و با خیال آسوده گندم خود را تحویل مراکز خرید دهند. گرچه برخی کارشناسان اظهار نظرات غیرکارشناسی مبنی بر ارزان بودن ۲۰ تا ۳۰ درصدی قیمت گندم خارجی در مقایسه با تولید داخل را دارند، اما بنیاد ملی گندمکاران اذعان می کند که این اظهارات جایگاه علمی ندارد چراکه واردات گندم با ارز آزاد از گندم تولید داخل هم گران‌تر تمام می شود.

علیرضا مهاجر معاونت امور زراعت اعلام کرده بود که بنابر برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای خودکفایی پایدار گندم پیش بینی می‌شود که میزان خرید تضمینی از ۱۱ میلیون تن فراتر برود. براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده امسال خودکفایی پایدار گندم رقم می‌خورد و هیچ گندمی وارد نخواهیم کرد.

مهاجر گفت: سازمان برنامه و بودجه قول داده است که اعتبار مورد نیاز برای پرداخت خرید تضمینی گندم را تامین کند که در این صورت حتی امکان پرداخت یک روزه پول گندمکاران هم فراهم می‌شود.

با توجه به اهمیت خودکفایی گندم و شرایط جوی اخیر و پیش بینی سازمان هواشناسی انتظار می رود که تا پایان فروردین رئیس جمهور  با اعلام جایزه تحویل گندم شرایط را برای دستیابی به خودکفایی و بی نیازی از واردات فراهم کند وهمواره  اجازه ندهد دلالان به امر خرید ورود کنند.

اعلام‌جایزه گندم از ورود دلالان به امر خرید جلوگیری می کند

در ادامه قاسم پیشه ور رئیس اتاق اصناف کشاورزی و عضو شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی گفت: وزیر جهاد به عنوان رئیس شورای قیمت گذاری، نرخ خرید تضمینی گندم را ابلاغ کرد و حال اعلام جایزه تحویل  در اختیار شورا نیست‌ بنابر رایزنی های صورت گرفته از دولت انتظار می رود که جایزه تحویل گندم به ازای هرکیلو ۲ هزارتومان را تا پایان فروردین اعلام کند تا از هدر رفت گندم جلوگیری شود.

پیشه ور ادامه داد: بنابر اعلام معاومت زراعت، اگر دولت جایزه گندم را تخصیص دهد، پیش بینی می شود که میزان خرید از مرز ۱۱ میلیون تن فراتر رود. در غیراین صورت دولت  برای تامین گندم مورد نیاز ناگریز به واردات است.

رئیس اتاق اصناف کشاورزی با بیان اینکه تحویل جایزه گندم در میزان خرید تاثیر بسزایی دارد، افزود: با اعلام جایزه گندم کشاورزان این اطمینان خاطر را دارند که دولت حمایتشان می کنند، لذا این امر در پایداری تولید و جلوگیری از مهاجرت به شهرها تاثیر بسزایی دارد از رئیس جمهور انتظار می رود که به منظور جلوگیری از هدررفت گندم تا پایان فروردین جایزه تحویل را اعلام کند و سازمان برنامه و بودجه منابع مالی لازم را تامین کند.

پیشه ور ادامه داد: با توجه به گرانی خوراک دام و قیمت گندم آن سوی مرزها کماکان پیگیر جایزه تحویل گندم هستیم تا تولید این محصول استراتژیک دچار آسیب نشود چراکه همانند سال گذشته دلالان هرکیلو گندم را ۲ دلار خریداری می کنند که در صورت اعلام جایزه تحویل، کشاورزان همانند سال قبل بدلیل ارق ملی از فروش گندم به عوامل واسطه اجتناب می کنند.

اعلام جایزه گندم راهی برای رسیدن به خودکفایی

عطااللّه هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران و عضو شورای قیمت گذاری گفت: اعلام جایزه تحویل گندم بستگی به تصمیم رئیس جمهور دارد، اما بی توجهی به این موضوع خطر ورود دلالان و عوامل واسطه به بحث خرید را بدنبال دارد. بنابر پیگیری های صورت گرفته انتظار می رود که همانند سنوات قبل رئیس جمهور جایزه تحویل را اعلام کند، در غیراین صورت دلالان با ورود به بحث خرید و پرداخت نقدی وجه گندم، ضربه مهلکی به تولید و خرید گندم می زنند.

هاشمی ادامه داد: هم اکنون قیمت هرکیلو گندم در کشورهای اطراف با احتساب دلار آزاد ۵ تا ۶ هزارتومان از گندم داخل بالاتر است و اظهار نظر برخی کارشناسان مبنی بر ارزان بودن گندم خارجی نسبت به داخلی واقعیت ندارد و به عبارتی فرافکنی بیش نیست.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: با توجه به بارش های اخیر و پیش بینی سازمان هواشناسی مبنی بر شرایط مساعد بارش و دما در اردیبهشت برآورد می شود که در صورت تحقق ، میزان خرید تضمینی گندم از ۱۱ میلیون تن هم فراتر رود. لذا این موقعیت را نباید با عدم اعلام جایزه گندم از دست بدهیم.

برآوردها حاکی از آن است که امسال میزان خرید تضمینی گندم از مرز ۱۱ میلیون تن فراتر رود که در صورت تحقق از واردات بی نیاز می شویم، البته بسیاری از کارشناسان دستیابی به این امر مهم را مستلزم پرداخت جایزه تحویل می دانند، در غیراین صورت احتمال هدررفت و جایگزینی گندم به عنوان خوراک دام و طیور و قاچاق به آن سوی مرزها وجود دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • خرید تضمینی بیش از ۲۱ هزار تن گندم توسط شبکه تعاون روستایی فارس
  • گندمکاران چشم انتظار اعلام جایزه تحویل گندم
  • قیمت‌های تعیین شده در حوزه زراعی جوابگوی هزینه کشاورز نیست
  • اعلام قیمت خرید تضمینی محصولات اساسی زراعی جاری
  • اعلام قیمت خرید تضمینی ۱۲ قلم محصول اساسی زراعی
  • نرخ فعلی خرید گندم مورد رضایت کشاورزان نیست
  • نرخ فعلی خرید تضمینی گندم با میزان تورم هم‌خوانی ندارد
  • پیش بینی خرید تضمینی ۸۰۰هزار تن گندم از کشاورزان کرمانشاه
  • قیمت خرید تضمینی محصولات اساسی زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ اعلام شد
  • اعلام قیمت خرید تضمینی محصولات اساسی زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳