Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@13:24:45 GMT

چهل سالگی دفاع مقدس و صنایع خط شکن استان مرکزی

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۰۵۷۷۳

چهل سالگی دفاع مقدس و صنایع خط شکن استان مرکزی

استان مرکزی به عنوان یکی از قطب‌های صنایع مادر تخصصی در هنگامه جنگ تحمیلی اگرچه به‌صورت مستقیم در پهنه جغرافیایی درگیر نبرد نبود اما از نظر حضور نیروی انسانی در جبهه‌ها، پشتیبانی فنی و تجهیزاتی و کمک‌های مردمی جلوه‌های نابی را در کارنامه دفاع مقدس به ثبت رسانده که در نوع خود کم نظیر است.

 دوران دفاع مقدس از حساس‌ترین برهه‌های حیات چهل ساله نظام اسلامی ایران محسوب می‌شود که با حضور مردم ولایتمدار و راهبردی دقیق و موثر امور از سوی فرمانده کل قوا در زمینه‌های سیاسی، ‌نظامی، اجتماعی، فرهنگی و بین‌المللی همواره مورد توجه بوده به‌طوری‌که  این حادثه عظیم در بازه زمانی هشت سال به فصل افتخارآفرینی نام گرفته و همواره در یاد ملت ایران باقی خواهد ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس مستندات تاریخی صدام در اولین روز از جنگ تحمیلی در جمع خبرنگاران عراقی از جنگ سه روزه و فتح تهران سخن گفته بود که در سایه نقش آفرینی بخش‌های مختلف نظام و مردم در قبال جنگ، قصر یخی این رویا در هم شکست.

رژیم بعثی عراق هرگز تصور نمی کرد که ملت ایران بتواند با حمایت قاطع از رزمندگان و خدمات پشت جبهه، هشت سال در مقابل سلطه طلبی هایش استقامت کند چرا که صدام پیش از حمله به ایران با ۳۷ کشور جهان وارد مذاکره شده و حمایت های آنها را به خود جلب کرده بود اما، رزمندگان اسلام با روحیه ایثار، شهادت طلبی، اخلاق و صداقت رفتار  جان شیرین را در طبق اخلاص گذاشته و دلیرمردی را جاودانه کردند.

رزمندگان ایران اسلامی آنچنان به دستورات امام راحل پایبند بودند که وقتی عملیات شکست حصر آبادان به دنبال فرمان امام خمینی(ره) آغاز شد، آبادان از محاصره ۳۴۹ روزه خارج شد و فرمان امام خمینی(ره) در مدت ۴۸ ساعت تحقق یافت.

استان مرکزی به لحاظ نزدیکی به استان های غربی کشور، وظیفه سنگینی در پشتیبانی از رزمندگان اسلام بر عهده داشت و سلحشوران این استان نیز نقش موثری در پیروزی در مقابل رژیم بعثی ایفا کردند و در هشت سال دفاع مقدس  ۶ هزار و ۲۰۰ شهید، ۱۴ هزار جانباز و ۷۸۰ آزاده سرفراز  را تقدیم نظام اسلامی کرده  و همسو با همرزمان دیگر بی امان بر قلب سپاه دشمن متجاوز یورش برد و علاوه بر آن صنایع این استان نیز همگام با رزمندگان سلحشور اسلام در دوران دفاع مقدس، حماسه های جاودانی در صفحات تاریخ پر افتخار این مرزبوم ثبت کردند.

دیار آفتاب در آینه درفاع مقدس

فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی که خود از ابتدای جنگ تحمیلی در تمام عملیات های جنوب و بخشی از عملیات های غرب کشور حضور مستمر داشته است در گفت و گو  ایرنا می‌گوید: این استان در سه حوزه اساسی فنی و صنعتی ، کمک‌های مردمی و اعزام نیرو در دوران درخشان دفاع مقدس نقش ایفا کرده که بر اساس مستندات موجود ادای تکلیف در هر سه شاخه مسئولانه، اثربخش و برجسته بوده است.

سردار «محسن کریمی» ادامه داد: کمک های فنی و صنعتی از سوی جهاد سازندگی و کارخانه های هپکو، ماشین سازی و صنایع آذرآب به جبهه‌ها می‌شد نه تنها در حوزه تولید سازه و تجهیزات بلکه در عرصه دانش فنی بود که بسیار ارزشمند است و برای مثال مهندسان شرکت ماشین سازی اراک در شرایط سخت عملیات‌های مختلف با احداث پل‌های شناور و ثابت، نقش اساسی و مهمی را در پیروزی رزمندگان داشتند.

وی ادامه داد: مردم استان مرکزی در حوزه پشتیبانی و تامین مایحتاج رزمندگان شامل خشکبار و انواع لباس نیز از کانون‌های فعال و منظم در دوران دفاع مقدس بود و محموله‌هایی که از این خطه به جبهه‌ها ارسال می‌شد به طور غیرمستقیم سهم موثری را در تکمیل چرخه راهبری و ساماندهی امور دفاع مقدس داشت و مستندات زیادی از فعالیت‌های پشت جبهه و عشق و ایثار مردم به یادگار مانده که خواندمی و شنیدنی است و نشان از اخلاص ناب و درک عمیق و مشارکت اگاههانه و مسئولانه مردم در امور نظام اسلامی دارد.

فرمانده سپاه روح الله استان مرکزی اضافه کرد: رزمندگان استان مرکزی که در قالب یگان های مختلف از قبیل جمعیت هلال احمر، دانشگاه علوم پزشکی، گروه مهندسی ۴۲ قدر و لشگر ۱۷ علی ابن ابیطالب به جبهه‌ها اعزام شدند، بخش سوم کمک های این استان را به جنگ تحمیلی تشکیل می دادند که سند افتخاراتشان موجود است.

سردار کریمی افزود: کارخانه ماشین سازی اراک با اعزام ۴۸۷ رزمنده، شرکت صنایع آذرآب با ۲۰۵ رزمنده، آلومینیوم اراک با ۶۴۷ رزمنده، هپکو اراک با ۳۵۸ رزمنده، شرکت صنایع اراک با ۲۹۰ رزمنده، کمباین سازی با ۱۹۰ رزمنده، آونگان با ۲۰۰ رزمنده و شرکت آلومرول نیز با ۱۸۹ رزمنده بیشترین نیروهای خود را در بین صنایع استان مرکزی در دروان دفاع مقدس به جبهه های نبرد حق علیه باطل اعزام کردند.

وی اظهار داشت: از میان صنعتگران اعزامی از کارخانه های صنعتی استان به‌خصوص اراک ۵۰ رزمنده از واگن پارس، ۵۴ رزمنده از آلومینیوم، ۴۳ رزمنده از ماشین سازی، ۱۰ رزمنده از شرکت صنایع آذرآب، ۱۰ رزمنده از شرکت صنایع و پنج رزمنده از کارخانه کمباین سازی اراک علاوه بر شهدای بمباران صنایع اراک در پنجم مرداد سال ۱۳۶۵ در جبهه ها به درجه رفیع شهادت نایل آمدند.

روحیه جهادی صنعتگران استان مرکزی در دفاع مقدس

یکی از پیشکسوتان دفاع مقدس نیز گفت: مهندسان استان مرکزی همانند دیگر شهدا و ایثارگران با حضور در جبهه مهندسی توانستند اقدامات ارزنده ای را در جریان هشت سال جنگ تحمیلی انجام دهند و با تکیه بر روحیه جهادی و بهره مندی از ایمان به خدا از کشور دفاع کرده و سبب پیروزی شوند.

سردار «نورخدا قاسمی» افزود: صنایع استان مرکزی در دوران دفاع مقدس به‌عنوان شاهرگ‌های حیاتی مهندسی جنگ به‌شمار می آمدند و با حضور خود در جنگ و تهیه ادوات نظامی و تجهیزات جنگی و همچنین هدایت صحیح مهندسی جنگ توانستند نقشی محوری را در دوران دفاع مقدس ایفا کنند.
این پیشکسوت دفاع مقدس افزود: نقش برجسته صنایع استان مرکزی در بخش مهندسی جنگ به خصوص ساخت پل خیبر یک، تحول عظیمی در جنگ تحمیلی ایجاد کرد به‌طوری که اقتدار رزمندگان اسلام را به رژیم بعثی و همه متحدانش نشان داد.

وی افزود: شرکت ماشین سازی اراک که تاریخ صنعت استان مرکزی را با دفاع مقدس گره زده است با تلاش مهندسان و کارگران خود توانست با ساخت پل شناور ۱۳ کیلومتری خیبر، سه راهی فتح را به جزایر مجنون متصل کند.

سردار قاسمی اظهار کرد: پل خیبر در مدت ۷۵ روز ساخته شد که برای اجرای عملیات عظیم خیبر مورد بهره‌برداری قرار گرفت و سبکی و تعویض قطعات هنگام بمباران شدید دشمن در کوتاهترین زمان از قابلیت‌های این پل بود.

وی اضافه کرد: عملیات خیبر که به آزادسازی منطقه‌ای به وسعت یک‌هزار کیلومتر مربع در هور، ۱۴۰ کیلومتر مربع در جزایر مجنون و ۴۰ کیلومتر مربع در طلائیه انجامید، موجب عزم بین المللی در جهت کنترل ایران و جلوگیری از شکست شد.

پشتیبانی فنی و تجهیزاتی جنگ تحمیلی هدیه صنایع استان مرکزی

مدیرعامل شرکت ماشین‌سازی اراک نیز در گفت و گو با ایرنا، گفت: این شرکت به منظور پشتیبانی از صنایع بنیادین و برآورده کردن نیازهای صنعتی کشور، در سال ۱۳۴۶ در زمینی به مساحت ۱۳۴ هکتار در شهر اراک تاسیس و در سال ۱۳۵۰ به‌عنوان اولین صنعت سنگین کشور به بهره‌برداری رسید.

«جعفر صفری» افزود: ماشین‌سازی اراک از جمله بخش‌های صنعتی استان مرکزی بود که در دوران دفاع مقدس با ساخت تجهیزات و پل های مختلف توانست همچون بازویی توانمند یاریگر رزمندگان اسلام باشد.

وی بیان کرد: ماشین سازی اراک با ساخت پل شناور خیبر در دوران دفاع مقدس ساخت طولانی‌ترین پل شناور جنگی را به‌نام خود ثبت کرد و این پل به طول ۱۳ کیلومتر منطقه هورالعظیم را به جزایر مجنون متصل کرد و در عملیات خیبر در زمستان ۱۳۶۲ مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

مدیرعامل شرکت ماشین‌سازی اراک اظهار داشت: این شرکت که تاریخ صنعت استان مرکزی را با دفاع مقدس گره زده است با تلاش مهندسان و کارگران خود توانست با ساخت پل شناور ۱۳ کیلومتری خیبر، سه راهی فتح را به جزایر مجنون متصل کند و این پل در مدت ۷۵ روز ساخته شد که برای اجرای عملیات عظیم خیبر مورد بهره ‌رداری قرار گرفت.

استان مرکزی نه تنها خاستگاه نخبگان و مشاهیر کشور و زادگاه بنیانگذار امام راحل است که در هر گام از انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نیز صاحب توانمندی و عامل افتخار است که در هفته دفاع مقدس باید به بهترین شکل زوایای پیدا و پنهان آن معرفی شود.

برچسب‌ها جنگ تحمیلی استان مرکزی دفاع مقدس هفته دفاع مقدس پروندهٔ خبری چهلمین سال دفاع مقدس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: جنگ تحمیلی استان مرکزی دفاع مقدس هفته دفاع مقدس جنگ تحمیلی استان مرکزی دفاع مقدس هفته دفاع مقدس اخبار کنکور شرکت ماشین سازی اراک دوران دفاع مقدس صنایع استان مرکزی رزمندگان اسلام استان مرکزی جزایر مجنون جنگ تحمیلی شرکت صنایع جبهه ها پل شناور ساخت پل هشت سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۵۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی و نگه‌داشت یاد شهداست

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان با بیان اینکه گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی و نگهداشت یاد شهداست، گفت: تاکنون ۴۰ اثر دفاع مقدس در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و ۱۰ پرونده دیگر از دوران دفاع مقدس نیز در حال آماده سازی است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، محمدحسین ارسطوزاده، امروز  در نشست خبری «ششمین نشست تخصصی گردشگری مقاومت با محوریت استان خوزستان» ضمن ادای احترام به یاد و خاطره شهدای گلگون کفن دفاع مقدس مقاومت، شهدای امنیت و مدافع حرم اظهار داشت: امروز آسایش و امنیت کشور، حاصل جان‌فشانی این شهیدان عزیز است. 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان با بیان اینکه گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی و نگهداشت یاد و خاطره شهدا است، گفت: یاد و خاطره عزیزانی که در راه مقاومت جان سپرده‌اند، راهبردی برای ادامه مسیر این شهدا را در حوزه گردشگری مقاومت است.

وی اظهار داشت: قریب به 200 هزار شهید در جنگ تحمیلی در دفاع از کشور جان خود را از دست دادند و حدود 127 شهر در معرض حملات هوایی و موشکی قرار گرفته‌اند و 42 درصد از این حملات به شهرهای خوزستان بود و 40 درصد از شهدا و مجروحان جنگ خوزستانی بودند.

ارسطوزاده در ادامه افزود: خوزستان نقش مهمی در جنگ دفاع مقدس داشته است به صورتی که کوچکترین شهید، با 12 روز سن و مسن‌ترین شهید آن صد سال سن است. در حال حاضر، در این استان 22 یادمان برای گرامیداشت شهدا وجود دارد.

وی در خصوص توسعه یادمان‌ها و آثار دفاع مقدس در استان خوزستان، تأکید کرد: در حال حاضر 22 یادمان مرتبط با دوران دفاع مقدس در استان خوزستان وجود دارد. هر یک از این یادمان‌ها به مناطق مشخصی از استان مرتبط و برای ماندگاری و یادآوری این رویدادها برای عموم مردم است.

ارسطوزاده تصریح کرد: نقطه به نقطه شهر آبادان و خرمشهر همچنین مناطق اطراف آن روایتگر رویدادها و عملیات دوران دفاع مقدس است و پتانسیل این را دارد که در هر کدام از این نقاط یادمان‌های متعددی ساخته شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان افزود: برنامه‌‌ دقیقی برای ثبت و نگاشت یادمان‌ها در دست تهیه است، این اقدامات بعد از تکمیل پرونده‌های مربوطه رونمایی و معرفی می‌شود.

 ارسطو زاده در ادامه گفت: تاکنون 40 اثر دفاع مقدس در فهرست آثار ملی استان خوزستان به ثبت رسیده است و 10 پرونده دیگر از دوران دفاع مقدس نیز در حال آماده‌سازی است.

وی همچنین اشاره کرد: در کنار برنامه‌های وسیع فرهنگی کاروان‌های راهیان نور و ستاد اربعین، یکی از محورهای اصلی این رویدادهای فرهنگی نقش و اهمیت استان خوزستان در گردشگری مقاومت است.

دیگر خبرها

  • پیکر جانباز شهید پاسبان در تربت جام آرام گرفت
  • تفحص پیکر پاک هفت شهید دفاع مقدس در منطقه عملیاتی فکه دهلران
  • پیدا شدن پیکر مطهر ۷ شهید دوران هشت سال دفاع مقدس در فکه دهلران
  • کنگره‌های شهدا باید جریان‌ساز و هنرمندانه برگزار شود
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی شهدا است
  • برای شناخت شهدا باید سرگذشت پژوهی کنیم
  • گیلان، مهد شهیدان و سرداران دفاع مقدس است
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی و نگه‌داشت یاد شهداست
  • مهلت ارسال آثار برای جشنواره ملی فانوس تا ۱۵ خرداد
  • همایش «شن‌ها مامور خدا بودند» برگزار شد