Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-24@11:01:06 GMT

دسترنج کشاورزان در جیب سوداگر خارجی

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۰۶۲۸۸

دسترنج کشاورزان در جیب سوداگر خارجی

ایسنا/خراسان رضوی رئیس شورای ملی زعفران گفت: یکی از ضعف‌ها در صادرات زعفران این است که منافع خارجی را به منافع کشاورز ترجیح می‌دهیم. کشاورزان ما چه گناهی کردند که دست‌رنج و سود آنها را در جیب سوداگر خارجی بریزیم؟

محسن احتشام امروز، 3 شهریور ماه در نشست هم‌اندیشی شورای ملی زعفران ایران که در محل اتاق بازرگانی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: کشاورزان و صادرکنندگان احساس رضایت ندارند و ناراضی هستند، همه معتقد هستیم که مزد واقعی خودشان را دریافت نمی‌کنند و قیمت زعفران با توجه به قیمت‌های بازار جهانی، ارز، قیمت سال‌های گذشته، هزینه‌‎های بالای نهاده‌های کشاورزی و هزینه زندگی کشاورزان به هیچ عنوان منصفانه نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: دلار ۲۸ هزار تومان بوده، اما زعفران ۳۰۰ دلار فروخته می‌شود. ما یک رسالت و مسئولیت اجتماعی داریم، گاه اگر فعالیت‌هایی در تضاد با منافع خودمان هست، باید برای منافع کشاورزان انجام دهیم. یکی از ضعف‌ها در صادرات زعفران این است که منافع خارجی را به منافع کشاورز ترجیح می‌دهیم. کشاورزان ما چه گناهی کردند که دست‌رنج و سود آنها را در جیب سوداگر خارجی بریزیم؟

احتشام ادامه داد: باید نگاه و مسئولیت اجتماعی را حاکم‌ کنیم، با هم یک تعهد اخلاقی انجام دهیم، زعفران را با قیمت تعیین شده به عنوان قیمت پایه از کشاورز بخریم و به قیمت پایه فروش صادر کنیم، اتحادیه صادرکنندگان زعفران نیز داور این صحنه باشد تا اگر من صادرکننده از خرید و فروش تخطی کردم، با من برخورد کند.

رئیس شورای ملی زعفران با بیان اینکه صادرکننده‌های ما درگیر هستند و با خون دل و مشکلات زعفران را صادر می‌کنند، ارز را برمی‌گردانند و بازار را نگه می‌دارند، عنوان کرد: از همه مهمتر صادرکنندگان بازارنگه‌دار زعفران هستند.

وی بیان کرد: اگر صادرکنندگان همین بازار موجود را در جنگ اقتصادی نگه ندارند و این بازار را از دست دهیم، باید تقدیم کشورهای همسایه کنیم. تلاش صادرکننده‌ها در این وضعیت قابل تقدیر است. تولیدکننده و صادرکننده حمایت می‌خواهند، اگر هر دو حمایت شدند، در نتیجه هم‌افزایی ایجاد می‌کند و می‌تواند موقعیت خوبی برای هر محصولی ایجاد کند.

احتشام گفت: شورای ملی زعفران ساختمان و فضایی نداشته و تنها دو نفر پرسنل دارد، هزینه شورای ملی زعفران از محل بودجه تشکل‌های اتاق ایران تامین می‌شود و چیز دیگری نداریم. سال گذشته طرح جامع جهش تولید و صادرات را تقدیم وزارت صمت کردیم که ۶ ماه طول کشید تا این طرح تنظیم شود. ما درخواست داشتیم که اختیاراتی را به تشکل‌ها بدهند، زیرا واگذاری و تخصصی کردن یکی از اقدامات خوبی است که مشکلات بخش اقتصادی را حل می‌کند، اما مخالفت کرده و بیان ‌کردند این اختیارات حاکمیتی است و نمی‌توانیم به شورای ملی بدهیم.

رئیس شورای ملی زعفران خاطرنشان کرد: ما نظرات و پیشنهادات تجربی و فوق تخصصی می‌دهیم، اما تاکنون کدام یک از نظراتی که موافقت شده، نتیجه بدی داشته است؟ شورای ملی زعفران به درستی ایفای نقش کرده است. ما دستگاه‌های تصمیم‌گیر زیادی در کشور داریم که هر کدام پراکنده صحبت می‌کنند، اما ما در بخش خصوصی به جمع‌بندی رسیدیم و امیدواریم در بخش دولتی نیز به این نتیجه برسیم.

وی اضافه کرد: باید بر اساس تجربیات گذشته برنامه‌ریزی آینده را برای وضع مطلوب انجام دهیم تا تجربیات گذشته دیگر تکرار نشود و وضع زندگی، کار کشاورزان و قیمت به وضعیت مطلوب برسد. مشکل از خود ماست که ۹۵ درصد زعفران دنیا را تولید می‌کنیم، اما دیگران برای ما قیمت تعیین می‌کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی شورای ملی زعفران زعفران ایرانی صادرات زعفران شورای ملی زعفران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۶۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت برنج ایرانی و خارجی در میادین تره بار

طبق اعلام نرخنامه مصوب سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران، قیمت انواع برنج اعلام شد.

به گزارش مشرق، طبق اعلام نرخنامه مصوب سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار شهرداری تهران، قیمت انواع برنج اعلام شد.

قیمت انواع برنج در میادین و بازارهای میوه و تره‌بار به شرح ذیل است؛

هر کیلوگرم انواع دودی پر محصول غیرتنظیم بازار ۹۳ هزار تومان

هر کیلوگرم هاشمی غیرتنظیم بازار ۱۱۵ هزار تومان

هر کیلوگرم دمسیاه غیرتنظیم بازار ۱۱۵ هزارتومان

هر کیلوگرم شیرودی غیرتنظیم بازار ۸۱ هزار تومان

هر کیلوگرم طارم اصل غیرتنظیم بازار ۱۱۵ هزار تومان

هر کیلوگرم فجر غیرتنظیم بازار ۹۲ هزار تومان

هرکیلوگرم قهوه‌ای غیرتنظیم بازار ۹۴ هزار تومان

هرکیلوگرم معطر ایرانی سایر انواع (گرده، چمپا، عنبر بو …) غیرتنظیم بازار ۷۶ هزار تومان

هر کیلوگرم ندا غیرتنظیم بازار ۴۸ هزار تومان

هرکیلوگرم نیمدانه پر محصول غیرتنظیم بازار ۳۸ هزار تومان

هرکیلوگرم نیمدانه معطر غیرتنظیم بازار ۶۱ هزار تومان

هرکیلوگرم وارداتی پاکستانی غیرتنظیم بازار ۳۸ هزار تومان

هرکیلوگرم هندی وارداتی دانه بلند ۱۱۲۱ غیرتنظیم بازار ۵۲ هزار تومان

هرکیلوگرم وارداتی هندی دانه بلند غیرتنظیم بازار برندهای طبیعت، محسن، مژده و غیره ۶۲ هزار تومان

دیگر خبرها

  • دو اثر مهم عرضه در بورس کالا برای طلای سرخ
  • قیمت برنج ایرانی و خارجی در میادین تره بار
  • تصویب قانون امباپه در شورای شهر مادرید!
  • افزایش کیفیت و حذف واسطه‌ها با عرضه زعفران در بورس کالا
  • سفر رییس‌جمهور باعث تعمیق روابط ایران و پاکستان می‌شود
  • قیمت زعفران نجومی شد
  • اجرای طرح نور تأمین کننده منافع زن و خانواده است
  • رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس: برای اتفاق اصفهان نمی‌توان عنوان «حمله» را به کار برد/ اردن باید پاسخگو باشد/ در دفاع از منافع ملی با هیچ کشوری تعارف نداریم
  • هر کیلو زعفران؛ ۱۱۰ میلیون تومان!
  • صادرات زعفران به ۲۰۰ تن رسید