Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دفتر استان‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه ۱۰۸ سازمان مردم نهاد در حوزه احیای دریاچه فعال است، گفت: ۳۲ تشکل مردم نهاد دیگر نیز برای فعالیت در حوزه دریاچه ارومیه در آستانه تأسیس هستند.

به گزارش ایمنا، فرهاد سرخوش، با اشاره به فعالیت هفت تشکل زیست محیطی در احیای دریاچه ارومیه، اظهار کرد: پنج تشکل دیگر نیز در قالب تعاون روستایی به منظور آگاه‌سازی، توانمندسازی و مشارکت جوامع محلی در امر حفظ، احیای، توسعه و بهره‌برداری از عرصه‌های منابع طبیعی و همکاری و همراهی روستاییان در راستای اجرای توسعه پایدار روستایی فعال هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به آموزش ۹۵ تشکل آب بران برای کمک به احیای دریاچه ارومیه نیز اشاره کرد و افزود: ۳۰ تشکل آب بران در مهاباد، ۲۵ تشکل در باراندوز، ۲۷ تشکل در ارومیه، هفت تشکل در میاندوآب، پنج تشکل در نقده و یک تشکل آب بران نیز در سلماس آموزش‌های لازم را دیده و آماده همکاری هستند.

رئیس دفتر استان‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه در رابطه با وظیفه تشکل‌های آب بران تصریح کرد: این تشکل‌ها به‌عنوان یکی از روش‌های مدیریت مشارکتی، راه خوبی برای حذف مشکلات شبکه‌های آبیاری، زهکشی و مدیریت مصرف آب است.

وی با تاکید بر اینکه بدون همراهی مردم طرح‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه ضمانت اجرایی ندارد، گفت: احیای دریاچه ارومیه یک مطالبه عمومی بوده و ستاد احیای مصمم به بهره‌مندی از ظرفیت مردم در این راستاست.

سرخوش ادامه داد: سعی بر آن شده تا تمامی سازمان‌های مردم نهاد فعال در حوزه دریاچه ارومیه در سه دسته محیط زیست، توسعه معیشت پایدار و کنترل آب‌های سطحی و انهار تقسیم بندی شده و مأموریت مختص به آنان محول شود.

رئیس دفتر استان‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه با تقدیر از مردم کمک به ستاد احیای در پیشبرد اهداف، خاطرنشان کرد: در اجرای طرح‌های احیای دریاچه ارومیه هرچند در اوایل یک نوع بی اعتمادی نسبت به ستاد احیای وجود داشت که از سم پاشی جریان مخالف دولت نشأت می‌گرفت ولی امروزه مردم تمام قد در کنار دولت برای احیای دریاچه هستند.

وی به ایرنا گفت: با تجهیز اراضی کشاورزی به آبیاری مدرن و اصلاح الگوی کشت، نه تنها میزان آب مصرفی در کشاورزی حوضه آبریز دریاچه ارومیه کاهش یافته است بلکه از سویی نیز تولید محصولات افزایش داشته که از نتایج همکاری و همدلی مردم با دولت است.

در حال حاضر تراز دریاچه ارومیه یک هزار و ۲۷۱ متر و ۲۶ سانتی متر است. قبل از تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه تراز این حوزه آبی بسته سالانه به طور متوسط ۴۰ سانتی‌متر کاهش می‌یافت اما در سایه اقدامات دولت تدبیر و امید، روند خشک شدن آن متوقف شد.

هرچند تراز یک‌هزار و ۲۷۴ متر به عنوان ارتفاع اکولوژیک دریاچه ارومیه اعلام شده ولی این دریاچه در تراز یک‌هزار و ۲۷۲ متر هم شرایط مطلوب خواهد داشت و بیش از ۹۵ درصد کانون‌های ریزگرد آن رفع خواهد شد.

دریاچه ارومیه در قالب طرح‌های ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال / از ۱۳۹۴/ به تراز اکولوژیک خود برسد که حدود یک‌ونیم تا ۲ سال از برنامه عقب است؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین‌المللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.

کد خبر 446115

منبع: ایمنا

کلیدواژه: دریاچه ارومیه احیای دریاچه ارومیه سازمان محیط زیست سازمان های مردم نهاد سمن ها و تشکل های مردمی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ستاد احیای دریاچه ارومیه دریاچه ارومیه مردم نهاد آب بران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۶۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صرفه جویی ۱۴ میلیون مترمکعبی آب با انسداد چاه‌های غیرمجاز در آذربایجان‌غربی

به گزارش قدس آنلاین، مجید رستگاری  عمق چاه‌های مسدود شده در سال گذشته را ۱۶ کیلومتر اعلام کرد و گفت: ۱۴ میلیون مترمکعب از هدر رفت آب طی سال گذشته از محل انسداد چاه‌های مذکور جلوگیری شده است. 

وی تعداد چاه‌های مجاز استان را ۳۶ هزار و ۶۱۲ حلقه اعلام کرد و افزود: از این تعداد ۳۲۸۲ حلقه در حوضه آبریز دریاچه ارومیه است. 

رستگاری ادامه داد: از چاه‌های مجاز استان ۳۲ هزار و ۳۰۵ حلقه مربوط به بخش کشاورزی، ۱۳۳۳حلقه بخش شرب و بهداشت، ۲۹۷۴ حلقه در بخش صنعت و خدمات است. 

وی با اشاره به اصلاح و تعدیل پروانه های چاه‌های کشاورزی استان گفت: در سال گذشته از ۲۱ هزار و ۳۶۹ حلقه چاه کشاورزی حوضه های آبریز دریاچه ارومیه،ارس و زاب، ۱۵۷۹ حلقه چاه تعدیل شد که بیش از ۳۴ میلیون و ۱۵۳ هزار مترمکعب آب صرفه جویی شد. 

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان در خصوص نصب کنتورهای حجمی هوشمند و مکانیکی نیز خاطر نشان کرد: طی سال گذشته از ۶۷۹ کنتور منصوبه، عملکرد تعداد ۵۸۱ دستگاه در سامانه MCDM مشاور دز آب نیز بارگذاری و تایید شده و مابقی (فرم های اعلام وضعیت) جهت ثبت اطلاعات چاه های مذکور به شرکت دزآب ارسال شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت دریاچه ارومیه
  • تصاویر زیبا و چشم‌نواز از حال خوب دریاچه ارومیه + عکس
  • کاری از سوی دولت برای دریاچه ارومیه صورت نگرفته/ با دو میلیارد متر مکعب آب هم می‌شود در دریاچه قایق‌سواری کرد/ پایان تابستان معلوم می‌شود
  • سلاجقه: امیدواریم روند بهبود دریاچه ارومیه مستمر باشد
  • سلاجقه: وضعیت دریاچه ارومیه مناسب است
  • آخرین وضعیت دریاچه ارومیه |‌ ویدئو
  • برنامه‌های فرهنگی در اردبیل رشد ۴۰۰ درصدی دارند
  • (تصاویر) آخرین وضعیت دریاچه ارومیه
  • تكمیل زیرساخت‌های گردشگری ساحل دریاچه ارومیه
  • صرفه جویی ۱۴ میلیون مترمکعبی آب با انسداد چاه‌های غیرمجاز در آذربایجان‌غربی