Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روزنامه الدستور،‌ در نشست امان، ایمن الصفدی وزیر خارجه اردن، سامح شکری وزیر خارجه مصر و جان اف لودریان وزیر خارجه فرانسه حضور داشتند و هایکو ماس وزیر خارجه آلمان نیز به طور مجازی حضور داشت.

 بررسی افق‌های واقعی برای تحقق صلح فراگیر و عادلانه برای مسئله فلسطین محور اصلی این نشست بود.

ایمن الصفدی وزیر خارجه اردن در این نشست گفت: هیچ راهی برای تحقق صلح فراگیر و عادلانه وجود ندارد مگر اینکه درگیری فلسطین و اسرائیل بر اساس تشکیل دو کشور حل و فصل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تلاش ما نیز برای تحقق این امر همچنان ادامه دارد.

 وی ضمن ابراز نگرانی از بسته شدن مسیر مذاکرات میان فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها گفت: قوانین بین‌المللی و معاهدات سابق، مرجع اصلی و اساسی ما برای تحقق صلح است.

وزیر خارجه مصر نیز بر اهمیت رسیدن به صلحی فراگیر در منطقه طبق قطعنامه‌های شرعی بین‌المللی و تشکیل کشور مستقل فلسطینی به پایتختی قدس شرقی تاکید کرد.

شکری افزود: اهمیت نشست امروز، در این است که ایجاد وسایل و راه‌های مناسب برای نزدیک‌سازی دیدگاه‌ها و ایجاد کانال ارتباطی بین طرف‌های درگیر و رسیدن به نتیجه‌ای برای حل این درگیری‌ طولانی مدت، مورد بررسی قرار گرفته است.‌

وی افزود: توافق‌های میان اسرائیل با امارات و بحرین نیز منجر به حمایت‌های بیشتر برای رسیدن به صلح فراگیر و دائمی در منطقه می‌شود.

لودریان هم در سخنانی از اسرائیل خواست که طرح الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به فلسطین اشغالی را به طور کامل به حالت تعلیق درآورد. 

وی همچنین دو طرف فلسطینی و اسرائیلی را به از سرگیری مذاکرات فراخواند.

وزیر خارجه فرانسه گفت: ثبات در منطقه باید با تشکیل دو کشور محقق شود. توافق‌نامه‌های صلحی که اخیرا با اسرائیل امضا شده باید باعث ایجاد ثبات و امنیت برای دو طرف فلسطینی و اسرائیلی شود.

وزیر خارجه آلمان نیز بعد از مثبت شدن تست کرونای یکی از محافظان شخصی‌اش سفرش را به اردن لغو کرد و به طور مجازی در این نشست شرکت داشت.

به دنبال آغاز روابط رسمی میان ابوظبی و منامه با تل‌آویو، تماس‌ها و دیدارهای زیادی در روزهای اخیر میان این کشورها انجام شده که واکنش شدید مردم برخی کشورهای منطقه از جمله فلسطینی‌ها را به دنبال داشته است.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: وزیر خارجه برای تحقق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۶۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میدل‌ایست‌آی: نتانیاهو قمار کرد اما ضربت راهبردی از ایران خورد

سردبیر نشریه آمریکایی «میدل‌ایست‌آی»، پیام حمله ایران را آشکار کردن ضعف اسرائیل عنوان کرد.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: دیوید هرست که سابقه نویسندگی در روزنامه گاردین را هم دارد، پیام‌های حمله ایران را متعدد می‌داند و می‌نویسد: بعد از شش ماه، جنگ غزه برای اسرائیل بد پیش می‌رود. نیروهای زمینی اسرائیل با مقاومت سرسختانه فلسطینیان روبه‌رو هستند که هیچ نشانه‌ای از تسلیم شدن یا فرار از خود نشان نمی‌دهد. روحیه مقاومت بین جنگجویان حماس نیز تشدید شده است. آنان احساس می‌کنند که از بدترین شرایط جان سالم به در برده‌اند و چیزی برای از دست دادن ندارند. مردم غزه علیه آنان مخالفت نکرده‌اند. آنان با اقدامات‌شان اسرائیل را تحقیر کرده و قدرت خود را به رخ می‌کشند. با متوقف شدن حمله اسرائیل به غزه، مخالفت با رهبری نتانیاهو در حال افزایش است و فشار واقعی برای دستیابی به توافقی که بازگرداندن گروگان‌ها را عملی سازد وجود دارد. اختلافات با حامی اصلی او جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا اکنون آشکار شده و او به سرعت در حال از دست دادن جایگاه نزد افکار عمومی جهانی است. اسرائیل تحت زمامداری نتانیاهو به یک کشور یاغی تبدیل شده. در چنین شرایطی، نتانیاهوی قمارباز، تاس را انداخت و به کنسولگری ایران حمله کرد در حالی که به خوبی می‌دانست معنای این کار چیست.

همچنین، آمریکا می‌دانست که نتانیاهو چه می‌کند یعنی تلاش برای کشاندن آمریکا به حمله به ایران برای حداقل سومین‌بار در ۱۴ سال گذشته ایران به یکباره دست به حمله علیه اسرائیل نزد. ایران وقت گذاشت و اعلام کرد که اگر آتش‌بس در غزه برقرار شود به اسرائیل حمله نخواهد کرد. این خواسته ایران نادیده گرفته شد. در برهه‌ای که زمان حمله ایران فرارسید این حمله به دقت طراحی شده بود تا پیام‌هایی را به آمریکا، اسرائیل و کشورهای عربی انتقال دهد. تهران می‌خواست پیشینه‌ای ایجاد کند که بتواند به طور مستقیم بدون آغاز جنگی تمام‌عیار به اسرائیل ضربه بزند. تهران قصد داشت به اسرائیل بگوید که می‌تواند به آن رژیم ضربه بزند. تهران قصد داشت به ایالات‌متحده بگوید که ایران قدرتی در خلیج‌فارس است که باید بماند و تنگه‌هرمز را کنترل می‌کند. تهران قصد داشت به تمام رژیم‌های عربی همکاری‌کننده با اسرائیل بگوید ممکن است در آینده چنین اتفاقی برای انان نیز رخ دهد.

بنابراین، اقدام ایران یک موفقیت استراتژیک بود و تهران پیام خود را به طرفین موردنظر رساند. این حمله به ضرر شهرت اسرائیل به عنوان پسر قلدر اصلی محله تمام شد. تحویل این پیام‌های متعدد با توقیف یک کشتی کانتینری توسط سپاه پاسداران آغاز شد که مالک آن کشتی یک میلیاردر اسرائیلی‌الاصل است.

پیام ایران به آمریکا نیز به همان اندازه نیرومند بود: ایران آماده حمله به اسرائیل با موشک‌های بالستیک و سرپیچی از غرب از جمله هشدار مستقیم به بایدن است. این که ایران خواهان جنگ نیست، اما قادر به پاسخگویی است. پیام ایران به آمریکا این بود که باید فرزند خودخواه و نوجوان خود اسرائیل را مهار کند نوجوانی که برای مدت‌زمانی طولانی توسط والدین‌اش مورد ناز و نوارش قرار گرفته و فکر می‌کند در منطقه هر کاری که بخواهد می‌تواند انجام دهد.

اگر نتانیاهو به ایران حمله کند روابط متزلزل او با آمریکا بدتر خواهد شد. نتانیاهو اگر کاری انجام ندهد. اسرائیل اکنون حامیان عرب خود را به چاله‌ای جهنمی کشانده که در آن هیچ صلح یا حتی چشم‌اندازی وجود ندارد، بدون شکست حماس و بدون هیچ‌گونه چشم‌اندازی برای دولتی پس از پایان جنگ. احمقانه‌ترین کاری که منابع امنیتی اسرائیل در روز یکشنبه انجام دادند آن بود که به طور علنی درباره همکاری نیروی هوائی اردن که به آنان کمک کرد تا پهپادها و موشک‌های کروز را سرنگون کنند با صدای بلند سخن گفتند.

منابع اسرائیلی به خود بالیدند که موشک‌هایی که از سوی ایران به سمت بیت‌المقدس شلیک شده بودند در سمت اردن و موشک‌های دیگری در نزدیکی مرز سوریه رهگیری شدند. پیامی که اسرائیل می‌خواست ارسال کند این بود که علی‌رغم اختلافات ظاهری اسرائیل متحدانی در منطقه دارد که آماده دفاع از آن رژیم هستند. با این وجود، اسرائیل باید بداند که وضعیت سلطنت اردن متزلزل است و با اعلام کمک آن به اسرائیلی‌ها بازی احمقانه‌ای را آغاز کرد و باعث تحریک افکار عمومی منطقه حکومت اردن خواهد شد. اردن در گذشته نیز ریاکار بوده و ملک حسین پادشاه اسبق اطلاعاتی را به اسحاق رابین نخست‌وزیر اسبق اسرائیل ارائه داده بود با این وجود، این اولین‌باری در تاریخ است که ارتش اردن که هنوز نام ارتش عربی را یدک می‌کشد برای محافظت از اسرائیل وارد عمل شده. این یک اشتباه بزرگ است. در حالی که مردم اردن چه فلسطینیان ساکن آن کشور و چه ساکنان کرانه شرفی از شلیک موشک‌ها توسط ایران به سوی اسرائیل حمایت می‌کردند ارتش اردن از طریق اسرائیلی‌ها آن موشک‌ها را سرنگون کرد. اسرائیل صرفاً با آن دسته از رهبران عربی رابطه دارد که خواسته مردم‌شان را نادیده گرفته و حکومت فاسدی را بر آنان تحمیل کرده‌اند.

اقدام اردن ممکن است کمک کوتاه مدتی به اسرائیل باشد، اما در درازمدت باعث ایجاد دردسر در طولانی‌ترین مرز اسرائیل می‌شود. اسرائیل ممکن است این واقعیت را که متحدانی واقعی دارد جشن بگیرد، اما با این کار مشروعیت دوستان خود را به طرز مهلکی تضعیف می‌کند. ایران حرف خود را زده و در نتیجه اسرائیل ضعیف‌تر شده است. این اولین‌باری بود که بایدن به اسرائیل گفت پاسخی ندهد. پس از چنین حمله‌ای از سوی ایران وجهه اسرائیل بدتر از قبل به نظر می‌رسد: اسرائیل برای دفاع از خود نیازمند کمک دیگران است و در انتخاب گزینه حمله نظامی نمی‌تواند آزادانه اقدام کند. این حمله باعث می‌شود که ایالات‌متحده حامی اسرائیل گزینه‌ها را برای آن رژیم انتخاب کنند. همه‌چیز در حال حاضر برای اسرائیل بد به نظر می‌رسد.

دیگر خبرها

  • واکنش‌های بین‌المللی به حادثه اصفهان | از هراس کشورهای اروپایی تا محکومیت توسط عمان
  • ایران قصد تشدید تنش ندارد/ باید مانع حمله به رفح شد
  • اردن: ایران قصد افزایش تنش ندارد
  • اردن: ایران قصد تشدید تنش ندارد/ باید مانع حمله به رفح شد
  • قطر: خاورمیانه شرایط سخت و پیچیده‌ای را پشت سر می‌گذارد
  • میدل‌ایست‌آی: نتانیاهو قمار کرد اما ضربت راهبردی از ایران خورد
  • جزییات اقدام عجیب آمریکا برای حضور وزیر امور خارجه ایران در نیویورک
  • اکسیوس : وزیر خارجه آمریکا تشدید تنش با تهران را به ضرر واشنگتن و تل آویو می داند/ بلینکن: همراهی اردن و عربستان با ما در دفاع از اسرائیل نشانه خوبی برای آینده است
  • وزیر خارجه اردن: به هیچ طرفی اجازه نمی دهیم حریم هوایی‌مان را نقض کند/ اردن میدانی برای جنگ منطقه ای نخواهد شد
  • چرا اردن به اسرائیل کمک کرد؟