Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-25@12:48:23 GMT

با پراید از آغاز تا پایان، تکامل یا تکرار؟

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۰۷۷۶۰

با پراید از آغاز تا پایان، تکامل یا تکرار؟

بالاخره خط تولید پراید در کشورمان متوقف شد. ژاپن، آمریکا و کره‌جنوبی هیچ کدام مانند خودروسازان ما با سرسختی در مقابل اعتراضات منتقدان به این خودرو مقاومت نکردند. جالب است بدانید که این خودرو در ابتدا با نام مزدا 121 در ژاپن متولد شد و سپس با انتقال به کارخانه فورد، با نام فورد فستیوا در آمریکا به حیاتش ادامه داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما خیلی زود به دلیل ایمن نبودن تولید و فروش آن در آمریکا ممنوع شد. کیا این خودروی نامطمئن را از آمریکایی‌ها تحویل گرفت و با تغییرات مشهودی آن را تبدیل به کیا پراید کرد. این پراید همانی بود که در سال 1372 شمسي برای اولین بار به کشور ما وارد شد. پراید که در کره هم خیلی زود توقف تولید خورد، تنها در ایران توانست 27 سال ماندگار شود. پراید ایرانی شده که با اسامی زیبای نسیم و صبا به مردم عرضه شد، خیلی زود به ارابه مرگ و خودروی پوست پیازی معروف شد. به هر جهت با توقف خط تولید، حضور پراید در کشور ما همچنان تا سال‌ها ادامه خواهد داشت و این امر به منزله پایان پراید برای ما نخواهد بود. در ادامه قصد داریم به روند تغییرات این خودرو طی 27 سال بپردازیم و مقایسه‌ای میان اولین و آخرین مدل آن داشته باشیم.

 

ميان پرايد اول و آخر چه فرق‌هايي است؟

پراید پس از ورود به ایران چند سالی بدون تغییر ماند و به عنوان یک خودروی وارداتی مونتاژی به فروش می‌رسید. سال‌های ابتدایی بعد از جنگ و نبود خودروهای مدرن، پراید را که خودرویی کم‌مصرف با قیمت مناسب محسوب می‌شد به سرعت در میان مردم محبوب کرد. به مرور شرکت سایپا که حالا لیسانس پراید را از کره‌ای‌ها خریده بود، آن را به یک خودروی وطنی تبدیل کرده و به ارائه مدل‌های مختلفی از این خودرو پرداخت. از زمانی که لوگوی شرکت سایپا بر جای کیا نشست، پراید در مدل‌های 131، 132، 141، 111 و 151 تولید و به مشتریان عرضه شد. در ادامه قصد داریم تفاوت‌های اولین پراید وارداتی و مجهزترین پراید تولیدی را بررسی کنیم.

 

پراید تکرار مداوم یک اشتباه!

پس از داخلی شدن کامل ساخت، پراید 131 و بعدها 132 جایگزین پراید صبا و پراید 111 جایگزین پراید نسیم شد. درست است که ظاهر پراید در ابتدا جذاب و جوان‌پسند بود، اما با گذشت چند سال به غیر از تنوع خودروهای تولیدی و وارداتی، تغییرات بسیار جزئی اعمالی در ظاهر پراید و پرتیراژ بودن آن خیلی زود ظاهر این خودرو را آنقدر تکراری کرد که جای هیچ جذابیتی را باقی نگذاشت. از طرفی پرایدهای سایپایی تا اوایل سال 90 تغییری در داخل کابین هم نداشتند و تنها تولیدات سال 90 تا 99 همگی با داشبورد جدید که به مراتب بی‌کیفیت‌تر از کابین سابق بود، عرضه می‌شدند. در یک جمع‌بندی از سیر تحول طراحی پراید طی این 27 سال تنها می‌توان از کم‌کاری و عدم خلاقیت طراحان شرکت سایپا به شدت انتقاد کرد. از لحاظ فنی تولید هر پراید در واقع تکرار مکررات بوده است. نیروی محرکه این خودرو در تمامی مدل‌ها از یک موتور با حجم 1.3 لیتر با 4 سیلندر و 8 سوپاپ تأمین می‌شود. این موتور قادر است 63 اسب بخار قدرت در 5200 دور در دقیقه را تولید کند. حداکثر سرعت آن 170 کیلومتر بر ساعت است و شتاب صفر تا صد حدود 14.5 تا 15 ثانیه دارد. با آنکه قدرت موتور پراید کم است، به دلیل وزن سبکش می‌توانسرعت‌های بالایی را با آن تجربه کرد. بزرگ‌ترین مزیت پراید که یکی از دلایل اصلی فروش بالای آن نیز هست، مصرف سوخت پایین این خودروست که در حالت ترکیبی در حدود 6.5 تا 7 لیتر است.

اما بزرگترین ضعف پراید که آن را از همه جا رانده کرد، ایمنی نداشته آن بود. آمار بالای مرگ و میر ناشی از تصادفات و ایمن نبودن این خودرو اينقدر سیل انتقادات را به همراه داشت تا بالاخره پس از 20 و اندی سال شرکت سایپا تصمیم به ایجاد بزرگترین تغییر در این خودرو گرفت. اجرای پروژه X100 که پلتفرم اصلاح شده پراید بود از سال 89 تا 93 به طول انجامید. افزودن قطعات و تغییراتی در داخل بدنه خودرو به جهت افزایش ایمنی آن، از دستاوردهای این پروژه بود. در واقع اجرایی شدن استفاده از این پلتفرم به علاوه اضافه شدن دو کیسه هوای سرنشینان جلو، ترمز ABS و فرمان هیدرولیک را می‌توانجدی‌ترین تغییرات پراید در 27 سال دانست. البته این 4 آپشن تنها در تیپ فول‌آپشن یعنی SE فراهم بود!

 

چرا پراید پرفروش‌ترین؟

پاسخ این سوال بسیار ساده است. مصرف سوخت کم، استهلاک پایین، قطعات یدکی ارزان و فراوان و قیمتی که تا چند سال پیش بسیار مناسب بود. و پر واضح است که از این به بعد نیز تا سال‌ها با اینکه دیگر خودروی ارزانی نیست و رقم رؤیایی 100 میلیون تومان را به خود دیده است، باز هم یکی از خودروهایی خواهد بود که در رأس میزان خرید و فروش قرار خواهد داشت. چرا که پراید ارزان‌ترین قیمت را در میان خودروهای صفر و کارکرده در کشور دارد.

منبع: فردا

کلیدواژه: پراید سایپا رپرتاژ آگهی شرکت سایپا خیلی زود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۷۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری دزدان جادوگر با شلیک گلوله!

 5 عضو سرقت خودرو در حالی با تیراندازی پلیس دستگیر شدند که قطعات خودروهای سرقتی را در یک منزل مسکونی ناپدید می کردند. 

به گزارش خراسان، در پی رها شدن لاشه های چندین خودروی سرقتی در خیابان های خلوت که قطعات آن ها سرقت شده بود،گروهی کارآزموده از افسران دایره تجسس کلانتری آبکوه،عملیات شناسایی و ردزنی سارقان را آغاز کردند.

آن ها که با دستور ویژه سرتیپ دوم ستاد احمد نگهبان(جانشین فرمانده انتظامی خراسان رضوی ) وارد عملیات تخصصی شده بودند در اولین مرحله از اقدامات پلیسی ،محیط جغرافیایی رها شدن لاشه خودروها را زیر ذره بین تحقیقات بردند و به نتایجی دست یافتند که نشان می داد خودروها در محدوده بولوار خیبر اوراق می شوند.

بنابراین گشت های انتظامی شبانه تقویت شد و چندین گروه مشترک از بخش های تخصصی پلیس با هدایت سرهنگ جعفر عامری(رئیس کلانتری آبکوه) در حالی به گشت زنی های بامدادی پرداختند که بسیاری از شهروندان در خواب سحرگاهی به سر می بردند.

این عملیات ها ادامه داشت تا این که ساعت یک بامداد هجدهم فروردین،ناگهان سرنشینان یک دستگاه پراید در حالی وارد کمین نیروهای گشت شدند که تعدادی از قطعات خودروها درون پراید مذکور ،زیر نور چراغ خودروی پلیس قرار گرفت. 

استعلام شماره پلاک پراید نیز بیانگر آن بود که خودروی مشکوک دارای سابقه سرقت است. بنابراین بلافاصله عملیات دستگیری شروع شد اما راننده با مشاهده چراغ گردان خودروی پلیس پدال گاز را فشرد.

در همین حال نیروهای گشت سلاح ها را بیرون کشیدند و لاستیک های پراید را زیر رگبار گلوله گرفتند. ساعتی بعد 3سرنشین خودرو محاصره شدند و درحالی به چنگ قانون افتادند که لوازم وقطعات سرقتی زیادی به همراه مقادیری مواد مخدر صنعتی از داخل پراید کشف وضبط شد.با انتقال متهمان و قطعات سرقتی به کلانتری ،بازجویی های تخصصی از آنان زیر نظر سرگرد طیوری(رئیس تجسس کلانتری آبکوه)آغاز ومشخص شد اعضای این باند خودروها را از غرب مشهد سرقت می کنند و در بولوار خیبر ،به قطعات و لوازم قابل فروش آن دستبرد می زنند.

طولی نکشید که ماموران انتظامی مخفیگاه اعضای این باند را شناسایی کردند وبا کسب مجوزهای قضایی منزل مسکونی ویلایی را به محاصره درآوردند. در بازرسی از این مکان نیز تعداد قابل توجهی قطعات و لوازم سرقتی خودرو مانند رینگ و لاستیک،رگلاتور و کپسول گاز،ضبط وپخش ،دینام،استارت و... کشف شد.

این عملیات ضربتی با دستگیری 2 عضو دیگر باند هنگام اوراق کردن خودروها در حالی ادامه یافت که بررسی ها نشان داد قطعات خودروهای سرقتی پس از انتقال به حیاط مذکور،طوری توسط دزدان جادوگر ناپدید می شوند که تنها لاشه ای از آن باقی می ماند.

براساس این گزارش ،ادامه تحقیقات مشخص کرد اعضای این باند 5 نفره به صورت حرفه ای با بهره گیری از خودروهای پژو 206 و پراید هاچ بک ،خودروهای شهروندان را در غرب مشهد به سرقت می برند وآن ها را در حیاط منزل مسکونی اوراق می کنند. بررسی های بیشتر با هماهنگی قضایی برای شناسایی دیگر عوامل مرتبط با این باند سرقت وارد مرحله جدیدی شده است.

دیگر خبرها

  • نمایشگاه خودروی پکن ۲۰۲۴ آغاز شد+ عکس
  • «پراید»؛ بیشترین سهم تولید آلایندگی مشهد را داشته است
  • طرح فروش سایپا با خودروی ۱۵۱ آغاز شد
  • اسحاق جهانگیری: گفتم حاضر نیستم زن و بچه‌ام را سوار پیکان کنم
  • آغاز فروش سایپا با خودروی ۱۵۱ آغاز شد
  • آغاز فروش سایپا ۱۵۱ با نرخ جدید/ افزایش ۵۰ میلیون تومانی قیمت وانت پراید!
  • آغاز فروش سایپا ۱۵۱ با قیمت جدید/ افزایش ۵۰ میلیون تومانی وانت پراید!
  • آغاز تولید خودروهای برقی چینی در تایلند
  • دستگیری دزدان جادوگر با شلیک گلوله!
  • برلین به کی‌یف وعده ۴۰۰ خودروی زرهی داده بود، اما تحویل مختل شد