Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل -پیمان یزدانی: ایالات متحده آمریکا در چند دهه اخیر به‌ دلیل جایگاهی که در عرصه‌های اقتصادی، سیاسی، امنیتی و نظامی دارد، اقدامات یکجانبه بسیاری را در عرصه بین‌المللی انجام داده است، به‌طوری‌که این امر منجر به شکل‌گیری روندی در سیاست خارجی و اقتصادی آن شده است. این سیاست خارجی و اقتصادی یکجانبه‌گرا اگرچه با فراز و نشیبی بعد از جنگ جهانی دوم در دوران ریاست‌جمهوری اکثر رؤسای‌جمهور آمریکا بروز و نمود داشته، به‌نظر می‌رسد این امر در دوران دونالد ترامپ بیش ‌از پیش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیاست های یکجانبه گرایانه ترامپ نه تنها تنش هایی را بین این کشور و سایر قدرت های جهانی مانند روسیه و چین ایجاد کرد، بلکه حتی باعث ایجاد تنش و اختلاف بین آمریکا و متحدان اروپایی و ناتو نیز شد.

اکنون که دوره اول ریاست جمهوری ترامپ در حال پایان است، بسیاری در دنیا منتظر نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هستند. هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه٬ سیاست های بسیار نامشخص و مشکوکی را در قبال متحد خود یعنی ترکیه دنبال کرده اند از جمله مسلح کردن گروه های جدایی طلب مانند پ ک ک و سایر گروه های تروریستی. آمریکا همچنین در شرق مدیترانه از رقبای ترکیه حمایت می کند.

جو بایدن، نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری٬ حتی با مداخله جویی مدعی شده است که در صورت پیروزی در انتخابات، تلاش خواهد کرد اردوغان را از قدرت برکنار کند.

ترکیه باید دیدگاه و سیاست خود را در قبال‌ آمریکا مجددا بررسی نماید و خود را برای دوره ای پر از چالش آماده کند زیرا مهم نیست که کدام یک از نامزدها در انتخابات ماه نوامبر پیروز شود در این راستا٬ خبرنگار مهر برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تاثیر نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر روابطش با متحد خود در ناتو یعنی ترکیه با دکتر «عثمان فاروق لوغ اوغلو»، معاون حزب جمهوری خلق ترکیه، گفتگویی را ترتیب داده است.

لوغ اوغلو با مقایسه سیاست های احتمالی ترامپ و بایدن در قبال ترکیه در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا٬ گفت: گذشته از تفاوت این دو نفر در زمینه مسائل داخلی از جمله اقتصاد، نژادپرستی، تغییرات آب و هوایی، مراقبت های بهداشتی و ویروس کرونا، تفاوت های قابل توجهی بین بایدن و ترامپ در رابطه با امور خارجی وجود دارد.

وی با اشاره به موضع بایدن در قبال ترکیه افزود: بایدن در طول فعالیت سیاسی خود چه به عنوان سناتور، چه در مقام معاون رئیس جمهور و چه اکنون که به عنوان نامزد حزب دموکرات فعالیت دارد٬ همواره ضد ترکیه بوده است.

عضو ارشد حزب جمهوری خلق ترکیه در ادامه گفت: بایدن طرفدار سرسخت ادعاهای نسل کشی ارمنستان است. او طرفدار یونان و قبرس یونانی در مسائل ترکیه و یونان است. او با فروش سلاح های آمریکایی به ترکیه مخالف است و از مواضع ترکیه در شرق مدیترانه انتقاد می کند. او آرزوی تقسیم عراق را برای رسیدن به خواسته های کُردها برای استقلال در سر دارد و اکنون او با مداخله گستاخانه در امور داخلی ترکیه مرزهای خود را پشت سر می گذارد و ادعا می کند که در صورت انتخاب به عنوان رئیس جمهور آمریکا، قصد دارد رئیس جمهور منتخب ترکیه را از قدرت برکنار کند. بنابراین٬ ریاست جمهوری بایدن یک دوره دشوار در روابط ترکیه و آمریکا خواهد بود.

این  سیاستمدار ترکیه ای در مورد سیاست ترامپ در قبال آنکارا نیز افزود: رییس جمهور فعلی ترامپ هم داستان دیگری دارد. او نیز بر خلاف آنچه که به نظر می رسد لزوما برای ترکیه گزینه بهتری نیست. اردوغان و ترامپ به طور متقابل به رابطه نزدیک خود افتخار می کنند و ترامپ هرگز فرصتی برای تعارف با همتای ترکیه ای خود را از دست نمی دهد. اما وضعیت واقعی روابط بین کشورها داستان دیگری را برای ما بازگو می کند.

وی در ادامه گفت: هیچ یک از مسائل دیرینه، چه در سطح دو جانبه و چه در سطح منطقه حل نشده است. رابطه این دو کشور به بن بست رسیده است. خرید مسئله موشکهای S-400 روسی توسط ترکیه همچنان به عنوان مشکل اصلی مطرح است. حمایت آمریکا از گروه تروریستی PYD / YPG در سوریه یکی دیگر از عوامل حیاتی جدایی میان دو متحد است. اخیراً نیز دولت وی از ادعاهای یونان و قبرس یونانی در شرق مدیترانه حمایت کرده٬ تحریم اسلحه را برداشته و سپس توافقنامه ای به اصطلاح امنیتی را با قبرس یونانی امضا کرده است.

لوغ اوغلو اعلام کرد: با این حال، خطر اساسی تر در غیرقابل پیش بینی بودن ترامپ است. وی در گذشته نه چندان دور تهدید کرده بود که اگر خواسته های وی توسط ترکیه برآورده نشود، اقتصاد ترکیه را نابود خواهد کرد. این نشان می دهد که ترامپ٬ ترکیه را به عنوان یک متحد نمی بیند، بلکه ترکیه برای او کشوری است که می تواند با توجه به نیازهایش با آن رفتار کند.

عضو ارشد حزب جمهوری خلق ترکیه با بیان اینکه به دلایل مختلف نه بایدن و نه ترامپ به عنوان نامزدهای ریاست جمهوری، برای ترکیه مناسب و خوشایند به نظر نمی رسند٬ گفت: ترکیه باید دیدگاه و سیاست خود را در قبال‌ آمریکا مجددا بررسی نماید و خود را برای دوره ای پر از چالش آماده کند زیرا مهم نیست که کدام یک از نامزدها در انتخابات ماه نوامبر پیروز شود.

کد خبر 5031321

منبع: مهر

کلیدواژه: ترکیه ایالات متحده امریکا جو بایدن دونالد ترامپ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 ایالات متحده امریکا رژیم صهیونیستی عراق فلسطین عادی سازی روابط با اسرائیل بحرین دونالد ترامپ ایران امارات متحده عربی لبنان ویروس کرونا عربستان سعودی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 ترکیه انتخابات ریاست جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۰۹۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا : شرایط فعلی منطقه، نتیجه خروج دولت ترامپ از برجام است

هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت رویکرد دولت بایدن پس از حمله تلافی‌جویانه ایران به سرزمین‌های اشغالی، جلوگیری از درگیری گسترده‌تر در منطقه غرب آسیاست.

به گزارش ایسنا، «جان کربی» هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا در پاسخ به سوالی درباره این که آیا دولت بایدن می‌توانست رویکرد سختگیرانه‌تری در قبال ایران داشته باشد، گفت: مشکل می‌توان به کارهایی که رییس جمهور بایدن انجام داده نگاهی انداخت و گفت که ما به نوعی به ایران آسان گرفته‌ایم.

کربی در گفت‌وگویی با شبکه فاکس نیوز به سوالی پاسخ داد که با توجه به برخی انتقادات داخلی نسبت به عملکرد دولت بایدن در قبال ایران و تاثیر آن بر وقوع حمله مستقیم ایران به اراضی اشغالی مطرح شد.

ایران شامگاه شنبه، در پاسخ به حمله متجاوزانه رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق، با بیش از ۳۰۰ موشک و پهپاد به نقاطی در اراضی اشغالی حمله کرده و آن را حق مشروع خود برای دفاع در برابر اقدامات متجاوزانه و در چارچوب منشور ۵۱ سازمان ملل دانست.

این مقام کاخ سفید همچنین با اشاره به حمله تلافی‌جویانه بی‌سابقه ایران به اهدافی در سرزمین‌های اشغالی، به شبکه سی‌ان‌ان گفت دولت بایدن به دنبال کاهش تنش در منطقه است و نمی‌خواهد شاهد درگیری گسترده‌تر در منطقه باشد. 

کربی بیان کرد: این دولت پیشین بود که تصمیم گرفت از توافق هسته‌ای(برجام) خارج شود. حالا، ایران به طرز قابل‌توجهی و بیش از زمان انتخاب شدن آقای ترامپ به توانمندی هسته‌ای احتمالی نزدیک شده است.

این مقام شورای امنیت ملی آمریکا در پاسخ به سوالی درباره آزادسازی پول‌های بلوکه‌شده ایران نیز گفت: پول‌های بیشتری که در پی معافیت از تحریم‌ها در دسترس ایران قرار گرفت که دولت ترامپ اعمال کرده بود، تنها برای مصارف بشردوستانه قابل استفاده است.

در سال گذشته، طی توافقی تهران و واشنگتن برای تبادل زندانیان، پول‌های بلوکه‌شده ایران در بانک‌های کره جنوبی به عنوان بخشی از این توافق با اعمال معافیت‌های تحریمی از سوی آمریکا آزاد شده و به حساب‌هایی محدودشده در قطر منتقل شد تا با نظارت قطر و آمریکا برای مصارف بشردوستانه مورد استفاده قرار بگیرد.

دولت آمریکا پیشتر در پاسخ به انتقادات داخلی از آزادسازی این پول‌ها که برخی آن را «سرازیر کردن پول نقد» به سوی ایران تلقی کرده بودند، توضیح داده بود که این پول‌ها بخشی از دارایی‌های ایران بوده است که به دلیل تحریم‌ها در بانک‌های خارجی مسدود شده بود و اکنون برای مصارف بشردوستانه آزاد شده است.

کربی همچنین گفت که این پول‌ها در اختیار ایران و حمایت ادعایی او از گروه‌های مقاومت منطقه قرار نمی‌گیرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • توهین جدید ترامپ به بایدن؛ او بدترین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا است
  • رحیم‌پور ازغدی: ترامپ یقه طرف را می‌گیره می‌خواد تجاوز کنه!
  • بایدن ورود کشتی های روسی به بنادر آمریکا را برای یک سال دیگر ممنوع کرد
  • ترامپ در دادگاه خود را به خواب زد
  • این بار «ترامپ خواب‌آلود»، سوژه شد
  • دلزدگی مردم آمریکا از رقابت دوباره بایدن و ترامپ
  • ترامپ : بایدن مقصر حمله ایران به اسرائیل است
  • کربی: شرایط فعلی منطقه، نتیجه خروج ترامپ از برجام است
  • ترامپ: بایدن مقصر حمله ایران به اسرائیل است
  • آمریکا : شرایط فعلی منطقه، نتیجه خروج دولت ترامپ از برجام است