Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-19@21:43:59 GMT

پاسخ محققان درباره هشدار «بمب قطبی»

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۱۱۶۱۸

پاسخ محققان درباره هشدار «بمب قطبی»

به نقل از ایسنا؛ در پیشگویی‌های غیر واقعی فضای مجازی خبر از بارش نیم متری برف در روزهای اول پاییز داده شده و نسبت به بمب قطبی هشدار می‌دهند، ضمن آنکه اعلام می‌شود طبق پیش‌بینی‌ها بارش قابل توجهی در پاییز سال جاری خواهیم داشت.

این در حالی است که محققان حوزه هواشناسی تاکید دارند در پاییز سال جاری هر چند که کشور کاهش دما نسبت به نرمال را تجربه می‌کند، ولی در نقشه‌های به روز رسانی شده بارش چنین افزایش بارشی مشاهده نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته رییس پژوهشکده اقلیم‌شناسی، میانگین دمای هوای مهرماه در مرکز و شرق کشور از نیم درجه سانتی‌گراد کمتر از نرمال تا نرمال و در سایر مناطق از نیم تا یک درجه بیشتر از نرمال پیش‌بینی می‌شود. در آبان‌ دمای هوا افزایش می‌یابد، به طوری که ناهنجاری دما در شرق کشور در محدوده صفر و در سایر مناطق از نیم تا مثبت ۲ درجه سانتی‌گراد خواهد بود. ناهنجاری دما در  آذر در بیشتر مناطق از مثبت یک تا مثبت ۲ درجه است و انتظار می‌رود طی دی تا بهمن، بخش‌های شرقی کشور ناهنجاری حدود ۰.۵- درجه را تجربه کنند.

امسال استان‌های پربارش‌ و کم‌بارش‌ها کدام‌ها هستند؟

دکتر ایمان بابائیان، رئیس پژوهشکده اقلیم‌شناسی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به داده‌های آخرین روزهای شهریور گفت: این داده‌ها نشان می‌دهد علی‌رغم اینکه بارش سال زراعی ۹۹-۱۳۹۸ نسبت به سال قبل ۶.۳ کاهش یافته است، اما افزایش ۲۸.۴ درصد را نسبت به نرمال تجربه کرده است، به گونه‌ای که در این دوره بیشترین افزایش بارش در استان‌های "هرمزگان"، "قم" و "سیستان ‌و ‌بلوچستان" به ترتیب با ۱۳۸، ۶۷ و ۶۷ درصد رخ داده است.

وی بیشترین کاهش بارش را مربوط به استان‌های "چهارمحال‌وبختیاری"،  "کهگیلویه ‌و ‌بویراحمد" و "کرمانشاه" به ترتیب با منهای ۱۲.۲، منهای ۸.۴ و منهای ۷.۹ درصد دانست.

بابائیان با اشاره به انتشار متنی مبنی بر وقوع "بمب قطبی" و تاثیرپذیری ایران از این پدیده، اظهار کرد: آخرین به ‌روز رسانی دور پیوندهای اثرگذار بر روی ایران شامل "انسو"(ENSO)  و "دوقطبی" اقیانوس هند(IOD) نشان از تحول در وضعیت آنها در مقایسه با ماه‌های پیش است. انتظار می‌رود "انسو" در فصل پاییز تا نیمه زمستان در فاز "لانینای" (وضعیتی که بخش مرکزی و شرقی استوایی اقیانوس آرام، آب سردتر از حالت طبیعی می‌شود) ضعیف و از اواخر زمستان به فاز خنثی تغییر یابد که می‌تواند افزایش بارش بر روی ایران را تسهیل کند.

رییس پژوهشکده هواشناسی اضافه کرد: علاوه بر آن درباره جریان دور پیوندی "دوقطبی" اقیانوس هند نیز پیش‌بینی شده است در فصل پاییز در فاز سرد تا خنثی باشد و به آرامی از ابتدای فصل زمستان در فاز خنثی قرار می‌گیرد و پیش‌بینی می‌شود نمایه نوسان شبه‌دوسالانه (QBO) در فصل پاییز در فاز منفی باشد.

وی تاکید کرد: وضعیت دورپیوندهای فوق کمک می‌کند تا کم‌بارشی پیش‌بینی شده برای فصل پاییز، به شرایط نرمال در فصل زمستان تغییر یابد. بیشترین کاهش بارش فصل پاییز در استان‌های واقع در زاگرس مرکزی و جنوبی رخ خواهد داد؛ شمال‌غرب، استان‌های ساحلی خزر و نیمه غربی البرز نیز مناطقی هستند که بارش آن در محدوده کمتر از نرمال خواهد بود.

به گفته این محقق حوزه هواشناسی، جنوب‌شرق کشور منطقه‌ای است که بارش آن در فصل پاییز گرایش به نرمال دارد. در سایر مناطق کشور بارش بین نرمال تا کمتر از آن پیش‌بینی شده است. مشخصه مهم بارش زمستان، توزیع ناهمگن زمانی و مکانی آن است.

بابائیان با تاکید بر اینکه میانگین دمای هوا تا اوایل فصل پاییز در استان‌های همجوار زاگرس غربی و جنوبی متمایل به بیش از نرمال و در سایر استان‌ها نرمال و متعاقب آن در سطح کشور تا آغاز فصل زمستان بین یک تا دو درجه چنین شرایطی کم ‌و بیش در ماه آذر هم وجود دارد و در ماه دی وضعیت بارش کشور بهبود یافته و در محدوده نرمال خواهد بود.

وی اضافه کرد: با گرایش "دوقطبی" اقیانوس هند (IOD) به فاز مثبت و QBO به فاز منفی، انتظار می‌رود بارش فصل زمستان در جنوب‌شرق، جنوب و جنوب‌غرب در محدوده نرمال تا قدری بیشتر از آن باشد. بخش‌هایی از زاگرس مرکزی فصل زمستان را هم با بارش در محدوده کمتر از نرمال سپری خواهند کرد.

رییس پژوهشکده اقلیم شناسی تصریح کرد: تحلیل پیش‌بینی‌های صادره به چهار روش مختلف در سازمان هواشناسی کشور نشان از عدم قطعیت نسبتا زیاد پیش‌بینی بارش در فصل زمستان سال‌جاری است که موجب توزیع ناهمگون مکانی و زمانی بارش در این فصل خواهد شد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: بارش باران فصل پاییز فصل پاییز فصل زمستان استان ها پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۱۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تندباد و بارش‌های رگباری در راه است

صادق ضیاییان درباره وضعیت مناطق کوهستانی کشور طی پنج شنبه (٣٠ فروردین‌ماه) اظهارکرد: پنج شنبه تداوم بارش‌های رگباری و گاهی رگبار شدید، توام با رعدوبرق و تگرگ و وقوع تندباد موقتی در بخش‌های جنوب شرقی کشور و ارتفاعات کرمان و شرق هرمزگان پیش‌بینی می‌شود. در این مناطق به‌ویژه طی نیمه اول روز به سبب جاری شدن سیلاب، احتمال اصابت رعدوبرق و تگرگ، طغیان رودخانه‌ها و احتمال سقوط و پرتاب به سبب وزش باد شدید، فعالیت‌های کوهنوردی، دره‌نوردی، طبیعت گردی و پرواز‌های تفریحی مخاطره آمیز است.

به گزارش ایسنا، وی اضافه کرد: از عصر پنجشنبه با تضعیف این سامانه از شدت بارش‌ها کاسته و در منطقه کاهش ابر پیش‌بینی می‌شود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت مناطق کوهستانی کشور طی جمعه (٣۱ فروردین‌ماه) گفت: به سبب وقوع ناپایداری‌های همرفتی به‌ویژه طی ساعات بعدازظهر در ارتفاعات شمال غرب، ارتفاعات زاگرس، بخش‌هایی از ارتفاعات البرز و ارتفاعات جنوب شرق کشور، شرایط برای افزایش ابر و وقوع رگبار موقتی و رعدوبرق و تگرگ مهیا می‌شود.

وی توصیه کرد: با درنظر گرفتن وقوع رگبار و رعدوبرق طی ساعات بعدازظهر، جمعه نسبت به زمان بندی مناسب صعود جهت پرهیز از مواجه شدن با شرایط جوی نامناسب اقدام شود. با توجه به بارش‌های قابل ملاحظه طی روز‌های گذشته و پرآبی رودخانه‌ها و دره‌ها در نواحی جنوبی و جنوب شرقی از انجام برنامه‌های دره‌نوردی اجتناب شود.

ضیاییان در پایان گفت: با توجه به شرایط فصلی وقوع بهمن بهاره به‌ویژه در مناطق مستعد ارتفاعات البرز، شمال غرب و ارتفاعات مستعد زاگرس، از تردد در مناطق مستعد وقوع بهمن و قرار گرفتن روی نقاب‌های برفی اجتناب شود.

دیگر خبرها

  • بارش‌های بهاری تا نیمه اردیبهشت‌ ادامه دارد؛ آیا بارندگی‌ها، کم‌بارشی زمستان را جبران می‌کند؟
  • شدت گرفتن بارش‌ها در مناطق مستعد
  • بارش‌های بهاری تا نیمه اردیبهشت‌ ادامه دارد/ آیا بارش‌های بهار، کم‌بارشی زمستان را جبران می‌کند؟
  • هشدار کاهش دمای هوا و سرمازدگی محصولات کشاورزی در کرمان
  • هشدار مهم هواشناسی به کوهنوردان/ رگبار باران در این ارتفاعات
  • هواشناسی ایران/ هشدار وزش باد شدید و رگبار باران در نقاط مختلف کشور
  • تندباد و بارش‌های رگباری در راه است
  • تداوم باران در سیستان و بلوچستان
  • صدور هشدار قرمز برای این استان
  • هشدار قرمز برای سیستان و بلوچستان | موج شدید بارش‌ها در راه است