Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@06:11:18 GMT

فواید و مضرات مصرف قرص ویتامین ب ۱۲

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۱۱۷۰۲

فواید و مضرات مصرف قرص ویتامین ب ۱۲

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،

مشخصات قرص ویتامین B۱۲

نام دارو: قرص ویتامین B۱۲

 نام لاتین: Vitamin B۱۲

نام تجاری:

 رده دارویی: ویتامین‌ها و مکمل

اشکال دارویی: قرص

 فروش دارو: بدون نسخه

بیشتر بخوانید

۲۰ دلیلی که یکی از آن‌ها می‌تواند علت ریزش موی شما باشد! + راه حل

موارد مصرف قرص ویتامین B۱۲

مناسب برای جبران کمبود ویتامین B۱۲

 بیماران دچار مگالوبلاستی ناشی از نیتروز اکساید

سندرم ایمرسلوند گراسبک

 درمان کم خونی پرنیسیوز ناشی از فقدان یا مهار فاکتور داخلی

 پیشگیری از بروز کمبود ویتامین ب ۱۲ پس از برداشت تمامی معده و قسمت زیادی از ایلئوم

موارد منع مصرف قرص ویتامین B۱۲

 این دارو در بیماری لبر (Leber) نباید مصرف شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از دریافت استنت کرونر از استفاده از ترکیب ویتامین B۱۲، فولات و ویتامین B۶ خودداری کنید. این ترکیب ممکن است خطر باریک شدن رگ‌های خونی را افزایش دهد.

مقدار و نحوه مصرف قرص ویتامین B۱۲

مقدار، نوع و توالی زمانی دارو‌هایی که مصرف می‌کنید به موارد زیر بستگی دارد:

 سن بیمار

نوع و شدت بیماری تحت درمان

 نحوه واکنش به اولین مقدار مصرفی دارو

 سایر شرایط پزشکی بیمار

بزرگسالان:

دوز مکمل عمومی ویتامین ب ۱۲، ۲۵-۵ میکروگرم در روز است.

 کودکان بزرگتر و افراد مسن ۱.۸ میکروگرم

 زنان باردار  ۲.۴ میکروگرم

  زنان شیرده ۸/۲ میکروگرم

 افراد بالای ۵۰ سال  ۲۵-۱۰۰ میکروگرم

برای کمبود ویتامین B۱۲

 روزانه دوز‌های ۳۰۰-۱۰۰۰۰ میکروگرم

منبع: بیتوته

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویتامین عوارض دارو مصرف قرص ویتامین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۱۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض جدی مصرف زیاد دارچین

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️  دارچین گیاهی معروف در سرتاسرجهان است که در ایران به صورت ادویه در کنار غذا وقسمتی از بافت چوب دارچین کنار دمنوش‌ها استفاده میشود. استفاده از دارچین به مقدار کم مشکلی ندارد ولیکن مصرف بی رویه از گیاه دارچین اختلالات زیادی برای بدن ایجاد میکند و بدن را با چالش و پارادوکس روبرو می‌کند. 

انواع دارچین
رایج‌ترین نوع دارچین شامل:

کاسیا:
نوعی دارچین معمولی که عامه مردم از آن استفاده می‌کنند. دارچین کاسیا، نسبت به دارچین سیلان، بسیار ارزان‌تر است و در مقادیر کم خطری ندارد، اما استفاده زیاد آن به دلیل وجود کومارین می‌تواند مشکلاتی برای سلامتی ایجاد کند.

سیلان:
سیلان همان دارچین واقعی است که تلخی آن کمتر است و طعم سبک تری دارد.

مصرف بیش از حد دارچین چه عوارضی دارد؟
گرچه دارچین طعم و مزه و طبع جذابی دارد، اما به دلیل وجود کومارین در آن دانشمندان شما را از مصرف بی اندازه آن منع می‌کنند، زیرا عوارض و مشکلات زیر را در پی دارد.

سرطان
تحقیقات ثابت کرده که کومارین سرطان ریه و کبد و کلیه‌ها را در پستان داران به وجود می‌آورد، اما نظریه تایید شده ایی از نوع تاثیر آن در دست نیست. بعضی از دانشمندان بر این باورند کومارین می‌تواند به طور پیاپی به یک سری از ارگان‌های بدن آسیب بزند و سلول‌های سالم را با سلول‌های سرطانی جایگزین کند.

آلرژی دهان
دارچین دارای ترکیبی به نام سینامالدهید است که می‌تواند در صورت مصرف زیاد و تماس طولانی بزاق دهان با این مواد شیمیایی در کسانی که به دارچین حساسیت دارند، واکنش آلرژیک مانند التهاب زبان یا لثه، احساس سوزش یا خارش و لکه‌های سفید رنگ در دهان ایجاد کند، اما مقادیر کم این ادویه چنین واکنشی را در بر ندارد. زخم دهانی بیشتر در افرادی ایجاد می‌شود که از روغن دارچین و آدامس‌های دارچینی استفاده می‌کنند.

آسیب کبد
دارچین معمولی که کاسیا نیز نامیده می‌شود، دارای کومارین فراوانی است. مصرف زیاد کومارین سبب سمی شدن کبد و آسیب به آن خواهد شد بنابراین در مصرف دارچین باید احتیاط کنید. در هر قاشق چایخوری دارچین معمولی تقریبا ۵ میلی گرم کومارین وجود دارد که این مقدار غیر مجاز می‌باشد.
شما در طول روز می‌توانید تنها نصف یک قاشق چایخوری دارچین کاسیا مصرف نمایید، زیرا مقدار مجاز توصیه شده روزانه برای مصرف کومارین، ۰.۱ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن می‌باشد. به جز کاسیا مکمل دارچین نیز دارای مقدار زیادی کومارین است.

کاهش قند خون
دارچین ماده ایی است عالی برای کاهش قند خون برای کسانی که دارای قند خون بالا هستند؛ دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که دارچین میتواند کار انسولین را انجام دهد گرچه که یک قاشق از هر فراورده ایی از دارچین در لحظه میتواند قندخون را پایین بیاورد ولیکن برای کسانی که دارای قند خون پایین هستند بسیار خطرناک است و مصرف آن میتواند آنها را دچار سرگیجه، ضعف و خستگی یا حتی از هوش رفتن بکند که به این وضعیت، هیپو گلیسمی یا افت قند خون می‌گویند.

تداخل دارویی
مصرف دارچین به مقدار کم معمولا باعث تداخل دارویی نمیشود، اما با مصرف دارو‌های دیابت و قلب و کبد و تداخل آن با مصرف دارچین باعث بیشتر شدن عوارض جانبی دارو میشود. همچنین دارچین در برخی مواقع می‌تواند همانند یک آنتی بیوتیک عمل نماید و مصرف آن به همراه آنتی بیوتیک موجب ایجاد ناسازگاری‌هایی شود.

مشکلات تنفس، حلق و بینی
دارچین به دلیل بافت ریزی که دارد درصورت تنفس اشتباه وارد ریه‌ها میشود و باعث احتقان و تنگی نفس میشود. در صورت ورود به گلو به دلیل وجود سینامالدهید باعث تحریک گلو وبروز مشکلات تنفسی میشود.
افراد دارای آسم و مشکلات تنفسی باید مراقب باشند به اشتباه دارچین تنفس نکنند، زیرا خوردن دارچین خشک می‌تواند گلو و ریه‌ها را تحریک کندو باعث آسیب دائمی به ریه‌ها و التهاب یا پنومونیا (سینه پهلو) شود. اگر پنومونیا درمان نشده بماند، ریه‌ها برای همیشه زخم شده و احتمالا از کار می‌افتند.

رقیق شدن خون
مصرف دارچین کاسیا سبب رقیق شدن خون می‌شود و ماده خوبی برای افرادی است که دچار غلظت خون هستند. این خاصیت دارچین موجب می‌شود تا به عنوان انعقاد کننده در افرادی که از بیماری‌های قلبی رنج می‌برند عمل نمایند، اما مکمل خوبی در کنار قرص‌های رقیق کننده خون نیست.

سقط جنین
دارچین دوای خوبی برای دل درد و باد معده است، اما مصرف دارچین برای خانم‌های باردار اصلا توصیه نمیشود، زیرا باعث سوزش معده میشود. همچنین دارچین برای کسانی که رحم ضعیفی دارند و نگهداری جنین برای بدن آنها سخت است به هیچ وجه توصیه نمیشود.
در صورت بروز مشکلاتی در دوران بارداری مثل نفخ و سردی معده برای مصرف دارچین با دکتر مشورت کنید، زیرا استفاده دارچین باعث افزایش ضربان قلب وافت قند خون و تعریق بیش از حد در بانوان میشود. همچنین مصرف دارچین باعث انقباض وباز شدن رحم و پایین آمدن جنین قبل از تکامل میشود و به زایمان زود رس منجر میشود.

افزایش ضربان قلب
استفاده بیش از حد از دارچین باعث افزایش ضربان قلب می‌شود و برای بیماران قلبی مضر است پس اگر دچار بیماری قلبی هستید در مصرف دارچین دقت کنید و حتی اگر می‌خواهید روغن دارچین استفاده کنید، قبل استفاده این روغن را رقیق کنید.

گرمی دارچین
دارچین دارای طبع گرم است و در طب ایران باستان برای مقاومت بدن در مقابل ویروس‌ها و بیماری‌ها مفید است، اما در طب چین استفاده گرمی در فصل گرما مطلقا ممنوع است، زیرا باعث جوش زیر زبان میشود و بدن برای تخلیه این گرما به چالش کشیده میشود، اما در زمستان عوارضی ندارد. همچنین استفاده از روغن دارچین در صورت رقیق نشدن برای پوست مضر بوده و باعث حساسیت پوستی می‌شود.

سخن آخر
بهتر است در صورت تمایل به مصرف دارچین از این ادویه خوش طعم و بو بیش از اندازه استفاده نکنید. نه تنها مقدار زیاد پودر و چوب دارچین مضر است بلکه استفاده از مقدار فراوان روغن دارچین و مصرف قرص دارچین یا کپسول‌های دارچین به دلیل وجود دی اکسید سیلیکون در ساخت آن مضر می‌باشد.

دیگر خبرها

  • داروخانه‌های معتبر اینترنتی‌ مجاز به فروش شیر خشک نیستند
  • فواید و مضرات باران ۴۸ ساعته مازندرانی‌ها
  • فواید و مضرات سشوار برای مو
  • نشانه‌های کمبود ویتامین K
  • مضرات خوردن زیاد هندوانه
  • کمبود این ویتامین سبب یبوست می‌شود
  • بهترین زمان خوردن قهوه برای کبد چرب | مضرات خوردن قهوه در شب را بدانید
  • این ویتامین‌ها اضطراب را کاهش می‌دهد
  • عوارض جدی مصرف زیاد دارچین
  • فواید خوردن کره برای بدن