Web Analytics Made Easy - Statcounter

نامه 56 نماینده کنگره به ترامپ برای تحریم ایران، درخواست آمریکا برای گفتکو با ایران درباره افغانستان، تحریم 6 نهاد و فرد ایرانی از سوی آمریکا و گفت‌وگوی مقام ارشد اماراتی با فرستاده سازمان ملل در مورد سوریه از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به آغاز به کار فعالیت های هسته ای عراق نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، رسانه های عراقی به نقل از هیئت کنترل مواد رادیو اکتیو عراق اعلام کردند به دستور نخست وزیری کمیته ای برای آغاز به کار ساخت نیروگاه هسته ای عراق با کمک های بین المللی تشکیل شده است.

بر اساس این بیانیه به دستور مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق ، قرار است کار خود را برای بازگشت به جایگاه هسته ای سابق خود در دهه های هفتاد و هشتاد از قرن گذشته آغاز کند.

کمال حسین لطیف رئیس هیئت کنترل مواد رادیواکتیو به خبرگزاری عراق گفت :  این نیروگاه قرار است در تولید ایزوتوپ های پزشکی و دارویی سهیم باشد .

وی تاکید کرد علاوه بر نیازهای پزشکی و ساخت بیمارستانی طب هسته ای در عراق ، در سال 2030 عراق نیمی از توان تولید نفت خود را برای تولید برق خواهد سوزاند از این رو نیاز به یک نیروگاه برق هسته ای در عراق هم محسوس است.

نامه 56 نماینده کنگره به ترامپ برای تحریم ایران

۵۶ نماینده کنگره آمریکا در نامه‌ای به «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور کشورشان خواستار تحریم کل بخش مالی ایران شدند.

«اسکات پری»، عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا که این نامه به ابتکار او تنظیم شده در این نامه نوشته ۱۴ بانک ایرانی به سامانه سوئیفت متصل هستند.

او مدعی شده وصل بودن این بانک‌ها موجب دسترسی ایران به نظام مالی دنیا شده و تهران را قادر به دور زدن تحریم‌های فعلی می‌کند.

پری گفت: «ایالات متحده باید به صورت بی‌امان رژیم ایران را برای پایان دادن به فعالیت‌های تروریستی‌اش در دنیا، اتمام نقض حقوق بشر و سایر فعالیت‌های مخرب تحت فشار قرار دهد.»

در مجلس سنا به عنوان دیگر شاخه قانونگذاری کنگره هم هفته گذشته سناتور «تام کاتن» به همراه چند سناتور دیگر نامه مشابهی را به «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا نوشتند.

با این حال، قبل‌تر از این تحرکات کنگره، لابی ضد ایرانی «بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها» (اف‌دی‌دی) که روابط نزدیک و دیرینه‌ای با رژیم صهیونیستی و به خصوص حزب «لیکود» به رهبری «بنیامین نتانیاهو» دارد، این توصیه را مطرح کرده بود.

لابی «اف‌دی‌دی» و اعضای آن جزو مشاوران غیررسمی دولت ترامپ در امور ایران محسوب می‌شوند و نقش فعالی در تروریسم اقتصادی علیه تهران بازی کرده‌اند.

«مارک دوبوویتز» رئیس لابی «اف‌دی‌دی» و «یعقوب نیگل» از اعضای ارشد این موسسه روز ۱۱ شهریور در قالب مقاله‌ای با عنوان «مقابله با ایران قبل از انتخابات نوامبر» نوشته‌اند: ««دو ماهِ باقی مانده به انتخابات نوامبر در آمریکا در مبارزه علیه جمهوری اسلامی ایران و "جاه‌طلبی‌های هسته‌ای و منطقه‌ای" این کشور بسیار بااهمیت است. دولت ترامپ باید کارزار فشار حداکثری علیه ایران را ادامه دهد و در عین حال، حفاظ‌هایی را برای جلوگیری از بازگشت [دولت‌های بعدی آمریکا] به توافق‌نامه‌هایِ به غایت ناقصِ گذشته، احداث کند.»

نگارندگان این یادداشت در ادامه به دولت ترامپ توصیه کرده‌اند در نخستین گام، کل بخش مالی جمهوری اسلامی ایران را در فهرست سیاه قرار داده و ۱۳ بانک باقی‌مانده در «سوئیفت» را از این سامانه پیام‌رسان بانکی خارج کند. آنها نوشته‌اند تنها یک بانک باید برای انجام تراکنش‌های مالی مربوط به مبادلات بشردوستانه در سوئیفت باقی بماند.

دابوویتز و نیگل هدف از این سیاست را ایجاد شورش‌های خیابانی در ایران و دامن زدن به ناآرامی‌های داخلی عنوان کرده‌اند. آنها می‌نویسند: «این اقدام، اکسیژن مالی تهران را قطع کرده، باعث دامن زدن به تظاهرات‌ها و اعتصاب‌های کارگری علیه رژیم شده و برای مذاکرات آتی، اهرم فشار ایجاد خواهد کرد.»

درخواست آمریکا برای گفتکو با ایران درباره افغانستان

«زلمای خلیل‌زاد»، نماینده ویژه دولت آمریکا در امور افغانستان روز پنجشنبه خواستار گفت‌وگو با ایران در خصوص افغانستان شد.

زلمای خلیل‌زاد نماینده آمریکا در گفت‌وگوهای تحت حمایت سازمان ملل در خصوص افغانستان است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، خلیل‌زاد روز پنجشنبه در نشست مجازی «مؤسسه صلح ایالات متحده» گفت: «ایران مایل است تا زمانی که توافقی میان آمریکا و ایران حاصل شود ما را بدون اینکه پیروز شویم یا شکست بخوریم در داخل این درگیری نگاه دارد تا بهای سنگینی در افغانستان بپردازیم.»

وی اضافه کرد: «ولی ما پیشنهاد داده‌ایم با ایرانی‌ها در خصوص این مسئله دیدار کنیم. [ایرانی‌ها] باید برای رایزنی درباره آینده افغانستان به نشست‌های مختلفی که ما و آنها حضور داریم محلق شوند.»

آمریکا و طالبان پس از ۱۸ ماه مذاکره، در تاریخ ۲۹ فوریه سال گذشته میلادی توافق صلح خود را در دوحه در کنار نمایندگان بیش از ۳۰ کشور امضا کردند.

بسیاری از کارشناسان می‌گویند آمریکا با این توافق به طالبان مشروعیت بخشیده است.

تحریم 6 نهاد و فرد ایرانی از سوی آمریکا

 وزارت خزانه داری آمریکا روز پنج شنبه ۶ فرد و نهاد ایرانی را به فهرست تحریم‌های خود اضافه کرد.

وزارت خزانه داری آمریکا «سید محمود ساداتی» و «محمد سلطانی» را به عنوان ۲ فردی اعلام کرد که به فهرست تحریم‌های این وزارتخانه افزوده شدند.

طبق بیانیه وزارت خزانه داری آمریکا، زندان عادل‌آباد شیراز، شعبه یک دادگاه انقلاب شیراز، زندان ارومیه و زندان وکیل‌آباد مشهد هم ۴ نهادی هستند که به صورت نمایشی مورد تحریم واشنگتن قرار گرفته‌اند.

وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه خود آورده است که این تحریم‌ها بر اساس «قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم‌ها» موسوم به «کاتسا» که سال ۲۰۱۷ پس از تصویب در مجلس سنا و مجلس نمایندگان آمریکا و با امضای «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا به قانون تبدیل شد، صورت گرفته است.

گفت‌وگوی مقام ارشد اماراتی با فرستاده سازمان ملل در مورد سوریه

 «انور قرقاش»، وزیر مشاور دولت امارات در امور خارجی پنجشنبه با «گیر پدرسون»، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه گفت‌وگو و رایزنی کرد.

روزنامه الاتحاد امارات نوشت که قرقاش در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد طی این تماس بر «مواضع همیشگی کشورش در حمایت از تحقق امنیت و ثبات در منطقه و ضرورت احترام به حاکمیت سوریه و یکپارچگی این کشور» تأکید کرد.

وزیر مشاور امارات همچنین بر اهمیت «بازگشت نقش کشورهای عربی در این مرحله حساس» و «ممانعت از مداخلات منطقه‌ای در امور سوریه تأکید داشته است.

دو طرف در این تماس همچنین بر اهمیت احیای تلاش‌های سازمان ملل در راستای راه‌حل سیاسی به عنوان تنها راه حل بحران سوریه تأکید کردند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: الهام چرخنده نادر مختاری مکانیسم ماشه علیرضا رزم حسینی هفته دفاع مقدس آنفلوانزا تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه چین الهام چرخنده نادر مختاری مکانیسم ماشه علیرضا رزم حسینی هفته دفاع مقدس آنفلوانزا وزارت خزانه داری آمریکا نماینده کنگره سازمان ملل تحریم ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۲۰۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز بتن‌ریزی ساختمان راکتور واحدسوم نیروگاه اتمی بوشهر در آینده

شرکت مادرتخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران از پاییز ۱۳۸۳ و با هدف ساماندهی و اجرای فعالیت‌های دولت در زمینه تولید و توسعه برق هسته‌ای، راهبری و انجام برخی فعالیت‌های عملیاتی و کارگزاری سازمان انرژی اتمی ایران در این زمینه و نظارت بر آنها، فعالیت خود را آغاز کرده است.

این شرکت در زمینه مدیریت و نظارت بر سرمایه‌ها با هدف انجام هرگونه فعالیت در راستای تولید و توسعه برق هسته‌ای، مدیریت و نظارت بر انجام مطالعات، مکان‌یابی، طراحی، احداث، تامین سوخت هسته‌ای، بهره‌برداری ایمن و ازکاراندازی نیروگاه‌های هسته‌ای و تاسیسات آنها و انجام همه معاملات مربوط به برق هسته‌ای فعالیت دارد.

حسین درخشنده مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران با تبریک فرارسیدن سال ۱۴۰۳ و تقارن آن با ماه مبارک رمضان درباره مهم‌ترین اقدامات و برنامه‌های اجراشده توسط این معاونت و شرکت مادرتخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران در سال ۱۴۰۲ عنوان کرد: فعالیت‌های شرکت در حوزه نیروگاهی در چهار حوزه کلان، هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی شده است.

وی افزود: هدف کلان نخست در زمینه بهره‌برداری ایمن، مطمئن و اقتصادی از نیروگاه‌های هسته‌ای است که برنامه‌ها و فعالیت‌های واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر را دربرمی‌گیرد. این نیروگاه، به عنوان نخستین نیروگاه هسته‌ای در کشور، از سال ۱۳۹۲ وارد فاز بهره‌برداری تجاری شده و در مهرماه ۱۴۰۲ دهمین سال فعالیت خود را جشن گرفته است.

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران افزود: واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر پس از انجام عملیات تعویض سوخت که در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ به اتمام رسید، به شبکه سراسری برق وصل شد و توانستیم رکورد خوبی را در زمینه تولید برق در طول یک سال به ثبت برسانیم، به‌طوری که تا پایان سال ۱۴۰۲ بیش از ۷ هزار و ۴۷۰ میلیون کیلووات ساعت برق توسط واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر به شبکه سراسری تحویل داده شده است.

ممانعت از انتشار ۸ میلیون تن آلاینده با تولید برق هسته‌ای در سال ۱۴۰۲

وی تاکید کرد: این میزان تولید، رکورد چشمگیری در تولید برق واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر محسوب می‌شود.

درخشنده گفت: میزان برق تولیدی و تحویل آن به شبکه سراسری در سال ۱۴۰۲ موجب صرفه‌جویی در مصرف بیش از ۱۱ میلیون بشکه نفت خام شده، همچنین، از تولید بیش از ۸ میلیون تن آلاینده جلوگیری کرده است.

وی افزود: واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر در یک دهه گذشته بیش از ۶۵ هزار میلیون کیلووات ساعت برق تولید کرده که بیش از ۹۰ درصد از این میزان به شبکه سراسری برق تحویل شده است.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران عنوان کرد: عملکرد مطمئن و پایدار واحد یکم در سال گذشته کمک فراوانی به شبکه سراسری برق کشور کرد تا از پیک مصرف در تابستان و زمستان با موفقیت عبور کنیم.

وی در ادامه با اشاره به اهداف کلان دیگر این معاونت گفت: یکی دیگر از اهداف کلانی که دنبال می‌کردیم، مربوط به احداث واحد‌های جدید نیروگاه‌های هسته‌ای (واحد ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر) است.

درخشنده اظهار کرد: هدف کمی حوزه توسعه‌ای این معاونت و شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی ایران، دستیابی به تولید ۳ هزار مگاوات برق هسته‌ای در ساختگاه بوشهر است که در حال حاضر عملیات اجرایی ۲ واحد ۱۰۵۷ مگاواتی در حال پیگیری بوده و در سال ۱۴۰۲ این پروژه‌ها با سرعت بسیار خوبی دنبال شد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • تماس زلنسکی با رئیس مجلس نمایندگان آمریکا برای درخواست کمک فوری
  • تحریم‌های جدید آمریکا و کره جنوبی علیه کره شمالی
  • عاقبت کسی که برای هموطنانش از ترامپ درخواست تحریم کرد+عکس
  • آمریکا ۶ فرد و ۲ نهاد مرتبط با کره شمالی را تحریم کرد
  • آغاز بتن‌ریزی ساختمان راکتور واحدسوم نیروگاه اتمی بوشهر در آینده
  • چه بر سر سیاست بایدن در قبال ایران آمده؟ / واشنگتن دیگر باید با تهران به عنوان یک قدرت هسته‌ای رفتار کند
  • نامه بیش از یک صد نماینده پارلمان انگلیس درباره تحریم تسلیحاتی اسرائیل
  • تحریم‌ های جدید آمریکا علیه ایران، یمن و لبنان
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، یمن و لبنان
  • آمریکا ۱۱ فرد و نهاد سوریه را تحریم کرد