Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، آئین اختتامیه همایش ملی «مقاومت اسلامی از نگاه قرآن کریم» به همت پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و با همکاری قطب‌های فکری و فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به صورت مجازی برگزار شد.

در این مراسم، از کتب مقالات برگزیده، چکیده مقالات، نشست‌های علمی این همایش و از بخش مقالات پرتال قرآن کریم رونمایی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مراسم، حجج الاسلام والمسلمین احمد واعظی «رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم» و محمدصادق یوسفی مقدم «دبیر علمی همایش ملی مقاومت اسلامی از نگاه قرآن کریم» به سخنرانی پرداختند.

همچنین در این مراسم، رؤسای کمیسیون‌های تخصصی پنج گانه این همایش به بیان گزارشی از مقالات ارائه شده در کمیسیون‌ها ارائه کردند.

گزارشی از کمیسیون «الگوی های مقاومت از نگاه قرآن کریم»

دبیر علمی کمیسیون «الگوی های مقاومت از نگاه قرآن کریم» به ارائه گزارشی از ۶ مقاله ارائه شده در این کمیسیون پرداخت.

حجت الاسلام والمسلمین سید علی اکبر حسینی رامندی در آئین اختتامیه همایش ملی «مقاومت اسلامی از نگاه قرآن کریم» به بیان گزارشی از کمیسیون «الگوهای مقاومت از نگاه قرآن کریم» این همایش که به همت پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و با همکاری قطب‌های فکری و فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به صورت مجازی برگزار شد، اظهار کرد: در کمیسیون «الگوهای مقاومت از نگاه قرآن کریم» ۶ مقاله عرضه شد.

وی تصریح کرد: در این کمیسیون، حجت الاسلام والمسلمین حسین الهی نژاد، مقاله‌ای را با عنوان «تبیین قرآنی نقش مقاومت در حکومت جهانی مهدوی» ارائه کرد و هندسه موضوع را تقابل حق و باطل و به عنوان محوری‌ترین مبنای این بحث قرار داد و معتقد بود که در حوزه تکوین، این تقابل وجود دارد ولی بالاترین و آرمانی‌ترین تقابل بین حکومت جهانی مهدوی و دشمنان و منکران ایشان هستند.

دبیر علمی کمیسیون «الگوهای مقاومت از نگاه قرآن کریم» با بیان اینکه ارائه دهنده مقاله «تبیین قرآنی نقش مقاومت در حکومت جهانی مهدوی» ۵ مؤلفه و پارامتر را در مقاله خود ارائه کرد، گفت: اینکه قرآن بیانگر تقابل دائمی حق و باطل است و اگر بخواهیم از منظر تقابلی به مضامینی قرآنی نگاه کنیم، کاملاً مشهود است که ظلم و عدل، صلاح و فساد، ظلالت و فساد، خیر و شر و مجموعه‌ای از این مفاهیم، فضای قرآن را درنوردیده و شاخص‌های مقاومت و عامل اساسی برون رفت از تنگناهای حق و باطل چه عواملی هستند و اینکه مقاومت مقوله تشکیکی است.

وی افزود: حجت الاسلام والمسلمین عیسی عیسی زاده، دومین مقاله این کمیسیون با عنوان «شاخص‌های الگوهای مقاومت از نگاه قرآن کریم» ارائه کرد که تقریباً مباحث انتزاعی هستند ولی می‌توانند راهبردهای مشخصی را برای اینکه به عملیات و رفتار منجر شود، تعیین کند؛ همچنین ارائه دهنده این مقاله ۱۲ شاخص الگوهای مقاومت را ارائه کرد.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی رامندی اظهار کرد: سید عبدالرسول حسینی نودادی مقاله‌ای با عنوان «شاخص های اجتماعی الگوی برتر مقاومت» را ارائه کرد و بعد اجتماعی مقاومت از منظر قرآن را ارائه و ۹ مؤلفه قرآنی از جمله قدرت، علم و ولایت پذیری را بیان کرد و چهارمین مقاله نیز با عنوان «شاخص‌های فرهنگی گفتمان مقاومت» ارائه شد.

وی افزود: پنجمین مقاله کمیسیون «الگوهای مقاومت از نگاه قرآن کریم» که به نظر فاخرترین مقاله در کمیسیون مذکور بود، با عنوان «طراحی الگوی مقاومت اسلامی از منظر قرآن» از طرف مهدیس حمزه‌ای و زهرا جانجانی ارائه شد که بسیار گویا، علمی، کلاسیک و منطبق با دانش ارائه مقاله است و مخصوصاً از منظر کاربردی و پدیدار شناسی قابل استفاده است.

دبیر علمی کمیسیون «الگوی های مقاومت از نگاه قرآن کریم» خاطرنشان کرد: آخرین مقاله این کمیسیون نیز توسط حبیب زمانی محجوب با عنوان «عوامل موفقیت‌های امت‌های استقامت کننده» ارائه شد و پدیده‌های اجتماعی قرآن و در جامعه پیش از قرآن و در بستر رابطه پیامبر (ص) و امت شکل گرفته، اشاره و در متن تاریخ مباحث را ملموس‌تر ارائه می‌کند.

گزارشی از کمیسیون «مفاهیم، مبانی و اصول مقاومت اسلامی از نگاه قرآن»

جانشین دبیر علمی کمیسیون «مفاهیم، مبانی و اصول مقاومت اسلامی از نگاه قرآن» به ارائه گزارشی مقالات ارائه شده در این کمیسیون پرداخت.

حجت الاسلام والمسلمین عیسی عیسی زاده در آئین اختتامیه همایش ملی «مقاومت اسلامی از نگاه قرآن کریم» به بیان گزارشی از کمیسیون «مفاهیم، مبانی و اصول مقاومت اسلامی از نگاه قرآن» این همایش که به همت پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و با همکاری قطب‌های فکری و فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به صورت مجازی برگزار شد، اظهار داشت: در کمیسیون «مفاهیم، مبانی و اصول مقاومت اسلامی از نگاه قرآن» ۶ مقاله ارائه شد.

وی افزود: در مقاله اول با عنوان «راهکارهای دستیابی به اقتصادی مقاومتی» به قلم حجت الاسلام والمسلمین یاسر ابوزاده ۳ راهکار فرهنگی، اقتصادی و اخلاقی ارائه شد که در راهکارهای فرهنگی، اصلاح نگرش اقتصادی، ارتقای فرهنک کار و تلاش، پرهیز از تکیه بر بیگانگان، مطرح شد و توجه به مستمندان، قناعت ورزی و پرهیز از اسراف، تقدیر معیشت، برنامه ریزی اقتصادی، مدیریت بر هزینه و مصرف، حمایت از تولید ملی و استفاده از امکانات حداقلی به عنوان راهکارهای اقتصادی تبیین گردید.

جانشین دبیر علمی کمیسیون «مفاهیم، مبانی و اصول مقاومت اسلامی از نگاه قرآن» تصریح کرد: مقاله بعدی با عنوان «مبانی قرآنی و روایی مقاومت در کلام مقام معظم رهبری) مد ظله العالی)» توسط غلامحسین اعرابی ارائه شد که در این مقاله مفاهیمی همچون مقاومت، ایمان، رسالت انسانی، بصیرت، صبر، اعتماد به خدا، نصرت الهی، سنت الهی و اراده قوی به عنوان مصادیق مبانی قرآنی و روایی مطرح گردید.

وی افزود: مقاله سوم را حجت الاسلام والمسلمین سیدعباس قدیمی نژاد با عنوان «آموزه های قرآنی مدیریت مقاومت» ارائه کرد و در این مقاله، دو راهبرد برخورد با معاندان بی پروا و راهبرد إعداد إرهابی که چند درس مدیریت مقاومت در این دو راهبرد ارائه شده است.

حجت الاسلام والمسلمین عیسی زاده اظهار کرد: مقاله بعدی این کمیسیون با عنوان «راهبردهای عملی اقتصاد مقاومتی در آموزه‌های قرآن» توسط حجت الاسلام والمسلمین حسن شیرزاد کمانگر ارائه شد که وی در این مقاله به دو راهبرد الگوی تولید و راهبرد الگوی مصرف را اشاره کرد که در راهبرد الگوی تولید به مواردی همچون کیفیت، تنوع در تولید و نوآوری و بهره وری اشاره شد و در راهبرد مصرف هم بحث قناعت و اسراف مطرح گردید.

وی با اشاره به مقاله بعدی که توسط حجت الاسلام والمسلمین سعید بهمنی با عنوان «قرآن خاستگاه عزت و مقاومت» ارائه شد، گفت: این ارائه دهنده در مقاله خود ویژگی‌های عزت آفرین مقاومت را در ۶ مورد از جمله جهان شمولی گستره آموزه‌ها، غنای پایان ناپذیر و والایی آموزه‌ها مطرح کرد.

جانشین دبیر علمی کمیسیون «مفاهیم، مبانی و اصول مقاومت اسلامی از نگاه قرآن» خاطرنشان کرد: آخرین مقاله نیز دستاورد قائده نفی سبیل در مقاومت اسلامی بود که توسط حجج الاسلام والمسلمین علی سعیدی و رضا پور صدقی ارائه شد و در ابتدا قائده نفی سبیل را تعریف کردند و در محور اول، مستندات قائده نفل سبیل ارائه و در محور دوم، دستاورد قائده نفی سبیل در مقاومت و در محور سوم نیز جایگاه آیه نفی سبیل در برابر سلطه اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و نظامی مطرح گردید.

گزارشی از کمیسیون «دستاوردهای مقاومت از نگاه قرآن کریم»

مدیر کمیسیون «دستاوردهای مقاومت از نگاه قرآن کریم» به ارائه گزارشی از مقالات ارائه شده در این کمیسیون پرداخت.

حجت الاسلام والمسلمین سیدرضا مؤدب در آئین اختتامیه همایش ملی «مقاومت اسلامی از نگاه قرآن کریم» به بیان گزارشی از کمیسیون «دستاوردهای مقاومت از نگاه قرآن کریم» این همایش که به همت پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و با همکاری قطب‌های فکری و فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به صورت مجازی برگزار شد، اظهار داشت: در این کمیسیون ۵ مقاله ارائه شد که در مقاله اول با عنوان «دستاوردهای مقاومت و پیامدهای ترک آن از دیدگاه مفسران اهل سنت» که توسط حجت الاسلام والمسلمین علی اصغر قربانی ارائه شد، اختصاصاً وارد تفاسیر اهل سنت شده بود و در بین مفسران اهل سنت و به خصوص مفسران معاصر و همینطور در میان قرآنیون معاصر مطالعه کنند و اختصاصاً در بین آنها نشان دهند که بحث مقاومت به استناد آیات و روایات چه جایگاه و منزلتی دارند.

وی گفت: نویسنده مقاله «دستاوردهای مقاومت و پیامدهای ترک آن از دیدگاه مفسران اهل سنت»، دستاوردهایی از جمله پیشرفت علمی، امنیت و آرامشی که به سبب مقاومت اکنون در بین جوامع اسلامی واقع شده و دشمن تلاش می‌کرد تا پایگاه مقاومت را از بین ببرد و مقاومت در این میان چه کاری کرد را مطرح کرد.

مدیر کمیسیون «دستاوردهای مقاومت از نگاه قرآن کریم» تصریح کرد: مقاله دوم اثر محمداسماعیل مجلسی و فاطمه زینعلی پور با عنوان «دستاوردهای قائده نفی سبیل در مقاومت اسلامی» بود که تلاش کرده اند بر اساس قائده و آیه شریفه قائده به دستاوردها بپردازند و نقش این قائده در حوزه مقاومت را بررسی کنند.

وی با اشاره به مقاله سوم نوشته حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی محمدی با عنوان «نقش عزم ملی در تقویت مقاومت اسلامی از نگاه قران کریم» افزود: نویسندگان تلاش کرده بودند تا پیدا کنند که بین عزم ملی و مقاومت چه رابطه‌ای وجود دارد و به استناد آیه شریفه «فَاستَقِم کَما أُمِرتَ وَ مَن تابَ مَعَکَ وَلا تَطغَوا إِنَّهُ بِما تَعمَلونَ بَصیرٌ» در سوره مبارکه هود، جامعه مؤمن که یک ملت هستند را مورد تحلیل قرار دهند که مقاله مذکور از مقالات ممتاز این کمیسیون بود.

حجت الاسلام والمسلمین مؤدب اظهار کرد: مقاله چهارم اثر حجت الاسلام والمسلمین حسین رحمانی با عنوان «مؤلفه های اخلاقی مقاومت از منظر دینی» به بخشی از دستاوردهای مقاومت پرداخته بود و مقاله آخر نیز «نقش توحید باوری در مقاومت اسلامی» نوشته حجت الاسلام والمسلمین خراسانی بود که این مقاله هم تلاش کوشایی داشت تا دستاوردهای مقاومت را بیان کند.

گزارشی از کمیسیون «چالش های مقاومت از نگاه قرآن کریم»

دبیر علمی کمیسیون «چالش های مقاومت از نگاه قرآن کریم» به ارائه گزارشی از چهار مقاله این کمیسیون پرداخت.

حجت الاسلام والمسلمین علی اسدی در آئین اختتامیه همایش ملی «مقاومت اسلامی از نگاه قرآن کریم» به بیان گزارشی از کمیسیون «چالش های مقاومت از نگاه قرآن کریم» این همایش که به همت پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و با همکاری قطب‌های فکری و فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به صورت مجازی برگزار شد، اظهار داشت: در کمیسیون «چالش های مقاومت از نگاه قرآن کریم» ۴ مقاله ارائه شد.

وی گفت: اولین مقاله این کمیسیون توسط حجت الاسلام والمسلمین آل نبی با عنوان «بازشناسی مفهومی و تبیین چالش‌ها و تنگناهای مقاومت از نگاه قرآن» ارائه شد؛ این نکته لازم به یادآوری است که وقتی یک جامعه اسلامی در شرایط فعلی بخواهد برای حفط هویت فکری و سیاسی، استقلال و موجودیت خودش تلاش و مقاومت کند، در مقابل دشمن‌هایی که موجودیت کشورهای اسلامی را تهدید می‌کنند، به صورت طبیعی، یکسری چالش‌ها و مشکلاتی را ایجاد می‌کنند.

دبیر علمی کمیسیون «چالش های مقاومت از نگاه قرآن کریم» تصریح کرد: ممکن است چالش‌هایی که علیه کشورها و جریان مقاومت اتفاق می‌افتد، سیاسی، امنیتی، اقتصادی و… باشد و امروزه شاهد هستیم که علیه کشورهای اسلامی اتفاق می‌افتد و تهاجم فرهنگی هدفمند علیه کشورها صورت می‌گیرد و بازسازی و تقویت گروه‌های تروریستی انجام می‌شود که نویسندگان محترم مقالات سعی کردند این چالش‌ها را بیان و نحوه مقابله با آنها را تبیین کنند.

وی با اشاره به باز تولید شبهه‌ها و شایعه سازی افزود: دشمن تلاش می‌کند در زمینه‌های مختلف با ایجاد شبهه به کشورهایی که در جریان مقاوت هستند، ضرر بزند؛ مورد دوم در حوزه باورها، شبهه ایجاد و چالش مطرح می‌شود که از جمله آنها این است که "شما ۴۰ سال مقاومت کردید و چرا خدا یاری نمی‌کند"؛ مورد سوم هزینه بر بودن مقاومت را مطرح کردند و به فرموده مقام معظم رهبری مقاومت هزینه دارد، اما سازش چه بسا هزینه بیشتری داشته باشد.

حجت الاسلام والمسلمین اسدی با اشاره به مقاله بعدی که توسط مرتضی غرسبان ارائه شد، اظهار کرد: این مقاله با عنوان «چالش های سیاسی مقاومت اسلامی و راه حل های قرآنی مقابله با آن» ارائه شد و نویسنده چند چالش را با استناد به آیات قرآن از جمله نفوذ، جبهه سازی و تلاش برای ایجاد انزوا و تضعیف جریان مقاومت را مطرح کرد.

وی گفت: مقاله سوم را حجت الاسلام والمسلمین حسینعلی یوسف زاده با عنوان «نسبت سنجی قاعده لا ضرر و لاضرار با الزامات مقاومت اسلامی از نگاه قرآن کریم» را ارائه کرد، که شرعاً ضرر زدن به جان، مال و جامعه اسلامی شرعاً درست نیست، و وقتی مقاومت اتفاق می‌افتد، طبیعتاً ضرر می‌دهیم و آیا هر جایی و به هر قیمتی که ضرر اتفاق می افتدف باید به این قائده عمل کنیم؟ که ایشان نتیجه گیری کرد که مقاومت به خاطر حفظ دین و موجودیت جامعه اسلامی است و این نسبت‌ها درست نیست و ضررهایی که اتفاق بیافتد، در این باره مشکلی ندارد.

دبیر علمی کمیسیون «چالش های مقاومت از نگاه قرآن کریم» خاطرنشان کرد: مقاله آخر توسط حجت الاسلام والمسلمین سیدحسین شفیعی دارابی و فرزانه سبحانی چگینی با عنوان «واکاوی چالش‌های اقتصادی مقاومت اسلامی و راهکارهای قرآنی آن» ارائه شد و با رویکرد اقتصادی چالش‌ها را بیان و تلاش کردند با آیات قرآنی راهکارهایی برای این چالش‌ها مطرح کنند.

کد خبر 5032323

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری مقاومت اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی مجمع جهانی صلح اسلامی محرم 99 معرفی کتاب طوبی کرمانی هفته دفاع مقدس چهل سالگی دفاع مقدس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی رادیو گفتگو ویروس کرونا کربلا پیام تسلیت مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران مقاومت اسلامی از نگاه قرآن کریم توسط حجت الاسلام والمسلمین آئین اختتامیه همایش ملی گزارشی از کمیسیون کمیسیون پرداخت دبیر علمی کمیسیون ارائه گزارشی مقاله ارائه شد ارائه شده نفی سبیل ارائه شد مقاله بعدی ارائه شد آموزه ها مقاله ای اهل سنت چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۳۴۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختتامیه دهمین دوره هفته هنر انقلاب برگزار شد

آیین گرامیداشت و اختتامیه دهمین دوره هفته هنر انقلاب اسلامی و معرفی «چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی» با حضور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی حوزه هنری، آئین گرامیداشت و اختتامیه دهمین دوره هفته هنر انقلاب اسلامی و معرفی «چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی» شامگاه چهارشنبه بیست‌ونهم فروردین با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی و … برگزار شد.

حجت‌الاسلام حریزاوی قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی، محمدمهدی رحمتی، محسن نفر، میلاد عرفانپور، مسعود نجابتی، راضیه تجار و … از جمله مهمانان ویژه این مراسم بودند؛ در ابتدای این مراسم که اجرای آن بر عهده رسالت بوذری است پس از پخش سرود جمهوری اسلامی و قرائت کلام الله مجید تیزر مراسم اختتامیه هفته هنر انقلاب پیش روی مخاطبان قرار گرفت.

محمدرضا باقری مدیرعامل مجموعه سوره هنر و دبیر اجرایی هفته هنر انقلاب در ابتدای این مراسم ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری این دوره اظهار کرد: بیش از هزار نفر از اهالی فرهنگ، هنر و رسانه طی نظرسنجی که توسط مراکز حوزه هنری انجام شد، نامزدهای چهره هنر انقلاب را انتخاب کردند و در نهایت ۹۶ نفر انتخاب شدند؛ پس از آن کار به هیئت انتخاب واگذار شد و بعد از طی این پروسه که در برگیرنده جلسات متعددی بود در نهایت ۵ نفر به عنوان نامزد دریافت جایزه چهره هنر انقلاب معرفی شدند و امروز هم چهره هنر انقلاب خدمت شما عزیزان معرفی می‌شود.

وی افزود: ما امسال چهره بین‌المللی هنر انقلاب هم داریم که امروز در فواصل زمانی مختلف خدمت شما عزیزان معرفی می‌شود؛ این در حالی است که در طول برنامه امشب مراسم قدردانی دیگری هم داریم که خدمت شما عزیزان معرفی خواهد شد.

پس از صحبت‌های باقری و پخش تصاویری از هنرمندان پیشگام هنر انقلاب یاد و خاطره هنرمندان درگذشته حوزه هنری انقلاب اسلامی گرامی داشته شد.

«بچه زرنگ» برترین رویداد هنر انقلاب شد

در ادامه برنامه هم با حضور حجت الاسلام قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی نوبت به معرفی برترین رویداد هنر انقلاب رسید که در این بخش انیمیشن «بچه زرنگ» به تهیه کنندگی حامد جعفری به عنوان پروژه برگزیده معرفی شد.

حجت‌الاسلام قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی هم در ادامه این مراسم اظهار کرد: اینجا سرزمینی است که مردمانش اهل قیام و جهاد هستند و چه خوب که تعدادی از هنرمندان ارزنده ما با این قیام و مجاهدت وجه همت خود را پیش روی مخاطبان قرار داده‌اند. انسان‌های مجاهدی که تلاطم‌ها و آتش وجودی خود را در قاب هنر روایت کردند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود ضمن ارائه توضیحاتی درباره پیشینه فعالیت هنرمندان انقلاب در عرصه‌های مختلف بیان کرد: اینها جلوه و هنرمندان مردمی هستند که در مکتب حضرت روح الله فقط راوی فتح و ظفر نیستند آن‌ها خود با این حقایق نسبت دارند و هنرمندانه و ستودنی حق همه مردم و حق طلبی را روایت می‌کنند.

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در پایان صحبت‌های خود از همه هنرمندان فعال در عرصه هنر انقلاب تشکر و قدردانی کرد.

پس از صحبت‌های حجت الاسلام قمی از آریستیداستبان آرناندس گررو معروف به آرس هنرمند کوبایی شاخص عرصه کاریکاتور به پاس تلاش‌های او در ارائه آثار هنری در حوزه محور مقاومت در حضور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی قدردانی به عمل آمد.

این سنت حسنه باید مایه رشد فرهنگ و هنر ایران اسلامی و هنر انقلاب باشد

محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی پس از اجرای این بخش ضمن قدردانی از همه دست‌اندرکاران برگزاری هفته هنر انقلاب و گرامیداشت یاد و خاطره رزمندگان جبهه مقاومت برای آزادی قدس شریف، توضیح داد: گمان ما بر این است که چهره هنر انقلاب اسلامی باید در یک فرآیند نخبگانی با مشارکت نخبگان فرهنگ و هنر انقلاب انتخاب شود و تلاش ما این بوده که این فرآیند به درست‌ترین شکل ممکن انجام شود.

وی افزود: در نحوه انتخاب چهره هنر انقلاب تغییراتی انجام شده بود که پیش از این در حوزه رسانه به اطلاع اهالی فرهنگ و هنر رسید و من خواهش می‌کنم تا در این فرآیند با نقد خود کمک کنید تا به سمت تعالی در شیوه انتخاب حرکت کنیم. این سنت حسنه باید مایه رشد فرهنگ و هنر ایران اسلامی و هنر انقلاب باشد و فکر می‌کنم با نگاه شما عزیزان چه به صورت غیر عمومی و چه به صورت عمومی در رسانه‌ها این آئین را ارتقا دهیم.

وی افزود: گمان ما بر این است که حضور اهالی فرهنگ و هنر است که می‌تواند امتداد مبارک این اتفاق را رقم بزند. البته علاوه بر فرآیند تغییری که ایجاد شده است امسال فرصت بسیار خوبی برای ما بود که بتوانیم جایزه هنر انقلاب را به صورت بین‌المللی تعریف کنیم و امیدوارم در سال‌های بعد ارتقا پیدا کند.

محمدرضا سرشار؛ چهره ماندگار هنر انقلاب

قدردانی از محمدرضا سرشار نویسنده پیشکسوت ادبیات کشورمان در حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی بخش دیگری از مراسم اختتامیه هفته هنر انقلاب را تشکیل می‌داد.

محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این بخش از برنامه ضمن تبریک پیروزی اخیر جبهه مقاومت در سرزمین‌های اشغالی اظهار کرد: در این حال و هوا و ایامی که به نام هنر انقلاب اسلامی نام گذاری شده یاد و خاطره شهید مرتضی آوینی را گرامی می‌داریم؛ امیدوارم به واسطه یاری خداوند نصرت اسلام و مسلمین با پیروزی کامل جبهه مقاومت و برافراشتن پرچم توحید در قدس عزیز سال آینده نماز وحدت را به امامت رهبر عزیزمان در مسجد الاقصی اقامه کنیم، این اتفاق به زودی رخ می‌دهد.

وی ضمن قدردانی از دست‌اندرکاران سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه هنری انقلاب اسلامی در برگزاری هفته هنر انقلاب افزود: فلسفه شکل‌گیری حوزه هنری که شاید مهم‌ترین معمار آن رهبر فرزانه انقلاب اسلامی باشد ملهم از اندیشه انقلاب اسلامی بوده است و این نکته را بارها از سوی ایشان شنیدیم؛ امروز خوشحالیم که این سازمان با دستان توانمند مقام معظم رهبری به شجره طیبه‌ای مبدل شده که شاخه‌هایش همه مشتقات هنر انقلاب را زیر سایه خود قرار داده است و در آن هنرمندانی در شاخه‌های مختلف به اعتلا رسیدند.

هنرمندان متعهد به نهضت امام (ره) قله‌ها را فتح می‌کنند

وی افزود: امروز جمع پرتوانی از هنرمندان اصیل و تأثیرگذار رشد کردند و فضای فرهنگی هنری در اختیار جریانی متعلق به هنر متعهد انقلاب اسلامی است. امروز با اهتمامی که وجود داشت با حضور چهره‌های شایسته این مسیر سخت همواره شده است. هنر متعهدی که سال‌ها پیش توسط امام راحل ترسیم شد و امیدوارم به دست شما هنرمندان متعهد به نهضت امام (ره) قله‌ها فتح شود.

پس از صحبت‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کلیپی از ادوار مختلف برگزاری هفته هنر انقلاب اسلامی و معرفی چهره‌های برگزیده این رویداد پیش روی مخاطبان قرار گرفت.

مسعود نجابتی؛ چهره هنر انقلاب در سال ۱۴۰۲

بعد از پخش این کلیپ در حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن مؤمنی شریف نماینده هیأت انتخاب دوره دهم و عبدالحمید قدیریان هنرمند پیشکسوت هنر انقلاب نامزدهای برگزیده چهره هنر انقلاب اسلامی در سال ۱۴۰۲ معرفی و هدایایی را دریافت کردند.

بعد از برگزاری این بخش بود که مسعود نجابتی هنرمند پیشکسوت هنرهای تجسمی به عنوان هنرمند برگزیده دوره دهم و چهره هنر انقلاب معرفی شد.

مسعود نجابتی بعد از دریافت جایزه خود بیان کرد: خاطرم هست که در دوره دبستان همیشه در مدرسه ما را تشویق می‌کردند که برای ما بسیار دربرگیرنده خاطرات جذابی بود و حتماً هم نسلان من این خاطرات مشترک را دارند. اما بزرگ‌تر شدیم فهمیدیم این جوایز را اهل منزل به مدیران مدرسه می‌دادند تا ما تشویق شویم.

این هنرمند گفت: به هر حال من کارهای نکرده و کاستی‌های زیادی دارم که باید آنها را جبران کنم اما لازم می‌دانم مراتب تشکر خودم را از اینکه من را قابل دانستند، اعلام کنم. این هدیه را به نمایندگی شما به مردم مظلوم غزه تقدیم می‌کنم که چشم جهانیان را با مقاومت خود روشن کردند.

عبدالحمید قدیریان نیز در پایان مراسم گفت: ما نسل جوانی را در هنر انقلاب می‌بینیم که ثمره تلاش مسعود نجابتی هستند که خیلی باحیا و تلاش مثال‌زدنی کارهای بسیار ارزشمندی را انجام دادند و امیدوارم خداوند به او و هنر انقلاب برکت بدهد که بتوانیم بهره‌های بیشتری از او ببریم.

حوزه هنری از سال ۱۳۹۴ معرفی «چهره سال هنر انقلاب» را با مشارکت هنرمندان و فعالان عرصه فرهنگ و هنر در دستور کار خود قرار داده است. ضمن اینکه «تندیس انتظار» اثر استاد علی‌اصغر یوزباشی به‌عنوان نماد «چهره سال هنر انقلاب» شناخته و هرسال به هنرمند منتخب تقدیم شده است.

تاکنون چهره‌هایی همچون حمید حسام، ابراهیم حاتمی‌کیا، محمدمهدی سیار، عبدالحمید قدیریان و مجید مجیدی موفق به کسب این عنوان شده‌اند.

کد خبر 745616

دیگر خبرها

  • نوجوان نخبه روشندل اردبیلی، مبلغ قرآن کریم در جهان اسلام
  • سومین همایش بین‌المللی معرفت و رسالت حسینی آغاز شد
  • نانوای حافظ قرآن کریم مورد تقدیر قرار گرفت
  • تقدیر از نانوای حافظ قرآن کریم در اسفراین
  • اختتامیه دهمین دوره هفته هنر انقلاب برگزار شد
  • رونمایی از مصحف صوتی به روایت ورش از نافع در الجزایر
  • آموزش، مهمترین بستر در حفظ محیط زیست است
  • محفل انس قرآن کریم در پایگاه دریایی بوشهر برگزار شد
  • برگزاری محفل انس و تدبر قرآن به‌مناسبت روز ارتش در بوشهر
  • شرکت بیش از ۱۲ هزار نفر در نوزدهمین آزمون ارزیابی حافظان