Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-19@13:59:18 GMT

چرا حال دانشجویان پزشکی در ایران خوب نیست؟

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۱۴۱۲۱

چرا حال دانشجویان پزشکی در ایران خوب نیست؟

فروغ موحدزاده؛  «چند سال تلاش بی وقفه، هزینه، هوش بالا و خانواده‌ای ضعیف.» این‌ها خلاصه نوشته‌های یک جوان ۲۱ ساله در سایت reddit بود که مدعی است در رشته پزشکی تحصیل می‌کند و می‌خواهد خودکشی کند. پسر جوانی که داستانی شبیه به داستان زندگی تعداد بی شماری از ما دارد.   مهارت نگارش انگلیسی بالایی دارد و معلوم است که می‌داند چه می‌گوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اون جوان است جوانتر از خیلی‌های ما. فقط ۲۱ سال دارد، اما از همه چیز نا امید شده است و به خود کشی فکر می‌کند.
حرف‌هایی که می‌زند مثل یک فیلم سیاه و سفید با آهنگی کشدار و تعلیقی تمام دوران نوجوانی و جوانی ات را پیش چشمت می‌کشد. این روایت زندگی جوان‌های فیلم «مرثیه برای یک رویا» نیست، اما حال و هوا و موسیقی آن فیلم عجیب بر آن خوش می‌نشیند.
داستان جوان‌هایی که خواستند درست زندگی کنند. تلاش کردند، درس خواندند، باهوش و استعداد بودند. سخت‌ترین آزمون‌ها را پشت سر گذاشتند به امید زندگی بهتر، فردایی بهتر. اما شاید آنچه پیش روی خود می‌بینند هیچ است، یک هیچ سیاه و بزرگ که تا بی نهایت ادامه دارد و در آن هزینه‌های سرسام آوری که لحظه به لحظه بالا‌تر می‌رود با اندک دارایی ته جیب و حقوق ناچیز، سیاه چاله‌ای وهمناک می‌سازد.     بیشتر بخوانید: وزیر بهداشت، پزشکان متخصص و چگونه "خون ملت در شیشه" شد؟ پرستاران و دموکراتیک کردن بیمارستان‌ها بحران پزشكی در ايران و نفس نوليبرال   رشته پزشکی و حرف‌های درگوشی همه چیز از دور عالی است. به قول معروف آواز دهل شنیدن از دور خوش است. حالا که بازار رشته‌های مهندسی و علوم انسانی خوابیده است و لشکری از بیکاران پشیمان از تحصیلات دارد، خانواده‌ها پزشکی را راه پولدار شدن بچه‌های خود می‌بینند. چه چیز بهتر از یکم خانم/ آقای دکتر پولدار! خانواده تمام سال‌های دبیرستان و حتی قبل از آن دانش آموز را تحت فشار قرار می‌دهند تا در رشته پزشکی پذیرفته شود. اما پشت در‌های دانشکده‌های پزشکی و وزارت بهداشت چه خبر است؟
مدت زیادی از مرگ ۲ دانشجوی پزشکی در دانشگاه جندی شاپوراهواز نمی‌گذرد. قبل از آن هم عین همین خبر در مورد یک دانشجوی دختر پزشکی از سبزوار رسیده بود. با این وجود، اما آمار درست و دقیقی از نرخ خودکشی بین دانشجویان رشته پزشکی در دست نیست. تنها دو پژوهش هستند که افکار خودکشی را در دانشجویان پزشکی بررسی کرده اند. اولین پژوهش متعلق به دانشگاه رفسنجان و در دانشجویان پزشکی ورودی سال‌های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۲ است.
از بین ۳۰۰ نفر شرکت کننده، بیش از ۱۱ درصد افراد افکار خودکشی داشتند، ۱۵.۴ درصد برای خودکشی آمادگی داشتند و نزدیک به ۲ درصد افراد هم قصد اقدام به خودکشی داشتند. در پژوهش بعد که در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان سال ۹۳-۹۴ انجام شده هم نتایج مشابهی بدست آمده است.
نکته دیگری که شاید در بسیاری از تحقیقات مغفول مانده است گرایش دانشجویان پزشکی به استفاده از دارو و بعضا مواد مخدر برای دوام آوردن در شیف‌های طاقت فرسا و شرایط غیر انسانی است. یک پزشک متخصص داخلی می‌گوید که مشغول گذراندن «طرح» در یکی از بیمارستان‌های تهران است در رابطه با مصرف در بین دانشجویان به ایسنا گفت: «دانشجویان پزشکی فکر می‌کنند می‌دانند با بدن خودشان چه کار می‌کنند. این طبعیت پزشک بودن است. از جایی به بعد شما بدن را مثل یک دستگاه می‌بینید و به چیز‌هایی مثل عوارض طولانی‌مدت یا اینکه کاری که با بدنتان می‌کنید چه تاثیری روی دیگران دارد فکر نمی‌کنید. فقط به این فکر می‌کنید که کاری که از شما خواسته شده را طوری انجام دهید که دردسر بعدی نداشته باشد؛ برای این هم باید روی پا باشید، حالا به هر روشی.»
این را فراموش نکنیم که همین دانشجویان پزشکی برای یک سال آخر تحصیل خود که شیف‌های ۲۴ و گا‌ها ۴۸ دارند علاوه بر آن هر روز در بیمارستان هستند و ماهانه حقوقی حدودا ۶۰۰ هزار تومانی دریافت می‌کنند.
حقیقتی که بسیاری از علاقمندان به رشته پزشکی از آن غافل هستند این نکته است که پزشکی دیگر رشته‌ای پولساز محسوب نمی‌شود و این را باید کنار تمام فاکتور‌های دیگر مانند دروس سنگین، طولانی بودن مدت تحصیل و انتظارات جامعه و خانواده و حتی خود فرد گذاشت.
آنچه می‌دانیم این است که دوران پولدار شدن از راه درس خواندن خیلی وقت است که به سر آمده. تقریبا تمام دکترها، مهندس‌ها و وکلایی که الگوی دانش آموزان ما برای پولدار شدن هستند، از قدیمی‌های اینکاره اند. درس خواندن در ایران، لزوما تضمین زندگی و ثروت در آینده نیست، نه پزشکی و نه هیچ رشته دیگری!  
هیاهو برای هیچ به نظر می‌رسد که عاقبت فارغ التحصیلان رشته‌های علوم پزشکی هم پس از اتمام تحصیل و حتی حین دوران تحصیل چندان روشن‌تر سایر رشته‌ها نیست. حالا بچه‌های پزشکی هم دوشادوش فارغ التحصیلان مهندسی و وکالت با مدرکی دهن پر کن، اما کم فایده ایستاده اند و جسد سرد و خاموش همکلاسی‌های نا امید خود را تماشا می‌کنند.
اینکه تحمل این همه فشار و شب بیداری و استرس در نهایت تبدیل به هیچ یا نزدیک به هیچ شود در طرح و نقشه هیچ یک از والدین یا حتی خود دانش آموز پشت کنکوری نبوده و نیست. با اینکه ایران، آمار خودکشی نسبتا پایینی نسبت به سایر کشور‌ها دارد، اما آمار سازمان پزشکی قانونی ایران نشان می‌دهد که ۵۴ درصد خودکشی‌های منجر به مرگ در میان جوانان زیر ۳۰ سال روی داده‌است.
واژه «جوانان» کمی گنگ است. بیایید بگوییم یکی از ما. این جوان ۲۱ ساله ناشناس ما هستیم. همه ما که باید با وام ۱۶۰ میلیونی در شهری که متوسط بهای مسکن در آن ۲۳ میلیون تومان است خانه بخریم. ما هستیم، مایی که باید با حقوق وزارت کار نتیجه ۴، ۶، ۷، ۱۰ سال درس خواندن و حتی بیشتر را ببینیم و بچشیم.
عده‌ای هم هستند که می‌گویند خب اگر کسی از شرایط ناراضی است می‌تواند جمع کند و از اینجا برود. دوست ناشناس ما جواب این سوال را هم داده است، با کدام پول؟ با کدام پشتوانه؟ جوانک ما خیال خودکشی دارد و دردهایش را برای همه جهانیان نوشته است. می‌گوید تا درسش تمام شود باید پوتین خدمت اجباری را به پا کند و همانجا تا دستش به ماشه برسد خودش را خلاص می‌کند.
شاید خبر ندارد که آن فشنگ که قرار است توی گلویش خالی کند هم پولیست، بهتر است از همین حالا برایش پس انداز کند!

منبع: فرارو

کلیدواژه: بورس قیمت دلار سهام عدالت دانشجوی پزشکی خودکشی مهاجرت دانشجویان پزشکی رشته پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۴۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین ظرفیت ۶۰۰ نفری در دوره فلوشیپ پزشکی سال ۱۴۰۳

به گزارش خبرنگار مهر، آزمون پذیرش در دوره های تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) سال ۱۴۰۳ در خردادماه برگزار خواهد شد و داوطلبان تا جمعه ۳۱ فروردین ماه می توانند در این آزمون ثبت نام کنند.

آزمون پذیرش در دوره های تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) سال ۱۴۰۳ وفق مصوبات شورای آموزش پزشکی و تخصصی به شیوه غیرمتمرکز و به صورت الکترونیک و یا کاغذی توسط دانشگاه های مجری برنامه آموزشی فلوشیپ در خردادماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.

مرحله کتبی آزمون پذیرش در دوره های تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) سال ۱۴۰۳ توسط دانشگاه های مجری برنامه آموزشی فلوشیپ در ساعت ۹ صبح روز پنجشنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۳ و مرحله شفاهی (به صورت منفرد یا ترکیبی از روش های PMP، OSCE، مصاحبه ساختارمند یا سایر روش های نوین ارزشیابی و اختصاصی مرتبط با رشته خود) در روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه ۱۶، ۱۷ و ۱۸ خرداد ۱۴۰۳ برگزار می شود.

متقاضیان شرکت در آزمون مذکور می توانند مطابق با آیین نامه آموزش دوره های تکمیلی تخصصی فلوشیپ پزشکی و مفاد راهنمای ثبت نام اقدام کنند.

- جدول زمانبندی شرکت در آزمون شفاهی هر رشته متعاقباً توسط دانشگاه های مجری برنامه آموزشی ارائه می شود.

- محل برگزاری آزمون کتبی در هنگام توزیع کارت توسط دانشگاه های مجری برنامه آموزشی به اطلاع داوطلبان می رسد.

- در این دوره محدودیت سنی جهت شرکت در آزمون وجود ندارد.

- انجام مراحل ثبت نام از طریق سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی انجام می پذیرد.

- نتیجه بررسی مدارک ارسالی جهت ثبت نام در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ اعلام می شود و داوطلبان باید دقت لازم جهت رفع نقص مدارک بعمل آورند.

توجه: براساس موضوع ۲ هشتاد و چهارمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی در این دوره اسامی داوطلبان شرکت کننده واجد شرایط در آزمون پذیرش دستیار دوره های تکمیلی تخصصی (فلوشیپ،) که در چهل و یکمین دوره آزمون پذیرش دستیار فوق تخصصی نیز شرکت کرده اند از لیست شرکت کنندگان آزمون فلوشیپ حذف خواهد شد.

پس از ثبت نام و انتخاب رشته، تغییر رشته به هیچ عنوان مجاز نیست.

کارت ورود به جلسه آزمون در روزهای سه شنبه و چهارشنبه ۸ و ۹ خرداد ماه ۱۴۰۳ از طریق دانشگاه های متولی برگزاری آزمون توزیع می شود.

هزینه ثبت نام ۸ میلیون و ۱۹۰ هزار ریال (۸۱۹ هزار تومان) است و مبلغ ۱۰۰ هزار ریال بابت خدمات پیام کوتاه از طریق سایت http://sanjeshp.ir اخذ می شود. کلیه مدارک ثبت نام باید اسکن شود و بر اساس فرمت اعلام شده در سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی بارگذاری شود.

طبق مصوبات هشتاد و هفتمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی، شرکت کنندگان آزمون های پذیرش دوره های تکمیلی تخصصی در مرحله آزمون کتبی جهت ورود به فرآیند پذیرش و شرکت در مرحله آزمون شفاهی (اعم از مصاحبه ساختارمند، OSCE ،PMP و غیره) ملزم به کسب حداقل ۶۰ درصد از نمره کل مرحله کتبی آزمون های مذکور هستند.

پذیرش نهایی از بین متقاضیان تحصیل در دوره های تکمیلی تخصصی بالینی از بالاترین نمره کل مکتسبه داوطلبین آزمون (براساس دو سوم آزمون کتبی و یک سوم آزمون آسکی) و در صورت کسب حداقل ۶۰ درصد نمره کل آزمون با رعایت سایر مقررات مربوطه صورت می گیرد.

جدول ظرفیت آزمون پذیرش دستیار دوره های تکمیلی تخصصی (فلوشیپ)

دانشگاه علوم پزشکی ظرفیت مجموع رشته های مورد پذیرش
ارتش یک نفر روانپزشکی تروما
بقیه الله الاعظم (عج) ۲ نفر اقدامات مداخله ای قلب و عروق بزرگسال
کرمانشاه ۲ نفر اقدامات مداخله ای قلب و عروق بزرگسال، رادیولوژی مداخله ای
پژوهشگاه ابن سینا جهاد دانشگاهی ۳ نفر ناباروری
پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی ۳ نفر ناباروری، آندرولوژی
زاهدان ۳ نفر ناباروری، ویتره و رتین
کرمان ۳ نفر پوست کودکان، آسیب شناسی پوست، سیتوپاتولوژی
گیلان ۳ نفر اقدامات مداخله ای قلب و عروق بزرگسالان، جراحی سوختگی
مازندران ۴ نفر طب روان تنی، درد، روانپزشکی سالمندان، ناباروری
قزوین ۴ نفر پزشکی خواب
ارومیه ۶ نفر سم شناسی بالینی، بیهوشی قلب، پیوند کلیه، طب مادر و جنین، ناباروری
یزد ۶ نفر آندرولوژی، بینی، سینوس و جراحی قاعده جمجمه، پیشگیری و کنترل عفونت های بیمارستانی، ناباروری
اهواز ۹ نفر بیهوشی قلب، جراحی سرطان، اقدامات مداخله ای قلب و عروق بزرگسال، سم شناسی بالینی، اندویورولوژی، رادیولوژی مداخله ای
تبریز ۲۷ نفر بیماری های قرینه و خارج چشمی، چشم پزشکی کودکان و انحراف چشم، ویتره و رتین، اقدامات مداخله ای قلب و عروق بزرگسال، اکوکاردیوگرافی، انکولوژی زنان، ناباروری، طب مادر و جنین، اختلالات کف لگن در زنان، پیشگیری و کنترل عفونت های بیمارستانی، طب تسکینی، بیهوشی کودکان، بیهوشی قلب، ارولوژی فانکشنال و ترمیمی زنان، بیماری های عروقی مغز و سکته مغزی (استروک)، نوروفیزیولوژی بالینی کودکان، مراقبت های ویژه کودکان
اصفهان ۳۲ نفر بیماری های قرینه و خارج چشمی، ویتره ورتین، جراحی عمومی درون بین، اقدامات مداخله ای قلب و عروق، اکوکاردیوگرافی، انکولوژی زنان، ناباروری، جراحی درون بین زنان، طب مادر و جنین، بیهوشی مغز و اعصاب، بیهوشی قلب، بیهوشی کودکان، جراحی ستون فقرات، مراقبت های ویژه کودکان، سم شناسی بالینی، صرع، (MS) مولتیپل اسکلروزیس، پزشکی خواب، نوروماسکولر، جراحی مغز و اعصاب کودکان،
انستیتو آموزشی، تحقیقاتی و درمانی قلب و عروق شهیدرجایی ۴۲ نفر اقدامات مداخله ای قلب و عروق بزرگسال، اقدامات مداخله ای قلب و عروق کودکان، اکوکاردیوگرافی، الکتروفیزیولوژی بالینی قلب، الکتروفیزیولوژی قلب کودکان، بیماری های مادرزادی قلب در بالغین، بیهوشی قلب، تصویربرداری قلب و عروق، جراحی بیماری های مادرزادی قلب، کاردیوانکولوژی، نارسایی قلب و پیوند
شیراز ۴۸ نفر بیماری های قرنیه و خارج چشمی، ویتره ورتین، گلوکوم، چشم پزشکی کودکان و انحراف چشم، آسیب شناسی بیماری های چشم، انکولوژی زنان، ناباروری، طب مادر و جنین، جراحی درون بین زنان، آسیب شناسی پوست، هماتوپاتولوژی، سیتوپاتولوژی، آسیب شناسی مولکولی و سیتوژنتیک، جراحی کولورکتال، جراحی های کبد، پانکراس، مجاری صفراوی و پیوند اعضاء داخل شکم، تروما در جراحی عمومی، جراحی سرطان، جراحی عمومی درون بین، بیهوشی پیوند اعضاء داخلی شکمی، بیهوشی قلب، بیهوشی کودکان، مراقبت های ویژه کودکان، سرطان های دستگاه ادراری - تناسلی، اندویورولوژی، اقدامات مداخله ای قلب و عروق کودکان، اقدامات مداخله ای قلب و عروق بزرگسال، رادیولوژی مداخله ای، ارتوپدی کودکان، اتولوژی_نورواتولوژی و جراحی قاعده جمجمه، ارتوپدی جراحی پا و مچ پا، جراحی غدد درون ریز، درد
مشهد ۵۴ نفر بیماری های قرینه و خارج چشمی، ویتره ورتین، چشم پزشکی کودکان و انحراف چشم، ناباروری، انکولوژی زنان، جراحی درون بین زنان، طب مادر و جنین، اندویورولوژی، پیوند کلیه، تروما در جراحی عمومی، جراحی عمومی درون بین، جراحی سوختگی، جراحی سرطان، جراحی کلورکتال، بیهوشی قلب، بیهوشی کودکان، بینی، سینوس و جراحی قاعده جمجمه، اتولوژی_نورواتولوژی و جراحی قاعده جمجمه، جراحی سر و گردن، اقدامات مداخله ای قلب و عروق بزرگسال، اکوکاردیوگرافی، رادیولوژی مداخله ای، مراقبت های ویژه کودکان، بیماری های عروقی مغز و سکته مغزی (استروک)، پزشکی خواب، نوروواسکولار اینترونشن، آسیب شناسی پوست، جراحی دست، جراحی زانو، ارتوپدی کودکان، جراحی پا و مچ پا، سم شناسی بالینی، جراحی ستون فقرات، طب روان تنی، جراحی شانه و آرنج
ایران ۷۲ نفر

بیماری های قرینه و خارج چشمی، ویتره ورتین، جراحی پلاستیک و ترمیمی چشم، گلوکوم، چشم پزشکی کودکان و انحراف چشم، جراحی درون بین زنان، آنکولوژی زنان، ناباروری، طب مادر و جنین، پیوند کلیه، اندویورولوژی، سرطان های دستگاه ادراری - تناسلی، جراحی سوختگی، جراحی عمومی درون بین، جراحی کلورکتال، جراحی بیماری های پستان، درد، بیهوشی ناحیه ای، اتولوژی_نورواتولوژی و جراحی قاعده جمجمه، بینی، سینوس و جراحی قاعده جمجمه، جراحی قاعده جمجمه، لارینگولوژی، جراحی سر و گردن، جراحی دست، جراحی تومورهای اسکلتی عضلانی، جراحی زانو، جراحی هیپ و لگن، جراحی شانه و آرنج، مراقبت های ویژه کودکان، روان درمانی، طب روان تنی، روانپزشکی سالمندان، روانپزشکی اعتیاد، نوروواسکولار اینترونشن، پزشکی خواب، رادیولوژی مداخله ای، جراحی استروتاکسی و فانکشنال مغز و اعصاب، جراحی ستون فقرات، آسیب شناسی دستگاه گوارش، آسیب شناسی پوست، صرع، اختلالات حرکتی

شهیدبهشتی ۱۰۵ نفر بیماری های قرینه و خارج چشمی، ویتره ورتین، جراحی پلاستیک و ترمیمی چشم، گلوکوم، چشم پزشکی کودکان و انحراف چشم، بیماری های سطح چشم، انکولوژی زنان، طب مادر و جنین، ناباروری، پیوند کلیه، سرطان های دستگاه ادراری - تناسلی، ارولوژی کودکان، ارولوژی فانکشنال و ترمیمی زنان، اندویورولوژی، ارولوژی ترمیمی، اختلالات حرکتی، جراحی سرطان، جراحی بیماری های پستان، جراحی عمومی درون بین، جراحی کلورکتال، درد، بیهوشی کودکان، بیهوشی قلب، بیهوشی مغز و اعصاب، بیهوشی ناحیه ای، بینی و سینوس و جراحی قاعده جمجمه، اتولوژی_نورواتولوژی و جراحی قاعده جمجمه، جراحی جمجمه، فک و صورت، الکتروفیزیولوژی بالینی قلب، اکوکاردیوگرافی، اقدامات مداخله ای قلب و عروق بزرگسال، جراحی دست، جراحی ستون فقرات، ارتوپدی کودکان، جراحی زانو، جراحی هیپ و لگن، جراحی قاعده جمجمه، استریوتاکسی و فانکشنال مغز و اعصاب، جراحی مغز و اعصاب کودکان، طب روان تنی، روان درمانی، طب روان - جنسی، سم شناسی بالینی، بیماری های عفونی در بیماران مبتلا به نقص ایمنی و پیوند، پزشکی خواب، مراقبت های ویژه کودکان، طب توانبخشی ضایعات نخاعی و ستون فقرات، آسیب شناسی پوست، سیتوپاتولوژی، نوروواسکولار اینترونشن، رادیولوژی مداخله ای، رادیولوژی زنان، پیشگیری و کنترل عفونت های بیمارستانی، صرع
تهران ۱۸۱ نفر چشم پزشکی کودکان و انحراف چشم، بیماری های قرینه و خارج چشمی، ویتره ورتین، جراحی پلاستیک و ترمیمی چشم، گلوکوم، انکولوژی زنان، ناباروری، طب مادر و جنین، اختلالات طبی و جراحی بازساختی کف لگن در زنان، جراحی درون بین زنان، پیوند کلیه، سرطان های دستگاه ادراری - تناسلی، اندویورولوژی، آندرولوژی، تناسلی و اورولوژی کودکان، جراحی عمومی درون بین، جراحی بیماری های پستان، جراحی کولورکتال، جراحی های کبد، پانکراس، مجاری، صفراوی و پیوند اعضاء داخل شکم، جراحی سرطان، جراحی غدد درون ریز، درد، بیهوشی مغز و اعصاب، بیهوشی کودکان، طب تسکینی، آسیب شناسی مولکولی و سیتوژنتیک، سیتوپاتولوژی، هماتوپاتولوژی، آسیب شناسی بیماری های دستگاه تناسلی زنان، آسیب شناسی دستگاه گوارش، آسیب شناسی پوست، طب انتقال خون، پوست کودکان، جراحی سر و گردن، اتولوژی_نورواتولوژی و جراحی قاعده جمجمه، بینی، سینوس و جراحی قاعده جمجمه، لارینگولوژی، الکتروفیزیولوژی بالینی قلب، اقدامات مداخله ای قلب و عروق بزرگسال، اکوکاردیوگرافی، نارسایی قلب و پیوند، (MS) مولتیپل اسکلروزیس، صرع، رادیولوژی مداخله ای، رادیولوژی زنان، جراحی دست، ارتوپدی کودکان، جراحی زانو، جراحی هیپ و لگن، جراحی ستون فقرات، پزشکی روان تنی، روان درمانی، طب روان - جنسی، پیشگیری و کنترل عفونت های بیمارستانی، بیماری های عفونی در بیماران مبتلا به نقص ایمنی و پیوند، AIDS /HIV بالینی، مراقبت های ویژه کودکان، پزشکی خواب، نوروفیزیولوژی بالینی کودکان، بیماری های نوروماسکولار، نوروواسکولار اینترونشن، روانپزشکی عصبی و نورولوژی رفتاری، پیوند سلول های بنیادی خون ساز کودکان، جراحی بیماری های مادرزادی قلب، جراحی مغز و اعصاب کودکان، جراحی قاعده جمجمه، طب سالمندان، جراحی شانه و آرنج، سردرد و دردهای صورت

ظرفیت پذیرش در دوره تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) سال ۱۴۰۳ تعداد ۶۰۴ نفر است.

شرایط لازم جهت شرکت در آزمون فلوشیپ پزشکی

۱- تأیید صلاحیت عمومی طبق ضوابط شورای عالی انقلاب فرهنگی. تبصره: اعضای هیات علمی رسمی (قطعی یا آزمایشی) نیاز به گزینش عمومی مجدد ندارند.

۲- داشتن مدرک دانشنامه تخصصی رشته پیشنیاز و یا گواهی قبولی آن از دانشگاهها یا مراکز مورد تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

۳- داشتن گواهی پایان تعهدات برای پزشکان مشمول خدمات ضریب k حداکثر تا تاریخ ۱۴۰۳/۰۶/۳۱

۴- داشتن کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت از خدمت وظیفه عمومی برای آقایان (شرایط معافیت و یا در حال انجام خدمت و یا خدمت به عنوان هیات علمی در راهنمای ثبت نام ذکر شده است)

۵- پزشکان متخصص متقاضی، با ارایه مجوز صادره از سوی معاونت درمان/ مرکز امور هیأت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی می توانند در این آزمون شرکت کنند و در صورت پذیرفته شدن و جهت شروع دوره باید حداکثر تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ کلیه تعهدات خود را به اتمام رسانده باشند.

صدور مجوز مجدد جهت شروع دوره پذیرفته شدگان، از طرف مرجع ذیربط الزامی است و هرگونه قطع ارتباط پزشکان با دانشگاه های محل خدمت قبل از پایان تعهدات منجر به عدم صدور گواهی مربوطه خواهد بود. صدور هرگونه گواهی از سوی مراجع مذکور منوط به ارایه گواهی کار به روز از طرف پزشکان اواهد بود.

۶- شرکت و قبولی در آزمون پذیرش دستیار دوره های تکمیلی تخصصی (فلوشیپ)

۷- عدم اشتغال به تحصیل در یکی از رشته های فوق تخصصی پزشکی و دوره های تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) و PhD

۸- مطابق مصوبات نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی و قوانین بالادستی و به منظور رفع نیاز کشور، تربیت نیروی انسانی در دوره تکمیلی تخصصی فلوشیپ در رشته های مورد نیاز (پیوند کلیه، جراحی تومورهای اسکلتی عضلانی، جراحی سوختگی، جراحی های کبد، پانکراس، مجاری صفراوی و پیوند اعضای داخل شکم) در صورت تمایل داوطلبان با انتخاب در فرم ثبت نام با اخذ سند تعهد محضری به نفع منطقه مورد نیاز به میزان برابر مدت تحصیل و معاف از پرداخت شهریه هستند.

سایر شرایط پذیرش و قوانین و مقررات موضوعه کماکان مانند سایر پذیرفته شدگان است. لذا لازم است داوطلب در فرم ثبت نام محل تعهد خود را انتخاب کند. این تعهد قابل جابجایی و خرید نیست و پذیرفته شدگان مکلف هستند در بدو دوره نسبت به تودیع سند تعهد محضری اقدام کنند.

آزاد سازی مدرک دانشنامه تخصصی متعهدین و یا صدور هر نوع گواهینامه تحصیلی، تاییده فراغت از تحصیلی منوط به اتمام کامل تعهدات دانش آموختگان به تایید دانشگاه محل انجام تعهدات است.

رشته های مورد نیاز کشور؛

رشته پیش نیاز: جراحی عمومی. رشته های فلوشیپ: جراحی های کبد، پانکراس، مجاری صفراوی و پیوند اعضای داخل شکم

رشته پیش نیاز: جراحی کلیه و مجاری ادراری. رشته فلوشیپ: پیوند کلیه

رشته پیش نیاز: جراحی عمومی . رشته فلوشیپ: جراحی سوختگی

رشته پیش نیاز: ارتوپدی. رشته فلوشیپ: جراحی تومورهای اسکلتی عضلانی

شرایط اختصاصی شامل سهمیه رزمندگان و ایثارگران، رزمندگان بسیجی، پذیرش با استفاده از قانون برقراری عدالت آموزشی( سهمیه مناطق محروم) است که در راهنمای ثبت نام درج شده است.

داوطلبان واجد شرایط می توانند تا ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ با مراجعه به سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی به نشانی اینترنتی http://sanjeshp.ir و با توجه به رشته تخصصی پیش نیاز و در نظر گرفتن وضعیت شرکت در آزمون صرفاً یک رشته و یک دانشگاه را انتخاب و براساس مفاد راهنما ثبت نام کنند.

داوطلبان حایز رتبه های برتر (۵ درصد) آزمون دانشنامه تخصصی در رشته های پیش نیاز در سال تحصیلی ۱۴۰۳ که مشمول خدمت وظیفه عمومی هستند باید مراتب را در فرم ثبت نام اعلام کنند.

کد خبر 6080378

دیگر خبرها

  • جزئیات پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد در دانشگاه پیام نور + سایت ثبت‌ نام
  • جزییات پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد در دانشگاه پیام نور
  • تعیین ظرفیت ۶۰۰ نفری در دوره فلوشیپ پزشکی سال ۱۴۰۳
  • ثبت نام بیش از ۵۰ دانشجوی خارجی در دانشگاه زنجان
  • ۵۲ دانشجوی اتباع خارجی در دانشگاه علوم پزشکی زنجان ثبت نام کردند
  • ثبت نام ۵۲ دانشجوی اتباع خارجی در دانشگاه علوم پزشکی زنجان
  • دبیر رسانه‌ای شانزدهمین المپیاد دانشجویان علوم پزشکی منصوب شد
  • اعلام زمان شروع نقل و انتقال دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی
  • زمان شروع نقل و انتقال دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام شد
  • راه‌اندازی ٨ رشته جدید در دانشگاه علوم پزشکی کردستان