Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-کارشناس اقتصادی گفت: دولت می‌تواند با فروش اموال مازاد و مولدسازی بهینه دارایی‌های خود بخشی از کسری بودجه را جبران کند.

هادی ترابی فر کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی درباره دلایل کسری بودجه و راهکار‌های جبران آن اظهار کرد: با توجه به تحریم‌ها و شیوع کرونا که به تعطیلی طولانی مدت واحد‌های تولیدی منجر شد، دولت برای جبران کسری بودجه ۱۵۰ هزار میلیاردی خود اقدام به فروش اوراق بدهی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدیهی است انتشار و فروش اوراق بدهی، یکی از راهکار‌هایی است که دولت می‌تواند برای جبران کسری بودجه از آن استفاده کند.

او با اشاره به موثر بودن فروش اوراق در تامین منابع برای دولت ادامه داد: اعمال تحریم‌ ها باعث شد تا درآمد‌های نفتی کشور کاهش یابد همچنین با شیوع ویروس کرونا و حاکم شدن رکود بر اقتصاد جهانی و کاهش تقاضا برای خرید نفت، این درآمد‌ها بیش از گذشته کاهش یافت. علاوه بر این تعطیلی و نیمه فعال شدن بنگاه ها به دلیل شیوع ویروس کرونا، از درآمد‌های مالیاتی دولت نیز کاسته است.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی بیان کرد: نوسانات نرخ ارز هم از عوامل اثرگذار بر این جریان است که دلایل مختلفی دارد و به کسری بودجه دامن زده است. البته مسائل خارجی هم در این امر دخیل هستند.

او افزود: چند سالی است موضوع اصلاحات در نظام بودجه ریزی مطرح است، اما شاهد بی توجهی به این موضوع از سوی مسئولان بوده ایم. در عمل هیچ اقدامی در این خصوص انجام نشد و نظام بودجه ریزی با همان روند قبلی خود ادامه پیدا کرد که افزایش هزینه‌های جاری از مسائل محوری آن بود.

ترابی فر تصریح کرد: با توجه به شرایط اقتصادی کشور همچنین نرخ بالای تورم، دولت باید بنگاه‌ها و تولید کنندگان و دهک‌های پایین جامعه را مورد حمایت قرار داده تا از خطر ورشکستگی و تعطیلی واحد‌های تولیدی جلوگیری کند. تمام این عوامل باعث پدید آمدن بحران کسری بودجه دولت شد که رقمی معادل ۱۵۰ هزار میلیارد تومان است.

این کارشناس اقتصادی بااشاره به راهکارهای تامین منابع مالی دولت هم اظهار کرد: برای تامین مالی چند راهکار وجود دارد و در شرایط کنونی باید راهی را انتخاب کنیم که کمترین هزینه را برای کشور داشته باشد.

او ادامه داد: دولت باید اقدام به انتشار و فروش اوراق بدهی کند، زیرا با رشد بازار سرمایه و بازدهی که از این بازار کسب می‌شود مردم به خرید اوراق روی می‌آورند.

کارشناس اقتصادی گفت: بخشی از کسری بودجه را دولت می‌تواند با اجرای پایه‌های مالیاتی فعلی همچنین وضع پایه‌های مالیاتی جدید جبران کند.

او حرکت دولت به سمت مولد سازی دارایی‌های خود را از عوامل دیگر جبران کسری بودجه دانست و اضافه کرد: دولت به میزان بالایی اموال مازاد دارد که بدون استفاده است و می‌تواند با فروش بخشی از آنها اقدام به مولد سازی دارایی‌های خود کند. به عنوان مثال دولت زمین‌های بسیار زیادی دارد که می‌تواند از آن‌ها در راستای کمک به رونق تولید استفاده کند.

باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: جبران کسری بودجه فروش اوراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۵۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهمترین اخبار سوم اردیبهشت/فروش نخی سیگار،ممنوع

ممنوعیت فروش نخی سیگار، معطل ماندن ابلاغ آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو و حراج برخط لوازم خانگی اموال تملیکی از جمله موضوعاتی هستند که امروز در رسانه‌های کشور به آن‌ها پرداخته شده است. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، ممنوعیت فروش نخی سیگار، معطل ماندن ابلاغ آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو و حراج برخط لوازم خانگی اموال تملیکی از جمله موضوعاتی هستند که امروز در رسانه‌های کشور به آن‌ها پرداخته شده است.در ادامه برخی از اخبار منتشر شده در رسانه‌های کشور را مرور می‌کنیم.

فروش نخی سیگار، ممنوع

بهزاد ولی‌زاده، رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه فروش سیگار به صورت نخی یک اقدام غیرقانونی است، خاطرنشان کرد: جرائمی برای فروش سیگار به صورت نخی تعریف شده و متخلفان باید به مراجع قضایی معرفی شوند.اگر سیگار به صورت نخی فروخته نشود، مصرف‌کنندگان برای تهیه محصولات دخانی می‌بایست قیمت بیشتری پرداخت کنند.

دست لرزان وزارت بهداشت در ابلاغ آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو

ماجرای پیرزن تنهایی که برای تهیه داروهایش متوسل به پلیس شده بود بازتاب قابل توجهی در رسانه‌ها داشت. در حال حاضر طبق آخرین آمار، حدود 3 میلیون معلول و 10 میلیون سالمند در کشور وجود دارد که هرکدام از آن‌ها ممکن است در صورت نیاز به مصرف مستمر دارو، برای تهیه حضوری آن با محدودیت مواجه باشند. اینجاست که اهمیت دسترسی برخط چنین افرادی به دارو مشخص می‌شود.این در حالی است که مردم، داروخانه‌ها و سکوها همچنان معطل ابلاغ آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو توسط وزارت بهداشت هستند.

حراج برخط لوازم خانگی اموال تملیکی در 6 استان آغاز شد

حسن خالقی، مدیر سامانه حراج خرده‌فروشی الکترونیکی سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی از آغاز حراج خرده فروشی برخط اموال تملیکی در 6 استان کهگیلویه و بویر احمد، تهران، قم، شیراز، کرمان و اصفهان خبر داد.

شهریه مدارس غیردولتی متناسب با امکانات تعیین می‌شود

احمد محمودزاده، رییس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی گفت: شهریه هر مدرسه متناسب با امکانات و عملکرد مدرسه و با درنظر گرفتن شهریه سال گذشته متفاوت است و به محض تکمیل بارگذاری اطلاعات از سوی مدارس، سقف شهریه تعیین می‌شود.

موج هیجانی قیمت دلار فروکش کرد

علی اصغر زبردست، عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: موج هیجانی و صعودی قیمت ارز با توجه به تنش‌های سیاسی و منطقه‌ای محدود و گذرا بود و تقریبا بلافاصله فروکش کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مزایده هفت هزار تن چای خارجی اموال تملیکی
  • مزایده ۷ هزار چای تن خارجی بلاتکلیف
  • اعلام جایزه تحویل گندم راهکاری موثر در رسیدن به خودکفایی
  • قیمت نفت در بودجه چند دلار است؟
  • تمرکز جدی بر اجرای طرح مولدسازی و مصوبات سفر رئیس جمهور
  • تمرکز جدی بر اجرای طرح مولدسازی اموال مازاد دولت و مصوبات سفر رئیس جمهور
  • مهمترین اخبار سوم اردیبهشت/فروش نخی سیگار،ممنوع
  • اختصاص ۳۵۰۰میلیارد ریال از محل مولدسازی به پروژه‌های ورزشی اردبیل
  • دغدغه بی ثباتی قیمت‌ها به ایستگاه سوئیس رسید
  • اجرای ۱۶ طرح برای جبران کسری آب مشهد