Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-19@12:46:58 GMT

90 غار در استان کردستان شناسایی شده است

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۱۶۱۴۰

90 غار در استان کردستان شناسایی شده است

خبرگزاری آریا - معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان از شناسایی 90 غار در این استان خبر داد و گفت: بسیاری از غارهای شناسایی شده نیاز به مطالعه دارند.
شهاب محمدی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه شعار روز ملی غار پاک، حفاظت از تنوع زیستی غارهاست، اظهار داشت: غارهای استان کردستان با توجه به جنس زمین از نوع حلال پوشی سنگ آهک تشکیل شده و از لحاظ الگوی فیزیکی بیشتر شاخه‌ای و یا ترکیبی از الگوهای شاخه‌ای، شبکه ای، گودالی یا چاهی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: هنوز بسیاری از این غارهای شناسایی شده مورد مطالعه قرار نگرفته‌اند و می‌طلبد برای شناخت بیشتر آنها باید اقدام به انجام مطالعات علمی و تخصصی کرد.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان افزود: از غارهایی که در کردستان به عنوان سکونتگاه‌های اولیه انسان تاکنون شناحته شده می‌توان به کرفتو، سمنگان، کولانه گه‌وره، کانی میکائیل و کونه شم شم اشاره کرد.
محمدی یادآور شد: سال 98 غار کنه شم شم با دارا بودن چندین گونه خفاش ارزشمند به عنوان اثر طبیعی ملی این استان در فهرست آثار ملی ثبت شد.
وی با اشاره به اینکه غار کرفتو مشهورترین و بزرگترین جاذبه گردشگری را در استان به شمار می‌رود، گفت: غارها از بدو خلقت بشر مورد توجه بوده و به‌عنوان نخستین سکونتگاه انسان‌ شناخته شده‌اند لذا می‌توان نشانه‌های تمدن و تاریخ حیات را در دل آنها جست‌وجو کرد.
محمدی با بیان اینکه از سال 89، دوم مهر به عنوان روز ملی غار پاک نامگذاری شده است، افزود: نامگذاری روزی به نام غار فرصت خوبی برای ترویج ضرورت حفاظت از غارها در بین مردم و حتی مسوولان است.
معاون فنی اداره کل حفاظت از محیط زیست کردستان تاکید کرد: در سنوات گذشته به صورت نمادین مراسم پاکسازی در غار کرفتو شهرستان دیواندره با حضور دوستداران طبیعت، انجمن‌های غارنوردی و مردم نهاد شهرستان‌های دیواندره، بیجار و سقز و اهالی همجوار غار برگزار می‌شد.
محمدی اظهار داشت: امسال بدلیل جلوگیری از شیوع بیماری کرونا و رعایت پروتکل‌های بهداشتی مراسم پاکسازی غار در استان برگزار نشد.
وی با اشاره به اینکه با گذشت زمان و پیشرفت صنعت و تکنولوژی از نقش و اهمیت غارها در زندگی جوامع بشری کاسته نشده است، یادآور شد: امروزه غارها زیستگاه گونه‌های منحصر بفرد جانوری مانند خفاش‌ها که نقش تاثیرگذاری در پایداری اکوسیستم کره زمین از نظر کنترل حشرات و آفات دارند، هستند.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان تاکید کرد: غارها پس از گذشت میلیون‌ها سال از تشکیل آنها؛ با جلوه‌های کم‌نظیر و ویژگی‌های اکولوژیکی خاص خود جزو میراث‌ طبیعی ارزشمند محسوب می‌شوند.
محمدی با تاکید براینکه حفاظت از این گنجینه‌های با ارزش و سرمایه‌های ملی امری مهم و حیاتی است، گفت: کارگروهی در کشور و به تبع استان ما متشکل از نمایندگان نهادهای دولتی و غیردولتی تشکیل شده که مسوولیت سیاستگذاری، نظارت و حفاظت از غارها را برعهده دارند.
کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه چلچمه و سارال، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت 32 هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت 43 هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت 57 هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت 39 هزار هکتار و پناهگاه حیات وحش زریوار با وسعت سه هزار هکتار و چندین منطقه شکار ممنوع است که این استان را در زمره منحصربفرد ترین نقاط کشور به لحاظ تنوع گونه های جانوری و گیاهی قرار داده است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست کردستان هزار هکتار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۶۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور یک قلاده پلنگ در شهرستان کوهسرخ مشاهده شد

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی اله پور اظهار کرد: پس از سال‌ها اعلام و مشاهده حضور پلنگ در منطقه کوهسرخ توسط افراد محلی و طبیعت گردان، سرانجام حضور این گونه توسط دوربین رئیس نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان کوهسرخ به ثبت رسید.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی بیان کرد: این منطقه دارای ارزش زیستی بالایی است و دارای گونه‌های ارزشمندی همچون پلنگ، گربه پالاس، کفتار، گربه وحشی، کل و بز و قوچ و میش است و نیز این ثبت و مشاهده پلنگ، محیط بانان و فعالان محیط زیست منطقه را بسیار امیدوار کرده است.

وی با اشاره به اینکه ثبت این اتفاق خوشایند، توسط محمود رمضان نژاد رئیس نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان کوهسرخ انجام شده است، ادامه داد: پلنگ، گربه سانی شب زی و مخفی کار است و به همین دلیل مشاهده و ثبت حضورش در روز و به راحتی ممکن نیست و چون یکی از گونه‌های بسیار ارزشمند در چرخه تنوع زیستی است مشاهده و ثبت آن در یک منطقه، ضمن اینکه گواهی بر غنای زیستگاهی آن منطقه است مسیر حفاظتی آن محدوده را تغییر خواهد داد.

اله پور گفت: این منطقه از لحاظ اکولولوژیکی، دارای اکوسیستم متنوعی است و برای گونه‌های پستاندار علفخوار همچون کل و بز و قوچ و میش و دیگر گونه‌های حیات وحش نیز بسیار مناسب است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی افزود: حدود ۳۵ درصد منطقه سید مرتضی کاشمر داخل شهرستان کوهسرخ قرار گرفته است و حدود ۱۰.۲ درصد کل شهرستان کوهسرخ تحت پوشش مناطق تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان قرار دارد.

وی در خصوص ویژگی‌ها و منابع طبیعی این شهرستان، به زیستگاه‌های کوهستانی و ارتفاعات آنکه باعث به وجود آمدن منابع آبی و زیستگاه مطلوب برای بقای گونه‌های مهم گوشتخوار و علفخواران بزرگ جثه در سطح منطقه اشاره کرد.

کد خبر 6081872

دیگر خبرها

  • توانمندسازی محلات شهر صرفا ایجاد اشتغال نیست
  • سرشماری بهاره قرقاول در گلستان آغاز شد
  • شناسایی ۶۲ واحد آلاینده در مه ولات
  • حضور یک قلاده پلنگ در شهرستان کوهسرخ مشاهده شد
  • تخریب ساخت و ساز غیرمجاز در منطقه حفاظت شده فومن
  • ثبت تصویر پلنگ نر در منطقۀ حفاظت‌شدۀ دربند مشکول
  • شناسایی ۱۸ تغییر کاربری غیرمجاز در بهشهر
  • شناسایی ۵مورد تغییر کاربری غیر مجاز اراضی در بروجرد
  • تصویر کمتر دیده شده از پلنگ نر در منطقه حفاظت‌شده دربند مشکول + فیلم
  • شناسایی ۳۶ کودک زباله‌گرد و ۱۹ کودک کار در منطقه ۱۵