Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، محمدرضا حسین‌نژاد در رابطه با تاثیر بسته‌های تشویقی بازآفرینی در احیا بافت‌های فرسوده محلات، اظهار کرد: ابتدا باید بدانیم که اهمیت بازآفرینی چیست؛ در بحث بازآفرینی ما به سمت نقاطی از شهر پیش می‌رویم که دارای معابر کم عرض و ساختمان‌های بسیار کوچک هستند، همچنین از نظر استحکام نیز فاقد آن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود‌: ما به سمت محلاتی پیش می‌رویم که بافت آن نفوذناپذیر و یا میزان نفوذپذیری آن کم باشد و دارای استحکام کافی نداشته باشد و از تراکم جمعیتی بالایی نیز برخوردار باشد.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد با بیان اینکه ریزدانه بودن بنا نیز در ‌شناسایی محلات هدف برای ما مهم بوده، تاکید کرد: اگر به بحث بازآفرینی محلات هدف خود نپردازیم، در صورت بروز بلایای طبیعی مانند زلزله و سیل، امدادرسانی به این محلات با مشکل مواجه می‌شود و در کنار آن تلفات جانی بسیاری خواهد داشت.

حسین نژاد بیان کرد: بنابراین ضرورت مساله در این است که ما به دنبال راهکاری می‌گردیم که احیای بافت‌های فرسوده صورت گیرد، به عبارتی دیگر یعنی ما بتوانیم محلاتی که مورد نظر ما بوده را بازآفرینی کنیم.

وی تصریح کرد: در مشهد دو هزار و ۳۰۰ هکتار از این محلات شناسایی شده و به کمیسون ماده پنج ارسال شده است، همچنین در حاشیه شهر مشهد اکثر بناها در زمین‌های مزروعی شبانه‌سازی ‌شده‌اند، این ساختمان‌ها نیز عموماً سست، کوچک و نفوذناپذیر هستند.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: این بافت‌ها در هشت پهنه و ۶۴ محله حدود چهار هزار هکتار است که این رقم با عدد دو هزار هکتار مذکور، جمعا ۶ هزار هکتار است که این ارقام نسبت به مساحت شهر مشهد (۳۰ هزار هکتار) حدود یک پنجم از مساحت شهر مشهد را تشکیل می‌دهد.

حسین نژاد ادامه داد: ما به عنوان تیم مدیریت شهری خواستار آن هستیم که در جهت زیرساخت‌های شهری و مقام سازی منازل شهروندان سهیم باشیم، بنابراین شورای پنجم و شهرداری به فکر آن افتاد که در کنار قوانینی که برای بازآفرینی (وام‌های با درصد کم و... ) وجود دارد، گامی را بردارد.

وی خاطرنشان کرد: براساس ماده واحده‌ای که در جهت ماده هشت قانون حمایت از احیا، بهسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده وجود دارد، شورای اسلامی شهر در مصوبه ۲۴ اسفند ماه سال گذشته به دنبال تصویب مشوق‌هایی بوده که این مشوق‌ها در اینگونه بافت‌ها تخفیفاتی را در جهت صدور پروانه ساختمان داشته باشد.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد عنوان کرد: همچنین در کنار این تخفیفات، تشویقاتی را نیز در جهت تجمیع قطعات ریزدانه داشته باشد که اگر این امر صورت گیرد، شهروندان شامل تخفیفات خاصی شوند و در بحث بازگشایی معابر نیز بتواند تشویقاتی را لحاظ کند که در باقی مانده عرصه بتواند نسبت به دریافت پروانه کمکی داشته باشد.

حسین نژاد با اشاره به نقش مهم دفاتر تسهیل‌گری در گره‌گشایی مشکلات حوزه بازآفرینی و تشویق مردم به بحث نوسازی، اضافه کرد: در محلات هدف دفاتر تسهیل‌گری ایجاد شده که این دفاتر با توجه به ظرفیت‌های طرح جامع و تفصیلی و نحوه مشارکت دادن مردم در این احیا، بتواند طرح‌هایی را ارائه دهد که در صورت لزوم مصوبه کمیسیون ماده پنج را اخذ کند و به کمک مشارکت مردم و سرمایه‌گذاران در جهت بازآفرینی محلات هدف و تامین سرانه‌های خدماتی مورد نیاز این محلات گامی برداشته باشند.

وی گفت: هدف از این بسته‌های تشویقی و کمک گرفتن از قانون احیای بافت‌های فرسوده، حل معضل نفوذپذیری، تجمیع قطعات ریزدانه و تامین استحکام لازم در ساختمان‌ها است و در کنار این سه هدف مهم تامین سرانه‌های مورد نیاز در این محلات امری ضروری است. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: محمدرضا حسین نژاد بسته های تشویقی بازآفرینی بافت های فرسوده شهرداری مشهد هزار هکتار حسین نژاد محلات هدف بافت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۱۶۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل خانه بلدیه نیاز است | تغییرات جدید در سبزه میدان بازار

مسعود حق لطفی در گفتگو با همشهری آنلاین به تشریح پروژه‌های عمرانی این سازمان در سال جاری پرداخت و گفت: سازمان ما در سال‌جاری نزدیک به ۱۶پروژه برای معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران را در دستور کار دارد. خانه شهر یکی از مهم‌ترین پروژه‌های در حال پیگیری است.بازآفرینی ساختمان بلدیه نزدیک به ۸۰درصد پیشرفت کرده است و امید داریم که این پروژه در مهرماه سال‌جاری افتتاح شود.

او افزود: ساختمان بلدیه در دوره قاجار به‌عنوان ساختمان شهرداری شناخته می‌شد اما در زمان پهلوی دوم دستور تخریب آن صادر شد. این ساختمان در سال ۱۳۹۶در راستای بحث بازآفرینی مورد توجه قرار گرفت. تلاش خواهیم کرد که ۲۰درصد باقیمانده از پروژه را در ماه‌های پیش‌رو به نقطه پایان برسانیم.

حق لطفی در رابطه با هزینه بازآفرینی ساختمان بلدیه، توضیح داد: تأمین تأسیسات مانند آسانسور، هواکش و... یکی از بخش‌های پرهزینه این پروژه است. برهمین اساس باید گفت که برای تکمیل ۲۰درصد باقیمانده نزدیک به ۳۰۰میلیارد تومان بودجه لازم است. در سنوات گذشته نیز به‌طور تقریبی نزدیک به ۱۵۰میلیارد تومان برای ساختمان بلدیه هزینه شده است.

او افزود: در کنار پیگیری بازآفرینی خانه بلدیه، ما در حال بهسازی و مقاوم‌سازی‌ پل‌های سواره‌رو در سطح شهر تهران هستیم. مقاوم‌سازی‌ ۶پل در سال گذشته کلید خورد و مقاوم‌سازی‌ تعدادی از این پل‌ها در سال‌جاری نهایی خواهد شد، ۲۵۰میلیارد تومان هزینه اجرای این پروژه‌ها بود. امسال نیز مقرر شد تا ۷پل دیگر همچون پل تقاطع بزرگراه شهید همت با رودخانه کن، پل شهید صنیع خانی روی تقاطع بزرگراه‌های آزادگان و شهید تندگویان و... بهسازی و مقاوم‌سازی‌ لرزه‌ای شوند.

مدیرعامل سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران در رابطه با ایجاد ایستگاه‌های شتاب‌نگار، توضیح داد: این پروژه در سال‌۱۴۰۱ کلید خورد و اکنون تکمیل شده است. این پروژه با هدف افزایش تاب‌آوری شهر در هنگام مخاطرات انجام شد. تهران باید ۵۰ایستگاه شتاب‌نگار داشته باشد، به همین دلیل ۲۲شتاب‌نگار از سوی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران و ۲۸شتاب‌نگار نیز از سوی سازمان عمرانی مناطق شهرداری تهران ایجاد شد. این شتاب‌نگارها، اطلاعات را در زمان بحران به سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران منتقل خواهند کرد تا در چند ثانیه ابتدایی وقوع زلزله، هشدارهای لازم برای قطع برق و گاز را مخابره کنند.

به گفته حق لطفی «پروژه سبزه‌میدان نیز از سال گذشته کلید خورد و در ماه‌های آتی افتتاح خواهد شد تا از این طریق بازسازی و بازپیرایی ۳هزارمترمربع میدانگاه شهری اجرایی شود. جمع‌آوری آب‌های سطحی یکی از ابعاد پروژه سبزه‌میدان است تا مشکل آب‌گرفتگی که سال‌ها این بخش از بازار را درگیر کرده بود، حل شود. همچنین قرار است که در سال‌جاری بازپیرایی میدان مروی و میدان ابن‌سینا را اجرایی کنیم تا این دو میدان مهم شهر نیز شکل و شمایل مناسبی پیدا کنند.»

کد خبر 846595 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها تهران قدیم شهرداری تهران پایتخت

دیگر خبرها

  • بافت تاریخی بوشهر یکی از ظرفیت‌های مهم گردشگری ایران است
  • بیش از ۹۵ درصد زیرساخت عمرانی در بافت بوشهر تکمیل شد
  • بازآفرینی بافت تاریخی بوشهر با مشارکت مردم
  • بسته‌های تشویقی ساخت‌وساز برای بافت‌های فرسوده پیگیری شود
  • پیشتازی شهرداری تبریز در تخفیف۸۰ درصدی صدور پروانه در بافت فرسوده
  • اجرای بسته تشویقی نوسازی بافت فرسوده شش شهرستان سیستان وبلوچستان
  • نوسازی ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور
  • ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور نوسازی شد
  • ۳۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل خانه بلدیه نیاز است | تغییرات جدید در سبزه میدان بازار
  • توزیع بیش از ۴۴ هزار بسته نوسازی بافت‌های فرسوده در ۲۶۱ محله کشور